mp123 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tornado είπε εγω εγραψα μια γνωμη για οποιον νομιζει οτι θα τον διευκολυνε, κατι που βεβαια δεν ειναι δικο μου αλλα απο γνωστους ψυχολογους, ισως της δεκαρας ισως του ταλιρου αλλα αναγνωρισμενοι σιγουρα. Οποιος νομιζει οτι του ταιριαζει το ακολουθει αλλιως το προσπερναει. Τωρα πως μπερδευονται να μαθει το παιδι να εχει αξιες και αρχες (κατι στο οποιο συμφωνω βεβαια) με το να οργανωνει την σκεψη του και την οργανωση στη ζωη του, αυτο δεν το καταλαβα, αλλα θα μεινω με την απορια οκ... Το να ειναι αναγνωρισμενοι δεν μου λεει τιποτα. Ακριβως το αντιθετο. Τωρα αμα δεν καταλαβες να στο ξαναπω :το παιδι δεν ειναι σκυλος.εχει την δικια του προσωπικοτητα που δια μεσω των αρχων και των αξιων του μαθαινεις να ειναι οργανωτικο. Δεν του δινεις ανταλλαγματα για να κανει κατι. Το μαθαινεις να τα κανει γιατι ετσι ειναι το σωστο. Τα παιδια πριν 30 χρονια που βγηκε αυτη η μοδα με την παιδοψυχολογια μια χαρα μεγαλωνανε. Εμεις δεν ειχαμε αυτοκολιτακια και βλακειες. Το καναμε γιατι ετσι επρεπε χωρις ανταλαγμα. Παθαμε τιποτα η' ειμαστε αγραμματοι. Μια χαρα σπουδασαμε και χωρις αυτοκολιτακια και ανταλαγματα. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από mp123 1
tornado Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, mp123 είπε Το να ειναι αναγνωρισμενοι δεν μου λεει τιποτα. Ακριβως το αντιθετο. Τωρα αμα δεν καταλαβες να στο ξαναπω :το παιδι δεν ειναι σκυλος.εχει την δικια του προσωπικοτητα που δια μεσω των αρχων και των αξιων του μαθαινεις να ειναι οργανωτικο. Δεν του δινεις ανταλλαγματα για να κανει κατι. Το μαθαινεις να τα κανει γιατι ετσι ειναι το σωστο. Τα παιδια πριν 30 χρονια που βγηκε αυτη η μοδα με την παιδοψυχολογια μια χαρα μεγαλωνανε. Εμεις δεν ειχαμε αυτοκολιτακια και βλακειες. Το καναμε γιατι ετσι επρεπε χωρις ανταλαγμα. Παθαμε τιποτα η' ειμαστε αγραμματοι. Μια χαρα σπουδασαμε και χωρις αυτοκολιτακια και ανταλαγματα. σου αρεσει η οχι, υπαρχουν συγκεκριμενες αναγνωρισμενες τεχνικες η σχολες να το πω αλλιως. Εσυ εχεις την δικη σου, το παιδι δεν ειναι σκυλος, εγω την δικη μου η οποια ειναι η συμπεριφοριστικη και δουλευει με ενισχυτες. Εισαι ελευθερος στα παιδια σου - εγγονια σου κλπ να διαλεξεις οποια σε αντιπροσωπεύει. Επειδη παιζει να ειμαι μεγαλυτερος στην ηλικια, θα σου πω οτι μια χαρα σπουδασαμε, αλλα μαζεψαμε και ενα τρενο ξυλο για να πλυνουμε δοντια η να διαβασουμε. Δεν εγινα καταρτισμενος και επαγγελματικα σωστος? εγινα. Ειχα αυτοκολλητα? οχι... ενα σουμπουτεο ειχα και αυτο εκανα παρτυ οταν το αποκτησα. Θελω να συνεχισω ακριβως αυτο το μοντελο (αφου πανω μου λειτουργησε μια χαρα) και για τα δικα μου παιδια η τις γενιες που μεγαλωνουν? οχι φιλε μου, θελω να παραδωσω την σκυταλη στη γενια που μεγαλωνει, και να εχω κανει το κατι παραπανω. Αν ειναι να μεγαλωσουν τα παιδια μου οπως μεγαλωσα εγω, δεν θα ειχα παιδια ουτε για πλακα. 1
mp123 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, tornado είπε σου αρεσει η οχι, υπαρχουν συγκεκριμενες αναγνωρισμενες τεχνικες η σχολες να το πω αλλιως. Εσυ εχεις την δικη σου, το παιδι δεν ειναι σκυλος, εγω την δικη μου η οποια ειναι η συμπεριφοριστικη και δουλευει με ενισχυτες. Εισαι ελευθερος στα παιδια σου - εγγονια σου κλπ να διαλεξεις οποια σε αντιπροσωπεύει. Επειδη παιζει να ειμαι μεγαλυτερος στην ηλικια, θα σου πω οτι μια χαρα σπουδασαμε, αλλα μαζεψαμε και ενα τρενο ξυλο για να πλυνουμε δοντια η να διαβασουμε. Δεν εγινα καταρτισμενος και επαγγελματικα σωστος? εγινα. Ειχα αυτοκολλητα? οχι... ενα σουμπουτεο ειχα και αυτο εκανα παρτυ οταν το αποκτησα. Θελω να συνεχισω ακριβως αυτο το μοντελο (αφου πανω μου λειτουργησε μια χαρα) και για τα δικα μου παιδια η τις γενιες που μεγαλωνουν? οχι φιλε μου, θελω να παραδωσω την σκυταλη στη γενια που μεγαλωνει, και να εχω κανει το κατι παραπανω. Αν ειναι να μεγαλωσουν τα παιδια μου οπως μεγαλωσα εγω, δεν θα ειχα παιδια ουτε για πλακα. Σεβαστη η αποψη σου. Εγω ειμαι της αποψης πως οταν κανεις κατι πρεπει να το κανεις γιατι ετσι πρεπει, γιατι ετσι ειναι το σωστο και οχι το κανω για να παρω ανταλλαγμα. Μια ηθικη επιβραβευση ειναι οκ, ενα μπραβο.
christopher0016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 16 ώρες πριν, *nenya* είπε Προς τον TS: Μερικοι είμαστε και παιδαγωγοι (σπουδες+επαγγελμα). Εκτος αν θεωρεις οτι μονο οσοι εχουν παιδιά μπορουν να απαντουν σε τετοια θεματα. Τοτε παω πασο και εύχομαι απλα καλη συνέχεια! Ps: κατι που λειτουργει αψογα για ενα παιδακι δεν ειναι απαραιτητο να ταιριαζει και σε ολα τα υπολοιπα. Ο γονεας και ο εκπαιδευτικος δεν πρέπει να ακολουθουν τυφλα τις διάφορες 'συνταγες' αλλα να τις προσαρμοζουν στον χαρακτηρα του καθε παιδιου. αυτο ακριβως το καθε παιδι ειναι διαφορετικο , θελει διαφορετικη μεταχειριση ,οσοι εχουν παιδια εχουνε και μια μεγαλη ευθύνη να μαθουν πως θα μεγαλωσουν σωστα το παιδι τους 3
zio10 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Τι είναι αυτά τα αυτοκόλλητα που λέτε; Πότε τα χρησιμοποιούσαν;
*nenya* Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, zio10 said: Τι είναι αυτά τα αυτοκόλλητα που λέτε; Πότε τα χρησιμοποιούσαν; Ολα αυτα τα αυτοκολλητακια και αλλα ειδη επιβραβευσεων εχουν τις ριζες τους στην θεωρια του Skinner περι Operant Conditioning. Εχει περασει πανω απο μισος αιωνας απο εκεινη την θεωρια αλλα παραμενει διαδεδομενη κ την επιλεγουν ακομα αρκετοι παιδαγωγοι και οχι μονο. Αν θες να διαβασεις για την συγκεκριμένη θεωρια δες εδω: https://www.simplypsychology.org/operant-conditioning.html Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από *nenya* 1 2
Lilith19 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Το βασικό μειονέκτημα του συμπεριφορισμού είναι η έλλειψη εμβάθυνσης στα αίτια που προκαλούν μια συμπεριφορά και ότι εστιάζει καθαρά στην τροποποίησή της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει από μόνο του κάτι, σημασία έχει το συνολικό γονεϊκό πλαίσιο που έχει επιλέξει κάποιος για το μεγάλωμα του παιδιού του. Οι συμπεριφορικές τεχνικές θέλουν όμως συγκεκριμένη μεθοδολογία και αυστηρή δόμηση για να πετύχουν τον στόχο τους και να μην δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ'όσα πάνε να λύσουν.
Predatorkill Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω στα «νορμαλ» παιδια τι αποτελεσμα εχει, εμενα ο μεγαλος μου γιος ειναι αυτιστικος (4 ετων) υψηλης λειτουργικοτητας και σιγα σιγα μπαινει σε αυτο τον τροπο επιβραβευσης αλλα οχι με τετοια συχνοτητα, πολυ πιο αραιη. Απο οτι διαβαζω σε ξενες ερευνες εχει αποτελεσμα στο φασμα του αυτισμου, αλλα ειναι τοσο διαχυτο που δεν μπορει κανεις να πει οτι δουλευει για ολα τα παιδια. Σημειωτεων οτι τα υψηλης λειτουργικοτητας παιδια χρειαζονται πολυ λιγοτερο την επιβραβευση με αυτοκολλητα καθως κανουν πραγματα πιο ευκολα σε σχεση με τα χαμηλης λειτουργικοτητας. Εγω στο σπιτι τον επιβραβευω περισσοτερο με επιφωνηματα και σωματικη επαφη, «κολλα το», αγκαλια, φιλι κτλ. Οι δασκαλες στον παιδικο αλλα και η εργοθεραπευτρια τον αντιμετωπιζουν διαφορετικα χρησιμοποιωντας ελαχιστα (προς το παρον) τη μεθοδο με τα αυτοκολλητα. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2018 από Predatorkill 2
tornado Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Predatorkill πολλα μπραβο και καλη δυναμη στον αγωνα που δινεται και οι δυο σας. Τετοιες απαντησεις σε κανουν να μενει αφωνος και πολυ μικρος μπροστα στις τιτανιες προσπαθειες που δινει η οικογενεια σου. Καλη συνεχεια να εχεις και ευελπιστω ολα να πανε οπως τα ευχεστε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα