Προς το περιεχόμενο

coinminers στο web

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταιο καιρο εχει γινει μαστιγα η χρηση coinminers σε ιστοσελιδες ειτε εσκεμμενα ειτε ακουσια με την παρεμβαση τριτων. Καταλαβαινω πως ειναι λογικο να υπαρχουν κινδυνοι 

οταν παρακολουθεις αγωνες παρανομα που αλλιως θα επρεπε να εχεις συνδρομητικη τγηλεοραση για να τους δεις, αλλα να γκαζωνει ο cpu σου στο 83% και να βαρανε τα coinblockers σαν τρελλα 

για την υπαρξη coinhive miner στην σελιδα του λογαριασμου σου στο ΣΚΡΟΥΤΖ !!! παει πολυ. Τους εστειλα μηνυμα. Δεν ξερω εαν ευθυνονται αυτοι και με πιο κριτηριο επιλεγουν τα θυματα τους. Αλλο ενα

λαμπρο παραδειγμα ειναι η ιστοσελιδα NOVIBET οπου ειναι κι αναγνωρισμενη απ το κρατος.  Να παραβλεψω οτι σου καινε τον υπολογιστη. Που χρωσταμε ομως να πληρωνουμε τα κερατιατικα μα ς στο ρευμα 

ποσο μαλλον εαν δεν εχουμε οικιακο τιμολογιο (ουτε καν κοινωνικο). αισχος. μονο αυτο εχω να πω. Για οποιον δεν πιστευει υπαρχουν κι αποδειξεις,

να συμπηρωσω πως εχω μπλοκαρει και την σελιδα του ικα εταμ 2 φορες. Οποιος εχει αλλα παραδειγματα με περιεργη συμπεριφορα σελιδων, ας γραψει εδω να ξερουμε, να προσεχουμε.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Τον τελευταιο καιρο εχει γινει μαστιγα η χρηση coinminers σε ιστοσελιδες ειτε εσκεμμενα ειτε ακουσια με την παρεμβαση τριτων. Καταλαβαινω πως ειναι λογικο να υπαρχουν κινδυνοι 

οταν παρακολουθεις αγωνες παρανομα που αλλιως θα επρεπε να εχεις συνδρομητικη τγηλεοραση για να τους δεις, αλλα να γκαζωνει ο cpu σου στο 83% και να βαρανε τα coinblockers σαν τρελλα 

για την υπαρξη coinhive miner στην σελιδα του λογαριασμου σου στο ΣΚΡΟΥΤΖ !!! παει πολυ. Τους εστειλα μηνυμα. Δεν ξερω εαν ευθυνονται αυτοι και με πιο κριτηριο επιλεγουν τα θυματα τους. Αλλο ενα

λαμπρο παραδειγμα ειναι η ιστοσελιδα NOVIBET οπου ειναι κι αναγνωρισμενη απ το κρατος.  Να παραβλεψω οτι σου καινε τον υπολογιστη. Που χρωσταμε ομως να πληρωνουμε τα κερατιατικα μα ς στο ρευμα 

ποσο μαλλον εαν δεν εχουμε οικιακο τιμολογιο (ουτε καν κοινωνικο). αισχος. μονο αυτο εχω να πω. Για οποιον δεν πιστευει υπαρχουν κι αποδειξεις,

να συμπηρωσω πως εχω μπλοκαρει και την σελιδα του ικα εταμ 2 φορες. Οποιος εχει αλλα παραδειγματα με περιεργη συμπεριφορα σελιδων, ας γραψει εδω να ξερουμε, να προσεχουμε.

Καλό θα ήταν να επανεξετάσεις τον υπολογιστή σου...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, kormos είπε

Στον υπολογιστη μου τρεχουν 2 antivirus. το avast ,malwarebytes antimalware . οταν λεω πως εχω μπλοκαρει τα συγκεκριμενα sites  αναφερομαι στα προσθετα που εχω εγκαταστησει στον browser και δεν εχουν σχεση με το ρι τρεχει στον υπολογιστη εκτος σελιδας. Μονο αν παρατηρηθει αυξημενη χρηση στον cpu με ανοικτη καρτελα σε ενημερωνουν. οταν σου λενε πως μπλοκαραν miner  σε συγκεκριμενο site. ειναι αυτο που σου λενε.

Επεξ/σία από razorblade334
Δημοσ.
3 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Στον υπολογιστη μου τρεχουν 2 antivirus. το avast ,malwarebytes antimalware . οταν λεω πως εχω μπλοκαρει τα συγκεκριμενα sites  αναφερομαι στα προσθετα που εχω εγκαταστησει στον browser και δεν εχουν σχεση με το ρι τρεχει στον υπολογιστη εκτος σελιδας. Μονο αν παρατηρηθει αυξημενη χρηση στον cpu με ανοικτη καρτελα σε ενημερωνουν. οταν σου λενε πως μπλοκαραν miner  σε συγκεκριμενο site. ειναι αυτο που σου λενε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kormos είπε

ΥΓ, Σε περιπτωση που δεν το χεις καταλαβει δεν μιλας με κανα νουμπά...

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, razorblade334 είπε

ΥΓ, Σε περιπτωση που δεν το χεις καταλαβει δεν μιλας με κανα νουμπά...

Απ ότι βλέπω είσαι...

Οι σελίδες που αναφέρεις οι 2/3 μια χαρά είναι!

.

Δημοσ.

κι ομως .δεν συμβαινει καθε φορα και λογικο να μην συμβαινει οσες φορες μπηκατε. μπαινω συνεχεια στις συγκεκριμενες σελιδες κι εχει τυχει 1 φορα στην novibet απο τις 50 που εχω μπει , 1 φορα στο ικα εταμ απο τις 100 και 1 φορα στο σκρουτζ. με ξεπερναει παντως να νομιζει καποιος πως ειμαι νουμπας πιστευωντας πως υπαρχει ιος που προσβαλει την σελιδα απο το δικο μου υπολογιστη!!! γιατι η ενημερωση που εχω ειναι πως τρεχει ΣΤΗ σελιδα κι οχι στον browser που στο φιναλε θα εδειχνε μολυσμενος και στον ελεγχο της google και στον ελεγχο του malwarebytes και στο avast και στο  windows defender. πραγματικα εχουμε αποψη για ολα στην ελλαδα κι απορριπτουμε αμεσως καθε τραβηγμενο σεναριο συνωμοσιας μην τυχον γινουμε γραφικοι. γινομαστε μετριοι και κομπλε.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, razorblade334 είπε

κι ομως .δεν συμβαινει καθε φορα και λογικο να μην συμβαινει οσες φορες μπηκατε. μπαινω συνεχεια στις συγκεκριμενες σελιδες κι εχει τυχει 1 φορα στην novibet απο τις 50 που εχω μπει , 1 φορα στο ικα εταμ απο τις 100 και 1 φορα στο σκρουτζ. με ξεπερναει παντως να νομιζει καποιος πως ειμαι νουμπας πιστευωντας πως υπαρχει ιος που προσβαλει την σελιδα απο το δικο μου υπολογιστη!!! γιατι η ενημερωση που εχω ειναι πως τρεχει ΣΤΗ σελιδα κι οχι στον browser που στο φιναλε θα εδειχνε μολυσμενος και στον ελεγχο της google και στον ελεγχο του malwarebytes και στο avast και στο  windows defender. πραγματικα εχουμε αποψη για ολα στην ελλαδα κι απορριπτουμε αμεσως καθε τραβηγμενο σεναριο συνωμοσιας μην τυχον γινουμε γραφικοι. γινομαστε μετριοι και κομπλε.

Μόνος σου αυτοαποκαλεσες τον εαυτό σου έτσι και απλά συμφώνησα μιας και δεν υπάρχει κάποιο σκριπτ πίσω από τις 2/3 σελίδες που αναφέρεις.

Για την 3η σελίδα δεν ασχολούμαι με το περιεχόμενο και δεν μπήκα καν

:)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Κανένας δεν είπε ότι είσαι νουμπάς. Το ότι κολλάς στο νουμπάς με ξεπερνάει.

Στο skoutz που μπαίνω συχνά δεν μου έχει τύχει ούτε μια φορά αυτό που αναφέρεις. Στη Novibet δεν μπαίνω συχνά αλλά ούτε εκεί έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Ομοίως στο ικα. Οπότε εμείς είμαστε οι νουμπάδες που δεν έχουμε καταλάβει κάτι τόσο καιρό.

Δημοσ.

@razorblade334

Αν θες λύση, βαλε στον φυλλομετρητή σου το addon ublock origin και φρόντισε στα φιλτρα να ειναι τσεκαρισμένο το uBlock filters – Resource abuse

Απο εκεί και πέρα αν δουλευεις chrome ή forks του chrome απενεργοποιησε τη ρυθμιση Continue running background apps when Chrome is closed ωστε να σταματάς coinminers που ξεκινουν backgroung σελίδες με mining

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, isay είπε

@razorblade334

Αν θες λύση, βαλε στον φυλλομετρητή σου το addon ublock origin και φρόντισε στα φιλτρα να ειναι τσεκαρισμένο το uBlock filters – Resource abuse

Απο εκεί και πέρα αν δουλευεις chrome ή forks του chrome απενεργοποιησε τη ρυθμιση Continue running background apps when Chrome is closed ωστε να σταματάς coinminers που ξεκινουν backgroung σελίδες με mining

ευχαριστω πολυ. Οταν υπαρχει ευγενια μια χαρα συνεννοουμαστε.ευχαριστω πολυ isay, πραγματικα ειμαι υποχρεος. Οταν ομως απορριπτει ο αλλος χωρις καμια ,οχι ενδελεχη, αλλα οποιαδηποτε ερευνα, τα λεγομενα καποιου τοτε πραγματικα προκριται για αθλο το να κρατησεις την ηρεμια σου. Δυστυχως ζουμε σε καιρους ,κι εχουμε γινει, μηδενιστικοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε,

Θα σου πρότεινα να απεγκαταστήσεις τα δύο antivirus που έχεις. Το avast είναι πολύ βαρύ και μη αποτελεσματικό. Αντί αυτών βάλε το Eset Nod32, έχει και trial 30 ημερών. Θα δεις τρομερή διαφορά στην χρήση, ή μάλλον στην μη αχρήστευση, πόρων. Κατά δεύτερων για να μην φοβάσαι για τα mining scripts μπορείς να βάλεις το ublock origin add-on στον browser σου, το οποίο περιέχει το φίλτρο "uBlock filters – Resource abuse". Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι δεν τρέχει κάτι όταν σερφάρεις.

ΕDIT: Δεν διάβασα την απάντηση του φίλου πιο πάνω. :fear:

Επεξ/σία από Mourloz
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mourloz είπε

Καλησπέρα φίλε,

Θα σου πρότεινα να απεγκαταστήσεις τα δύο antivirus που έχεις. Το avast είναι πολύ βαρύ και μη αποτελεσματικό. Αντί αυτών βάλε το Eset Nod32, έχει και trial 30 ημερών. Θα δεις τρομερή διαφορά στην χρήση, ή μάλλον στην μη αχρήστευση, πόρων. Κατά δεύτερων για να μην φοβάσαι για τα mining scripts μπορείς να βάλεις το ublock origin add-on στον browser σου, το οποίο περιέχει το φίλτρο "uBlock filters – Resource abuse". Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι δεν τρέχει κάτι όταν σερφάρεις.

ΕDIT: Δεν διάβασα την απάντηση του φίλου πιο πάνω. :fear:

το ξερω για το avast, ασχολουμαι πολλα χρονια με τα pc απο το 1986. απλα απο τα full δωρεαν ειναι απ τις καλυτερες επιλογες. Το εβγαλα παντως και σκεφτομαι να βαλω το

bitdefender. το malwarebytes δεν βλεπω το λογο να μην το απεγκαταστησω αφου αυτο και το malware killer ειναι μονοδρομος. Παντως να πω πως δεν βρισκει τιποτε ουτε το ενα ουτε

το αλλο  και πως ουτε ο ιδιος ο chrome στην αναζητηση για επιβλεβες λογισμικο βρισκει κατι μα ουτε κι ο defender ( το τελευταιο δεν ειναι και περιεργο αλλα μου χει τυχει να βρει

πραγματα που αλλα αγνοουσαν) .Η ρυθμιση που ειχα κι εχω στον chrome ειναι εξαρχης να μην τρεχει κατι buckground οταν κλεινει , αλλα παραδεχομαι πως το τελευταιο ublock δεν το

γνωριζα και θα το βαλω ευθεις αμεσως, αυτα που τρεχουν ηδη ειναι τα : Coin hive blocker , No Coin, minerblock. ελεω 1ης Μαιου καλη εβδομαδα σε ολους κι ευχαριστω!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...