Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

Speedport Plus (OTE)


Vasilius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες, 

Βγάλανε το  Speedport Plus / cosmote. 

Υπέρ / Specifications : 
Ξεχωριστά WPS / WPA κουμπιά 
USB 2.0 για σκληρό δίσκο , 3G/4G dongle (LTE) fail over 
Wifi : 2x2 mimo - Ταυτόχρονη εκπομπή WiFi 2.4 & 5 Ghz b/g/n/ac (up to 866 Mbps*) , 20/40/80MHz 
LAN : 4 x Gbit (#4 για το TV STB) , LAN 1 configurable as WAN
WAN1 Failover ETHERNET & 3G/4G 

ADSL2+ / VDSL2 (17a & 35b) με support SRA/Vectoring/SuperVectoring*
IPV4/6, PPPoE Pass-through
Mountable
Δυνατότητα ρύθμισης πρόσβασης στο Internet ανά Η/Υ (π.χ το PC του παιδιού μόνο 2 ώρες τη μέρα ή την Κυριακή κτλ.)

Κατά :
Time will tell

Issues: 
1) Δεν έχει σε αυτό το firmware δυνατότητα απενεργοποίησης του Firewall του 
2) Remote access to GUI δεν παίζει αυτή τη στιγμή (maybe because of #1 being active) 
3) προβλήματα συμβατότητας με άλλα gbit switch - speedtest , άλλος χρήστης ανέφερε ότι έχει cap 13Mbps πίσω από ένα άλλο gbit switch


Αρχικά φόραγε την έκδοση FW: 09022001.00.009 , Boot code version 2.20.0 και DSL modem code version v135k35b-v901 10-13-17 ,

η οποία αναβαθμίστηκε στην 09022001.00.017 , Boot code version 2.20.0 και DSL modem code version v135k35B-v901 03-21-18b .
Μερικές επιλογές στα μενού αλλάζουν μετά το firmware upgrade που έκανε αυτόματα η συσκευή (π.χ Wifi parameters) 
και μπόρεσα να ορίσω νέο admin pass (διότι δεν άλλαζε).

Απόκριση Menu - navigation : το γρηγορότερο ίσως που έχω δει ποτέ να δίνει ο ΟΤΕ

WiFi : O μηχανισμός του auto - channel selection δείχνει να λειτουργεί ικανοποιητικά, συγκρίνοντας την κατάσταση
στον χώρο από άλλα δίκτυο μέσω από Wifi analyzer. 
Στα 5ghz ac απέδωσε local link 800+ mbps με copy μεγάλου αρχείου average throughtput ~ 40-50MB/sec . 
Αντίστοιχα όσο μεγαλώνει η απόσταση και πέφτει το πρότυπο (με παλαιότερο π.χ laptop) πετυχαίνουμε λιγότερο throughput, 
αλλά συνολική αίσθηση αρκετά καλύτερο από τους προκατόχους του. 
Στις ρυθμίσεις του WiFi συναντάμε μία επιλογή 
Band Steering που ανιχνεύει τη συσκευή του χρήστη, 
εάν υποστηρίζει 2.4 & 5 Ghz του αποτρέπει την είσοδο στην 2.4 για να συνδεθεί στην 5 ghz που δεν έχει τόσο συνωστισμό. 
Σημείωση : Έχω την εντύπωση though ότι τη δεύτερη ημέρα ένα κινητό έμπαινε στο 2.4 Ghz instead of 5, please verify) 


Το Gbit Lan transfer rate ~ 110MB/s 
DHCP - Bind IP ok 

Πειραματίστηκα λίγο με την επιλογή WAN Automatic Fail over, βάζοντας πάνω στην πρώτη LAN ένα ETH από το άλλο Modem (δεύτερη γραμμή) -> 
Primary: xDSL 
Secondary : Ethernet
Terdiary : 3G/LTE
αλλά δεν έδειξε να δουλεύει, ίσως να θέλει κάποια further παραμετροποίηση. 

Speedtest σταθερότατα και οι επιδόσεις του wifi λίγο που το χρησιμοποίησα, έχω την αίσθηση και πρώτη εντύπωση ότι είναι αρκετά καλύτερο από τα rest.
 

power adapter.jpg

vendor.jpg

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Απαντήσεις 690
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Τελικά μετά από χρόνο φάνηκε η διαφορά, όντως υπήρχε drain απλά με τις ρυθμίσεις που είχα πει ήταν λίγο λιγότερο, δοκίμασα και με Netgear αλλά είχε ακόμα περισσότερο drain οπότε έβαλα ξανά το Thomson.

Με την λύση που πρότεινα, κρατά 15-20% πιο πολύ η μπαταρία, αυτό παρατήρησα, δοκίμασα και αν οι άλλες συσκευές απομακρυσμένες πιάνουν σήμα και είναι μια χαρά. Ίσως σε άλλους να μην δουλέψει, σε εμεν

Δημοσιευμένες Εικόνες

  • Super Moderators

1. Remote access to GUI δεν παίζει αυτή τη στιγμή (maybe because of #1 being active)

μπορει να το εχουν κλεισει και να παιζει μονο για συγκεκριμενες ip του οτε για remote.

καλα που βγηκε διοτι το speedport 2 παιζει μεχρι 100mbit και δεν εχει gigabit και ειναι single band ενω το 724 ειναι dual band αλλα οχι ταυτοχρονα το οποιο ειναι βλακεια και επισης μεχρι 100mbit vectoring αλλα και αυτο  με 100mbit ethernet ports.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για το remote Μπορεί να έχω κάνει πατάτα εγώ , αν το έχει κανένας άλλος και μπορεί ας δοκιμάσει παρακαλώ. 

το 724 έχει LAN Gbit switch Gps  , ήταν κομμένο στα 100Mbps Μέχρι την έκδοση 37 νομίζω που το ξεκλείδωσαν. 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 30/04/2018 at 21:44, Vasilius said:

για το remote Μπορεί να έχω κάνει πατάτα εγώ , αν το έχει κανένας άλλος και μπορεί ας δοκιμάσει παρακαλώ. 

το 724 έχει LAN Gbit switch Gps  , ήταν κομμένο στα 100Mbps Μέχρι την έκδοση 37 νομίζω που το ξεκλείδωσαν. 

αν ειναι ετσι τοτε ειναι για λιθοβολισμο.ποιο το νοημα να κοψεις το gigabit?οπου εψαχνα η δεν εβρισκα κατι η ελεγαν για 100.και επισης το dual band αλλα οχι ταυτοχρονα  ειναι μεγαλο μειονεκτημα αφου ολο και καποια συσκευη θα ειναι στα 2.4.κοιταξα εδω και πραγματι gigabit lan

https://www.telekom.com/resource/blob/327860/2dccd39dcdaf2d937ea2433e14a99993/dl-datenblatt-speedport-w724v-data.pdf&ved=2ahUKEwjR7Kr81OLaAhXB_SwKHeH8BdcQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw0cNM380qGoGXAbDjNfUQUx

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολλές φορές πάροχοι κλειδώνουν τα features για να τα πουλήσουν αργότερα ως addon services. 

Επίσης οι Vendors προχωράνε σε αντίστοιχες τακτικές και σε μελλοντικό firmware ξεκλειδώνουν αντίστοιχα λειτουργίες.

Με τόσα προβλήματα που είχε το 724 , δεν αποκλείεται να τους το κάνανε δώρο το Gbit . 

By the way το Plus, έχει το καλύτερο latency που έχω δει , σε θέμα QoS έχει όμοιο των άλλων (δεν διαθέτει κάποια δέσμευση bandwidth για friendly gaming experience) , έτσι εάν ανοίξεις μια streaming υπηρεσία τάξης throughput 6-7Mbps , το latency επηρεάζεται και σκάει για λίγα δευτερόλεπτα spikes . Στην συνέχεια στρώνει αλλά αραιά και που εάν έχετε ανοικτό κάποιο ping -t command ή ingame από κονσόλα  Lagometer / netgraph, παρατηρούμε spikes . 

Divo αν εννοείς για το 724 μέσω κάποιου add on device που πρακτικά γίνεται Bridge, τότε τι να το κάνουμε ; :) σκοπός είναι να μη γεμίζουμε μηχανήματα και καλώδια και να έχουμε ένα που τα κάνει όλα . Δεν φταίμε εμείς, αλλά οι ανάγκες μας και οι υποσχέσεις που μας δίνουν. Στην TV βλέπουμε super ταχύτητες, ορολογίες FIBER και χαμόγελα μαζί με Multitask experiense ... ανέκαθεν στα VDSL και μέχρι τώρα το μόνο multitask που βλέπουμε είναι μια γλώσσα με ένα δάχτυλο και κάτι ακόμα όταν πάμε να δούμε ένα utube μαζί με gaming να ταξιδεύουν εκεί που δε λάμπει ο ήλιος και να μας εκνευρίζουν... αυτό λέγεται Break promise effect , κάτι που αν μη τι άλλο μετά από 20+ χρόνια broadband θα έπρεπε να έχει μειωθεί . Αντί αυτού μεγαλώνει . Είναι σαν σχέση έρωτα με τύπισσα που δε γυρνά ποτέ να σε κοιτάξει αλλά βάφεται και είναι πανέμορφη ρε φίλε....  νιώθεις παράλληλα με όλα αυτά  ευρωπ(έ)ος αλλά μένει το δεύτερο συνθετικό . 

 

Αχ βαχ 

  • Like 2
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 για το Multitasking  σε τετοιες (σχετικα χαμηλες) ταχυτητες το router παιζει πολυ μεγαλο ρολο.

βεβαια κανενας παροχος δεν δινει κατι καλυτερο.

με καλο ρουτερ και τουλαχιστον 100αρι ( για να υπαρχει και ενα 10αρι upload ) γινεται δουλεια και υπαρχει gaming παραλληλα με upload  η αλλη απαιτητικη χρηση.

με το 50αρι  δεν νομιζω οτι ειναι για πολλα πολλα , η με πολυ μεγαλες παραχωρησεις γιατι το 5 up δεν αφηνει και περιθωριο για πολλα πραγματα ταυτοχρονα.

------------------------------------------------

αν καποιος βεβαια δεν ενδιαφερεται να κανει gaming παραλληλα με σημαντικο φορτο στη γραμμη,

μια χαρα καλυπτουν και τα 2 speedport που εχουν περασει απο τα χερια μου

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

divo αμα το 724 δεν παιζει μονο του τοτε μονο σαν ψιλομετριο ρουτερ θα παιζει. θα του κοτσαρουν αλλο modem μπροστα οπως εκαναν στο 200αρι.

σε αυτη τη περιπτωση πισω απο το μοντεμ μπορεις να βαλεις οτι να ναι. ακομα και ρουτερ του 10αρικου

--------------------------------

πατως το νεο speedport απο τα λιγα που ειδα, σαν μοντεμ και σαν συγχρονισμος φαινεται αρκετα πιο ικανο, με αρκετα καλυτερα νουμερα.

βεβαια 2 -3 ατομα ποσταραν στατιστικα και ελαχιστα ss, το δειγμα ειναι πολυ μικρο. 

και μιας και το θεσαμε το θεμα του multitasking αν αυτο εχει qos, ριξε ενα ss αν ειναι ευκολο.

 

Επεξ/σία από rofl
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 01/05/2018 at 04:15, divo said:

Το 724 θα παιζει καισ ε μεγαλυτερες ταχυτητες απο 100 αλλα οχι μονα τους, γι αυτο και δινουν 724 στα 100αρια και οχι entry 2. Σε λιγο καιρο θα τα δειτε.

φτηνη λυση?μπροστα modem πισω router το 724?

On 01/05/2018 at 13:22, Vasilius said:

πολλές φορές πάροχοι κλειδώνουν τα features για να τα πουλήσουν αργότερα ως addon services. 

Επίσης οι Vendors προχωράνε σε αντίστοιχες τακτικές και σε μελλοντικό firmware ξεκλειδώνουν αντίστοιχα λειτουργίες.

Με τόσα προβλήματα που είχε το 724 , δεν αποκλείεται να τους το κάνανε δώρο το Gbit . 

By the way το Plus, έχει το καλύτερο latency που έχω δει , σε θέμα QoS έχει όμοιο των άλλων (δεν διαθέτει κάποια δέσμευση bandwidth για friendly gaming experience) , έτσι εάν ανοίξεις μια streaming υπηρεσία τάξης throughput 6-7Mbps , το latency επηρεάζεται και σκάει για λίγα δευτερόλεπτα spikes . Στην συνέχεια στρώνει αλλά αραιά και που εάν έχετε ανοικτό κάποιο ping -t command ή ingame από κονσόλα  Lagometer / netgraph, παρατηρούμε spikes . 

Divo αν εννοείς για το 724 μέσω κάποιου add on device που πρακτικά γίνεται Bridge, τότε τι να το κάνουμε ; :) σκοπός είναι να μη γεμίζουμε μηχανήματα και καλώδια και να έχουμε ένα που τα κάνει όλα . Δεν φταίμε εμείς, αλλά οι ανάγκες μας και οι υποσχέσεις που μας δίνουν. Στην TV βλέπουμε super ταχύτητες, ορολογίες FIBER και χαμόγελα μαζί με Multitask experiense ... ανέκαθεν στα VDSL και μέχρι τώρα το μόνο multitask που βλέπουμε είναι μια γλώσσα με ένα δάχτυλο και κάτι ακόμα όταν πάμε να δούμε ένα utube μαζί με gaming να ταξιδεύουν εκεί που δε λάμπει ο ήλιος και να μας εκνευρίζουν... αυτό λέγεται Break promise effect , κάτι που αν μη τι άλλο μετά από 20+ χρόνια broadband θα έπρεπε να έχει μειωθεί . Αντί αυτού μεγαλώνει . Είναι σαν σχέση έρωτα με τύπισσα που δε γυρνά ποτέ να σε κοιτάξει αλλά βάφεται και είναι πανέμορφη ρε φίλε....  νιώθεις παράλληλα με όλα αυτά  ευρωπ(έ)ος αλλά μένει το δεύτερο συνθετικό . 

Αχ βαχ 

το να πουλησεις το gbit σαν add on απλα .....
δεν ειναι cisco asr Που τον αγοραζεις χωρις 10g και αμα τα θες πληρωνεις licenses ουτε hp controller που θες services και τα πληρωνεις.
σε adsl/vdsl Modem/router δεν θυμαμαι να εχω δει για feautures να πληρωνεις σε adsl/vdsl ειδικα σε αυτα του κιλου.
αμα δεν εχει bandwidth manager μετα μονο qos μπορεις να φτιαξεις,
επειδη δεν νομιζω οτι το 724 με Firmware Θα παιξει 35b Μαλλον θα ειναι με καποιο add on που ναι θα ειναι λιγο βλακεια να βαζεις 2 μηχανηματα.που να θες δηλαδη να βαλεις και δικο σου Router.Θα εχεις τρια μηχανηματα μετα.
για Multitask αμα δεν φτιαξεις qos,bandiwdth management δεν προκειται να το δεις ποτε αν ο καθενας παει και παταει κατω την συνδεση.η με routers που δεν εχουν καν 5ghz.για να μειωθει πρεπει να μπει και το χερακι στην τσεπη για
να δοθει εξοπλισμος που να μπορει να κανει 2-3 πραγματα.

On 01/05/2018 at 16:22, rofl said:

 για το Multitasking  σε τετοιες (σχετικα χαμηλες) ταχυτητες το router παιζει πολυ μεγαλο ρολο.

βεβαια κανενας παροχος δεν δινει κατι καλυτερο.

με καλο ρουτερ και τουλαχιστον 100αρι ( για να υπαρχει και ενα 10αρι upload ) γινεται δουλεια και υπαρχει gaming παραλληλα με upload  η αλλη απαιτητικη χρηση.

με το 50αρι  δεν νομιζω οτι ειναι για πολλα πολλα , η με πολυ μεγαλες παραχωρησεις γιατι το 5 up δεν αφηνει και περιθωριο για πολλα πραγματα ταυτοχρονα.

------------------------------------------------

αν καποιος βεβαια δεν ενδιαφερεται να κανει gaming παραλληλα με σημαντικο φορτο στη γραμμη,

μια χαρα καλυπτουν και τα 2 speedport που εχουν περασει απο τα χερια μου

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

divo αμα το 724 δεν παιζει μονο του τοτε μονο σαν ψιλομετριο ρουτερ θα παιζει. θα του κοτσαρουν αλλο modem μπροστα οπως εκαναν στο 200αρι.

σε αυτη τη περιπτωση πισω απο το μοντεμ μπορεις να βαλεις οτι να ναι. ακομα και ρουτερ του 10αρικου

--------------------------------

πατως το νεο speedport απο τα λιγα που ειδα, σαν μοντεμ και σαν συγχρονισμος φαινεται αρκετα πιο ικανο, με αρκετα καλυτερα νουμερα.

βεβαια 2 -3 ατομα ποσταραν στατιστικα και ελαχιστα ss, το δειγμα ειναι πολυ μικρο. 

και μιας και το θεσαμε το θεμα του multitasking αν αυτο εχει qos, ριξε ενα ss αν ειναι ευκολο.

 

τα καλα ρουτερ ειναι και ακριβα και χρησιδανειο να τα δωσεις σιγουρα καποια θα τα χασεις και θα πρεπει να τρεξεις να το χρεωσεις και αμα το πληρωσει ο αλλος.
το upload οπως ειπες ειναι ενα μεγαλο θεμα αλλα δεν τους συμφερει να δινουν μεγαλο Upload στα μικρα πακετα.
εξαρτατε βεβαια και τι ρυθμισεις εχεις κανει και τι χρηση κανει ο καθενας.
να διορθωσω και κατι αλλο.αν το 724 δεν παιζει μονο του δεν μπορεις να βαλεις οτι ρουτερ θες απο πισω γιατι θα πρεπει ειτε να εχει voip ειτε να κρατησεις και το 724 για να σηκωσει την voip τηλεφωνια:P
οποτε πολυ συσκευη.λογικα θα πρεπει να εχει εστω ενα υποτυπωδες qos.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιγραφή μεγάλων αρχείων από τον H/Y A (Wifi) στον H/Y B (LAN) .

Ο Η/Υ Γ κάνει Ping τοπικά στο Modem το οποίο εμφανίζει severe ping spikes :S (αντίστοιχα σε hosts εκτός lan, τα spikes έχουν αισθητό impact) 
Αν κάνω παύση το file transfer η κατάσταση στρώνει σε προβλεπόμενες τιμές. Περίεργο διότι από πλευράς bandwidth δεν τίθεται πρόβλημα (LAN Gbit) 

Μπορείτε να δείτε εάν το κάνει και σε εσάς ; 

 

file transfer latency.JPG

Επεξ/σία από Vasilius
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω με 30αρα γραμμη μπορω να ζητησω το plus?? Θελω να ξεφορτωθω το entry.. Με vdsl ρουτερ φιλου που δοκιμασα συγχρονιζε η γραμμη 2.5 mbps πανω!!!!! Ειδικα τωρα που αλλαξα και το καλωδιο απ τον κατανεμητη της πολυκατοικιας κατω στο υπογειο μεχρι την πριζα στο διαμερισμα μου στον 5ο οροφο..

Επεξ/σία από geogr13
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
1 hour ago, geogr13 said:

Εγω με 30αρα γραμμη μπορω να ζητησω το plus?? Θελω να ξεφορτωθω το entry.. Με vdsl ρουτερ φιλου που δοκιμασα συγχρονιζε η γραμμη 2.5 mbps πανω!!!!! Ειδικα τωρα που αλλαξα και το καλωδιο απ τον κατανεμητη της πολυκατοικιας κατω στο υπογειο μεχρι την πριζα στο διαμερισμα μου στον 5ο οροφο..

οτι θα βαλεις το speedport plus ακομα και αν στο δωσουν δεν σημαινει οτι θα συγχρονισεις παραπανω.ειναι θεμα chipset.μπορει παραπανω μπορει το ιδιο μπορει λιγοτερο

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • Super Moderators
On 14/5/2018 at 21:29, Vasilius said:

Αντιγραφή μεγάλων αρχείων από τον H/Y A (Wifi) στον H/Y B (LAN) .

Ο Η/Υ Γ κάνει Ping τοπικά στο Modem το οποίο εμφανίζει severe ping spikes :S (αντίστοιχα σε hosts εκτός lan, τα spikes έχουν αισθητό impact) 
Αν κάνω παύση το file transfer η κατάσταση στρώνει σε προβλεπόμενες τιμές. Περίεργο διότι από πλευράς bandwidth δεν τίθεται πρόβλημα (LAN Gbit) 

Μπορείτε να δείτε εάν το κάνει και σε εσάς ; 

 

file transfer latency.JPG

οτι εχει gigabit δεν σημαινει οτι 

α.δεν πιταρει σαν cpu/ram.

β.λογω οτι και η κινηση του Internet και η κινηση του Lan Θα περασει απο την ethernet και δεν υπαρχουν Priorities οτι πχ εξυπηρετησε πρωτα την κινηση του internet και μετα την αντιγραφη απο τις gigabit lan δεν ειναι παραξενο αυτο που γινεται δηλαδη να ανεβει Ping σε Lan/wan. οτι ειναι gigabit δεν λεει κατι.εχω δει switch του 20ευρου να ειναι gigabit αλλα αμα σηκωσεις μεγαλη κινηση και πολλα connection αστα να πανε.

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tο  Plus έχει new features 35b/5ghz+2.4ghz wifi κτλ. οπότε έχει και καλύτερη cpu / ram από το 724/entry . Είναι ένα αναβαθμισμένο 724 πρακτικά (Sercomm) .
Δεν θα έδιναν λεφτά για ένα modem 35b (πιο ακριβό chip) για να έχει rest specs υποδεέστερα των προκατόχων και όσον αφορά το δεύτερο κομμάτι μαζί σου και πάλι αλλά μιλάμε για  local windows explorer file transfer όπου δεν είναι multi connection σενάριο . Οι λοιποί παράγοντες έπαυαν να επηρεάζουν καθώς το issue σταματούσε όταν έκανα pause το file transfer.

Όπως και να έχει, σήμερα έκατσα και  και έκανα αρκετές δοκιμές, local file transfer explorer /  FTP LAN  και ταυτόχρονα  2 laptop , ένα 5ghz και ένα 2.4 και ένα σταθερό να αντιγράφουν από δύο άλλα PC LAN gbit ταινίες  και παράλληλα έβαζα στο καθένα additional  tasks , όπως streaming ταινιών , speedtests κτλ (να ναι καλά το anydesk) και το ping στο modem ήταν σταθερότατο 1-3ms stable .

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
6 minutes ago, johnmegarythmos said:

τελικα μπορουμε να κανουμε αλλαγη απο γραμμη adsl εως 24 με ταχυτητα εως 10. να ζητησουμε αλλαγη απο το speedport entry 2i στο plus ?. 

μπορεις να το ζητησεις στον οτε αλλα το κοβω λιγο δυσκολο να αρχισει στον καθενα που εχει adsl να δινει super vectoring εξοπλισμο.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.