rus Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, blazar είπε Νομίζω πως υπάρχει και άλλο, μετά από 3μηνη παραμονή ως άνεργος. Μπες στο σαϊτ, έχει διάφορα. Μήπως πληρείς σε κάποιο τα κριτήρια. Yπαρχουν μεν πολλα και διαφορα , αλλα όλα για ειδικες περιπτωστεις. Για το νορμαλ ανεργο υπαρχει μόνο μια ανοιχτη παλαμη. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2018 από rus
Locke_John Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Γεια σε όλους. Έχω κ εγώ μια ερώτηση: Είμαι στο επίδομα ανεργίας από τον Μάρτιο 2018 και προχθές ξεκινησα σε μια εταιρεία εργασία...όμως τα δεδομένα δεν είναι όπως τα περίμενα...μετά από 2 ημέρες έχω ήδη ξενερώσει. Θεωρητικά, δικαιουμουν ένα μήνα ακόμα επίδομα (Φεβρουαρίου) συν ίσως κάποιο τρίμηνο βοήθημα μετά αν δε βρω κάποια εργασία. ΟΑΕΔ ακόμα δεν έχω πάει, να αναγγείλω ότι δούλεψα 2 ημέρες (προχθές και χθες) και να ρωτήσω σχετικά. Με "ελπίδα"κάπου διάβασα ότι σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, ίσως γίνεται να συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί το επίδομα ανεργίας. Ποια η γνώμη σας; Όπως και να'χει, Δεύτερα πρωί πάω στον ΟΑΕΔ για διευκρινίσεις. (Η σύμβαση εργασίας μου είναι κανονικά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, αναγγείλω παραίτηση ή "επιδιώκω" απόλυση ;
eidikos33 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Locke_John είπε Γεια σε όλους. Έχω κ εγώ μια ερώτηση: Είμαι στο επίδομα ανεργίας από τον Μάρτιο 2018 και προχθές ξεκινησα σε μια εταιρεία εργασία...όμως τα δεδομένα δεν είναι όπως τα περίμενα...μετά από 2 ημέρες έχω ήδη ξενερώσει. Θεωρητικά, δικαιουμουν ένα μήνα ακόμα επίδομα (Φεβρουαρίου) συν ίσως κάποιο τρίμηνο βοήθημα μετά αν δε βρω κάποια εργασία. ΟΑΕΔ ακόμα δεν έχω πάει, να αναγγείλω ότι δούλεψα 2 ημέρες (προχθές και χθες) και να ρωτήσω σχετικά. Με "ελπίδα"κάπου διάβασα ότι σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, ίσως γίνεται να συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί το επίδομα ανεργίας. Ποια η γνώμη σας; Όπως και να'χει, Δεύτερα πρωί πάω στον ΟΑΕΔ για διευκρινίσεις. (Η σύμβαση εργασίας μου είναι κανονικά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, αναγγείλω παραίτηση ή "επιδιώκω" απόλυση ; Απολυση
chsam Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 11 ώρες πριν, Locke_John είπε Γεια σε όλους. Έχω κ εγώ μια ερώτηση: Είμαι στο επίδομα ανεργίας από τον Μάρτιο 2018 και προχθές ξεκινησα σε μια εταιρεία εργασία...όμως τα δεδομένα δεν είναι όπως τα περίμενα...μετά από 2 ημέρες έχω ήδη ξενερώσει. Θεωρητικά, δικαιουμουν ένα μήνα ακόμα επίδομα (Φεβρουαρίου) συν ίσως κάποιο τρίμηνο βοήθημα μετά αν δε βρω κάποια εργασία. ΟΑΕΔ ακόμα δεν έχω πάει, να αναγγείλω ότι δούλεψα 2 ημέρες (προχθές και χθες) και να ρωτήσω σχετικά. Με "ελπίδα"κάπου διάβασα ότι σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, ίσως γίνεται να συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί το επίδομα ανεργίας. Ποια η γνώμη σας; Όπως και να'χει, Δεύτερα πρωί πάω στον ΟΑΕΔ για διευκρινίσεις. (Η σύμβαση εργασίας μου είναι κανονικά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, αναγγείλω παραίτηση ή "επιδιώκω" απόλυση ; Υποχρέωση του Ανέργου για ενημέρωση της Υπηρεσίας/ αναστολή - συνέχιση - διακοπή επιδότησης Ο άνεργος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ για οποιαδήποτε μεταβολή προκύπτει στην κατάστασή του κατά τη διάρκεια της επιδότησής του, ώστε αναλόγως να αναστέλλεται ή διακόπτεται η επιδότηση. Η επιδότηση του ανέργου αναστέλλεται λόγω: Πρόσληψης, Ασθένειας, Στράτευσης, Άσκησης ελεύθερου ή άλλου επαγγέλματος Αναχώρησης στο εξωτερικό, Λήξης άδειας διαμονής και εργασίας (για περιπτώσεις αλλοδαπών επιδοτουμένων) ή Για οποιοδήποτε άλλο λόγο εξαιτίας του οποίου παύει να είναι διαθέσιμος για απασχόληση στην αγορά εργασίας. Προκειμένου η Υπηρεσία του ΟΑΕΔ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αναστολή του επιδόματος του ανέργου, αυτός υποχρεούται να ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία που τον επιδοτεί: εντός οκτώ (8) εργάσιμων ημερών, και σε κάθε περίπτωση πριν τη λήξη του μήνα επιδότησης, από την ημέρα συνδρομής του λόγου αναστολής της επιδότησης, αρχικά με οποιοδήποτε τρόπο, δηλαδή δια τηλεφώνου, φαξ, επιστολής, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή ο ίδιος ή δια αντιπροσώπου. Στη συνέχεια (ή ταυτόχρονα) πρέπει να ακολουθήσει η προσκόμιση των σχετικών παραστατικών για τον λόγο της αναστολής, προσκομίζοντας το αντίστοιχο δικαιολογητικό [π.χ. αναγγελία πρόσληψης, βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση Στρατιωτικής Υπηρεσίας, αεροπορικό εισιτήριο κτλ], ώστε να γίνει η αναστολή της επιδότησής του και να πιστωθεί στο λογαριασμό του το ποσό που προκύπτει ως διαφορά επιδότησης από την τελευταία ημέρα πληρωμής έως και την ημέρα που προέκυψε ο λόγος της αναστολής. Αν δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος, εξουσιοδοτεί το άτομο που επιθυμεί, το οποίο με τη νόμιμα θεωρημένη εξουσιοδότηση και με τα σχετικά δικαιολογητικά θα προσέλθει εκ μέρους του και θα ενημερώσει την Υπηρεσία. Το ποσό της χρηματικής διαφοράς που θα προκύψει από την αναστολή της επιδότησης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Η επιδότηση του ανέργου διακόπτεται λόγω: α) Μη εμφάνισής του στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ σε δυο συνεχόμενα χρονικά διαστήματα που του έχουν καθοριστεί από την απόφαση επιδότησης,. β) Συνταξιοδότησης, γ) Παράλληλης απασχόλησης και επιδότησης, δ) Θανάτου, ε) Οριστικής ανικανότητας για εργασία. Συνέχιση επιδότησης Μετά την άρση του λόγου αναστολής, το επίδομα ανεργίας συνεχίζεται, όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει σχετική αίτηση στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ πριν από την πάροδο διετίας από την έκδοση της αρχικής απόφασης επιδότησης. Η επιδότηση καταβάλλεται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε περίπτωση διακοπής της επιδότησης δεν είναι δυνατό να επακολουθήσει συνέχισή της. Νέα επιδότηση επακολουθεί μόνο, εφόσον μετά τη διακοπή συμπληρωθούν εκ νέου οι προϋποθέσεις επιδότησης.
Locke_John Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Τα διάβασα αναλυτικότατα από το πρωί συμφορουμιτη ναι. Δευτέρα πρωί πάω στον ΟΑΕΔ να ρωτήσω αν έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με την περίπτωσή μου. Αν "αντέξω" έως τέλος Φεβρουαρίου οπότε λήγει η πρώτη σύμβαση, μετά είτε θα μου προτείνουν συνέχιση, είτε διακοπή (ισοδυναμεί με απόλυση τότε; ) Αν αρνηθώ να συνεχίσω, θεωρείται παραίτησή μου, άρα δε δικαιούμαι συνέχιση επιδότησης, σωστά;
chsam Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Locke_John είπε Τα διάβασα αναλυτικότατα από το πρωί συμφορουμιτη ναι. Δευτέρα πρωί πάω στον ΟΑΕΔ να ρωτήσω αν έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με την περίπτωσή μου. Αν "αντέξω" έως τέλος Φεβρουαρίου οπότε λήγει η πρώτη σύμβαση, μετά είτε θα μου προτείνουν συνέχιση, είτε διακοπή (ισοδυναμεί με απόλυση τότε; ) Αν αρνηθώ να συνεχίσω, θεωρείται παραίτησή μου, άρα δε δικαιούμαι συνέχιση επιδότησης, σωστά; Η ληξη συμβασης και η απολυση ειναι το ιδιο πραγμα για τον οαεδ, εισαι οκ.Η συμβαση ορισμενου χρονου παύει αυτοδίκαια, όταν λήξει ο χρόνος, για τον οποίο συνομολογήθηκε, χωρίς να χρειάζεται καταγγελία της και καταβολή αποζημίωσης.Εφοσον ληξει η συμβαση και να αρνηθεις ανανεωση, δεν θεωρειται παραιτηση. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2019 από chsam
Vasivouzoukos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Locke_John είπε Αν "αντέξω" έως τέλος Φεβρουαρίου οπότε λήγει η πρώτη σύμβαση, μετά είτε θα μου προτείνουν συνέχιση, είτε διακοπή (ισοδυναμεί με απόλυση τότε; ) Τι σε βάζουν να κάνεις και δεν αντέχεις; Αν σε εξαναγκάζουν σε απλήρωτες υπερωρίες ή σου μιλάνε άσχημα τότε θα πρέπει να τους κυνηγήσεις.
Locke_John Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, chsam είπε Η ληξη συμβασης και η απολυση ειναι το ιδιο πραγμα για τον οαεδ, εισαι οκ.Η συμβαση ορισμενου χρονου παύει αυτοδίκαια, όταν λήξει ο χρόνος, για τον οποίο συνομολογήθηκε, χωρίς να χρειάζεται καταγγελία της και καταβολή αποζημίωσης.Εφοσον ληξει η συμβαση και να αρνηθεις ανανεωση, δεν θεωρειται παραιτηση. Συμφορουμιτη μου έφτιαξες κάπως το σαβκο . Άρα, με ένσημα περίπου 30κατι (24 Γενάρη με 28Φλεβαρη 4μιση εβδομάδες 5ημερης εργασίας) λογικά ,με αυτά που διάβασα, ελπίζω ότι θα δικαιούμαι συνέχιση της επιδότησης μου...
chsam Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Locke_John είπε Συμφορουμιτη μου έφτιαξες κάπως το σαβκο . Άρα, με ένσημα περίπου 30κατι (24 Γενάρη με 28Φλεβαρη 4μιση εβδομάδες 5ημερης εργασίας) λογικά ,με αυτά που διάβασα, ελπίζω ότι θα δικαιούμαι συνέχιση της επιδότησης μου... Η αληθεια ειναι οτι για την αναβολη και συνεχιση δεν μπορω να σου πω ακριβη πραγματα μιας κ δεν μου εχει τυχει.Συμφωνα με τα οσα λεει ο οαεδ η συνεχιση μετα απο αναστολη δεν χρειαζεται ενσημα.Απο κοντα θα μαθεις σιγουρα αλλα κ στο πενταψηφιο του οαεδ ειναι πολυ εξυπηρετικοι.
Locke_John Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε Τι σε βάζουν να κάνεις και δεν αντέχεις; Αν σε εξαναγκάζουν σε απλήρωτες υπερωρίες ή σου μιλάνε άσχημα τότε θα πρέπει να τους κυνηγήσεις. Εντάξει,μην υπερβάλλω. . . Απλά το μισθολογικό προς το κουραστικό της υπόθεσης είναι εντελώς αναντίστοιχο και κυρίως θέλω να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο κ πιο μόνιμο που όμως θέλει το μπόλικο διάβασμά του... 4 λεπτά πριν, chsam είπε Η αληθεια ειναι οτι για την αναβολη και συνεχιση δεν μπορω να σου πω ακριβη πραγματα μιας κ δεν μου εχει τυχει.Συμφωνα με τα οσα λεει ο οαεδ η συνεχιση μετα απο αναστολη δεν χρειαζεται ενσημα.Απο κοντα θα μαθεις σιγουρα αλλα κ στο πενταψηφιο του οαεδ ειναι πολυ εξυπηρετικοι. Ελπίζω την Δευτέρα πρωί να χαρώ με όσα ακούσω και μου εξηγήσουν...
eidikos33 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Locke_John είπε Εντάξει,μην υπερβάλλω. . . Απλά το μισθολογικό προς το κουραστικό της υπόθεσης είναι εντελώς αναντίστοιχο και κυρίως θέλω να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο κ πιο μόνιμο που όμως θέλει το μπόλικο διάβασμά του... Ελπίζω την Δευτέρα πρωί να χαρώ με όσα ακούσω και μου εξηγήσουν... Δε θα έχεις πρόβλημα και η λήξη θεωρείται απόλυση οπότε θα συνεχιστεί το ταμείο σου. Ενημέρωσε μας τι θα σου πουν την Δευτέρα
Locke_John Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Ακριβώς έτσι μου τα είπαν, υπομονή μέχρι να λήξει και συνεχίζω για ένα μήνα ακόμα το επίδομα... (Είμαι σε δίλημμα αν πρέπει να ενημερώσω ή όχι τον υπεύθυνο της εκπαίδευσης μου ότι δε σκοπεύω να συνεχίσω .το σωστό πιστεύω θα ήταν αυτό, ώστε και να μην βασίζονται επάνω μου κ αν έχουν σκοπό να μου δώσουν απόλυση νωρίτερα της λήξης σύμβασής μου)
eidikos33 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, Locke_John είπε Ακριβώς έτσι μου τα είπαν, υπομονή μέχρι να λήξει και συνεχίζω για ένα μήνα ακόμα το επίδομα... (Είμαι σε δίλημμα αν πρέπει να ενημερώσω ή όχι τον υπεύθυνο της εκπαίδευσης μου ότι δε σκοπεύω να συνεχίσω .το σωστό πιστεύω θα ήταν αυτό, ώστε και να μην βασίζονται επάνω μου κ αν έχουν σκοπό να μου δώσουν απόλυση νωρίτερα της λήξης σύμβασής μου) μη λες τπτ καλυτερα για μενα, για να το συνεχισεις επρεπε να ειχες ενημερωσει πριν πιασεις την δουλεια η δεν παιζει ρολο?
Locke_John Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μάλλον θα ακούσω τη συμβουλή σου, αν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου με ρωτήσουν ευθεως τι σκέφτομαι για μετά, θα τους πω ότι δε συνεχίζω. Όχι, απ' ότι κατάλαβα δε παίζει ρόλο, σήμερα ήταν εξυπηρετικοτατοι. Μου είπαν ότι με λήξη σύμβασης ή καταγγελία συνεχίζεται το επίδομα. Απλά αυτό που ακόμα με "μπερδεύει/απασχολεί", είναι στην περίπτωση όπου μου προτείνουν νέα σύμβαση ολιγόμηνη κ εγώ αρνηθώ, τότε δε θεωρείται παραίτησή μου; Ελπίζω πως όχι. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2019 από Locke_John
eidikos33 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 οχι δεν ειναι παραιτηση αυτο... το ταμειο ανεργιας θα αυξηθει και σε αυτους που το παιρνουν ηδη? γνωριζει κανεις τι θα γινει τωρα με την αυξηση του ημερομησθιου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα