Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω το εξης θεμα σας παρακαλω ξερω οτι δεν ειναι σιτε για τετοια θεματα απλα οσο μπορειτε ας το παρετε στα σοβαρα και σοβαρες απαντησεις... παρακαλω Τι αποψη εχετε για το φαρμακο Seroxat γενικα αμα καποιος ειχε θληψη δεν ειχε ορεξη για τιποτα να κανει γενικα τον ειχε παρει απο κατω.. τον βοηθησε?¨το φαρμακο αυτο Ειναι αντι καταθληπτικο....φαρμακο και επειδη ειμαι γενικα κατα των φαρμακων θελω να ακουσω και την δικια σας αποψη ευχαριστω... 

κατα ποσες συνεπειες μπορει να φερει στον ανθρωπο αμα εθιζεται κτλπ και αμα βλεπει βελτιωση σας ευχαριστω:)

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν εχει 2 κοκκινες γραμμες το κουτι υποτιθεται οτι δεν ειναι εθιστικο, αν σου το εγραψε γιατρος να το παρεις αν το βρηκες απο μονος σου να ΜΗΝ το παρεις και να συμβουλευθεις εναν ειδικο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν αντιλεγω αλλα και το οτι το λεει ενας γιατρος δεν μου ειναι για μενα 100% το σωστο γιατι απλα μπορει να στο δωσει .. απλα για να βοηθησει μεν... αλλα να ξεμπερδεψει και απο σενα και απο οσους ερχονται αλλα ομως αμα υπαρχουν παρενεργεις η στοιχεια αρνητικα που δημιουργει στον ανθρωπο.. κατι που δεν αφορα τους γιατρους αφου δεν θα το παρουν αυτοι  γ αυτο ρωταω καποιος που να ειχε θληψη να ηταν σε ασχημη κατασταση το εχει παρει? (μακαρι να μην υπαρχει κανεις γιατι ειναι ασχημο πραγμα) και αμα ειδε αποτελεσμα η καλυτερεψη με το συγκεκριμενο φαρμακο Seroxat

Επεξ/σία από Slogan
Δημοσ.
37 minutes ago, Slogan said:

επειδη ειμαι γενικα κατα των φαρμακων θελω να ακουσω και την δικια σας αποψη ευχαριστω... 

I don't get it. Αν εισαι κατα των φαρμακων, απλα δεν παιρνεις το φαρμακο και δεν ακολουθεις τις οδηγιες του γιατρου σου, αρα ψαχνεις για "εναλλακτικη" λυση. Θετικη ενεργεια, λεμονι με σοδα, γυμναστικη κλπ κλπ, οτι νομιζει ο καθενας.

Αν θες να γινεις καλα, ακολουθεις τις οδηγιες του γιατρου σου. Αν δεν τον/την εμπιστευεσαι, αλλαζεις γιατρο. Ερωτησεις για παρενεργειες, ανεπιθυμητες ενεργειες, τροπο δρασης, αναμενομενο χρονο δρασης οφειλεις να κανεις σε αυτον που σου συνταγογραφει το φαρμακο, φερει την ευθυνη της υπογραφης του και πρεπει να σε ενημερωσει για το φαρμακο και να απαντησει τις αποριες σου.

Εγω δεν ξερω να σου απαντησω, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι η καταθλιψη ειναι μια νοσος που αντιμετωπιζεται. Κατα τη γνωμη μου ειναι κριμα να ταλαιπωρεισαι λογω νοοτροπιας.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν αντιλεγω σε αυτο που μου λες γ αυτο εγγραψα και οτι δεν ειναι εδω το σωστο σιτε για τα ερωτηματα αυτα αλλα οπως ξανα λεω ο γιατρος θα πει τα καλυτερα δεν εχει να λεει εγω ομως εχω διαβασει πολλα αρνητικα για τα αντικαταθληπτικα γ αυτο και ρωταω καποιον που αμα ειχε περασει απο "θληψη" τον καλυτεραψαν τα φαρμακα η απλα τα ιδια η χειροτερα.??? σας ευχαριστω ολους που απαντατε

Δημοσ.

Αν δεν εισαι σιγουρος επισκεψου και εναν δευτερο γιατρο και παρε μια γνωμη και απο αυτον και πραττεις αναλογως.

• Like 1
Δημοσ.

Τα αντικαταθλιπτικα οπως και τα αγχολυτικα δουλευουν, αλλα θελει ρυθμιση η δοση, πρεπει να στα γραψει ιατρος* και μαλιστα πιθανον να χρειαστει να τον επισκεφθεις και 2-3 φορες για να ρυθμιστει η δοση σωστα. Αν δεν σου γεμισε το ματι ή εχεις αμφιβολιες για τον ιατρο που πηγες τοτε πας και σε αλλον.

*ιατρος ειναι ο ψυχιατρος, οχι ο ψυχολογος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ δεδομένο ότι στο συνταγογραφησε ειδικευμένος γιατρός και είναι σίγουρα κατάλληλο για την περίπτωση σου. Ως προς τα υπόλοιπα, το παίρνει καιρό η αδερφή μου για αγχώδη διαταραχή. Όταν χρειάστηκε να το σταματήσει για μια επέμβαση στο πόδι δεν είχε κανένα σύμπτωμα εθισμού. Απλά ένα πονοκέφαλο την πρώτη μέρα που μετά υποχώρησε. Ο πονοκέφαλος επιστρέφει αν πχ δεν το πίνει την ώρα που πρέπει. Τίποτα τρομερό, με ένα παυσίπονο περνάει. Κάνει δουλειά μαζί με την ψυχοθεραπεία (εγώ τουλάχιστον πάνω της εχω δείτε τρελη διαφορά σε διάστημα 1-1,5 έτους) αλλά το ότι πιάνει εκείνη δεν σημαίνει ότι θα πιάσει και εσένα. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις διαφορετικά φάρμακα όπως και εκείνη μέχρι να βρεις αυτό που σου κάνει καλό. Σε κάθε περίπτωση δε βλέπεις άμεσα διαφορά πρέπει να περάσει ένα διάστημα. Επίσης αυτό που ακούω συχνά είναι να ταυτίζουν ένα τέτοιο φάρμακο με αλλά που έχουν ηρεμιστική δράση. Δεν ισχύει. Δε σε κάνει υποτονικό, δε σου φέρνει ύπνο, δε σε κάνει να φαίνεσαι ασυνήθιστα. Δεν θα δεις καμία τέτοιου τύπου διαφορά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνει δουλειά. 

Σε αυτο δεν είσαι μόνος. Με τον γιατρό σου είστε "ομάδα". Θα το δουλέψετε και θα δεις ότι όλα θα γινουν καλύτερα συντομα

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.

Πρόσφατα επισκέφτηκα και εγώ ψυχίατρο. Διέγνωσε αγχώδη διαταραχή και ήπιας μορφής κατάθλιψη. Μου συνταγογραφησε ένα αγχολυτικό-αντικαταθλιπτικό (Duloxetine Mylan 30mg). Το ξεκίνησα εδώ και 5 μέρες. Δεν νιώθω τίποτα διαφορετικό. Ούτε καλο ούτε κακό. Μου ειπε ο γιατρός ότι χρειάζεται περίπου 2 εβδομάδες να δράσει. Πάνω στον μηνα να ξανακλείσω ραντεβού να δούμε πως πάει. Το θέμα είναι ότι μου ειπε ότι χρειάζεται απαραίτητα ψυχοθεραπεία παράλληλα γιατί χωρίς ψυχοθεραπεία, μόλις σταματήσεις το φάρμακο γυρνάς πάλι στα ίδια. 

Δημοσ.

Να πας και σε άλλο γιατρό να πάρεις μια γνώμη. Μπορεί να σου πει κάτι τελείως διαφορετικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ενας του λεει να γνωρισει τον εαυτο του, ο αλλος αφου δεν γουσταρει φαρμακα να πιει λεμονι με σοδα. Και μιλαμε για ψυχιατρικο φαρμακο, που μπορει να του το εδωσε ο ιατρος για να μην κανει αποπειρα πχ! Οι επαϊοντες εδω! Κι ακομα το θεμα δεν εχει κλειδωθει!

Ασχετα απο αυτο, αν δεν εχεις εμπιστοσυνη στο ιατρο σου πηγαινε σε αλλον αμεσα, δηλαδη χτες. Μπορεις να εκφρασεις και τους προβληματισμους σου για τον εθισμο στο εν λογω φαρμακο.

Επεξ/σία από kontinos
  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 29gk είπε

Γιατι δεν εχει κλειδωθει ακομα;

Γιατι μπορουμε να γινουμε οι mod του εαυτου μας και να μην χρειαζομαστε κανονικους mod.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...