Προς το περιεχόμενο

Τα κινητά «ενοχοποιεί» νέα μελέτη για τον διπλασιασμό των περιστατικών καρκίνου του εγκεφάλου


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Πηγές στο αρθρακι θα βαλουμε η θα το αφησουμε να ειναι στυλ περιοδικου μαγκαζινο?

Εφοσον μιλαμε για μελετες θεωρω οτι επρεπε να υπαρχουν πηγες.Και μην μου πειτε για τη Telegraph γιατι δεν εχει ουτε αυτη...οποτε το αρθρο αυτη την στιγμη εχει την υποσταση ενος post στο FB...

 

 δεν βάζουμε την μελέτη που βασίστηκε το άρθρο γιατί απλά δεν λέει ακριβώς τα ίδια με το άρθρο οπότε θα μας το χάλαγε

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το προφανες ειναι αμα το εχεις 24/7 σκουλαρικι εχεις και αλλο θεμα . Εκει μπορει να το βαζανε υποθετο :P Πρακτικα μας ενδιαφερει στο >1 μετρο πανω στο κομοδ. που φαινεται μεχρι τωρα ασφαλες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνει πολλής κόσμος είναι ότι η ακτινοβολία δεν έρχεται απο τις συσκευές αλλά απο το περιβάλλον. 

Οι συσκευές παθητικά κυρίως συγχρονίζονται με το σήμα που έρχεται απο τις κεραίες... και ερχόταν τόσα χρόνια με την τηλεόραση (γιατί ίδιο πράγμα  ήταν και αυτό μικρές διαφορές στις συχνότητα μόνο αλλά ηλεκτρομαγητικό κύμα το ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα και το άλλο) 

Την στιγμή που βλέπετε αυτό το ποστ σας διαπερνάν ασταμάτητα ακτινοβολίες απο τις τριγύρω κεραίες απο το διάστημα απο το wifi απο την λάμπα του σπιτιού σας και απο την οθόνη σας... ακόμη και ο επεξεργαστής εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία...

Γενικά είναι σαν να βρίσκεστε σε ωκεανό ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών και αυτό συνέβαινε απο πάντα ειδικά απο τότε που το ραδιόφωνο έγινε δημοφιλές μέσον δηλαδή κάπου στις αρχές του 1900.... 

Δεν είναι τα κινητά υπεύθυνα λοιπόν (σαν συσκευές... εννοείται ότι άμα σταματούσαμε τις τηλεπικοινωνίες την digea το ράδιο κτλ τότε δε θα είχαμε ανάγκη απο καιρέες)

 

Σωστά, αλλά συμφωνείς οτι όσο περνάνε τα χρόνια όλες αυτές οι εκπομπές αυξάνονται.

ραδιο, τηλεόραση, WiFi, κινητά κοκ Το πλήθος των εκπομπών αλλά και των αμφίδρομων επικοινωνιών (κινητό, wifi) έχει εκτιναχθεί.

Αυτό που ισχυρίζονται οι περισσότεροι είναι οτι έχουμε ξεπεράσει το όριο ανοχής του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η εμφάνιση καρκίνων.

Δεν ευθύνεται αποκλειστικά το κινητό, το κινητό όμως βάζουμε πιο κοντά απο οτιδήποτε στο κεφάλι μας.

 

Και μην ξεχνάς οτι το κινητό επικοινωνεί με την κεραία της κινητής

Επεξ/σία από Dvs
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις  όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Το ότι κάτι δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι υπεύθυνο για ένα είδος καρκίνου  δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να ευθύνεται για αυτόν από την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και ενδείξεις .  Όπως λέει και ο νόμος του Μερφυ αν κάτι μπορεί να πάει στραβά θα πάει. 

Δεύτερο σημείο είναι ότι δεν πιστεύω στην τύχη. Το 99% μπορεί να μην είναι σίγουρο αν το κινητό ή παλιά το τσιγάρο του έκανε κακό η πολλά άλλα πράγματα που προωθεί το Σύστημα. Αλλά το 1% που ελέγχει το υπόλοιπο 99% αποκλειεται να αφήνει κάτι στην τύχη σε αυτόν τον πλανήτη. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, orgixmh είπε

Κάνεις ένα τραγικό λάθος, τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι τηλεοράσεις αλλά ούτε ράδιο, στην πραγματικότητα είναι πομπό-δέκτες, μπορούν δηλαδή και να λάβουν σήμα όπως οι τηλεοράσεις αλλά μπορούν να εκπέμπουν κιόλας, δεδομένου λοιπόν ότι γίνεται εκπομπή σήματος σε συχνότητες αρκετά μεγαλύτερες του τηλεοπτικού σήματος και δεδομένου ότι αυτές οι εκπομπές δημιουργούνται μόλις μερικά εκατοστά από το κεφάλι μας και πολλές φορές για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τις συγκρίνουμε με τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Παρόλα αυτά οι εκπομπές των κινητών τηλεφώνων ανήκουν στη μη ιονίζουσα ακτινοβολία που γνωρίζουμε ότι δεν είναι ικανή να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η συνεχή ακτινοβολία  για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς μέρος της ακτινοβολίας απορροφάται από εμάς.

Και εσύ κάνεις μια τραγική παράληψη... η εκπομπή απο το κινητό ειναι ανάξια λόγου της τάξης mW έως κανα δύο watt το πολύ... μια κεραία κυψέλης άνετα έχει την δεκαπλάσια δύναμη και εκπέμπει 24 ώρες το 24 ωρο είτε μιλάς είτε δεν μιλάς..

 

βάλε όλες τις κυψέλες στην περιοχή 

βάλε τα cb (πχ φορτηγά λεωφορεία ταξί) 

βάλε τα wifi 

βάλε το ράδιο

βάλε την τηλεόραση 

βάλε τα AM απο κυριολεκτικά όλο τον πλανήτη

βάλε την ακτινοβολία του ήλιου

βάλε την κοσμική ακτινοβολία 

βαλε βαλε βάλε....

ααα μην το ξεχάσω βάλε και την ακτινοβολία όλων των άλλων κινητών (γιατί ταξιδεύει και αυτή ξέρεις δεν σταματάει δίπλα απο τους χρήστες αλλά πχ αν ο απο κάτω  μιλήσει τότε την "τρώς" και εσύ όπως είπαμε ειναι μικρή αλλά το πολλαπλασιάσεις x100 βγαίνει μεγάλος αριθμός... :P 

βομβαρδίζεσαι δηλαδή καθημερινά και ασταμάτητα και σε απασχολεί το κινητό μην σε πειράξει όταν θα μιλήσεις 10 λεπτά με τον φίλο σου και το κρατάς σε απόσταση απο το κεφάλι σου......

 

Είναι σαν να ζεις στην κόλαση και να βρέχει λάβα ασταμάτητα και εσύ να φοβάσαι μην πάθεις έγκαυμα απο την σπίθα του τσακμακιού όταν πας να ανάψεις τσιγάρο.... 

 

Η αναλογία είναι το πάν! Πιο επικίνδυνο ειναι να βγεις μια ώρα έξω χωρίς αντηλιακό παρά να μιλήσεις 10 ώρες συνεχόμενα στο κινητό. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εμένα πάντα με προβλημάτιζε αυτό. Επίσης το άλλο είναι με τα Wi-Fi. Προσωπικά με πνίγει η ιδέα ότι δεν υπάρχει σημείο στις πόλεις χωρίς εκατοντάδες δίκτυα πάνω απ'το κεφάλι σου. Εγώ μένω πιο εξοχικά και πιάνω 7-10 δίκτυα στο σπίτι μου. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να προκαλούν μακροπρόθεσμα αλλά το γεγονός ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις είναι κατα κάποιο τρόπο σαν φυλακή. Αυτάαααααααα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, LibertaGR είπε

Και εμένα πάντα με προβλημάτιζε αυτό. Επίσης το άλλο είναι με τα Wi-Fi. Προσωπικά με πνίγει η ιδέα ότι δεν υπάρχει σημείο στις πόλεις χωρίς εκατοντάδες δίκτυα πάνω απ'το κεφάλι σου. Εγώ μένω πιο εξοχικά και πιάνω 7-10 δίκτυα στο σπίτι μου. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να προκαλούν μακροπρόθεσμα αλλά το γεγονός ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις είναι κατα κάποιο τρόπο σαν φυλακή. Αυτάαααααααα

κυριολεκτικά είσαι βυθισμένος σε ωκεανό ακτινοβολίας 24ώρες το 24ωρο  μέσα σου περνάνε μηνύματα αγάπης μίσους τσόντες ρομαντικές κομεντί βίντεοκλήσεις μουσική στρατιωτικές επικοινωνίες κύματα μακρινών αστέρων που εξερράγησαν χιλιετηρίδες πριν γεννηθείς.. ο απόηχος του big bang  και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας κάτσουν να λένε οτι θέλουν οι μελέτες, η ακτινοβολία από διάφορες συσκευές συνεχώς θα αυξάνεται όσο θα υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας τεχνολογιών με ασύρματη επικοινωνία και γενικά όσο θα αυξάνεται η ευκολία απόκτησης τεχνολογικών προϊόντων και αγαθών από τον άνθρωπο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως ο καθενας πεταει οτι ατακα θελει...ενω ολοι ξερουμε πως ειναι πολυ νωρις ακομα ,μιας και ειναι καινουργια τεχνολογια τα κινητα,για να γνωριζουμε αμα προκαλουν ή οχι καρκινο,αρα ρε σεις,καποιοι απο σας δηλαδη,πως ειστε τοσο σιγουροι αλανια μου,πως 1000% τα κινητα δεν προκαλουν καρκινο,ειδικα απο την στιγμη που officialy δεν εχει αποδειχθει τιποτα??

 

Τελος,θα πω ενα ακομα πραγμα.Ειχα την τυχη το 2002 να ειχα ενα τρελο μυαλο καθηγητη φυσικης στο λυκειο.Οταν ειχαμε κανει την συζητηση για τα κινητα..τοτε,θα σας πω αυτολεξη τι μας ειχε πει που το θυμαμαι ακομα: "Προφανως και ειναι καινουργια τεχνολογια τα κινητα και δεν μπορουμε να ξερουμε τι μπορει να προκαλουνε...απο στειρωση αν εχουμε το κινητο στις τσεπες μας,μεχρι οτιδηποτε αλλο στον εγκεφαλο και τα λοιπα.Το σιγουρο ειναι ενα ομως...αλλο ειναι να υπαρχουν τα ραδιο κυμματα κτλ στον αερα και απλα να περνανε απο μεσα ετσι οπως υπαρχουν στον αερα..και αλλο ειναι να εχουμε εναν δεκτη,receiver και να κανει target αυτο το σημα πανω μας..να τραβαμε πανω μας,μονιμως τα ηλεκτρομαγνητικα κτλ. σηματα. " 

 

Οποτε πραφανως και ειναι κοινη λογικη πως οταν τραβαμε τοσο μεγαλη ποσοτητα σηματων πανω μας,καποιοι απο μας ,αναλογα τον μεταβολισμο μας κτλ, να παθουν καποιο κακο απο ολα αυτα τα σηματα,δεν λεω πως ειναι καρκινος απαραιτητα αλλα καταλαβαινετε τι εννοω.

Η υπερβολη σε κατι παντα κανει κακο,ειτε ειναι φαι,ποτο κτλ κτλ...γιατι να διαφερει στην ακτινοβολια δηλαδη,ειδικα απο την στιγμη που οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω,βομβαρδιζομαστε απο ηλεκτρομαγνητικα..ειτε ειναι απο wifi,τηλεοραση,ραδιο κυμματα, κινητων κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, manolis115 είπε

Το ότι κάτι δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι υπεύθυνο για ένα είδος καρκίνου  δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να ευθύνεται για αυτόν από την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και ενδείξεις

Οχι φιλε μου ακριβως αυτο σημαινει...τουλαχιστον στην επιστημικη κοινοτητα οταν κατι δεν μπορει να αποδειχθει δεν ισχυει.Μολις αποδειχθει τοτε ολοι λεμε "αααααααααα" και τελειωνει εκει το θεμα και βλεπουμε πως θα προστατευτουμε.

 

1 ώρα πριν, Archer_Thessaloniki είπε

καποιοι απο σας δηλαδη,πως ειστε τοσο σιγουροι αλανια μου,πως 1000% τα κινητα δεν προκαλουν καρκινο,ειδικα απο την στιγμη που officialy δεν εχει αποδειχθει τιποτα??

κανεις δεν ειναι σιγουρος απο εμας. Ομως ολοι λιγο πολυ μπαινουμε στο ιντερνετ και διαβαζουμε και οπως λες και εσυ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...αρα θα επρεπε να λεμε καθε φορα "μπορει ομως σε 50 χρονια να μαθουμε οτι ΙΣΩΣ το κινητο ευθυνεται για μορφες καρκινου αρα μην αγοραζετε και μην χρησιμοποιειται...αλλα δεν πειραζει που εχετε 10 ασυρματες συσκευες σπιτι σας και κανεις ποτε δεν μπηκε στον κοπο να το κανει τοσο μεγαλο θεμα για αυτες..γκουχου γκουχου

Επισης που ξερεις οτι δεν θα αποδειχτει οτι τα κινητα κανουν καλο στον εγκεφαλο μας και ανεβαζουν το IQ μας...ε?γιατι οχι...αφου δεν εχει αποδειχθει τιποτα εγω αυτο θα πιστευω απο εδω και περα...(το παω στο αλλο ακρο για να καταλαβεις τι ακριβως λενε αυτοι που πιστευουν οτι τα κινητα προκαλουν καρκινο χωρις καμια αποδειξη.)

Ακομα και να αποδειχθει ομως η ερευνα ειναι αδυνατον να ειμαστε σιγουροι οτι το κινητο θα φταιει για εναν καρκινο οταν βομβαρδιζομαστε καθημερινα απο 1000 αλλα πραγματα.

Και τελος δεν νμζ οτι ειναι και τοσο νεα τεχνολογια...νεα ηταν το 2000. Πλεον κοντευει 35 χρονια που ειναι μαζικα στην αγορα και αλλα τοσα πιο πριν που υπηρχε αλλα ειτε ηταν πανακριβα ειτε χρησιμοποιουταν για πολυ συγκεκριμενους σκοπους....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για wifi ξέρουμε τίποτα; Εγώ με τα κινητά δεν έχω ιδιαίτερη σχέση σπάνια μιλάω και λίγο και με handsfree παρόλα αυτά χρησιμοποιώ αρκετά wifi...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, vairass είπε

επίσης σε πτήση με WiFi ανοιχτό τι γίνεται εκεί; 

χαχα το παίρνω σαν τρολιά αυτό...ειδάλως....τρώς τόση παραπάνω κοσμική ή whatever ακτινοβολία απο το σύμπαν αφου δεν έχεις τοσο πυκνή ατμόσφαιρα ή/και ισχυρό μαγνητικό πεδίο της γης που μόνο το wifi για 1 φορα τα 10 χρονια , και με wifi ανοιχτό κιολας, δεν 8α θα σε πείραζε :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, Melven είπε

χαχα το παίρνω σαν τρολιά αυτό...ειδάλως....τρώς τόση παραπάνω κοσμική ή whatever ακτινοβολία απο το σύμπαν αφου δεν έχεις τοσο πυκνή ατμόσφαιρα ή/και ισχυρό μαγνητικό πεδίο της γης που μόνο το wifi για 1 φορα τα 10 χρονια , και με wifi ανοιχτό κιολας, δεν 8α θα σε πείραζε :P

Χάχα καλό... Πάντως τα κινητά επηρεάζουν γενικώς προς το κακό την ζωή μας... Φέρνουν άγχος, πίεση και γενικά σκέψου (αν είσαι πάνω από 40) την ποιότητα ζωής που είχαμε το 1980-1990 ως παιδιά, καμια σχέση με την σημερινή. Οπότε και η ακτινοβολία να μην κάνει κακό κάνει η συσκευή και οι διάφορες εφαρμογές. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...