tz3s Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Λοιπον.. ελπιζω να μην ξερουν το ψευδωνυμο στην δουλεια μου καταρχας :Ρ. Αποφάσισα το να δοκιμασω την τυχη μου στο εξωτερικο, βρεθηκε εργασια, μου εγινε η προταση και μενει να υπογραψω... Το θεμα μας τωρα. Δουλευω σε μια εταιρια, λιγοτερο απο 6 μηνες. Στη συμβαση, αοριστου, ανεφερε οτι πρεπει να ενημερωσω 1 μηνα πριν την εταιρια σε περιπτωση που θελω να σταματησω. Σε διαφορετικη περιπτωση μπορει να φαω "προστιμο" μισου μισθου! Αυτο μπορει να γινει? Τους καλυπτει ο νομος? Δεν ξερω αν θα γινει χρηση εν τελει, αλλα το φοβαμαι. Επισης να πω οτι θα ενημερωνα απο τωρα, αλλα ειμαι 90% σιγουρος οτι θα μου πουν την ιδια μερα να φυγω. Εχω αναγκη ομως να μου ερθει ολοκληρος ο μισθος. Τωρα λεω να δηλωσω μια βδομαδα πριν την παραιτηση μου. Αμα εχει κανεις ιδεα περι του θεματος θα ημουν ευγνωμων
cb_papi Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Τί εννοείς θα σου πουν την ίδια μέρα να φύγεις; Για να το κάνουν αυτό πρέπει να σε απολύσουν και να σου πληρώσουν την αντίστοιχη αποζημίωση. Εσύ απλά τους ενημερώσεις ότι σκοπεύεις σε 1 μήνα να παραιτηθείς.
zio10 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 11 λεπτά πριν, cb_papi είπε Τί εννοείς θα σου πουν την ίδια μέρα να φύγεις; Για να το κάνουν αυτό πρέπει να σε απολύσουν και να σου πληρώσουν την αντίστοιχη αποζημίωση. Εσύ απλά τους ενημερώσεις ότι σκοπεύεις σε 1 μήνα να παραιτηθείς. Εννοεί μάλλον ότι θα του πουν να παραιτηθεί επιτόπου και όχι σε ένα μήνα.
tz3s Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 19 λεπτά πριν, cb_papi είπε Τί εννοείς θα σου πουν την ίδια μέρα να φύγεις; Για να το κάνουν αυτό πρέπει να σε απολύσουν και να σου πληρώσουν την αντίστοιχη αποζημίωση. Εσύ απλά τους ενημερώσεις ότι σκοπεύεις σε 1 μήνα να παραιτηθείς. 6 λεπτά πριν, zio10 είπε Εννοεί μάλλον ότι θα του πουν να παραιτηθεί επιτόπου και όχι σε ένα μήνα. Το ιδιο ειναι παιδια. Δεν εχω κλεισει χρονο, δεν υπαρχει αποζημιωση 1
tsioulak Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μιλα τους, πες τους οτι φεύγεις στην ξενιτιά σε μια, δύο βδομάδες (όσες είναι τέλος πάντων), κατα πάσα πιθανότητα δεν θα κάνουν χρήση του ενος μηνα προειδοποίησης. Μιλα καθαρά και ήλπιζε να φερθούν και αυτοί καθαρά. 3
zio10 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Κι εγώ πιστεύω ότι θα δείξουν κατανόηση. Μπορεί να είναι τυπικός ο όρος. 2
logistoulis Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) προχθές μιλούσα με τη δικηγόρο μου για το αν γνωρίζει υπόθεση για εργοδότη που έχει πάει στο δικαστήριο υπάλληλο επειδή παραιτήθηκε χωρίς προειδοποίηση και μου είπε ότι δεν έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο ούτε στην ίδια ούτε σε άλλες υποθέσεις που παρακολουθεί σιγά μην κάτσει κανείς να ξοδέψει χρήματα για κάτι τέτοιο επειδή του έφυγε ένας υπάλληλος, ακόμα και όταν συντρέχουν λόγοι βάση νόμου γιατί στη περίπτωση του 6μηνου δεν είσαι υποχρεωμένος για καμιά προειδοποίηση, φεύγεις όποτε γουστάρεις όπως και αντίστοιχα απολύεσαι όταν γουστάρει ο άλλος στο αντίστοιχο διάστημα οτιδήποτε άλλο υπογράφεις είναι κουρελόχαρτο, μπορεί να υπογράψεις ότι θα έρθει να σου πάρει το γιο σου να τον εκπαιδεύσει για witcher, αφού δε στέκει από το νόμο δεν έχει αξία (δεν συζητάμε φυσικά καν να στα κρατήσει ο άλλος έτσι με μούτρο, αν το κάνει το σημειώνεις σαν παρατήρηση πάνω στην παραίτησή σου που υποχρεωτικά υπογράφεις, και τον τρέχεις έτσι για το χαβαλέ, τα δεδουλευμένα σου τα παίρνεις βρέξει χιονίσει και όποιος διαφωνεί στα δικαστήρια όπου θα πρέπει να σκάσει αρκετά περισσότερα από τον όποιο μισό μισθό.. ) Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από logistoulis 2
AntiCambeR Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Αν ο εργοδότης σε προειδοποιήσει 3 μήνες πριν εγγράφως έχει το δικαίωμα να δώσει το 50% της αποζημίωσης.Πάντως μπορεί να απολύσει χωρίς προειδοποίηση. Επίσης δεν μπορείς νομικά να τον αναγκάσεις να σε απολύσει.Οπότε αν θες να φύγεις με απόλυση και δεν στην δίνει αναγκαστικά παραιτείσαι.Αν δεν υπογράψεις παραίτηση νομίζω πως ο εργοδότης κάνει μονομερή καταγγελία συμβάσεως και ίσως τότε χάνεις τυχόν χρήματα από άδεια και απλήρωτων ημερομίσθιων. Γνωστός που ήθελε να παραιτηθεί,ο εργοδότης του είπε πως έπρεπε να προειδοποιήσει 15 ημέρες πριν.Μάλλον γιατί δεν είχε άμεσο αντικαταστάτη.Και να είχε δεν θα γνώριζε την δουλειά.
haris_216 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 10 ώρες πριν, tz3s είπε Λοιπον.. Αν και γενικότερα δεν έχει ακουστεί κάποιος εργοδότης να το κυνηγήσει, η πραγματικότητα (και άσχετα αν το γράφει ή όχι στη σύμβαση που υπέγραψες) είναι ότι υπάρχει ο σχετικός νόμος που τον καλύπτει. Τώρα εσύ ζύγισέ τα και πράξε.
LamprosAth01 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Καλησπερα, δουλευω εδω και ενα μηνα σε μια αλυσίδα σουπερ μαρκετ με συμβαση αοριστου χρονου και εκ περιτροπγς εργασια και επιθυμω να παραιτηθω. Χρειάζεται καποιο χρονικο περιθώριο για να τους ενημερώσω;;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 38 λεπτά πριν, LamprosAth01 είπε Καλησπερα, δουλευω εδω και ενα μηνα σε μια αλυσίδα σουπερ μαρκετ με συμβαση αοριστου χρονου και εκ περιτροπγς εργασια και επιθυμω να παραιτηθω. Χρειάζεται καποιο χρονικο περιθώριο για να τους ενημερώσω;; 0. Ελάχιστη προειδοποίηση εργοδοτουμένου προς εργοδότη: 26-51 εβδομάδες απασχόλησης: 1 εβδομάδα προειδοποίηση. 52-259 εβδομάδες απασχόλησης: 2 εβδομάδες προειδοποίηση. 260 εβδομάδες απασχόλησης και άνω: 3 εβδομάδες προειδοποίηση.
vagos789 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Ασχετως των νομικων θεματων,να κοιτατε να φευγετε κυριλε Δηλαδη οχι φαση ΦΕΥΓΟ ΡΕ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟ ΓΚΟΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΒΑΛΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΙΑ ΣΟΥ Δεν ξερετε ποτε που θα ξανασυναντησετε καποιον και μπορει να ζητησετε εκ νεου δουλεια Για να μην αναφερω το παρα πολυ συνηθες,παραιτειται καποιος γιατι νομιζει οτι βρηκε αλλη δουλεια,και εχει βρει απο τα τρια το μακρυτερο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα