Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γινεται με ιδιες συνθηκες αλλα σε διαφορετικους χωρους να αντιλαμβανομαι διαφορετικα τη θερμοκρασια. Εχω 2 ιδια ψηφιακα θερμομετρα, ενα σε χωρο στην Αθηνα και ενα στο εξοχικο. Και τα 2 αυτες τις μερες δειχναν 23 βαθμους 70+ σχετικη υγρασια. Στην μεν Αθηνα ενιωθα να ψηνομαι και χωρις φανελακι το βραδυ, ενω στο εξοχικο, με βραδινη πιτζαμα ενιωθα μια δροσια. Και στις δυο περιπτωση μιλαμε για θερμοκρασια χωρου, χωρις να λειτουργει καποιο κλιματιστικο

Δημοσ.

Αν η θερμοκρασία και η σχετική υγρασία, όπως και το πιθανό ρευμα αέρα που υπάρχει είναι ίδια, τότε θεωρούμε πως έχουμε ίδιες συνθήκες.

Οπότε απλά ήταν ο οργανισμός σου σε άλλο mode.πχ είχες φάει αρκετά ή λίγο πρίν ή είχες τρέξει και είχε ανεβάσει θερμοκρασία / μεταβολισμό κλπ

Δημοσ.

Εχεις δικιο. Αθηνα συνηθως τρωω πιο πολυ το βραδυ και λογω πρεσας ειμαι σε υπερενταση που τρεχω ολη μερα στους δρομους σε σχεση με τους χαλαρους ρυθμους στο εξοχικο, μαλλον αυτο θα ναι

Κλειστοι χωροι και οι δυο για να θεωρησουμε πως ειχε καποιο ρευμα αερα, απλα στο εξοχικο εχει μεγαλυτερο χωρο και ισως δε παγιδευεται εξισου ευκολα η θερμοκρασια που αποβαλλεις

Δημοσ.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα και γενικά στα αστικά κέντρα μετριέται σε αίσθηση.λογο το άπειρων παρεμβολών σε αυτήν.κληματιστικα, καυσαέρια, ανάκλαση, περιεκτικότητα,στρωματικα φίλτρα κτλ. Πχ πριν 4 μήνες έφυγα από Αθήνα με 3 βαθμούς και κρύο που με τρυπαγε και το ένιωθα πάρα πολύ και πήγα Δημητσάνα με -1 και έβγαλα σκούφο γάντια και κάθησα πολύ φυσιολογικά χωρίς να με ενοχλεί το κρύο όπως στο μικροκλίμα της Αθήνας.

• Like 1
Δημοσ.

η θερμική άνεση είναι συνάρτηση των παρακάτω παραμέτρων, θερμοκρασία αέρα, μέσης ακτινοβολούμενης θερμοκρασίας, υγρασίας, ταχύτητας αέρα, μεταβολικού ρυθμού, ένδυσης ενώ υπάρχει και η υποκειμενική ψήφος των ανθρώπων. Το ότι δυο παράμετροι μετρήθηκαν ίδιοι δεν σημαίνει και ότι οι υπόλοιποι είναι ίδιοι ούτε και οι μετρήσεις είναι σωστές

• Like 2
Δημοσ.

Την διαφορά την κάνει η σχετική υγρασία. οι συνθηκες άνεσης ειναι μεταξύ 40-60% σχετική υγράσια. παραπανω σχετική υγρασία θα κανει τον χωρο να τον αισθανεσαι πιο παγωμενο κ το ψυχος πιο "αισθητο".

Δημοσ.

Στο κρύο πιο παγωμένο στο ζεστό πιο θερμό. Αλλά εδω λέμε και ίδια σχετική υγρασία. Ότι ειπωθήκε παραπανω είναι το σωστο

Δημοσ.

Γιατί την ζέστη δεν έχω παρατηρήσει κάτι πάντως το χειμώνα στην Αθήνα με 1 2 βαθμούς το κρύο είναι απαλευτο ενώ στο χωριό μου που πηγαίνω που είναι ορεινό με θερμοκρασίες -3 έως - 10 παλευευεται πιο εύκολα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, nvel είπε

η ταχύτητα που έχει ο αέρας στο δωμάτιο, για ακτινοβολία αέρα δεν έγραψα αλλά για αυτό

Σε γενικες γραμμες αλλα σε κλειστους χωρους εχει απνοια, αλλα δεν κανουμε θεμα για ταχυτητα. Προφανως ταχυτητα αερα μπορει να εννοηθει ως διαφορετικο μετρο οταν συγκρινεις 22 βαθμους σε δωματιο σε σχεση με το να σου ρχεται αερας 22 βαθμων οταν οδηγεις στο μηχανακι. Στη δευτερη περιπτωση προφανως θα το νιωσεις πιο εντονα

Σορρυ ακτινοβολια σωματος ηθελα να γραψως. Προφανως μιλαμε για τις εκπομπες ειτε ανθρωπινες στο χωρο ειτε ηλεκτρονικων συσκευων. Ενας πιο αδειος χωρος απο τετοιους παραγοντες θα εχει και καλυτερες συνθηκες ανεσης. Αλλα το ερωτημα μου ειναι, αν εχεις περισσοτερες εκπομπες δε θα χες και αυξηση θερμοκρασιας? Δηλαδη αν σε ενα χωρο ειμαι μονος μου, και στον αλλο εχω επιπλα, τηλεορασεις ψυγεια και κανα δυο ακομα ψυχες και ανεβει το Mean radiant temp, δεν θα ανεβει επακολουθως και το ambient temp ρε μαγκες

Επεξ/σία από therock
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άπνοια έχουν οι χώροι χωρίς συστήματα τεχνίτου ή φυσικού αερισμού, αν βάλεις ένα ανεμιστήρα ή ένα σύστημα κλιματισμού ο αέρας θα έχει κάποια ταχύτητα

το mrt άφορα τα δομικά στοιχεία του χώρου και όχι τα έπιπλα ή μηχανήματα, φυσικά οι τοίχοι θερμαίνουν/ψυχουν και τον αέρα (και ανάποδα) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κοινές θερμοκρασίες

Επεξ/σία από nvel
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτη η βιντεαρα απανταει σε πολλα

Θελω να παρω ενα καλυτερο ψηφιακο θερμομετρο για το δωματιο. Εχετε κατι να προτεινετε, και ποιο ειναι το καλυτερο σημειο να το χω για να βλεπει μεση λειτουργικη θερμοκρασια. [Operative temp]

Θελω να κανω δοκιμες σε χωρο χωρις κλιματισμο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...