Προς το περιεχόμενο

Mazda Rx8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Με αφορμη αυτο που λεει το παιδι πιο πανω,οντως ετσι ειναι.Κανενας κατασκευαστης αυτοκινητων δεν κατασκευαζει τιποτα απο τα ανταλακτικα,απο τριτους τα παιρνουν.Η Valeo πχ ειναι OEM για παρα πολλους κατασκευαστες,η Luk επισης.Πχ η Ford ζηταει απο την FoMoCo ενα σετ συμπλεκτη για το καινουργιο Focus.Η FoMoCo δεν κατασκευαζει συμπλεκτες,τι θα κανει?Θα απευθυνθει σε ενα απο τους κατασκευαστες(Luk,Valeo,Sachs).Παιρνει λοιπον η FoMoCo το σετ απο την Luk,βαζει πανω την σταμπα της και το δινει στην Ford.Η Ford με την σειρα της βαζει πανω την δικη της σταμπα και το πουλαει για γνησιο.Ολοι αυτοι θελουν να βγαλουν κατι για τον κοπο τους,γι' αυτο το καπελο στα γνησια.

Ηταν ενας πελατης την προηγουμενη εβδομαδα και ηθελε βολαν διπλης μαζας για ενα Transit.Του λεει το αφεντικο μου Luk θα βαλουμε.Οχι λεει αυτος,το εχω ψαξει,μονο γνησιο.Ρε του λεει το αφεντικο μου,και το γνησιο Luk ειναι.Του λεει ο πελατης ρε ποιον πας να δουλεψεις και τετοια.Τεσπα παραγγελνουμε ενα Luk και ενα γνησιο μεσα απο την Ford,450€ το Luk,650€ το γνησιο.Μολις ερχονται ανοιγουμε το γνησιο και ειχε μεσα Luk βολαν(ειχε σταμπα Luk και κωδικο Luk κανονικα) και πιο διπλα σταμπα FoMoCo.Δεν τον χαλασε που πληρωσε 200€ αερα ο μ@λακας.

Για τον TS,μαλλον πλακα κανεις που θες και RX8 χωρις να εχεις ιδεα τι πας να αγορασεις.

Δεν ξέρεις όμως ούτε ποιος έχει κατασκευάσει το γνήσιο ανταλλακτικό ούτε με ποιες προδιαγραφές.

Υποθέσεις κάνεις μονο από κάποιο ποστ σε κάποιο φόρουμ ή απο καμία φωτο που το έμοιαζε. 

Και πχ για το σετ συμπλέκτη που γράφεις παραπάνω στη γκολφο μου έβγαζε είτε luk  ή sachs performance ανάλογα το revision.(από c μέχρι e)

Σαν ανταλλακτικά και τα 2 αγορά από Ελλάδα ήταν ίδια τιμή ή λίγο ποιό ακριβή από αυτό που πουλάει η αντιπροσωπία.

Αυτό πουθενά να καταλήξω είναι και με τα ΟΕΜ κάνεις τη δουλειά αλλά θέλει ψάξιμο και στο τέλος δίνεις τα ίδια λεφτά με το πήγαινες σε γνήσιο.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Grill είπε

Παιδια καλησπερα! Αρχικα δεν ξερω και πολλα απο τα μηχανικα μερη του αυτοκινητου . Θελω να προχωρισω στην αγορα του αυτοκινητου του τιτλου ( μεταχειρισμενο φυσικα ) και στο car.gr το βρισκω κοντα στις 5000 ευρω . Μου φαινεται παρα πολυ χαμηλη τιμη για τετοιο αυτοκινητο . Υπαρχει κατι που θα επρεπε να προσεξω ?                                                                                                                                                                        Ευχαριστω !!!

Ασυμφορο στα καυσιμα εξου και η τιμη του...!!!  Και δεν παει ευχαριστα γιατι αποδιδει στα υψηλα.. και αν το δουλευεις εκει πρεπει να σε ακολουθει απο πισω ενα βυτιο με καυσιμα!!!

Δημοσ.

Η χαμηλή τιμή του rx8 ωφειλεται στην υψηλή κατανάλωση βενζίνης και στην ιδιαιτεροτητα του μοτέρ. Όλα του πεντοχιλιαρου θέλουν rebuild στο μοτέρ άρα αλλά 2000 περίπου. 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Grill είπε

Παιδια καλησπερα! Αρχικα δεν ξερω και πολλα απο τα μηχανικα μερη του αυτοκινητου . Θελω να προχωρισω στην αγορα του αυτοκινητου του τιτλου ( μεταχειρισμενο φυσικα ) και στο car.gr το βρισκω κοντα στις 5000 ευρω . Μου φαινεται παρα πολυ χαμηλη τιμη για τετοιο αυτοκινητο . Υπαρχει κατι που θα επρεπε να προσεξω ?                                                                                                                                                                        Ευχαριστω !!!

φιλε μου αναγνωριζω οτι σου εκανε κλικ,ειναι ομορφο και γρηγορο και στα χαρτια 1300ρι αλλα δεν θα στο προτεινα σε καμια περιπτωση,οτι σου αναφερουν ηδη,καιει πολυ βενζινη,ειναι   ιδιαιτερο,εχω δει   πολλες περιπτωσεις να  καιει λαδι,δεν ειναι αυτοκινητα που οι προηγουμενοι κατοχοι ηταν οικογενειαρχες καταλαβαινεις που το παω ειδικα στην περιπτωση σου που θα κινηθεις για μτχ,στο θεμα σερβις αν ψαξεις θα βρεις μηχανικους που ξερουν απο βανκελ και μαζντα,τελος ηταν τρελη μοδα οταν βγηκαν και πλεον βλεπεις ελαχιστα απο αυτα να κυκλοφορουν ακομη...

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Grill είπε

Ο κινητήρας του rx8:

1. Φορολογείται(τέλη ασφάλειες τεκμήρια) σαν 1.300cc

2. Αποδίδει σαν 2.500cc

3. Καταναλώνει σαν 4.000cc

Είσαι σίγουρος πως θέλεις τέτοιο αυτοκίνητο?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS, μην ακους κανεναν. Αν σου αρεσει παρτο. Μια ζωη την εχουμε. Κι εγω ενα rx8 θα παρω σε λιγους μηνες. Βεβαια θα το εχω για τη βολτα μου. Στη δουλεια μου παω με μμμ.

Επεξ/σία από nbtz89
Δημοσ.

Αν και δεν το αγόρασα ποτέ, επειδή έμαθα ότι θα κάνω παιδί όταν το έκανα τεστ drive και δεν χώραγε ούτε καρότσι , μετά το τεστ drive εκανα να κοιμηθώ 2 ημέρες :D

Το αυτοκίνητο είναι άλλη κατηγορία , αλλά δεν είναι το αυτοκίνητο για να πάς περίπτερο και να γυρίσεις σπίτι, θέλη ιδιαίτερη φροντίδα , προσοχή κτλ.

Αν το γουστάρεις πάρτο αλλά μάλλον θα το πληρώσεις -  πληρώνεις ακριβά.

Καλύτερα να το πάρεις και να το μετανιώσεις παρά το ανάποδο που θα σου μείνει αποθημένο , αν έχεις την άνεση να δώσεις τα 5.000ε.

Απο την άλλη αν θές αμάξι που να ξέρεις ότι θα μπαίνεις και απλά θα δουλεύει μάλλον να δείς κάτι άλλο :)

• Like 1
Δημοσ.

Τα πουλανε τα rx8 φτηνα και δεν κυκλοφορουν πλεον πολλα λογω ακριβης βενζινης και μεγαλης καταναλωσης.αν ειμασταν προ κρισης με τις παχιες αγελαδες ουτε ενας δεν θα το πουλουσε.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, amagawd είπε

Δεν ξέρεις όμως ούτε ποιος έχει κατασκευάσει το γνήσιο ανταλλακτικό ούτε με ποιες προδιαγραφές.

Υποθέσεις κάνεις μονο από κάποιο ποστ σε κάποιο φόρουμ ή απο καμία φωτο που το έμοιαζε. 

Και πχ για το σετ συμπλέκτη που γράφεις παραπάνω στη γκολφο μου έβγαζε είτε luk  ή sachs performance ανάλογα το revision.(από c μέχρι e)

Σαν ανταλλακτικά και τα 2 αγορά από Ελλάδα ήταν ίδια τιμή ή λίγο ποιό ακριβή από αυτό που πουλάει η αντιπροσωπία.

Αυτό πουθενά να καταλήξω είναι και με τα ΟΕΜ κάνεις τη δουλειά αλλά θέλει ψάξιμο και στο τέλος δίνεις τα ίδια λεφτά με το πήγαινες σε γνήσιο.

Μαλλον δεν ξερεις τι διαβαζεις ή διαβαζεις οτι να 'ναι.Ποιο ποστ σε φορουμ και ποια φωτο μου λες,σε μαγαζι με ανταλακτικα δουλευω και εγω ο ιδιος ανοιξα το κουτι Ford.Το σφραγισμενο κουτι Ford ειχε μεσα βολαν Luk με την σταμπα και τον κωδικο της Luk.Διπλα ειχα το κουτι της Luk που ειχε μεσα το ιδιο ακριβως ανταλακτικο(ιδιο κωδικο ιδια ολα).Καταλαβες τωρα?Επισης η Luk και η καθε Luk κατασκευαζει ανταλακτικα με βαση τις προδιαγραφες που εχει θεσει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου.Τι νομιζεις,οτι φτιαχνει ο καθενας οτι του κατεβει?Για την τελευταια προταση,δεν βγαζει και πολυ νοημα αλλα αν καταλαβαινω περιπου τι προσπαθησες να πεις,λαθος κανεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Μαλλον δεν ξερεις τι διαβαζεις ή διαβαζεις οτι να 'ναι.Ποιο ποστ σε φορουμ και ποια φωτο μου λες,σε μαγαζι με ανταλακτικα δουλευω και εγω ο ιδιος ανοιξα το κουτι Ford.Το σφραγισμενο κουτι Ford ειχε μεσα βολαν Luk με την σταμπα και τον κωδικο της Luk.Διπλα ειχα το κουτι της Luk που ειχε μεσα το ιδιο ακριβως ανταλακτικο(ιδιο κωδικο ιδια ολα).Καταλαβες τωρα?Επισης η Luk και η καθε Luk κατασκευαζει ανταλακτικα με βαση τις προδιαγραφες που εχει θεσει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου.Τι νομιζεις,οτι φτιαχνει ο καθενας οτι του κατεβει?Για την τελευταια προταση,δεν βγαζει και πολυ νοημα αλλα αν καταλαβαινω περιπου τι προσπαθησες να πεις,λαθος κανεις.

Άρα όλο αυτό γίνεται για το μαγαζάκι σου.  Fair enough 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, amagawd είπε

Άρα όλο αυτό γίνεται για το μαγαζάκι σου.  Fair enough 

Δεν εχω μαγαζακι,υπαλληλος ειμαι.Αλλα εστω,τι εχω να κερδισω με το να σε πεισω οτι τα ανταλακτικα του εμποριου απο καποιους συγκεκριμενους κατασκευαστες ειναι ιδιας ποιοτητας με τα γνησια απλως φτηνοτερα?Εμεις στο μαγαζι πουλαμε και εμποριου και γνησια.Θα σε πιασω εσενα πελατη?Οχι.Τι συζηταω τωρα βεβαια με σενα,εσυ δεν μπορεις να συνταξεις μια προταση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάποια ανταλλακτικά είναι όντως ιδιας ποιότητας με τα "γνήσια", κάποια άλλα όχι.

Η διαφορά είναι ότι τα " γνήσια " κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μαμας εταιρείας.Δηλαδή μπορεί ένα ανταλλακτικό να εχει τον ίδιο κωδικό με το μανισιο,αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο,άσχετα αν φαίνονται ολόιδια. Βέβαια οι διαφορές σε κάποιες περιπτωσεις φαίνονται στη πορεία, άλλες πάλι καθόλου ώστε να δικαιολογουν την μεγάλη  διαφορά τιμης.

Συνολικά όταν γνωρίζουμε τον κατασκευαστή ενος "γνήσιου" ανταλλακτικου,δεν συμφερει στις περισσότερες φορές, εξαιρέσεις πάντα υπαρχουν ειδικά στα ακριβά αυτοκινητα,να αγοράσουμε το μανισιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, di maria kun είπε

φιλε μου αναγνωριζω οτι σου εκανε κλικ,ειναι ομορφο και γρηγορο και στα χαρτια 1300ρι αλλα δεν θα στο προτεινα σε καμια περιπτωση,οτι σου αναφερουν ηδη,καιει πολυ βενζινη,ειναι   ιδιαιτερο,εχω δει   πολλες περιπτωσεις να  καιει λαδι,δεν ειναι αυτοκινητα που οι προηγουμενοι κατοχοι ηταν οικογενειαρχες καταλαβαινεις που το παω ειδικα στην περιπτωση σου που θα κινηθεις για μτχ,στο θεμα σερβις αν ψαξεις θα βρεις μηχανικους που ξερουν απο βανκελ και μαζντα,τελος ηταν τρελη μοδα οταν βγηκαν και πλεον βλεπεις ελαχιστα απο αυτα να κυκλοφορουν ακομη...

Πάντα καίει λάδι, έτσι είναι η λειτουργία του. Εκτός των άλλων βέβαια θέλει και ιδιαίτερο τρόπο χρήσης. Άπαξ και το βάλεις μπροστά πρέπει να φτάσει στη θερμοκρασία λειτουργίας και να στροφάρει. Αν το βάλεις μπρος πχ για να το μετακινήσεις ένα μέτρο και το ξανασβήσεις τέλος, έχει μείνει άκαυτο λάδι μέσα και έχει μπουκώσει. Από κει και πέρα θέλει μια διαδικασία για να ξαναπάρει, βγάζεις την ασφάλεια της αντλίας, μιζάρεις κλπ που τώρα δε θυμάμαι.

2 ώρες πριν, jmmys είπε

Κάποια ανταλλακτικά είναι όντως ιδιας ποιότητας με τα "γνήσια", κάποια άλλα όχι.

Η διαφορά είναι ότι τα " γνήσια " κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μαμας εταιρείας.Δηλαδή μπορεί ένα ανταλλακτικό να εχει τον ίδιο κωδικό με το μανισιο,αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο,άσχετα αν φαίνονται ολόιδια. Βέβαια οι διαφορές σε κάποιες περιπτωσεις φαίνονται στη πορεία, άλλες πάλι καθόλου ώστε να δικαιολογουν την μεγάλη  διαφορά τιμης.

Συνολικά όταν γνωρίζουμε τον κατασκευαστή ενος "γνήσιου" ανταλλακτικου,δεν συμφερει στις περισσότερες φορές, εξαιρέσεις πάντα υπαρχουν ειδικά στα ακριβά αυτοκινητα,να αγοράσουμε το μανισιο.

Κάθε κατασκευαστής έχει τον δικό του προμηθευτή που του δίνει τις προδιαγραφές που θέλει για το εκάστοτε εξάρτημα. Πχ κάποιος έχει τη Valeo.  Αυτό το εξάρτημα μπορεί να το βγάζει η Bosch αλλά και η blueprint. Τα χαρακτηριστικά εννοείται ότι είναι ακριβώς ίδια απλά η blueprint χρησιμοποιεί χαμηλώτερης ποιότητας υλικά που σε κάποιες περιπτώσεις απλά δεν εηρεάζουν.

Επεξ/σία από 1988panos2171
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, nbtz89 είπε

TS, μην ακους κανεναν. Αν σου αρεσει παρτο. Μια ζωη την εχουμε. Κι εγω ενα rx8 θα παρω σε λιγους μηνες. Βεβαια θα το εχω για τη βολτα μου. Στη δουλεια μου παω με μμμ.

χαχα ξερεις τι μου θυμησες?

αυτους  που παιρνουν το πιο ακριβο και καινουριο τηλεφωνο κυκλοφορει με 24 δοσεις των των πολλων ευρο και στο τελος κανουν αναπαντητες γτ δεν εχουν καρτα!

Δημοσ.

φανταζομαι τι θα γραφατε αν ζητουσε ο νηματοθετης,πληροφοριες για το ρχ7 iii......μια χαρα ειναι το ρχ8,και στο περιπτερο πας,αλλα επιλεγεις να πας μεσω λαμιας,ετσι για την βολτα.ναι,καιει αρκετα παραπανω απο ενα συγχρονο 1200αρι,στα 13-16 λιτρα/100,και αν το πλακωσεις,πιανει και τα 20,αλλα και το 1200αρι αν το πλακωσεις,θα πιασει τα 10/100 και δεν θα το απολαυσεις.......τα φθηνα ρχ8 εχουν καποιο θεμα κατα 99%....αλλιως δεν τα σκοτωνουν,διοτι ειναι φορολογικα ,βολικα.δεν εχουν αντιπαλο σε αυτο το θεμα......καθε ενα που θα βρεις στα 5κ,να το ελεγξεις πολυ καλα,βαλε και την σποτμεκανικ να στο ελεγξει,διοτι οι επισκευες ειναι ακριβες,στα εργατικα.και μηχανη και πλαισιο και μεταδοση,μπορει να κρυβουν κατι,στα φθηνα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...