Neoss Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά. Δώστε μου τα φώτα σας εαν έχετε ανάλογη εμπειρία. Που λέτε, στην ΔΕΗ αδερφή μου χρωστάει 150 ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 100 είναι εκκαθαριστικός απ τον χειμώνα (εκδόθηκε τον Φλεβάρη) συν περίπου ένα 50αρικο ο Έναντι για μέχρι μέσα Απριλίου. Τέλος πάντων μην ρωτάτε γιατί κατέληξε τόσα να έχει ανοιχτά, μεσολάβησαν άλλες υποχρεώσεις και ήξερε πως η ΔΕΗ τόσο εύκολα και γρήγορα δεν κόβει ρεύμα όπως και της είπα. Θα μπορεί εως τον Ιούλιο σταδιακά να αποπληρώσει όλο το ποσό αλλά όλο τώρα δεν γίνεται. Το θέμα είναι υπάρχει Ειδοποίηση Διακοπής Ρεύματος στον 2ο που ήρθε με το σύνολο των 150 ευρώ. Προθεσμία πληρωμής ως την Τρίτη όπου και καλά την επόμενη μέρα κόβεται. Τέλος πάντων της είπα να πάει στην ΔΕΗ να ρωτήσει τι γίνεται αλλά έπεσε σε υπάλληλο που για κάποιο λόγο δεν ήξερε και πολλά στο Ταμείο. Γιαυτό και θα ξαναπάει από βδομάδα τώρα. Επειδή μου είχε τύχει και μένα ανάλογη περίπτωση πρίν λίγα έτη μου έκανε εντύπωση αυτά που της είπε ο Ταμίας. Στο πότε θα κοπεί το ρεύμα δεν ήξερε να πει, πάντως διευκρίνησε ότι δεν γίνεται τόσο γρήγορα, περνάει λίγος καιρός ας λέει στον λογαριασμό έτσι οπότε να μην ανησυχείς τόσο (ξέρει κανείς πόσο καιρό περίπου?). Σχετικά με διακανονισμό είπε πως γίνεται κάπως αλλά καλύτερα θα ήταν όχι (φαντάζομαι εννοεί με το σκεπτικό πως αμα μπεις σε τέτοιον πρέπει οι μετέπειτα λογαριασμοί να πληρώνονται πάντα εμπρόθεσμα αν δεν κάνω λάθος πχ ο εκκαθ που θαρθει τον Ιούνιο αλλιώς η συμφωνία ακυρώνεται, απ ότι κατάλαβα απο δικη μου εμπειρία στο προτείνουν κυρίως σε μεγάλα ποσά και όταν μία διακοπή πράγματι είναι προ των άμεσων πυλών). Αλλο με παραξένεψε όμως. Της είχα πει να ρωτήσει απλά αν με το να δώσει κάποιο ποσό γλίτωνε την διακοπή οπως εγω κάποτε και αν ναι πόσο περίπου και εκείνος είπε ότι νάναι ποσό δώσε όσα έχεις αρκεί πχ 30 ευρώ αλλά δεν γίνεται στο Ταμείο της ΔΕΗ (!!) να δώσεις ένα τέτοιο ποσό (χρήματα δηλαδή)! Μόνο μέσω τραπέζας υποτίθεται! Επίσης δεν είχε ιδέα εαν σίγουρα θα απεφευγε μία διακοπή έτσι παρά μόνο ξερω γω μάλλον ναι, δεν ξέρω και σίγουρα να πω". Σκοπευει πάντως απο βδομάδα να καταθέσει 50 ευρώ τουλάχιστον μέσω τράπεζας αν στο ταμείο δεν μάθει τίποτα. Τα υπόλοιπα τώρα Ιούνιο... Για την ιστορία παλιότερα που χρωστούσα 380 ευρώ (ειχαν ερθει 2 εκκαθαριστικοί μαζί λόγω λάθους, δεν είχε γίνει μέτρηση τον χδειμώνα) και με ειδοποίηση διακοπήές ρευματος όταν είχα πάει στο ίδιο υποκατάστημα, στο ταμείο μου είπαν τουλάχιστον δώσε 100 ευρώ αμα δεν εχεις ολο το ποσό και όλο το υπόλοιπο κανονισε σταδιακα να το αποπληρώσεις μεχρι που ναρθει ο επομενος εκκαθαριστικος σε ενα 2μηνο περιπου εαν δεν θες να μπεις σε διακανονισμό. Και τα 100 τα ειχα δωσει στο Ταμειο και οχι μεσω τραπεζας υποχρεωτικά. Βεβαια μιλάμε για το 2015 αυτά. Ισως τώρα άλλαξε κάτι. Ισως δεν είναι τόσο ανεκτικοί πια και κόβουν. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από Neoss
k_w_t Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Να βαλει οταν εχει μεσω iban ή σε καποιο ΑΤΜ 50€ για να δουνε οτι προσπαθει να μειωσει το ποσο... Δεν στο κοβουν για τοσο μικρο ποσο.... Απλα οποτε μπορει να βαζει κατι ... 20€ 30€ απλα να εχει κινηση ο λογαριασμος.... Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από k_w_t 6
Miracle Worker Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Ταμιες παιρνουν και με 8μηνα, δεν ειναι παντα εμπειροι. Ειχε παει μια φιλη μου που ειναι τα ζωα μ αργα και τα εκανε μανταρα συχνα πυκνα. Παντως και σε ενα φιλο μου εγραφε το ιδιο και δεν του το ειχαν κοψει. 1
Neoss Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Ναστε καλά για τις απαντήσεις παιδιά! Και εγω αυτό σκέφτηκα @k_w_t, ας μπει απλά ένα ποσό και απο εκεί και πέρα κάθε φορά που θα μπορεί να βάζει και λίγα χρήματα μέσα, δεν μου φαίνεται τεράστιο ποσό για άμεση διακοπή...απλά της είπα να ρωτήσει μία εκεί για σιγουριά. Κυρίως απλώς ήθελα να μάθω εαν το κόβουν γρήγορα γιατί τότε θα υπήρχε λίγο θέμα... Ναι ισχύει αυτό που λες @Miracle Worker , δεν το είχα σκεφτεί. Δεν ήταν αδιάφορος ή αγενής, απλώς δεν φαίνεται να γνώριζε με σιγουριά πολλά. Πχ εμένα τότε ήταν ένας που ήταν χρόνια μάλλον εκεί, ήταν αρκετά κατατοπιστικός...
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δεν παίζει να κόψουν ρεύμα για τέτοιο πόσο για τόσο μικρό διάστημα που χρωστάει, τώρα γιατί ήρθε ειδοποίηση είναι απορίας άξιο, γνωστοί και φίλοι χρωστάνε ή χρωστούσαν πολύ περισσότερα. Πάντως να βάζει από λίγα μην αφήσει το ποσόν και γίνει υψηλότερο.
papoys1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Μήπως άλλαξαν τακτική επειδή έβλεπαν ότι ορισμένοι τους γράφουν κανονικά ;;; Χτες ακούω απέξω κάτι σαν χτυπήματα από σίδερα βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω έναν με μία πανύψηλη σκάλα που είχε κατεβάσει από ένα φορτηγό τη βάζει στην κολόνα της ΔΕΗ ανεβαίνει πάνω και κόβει την παροχή ρεύματος με μία πένσα της γειτόνισσας. Η γειτόνισσα έλειπε δεν ξέρω τι έγινε όταν γύρισε.Ήξερα ότι διακοπές κάνουν από το ρολόι και μου φάνηκε παράξενο.
Neoss Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 10 ώρες πριν, papoys1 είπε Μήπως άλλαξαν τακτική επειδή έβλεπαν ότι ορισμένοι τους γράφουν κανονικά ;;; Χτες ακούω απέξω κάτι σαν χτυπήματα από σίδερα βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω έναν με μία πανύψηλη σκάλα που είχε κατεβάσει από ένα φορτηγό τη βάζει στην κολόνα της ΔΕΗ ανεβαίνει πάνω και κόβει την παροχή ρεύματος με μία πένσα της γειτόνισσας. Η γειτόνισσα έλειπε δεν ξέρω τι έγινε όταν γύρισε.Ήξερα ότι διακοπές κάνουν από το ρολόι και μου φάνηκε παράξενο. Μα ναι. Τα τεράστια χρέη της ΔΕΗ δεν οφείλονται μόνο στον κόσμο που δυσκολευεται. Υπάρχουν και οι λεγόμενοι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θετώρα ξεκινά να τους βάζει χέρι. Ύστερα υπάρχουν και μεγάλες οφειλές που δεν θα πληρωθούν ποτέ καθώς είναι απο εταιρίες που χρεωκόπησαν και άτομα που την κοπάνησαν μία νυχτα στο εξωτερικό. Αυτούς ας τους βάλει χέρι όλους, το αξίζουν...και εδώ που τα λέμε ένα σωρό διευκολύνσεις, δόσεις, ειδικά τιμολόγια προσφέρει η ΔΕΗ και ουτε κοβει το ρευμα τοσο ευκολα και γρηγορα. Αμφιβάλλω αν οι ιδιωτικές θαναι τόσο ελαστικές, να επιτρέπου 2-3 λογαριασμους απληρωτους με τυχόν μεγάλα ποσά κιόλας και να πηγαινεις μετα να λες κανας διακανονισμος ή παγωμα οφειλης ή δινω 50 ευρώ για να μην κοπεί παίζει φιλαράκι? Απ την εμπειρία μου με ιδιωτικές στο εξωτερικό, δεν παίζει εύκολα τέτοιο σενάριο. Γιαυτό και σχετικά υγιείς εμφανίζονται σαν εταιρίες. Στρατηγικους κακοπληρωτες τους πετάνε άμεσα έξω και όσοι δυσκολευονται τους πιεζουν πολύ και κλεινουν σχετικά γρήγορα το ρεύμα. Πχ Γερμανία οδηγησε εξαιτιας της τοσης ελευθεριας που εχουν οι εταιρίες (καποτε υπηρχαν και κρατικές αλλα καταργηθηκαν προς δυσαρεσκεια αρκετών, καλο θα ηταν να παρεμεναν και κρατικες και ιδιωτικες οπως στην Ελλαδα τωρα) στο να θεσμοθετηθεί τουλάχιστον ένας Νόμος που προβλέπει πως για να σου κλείσουν το ρεύμα πρέπει πέρα απο έγκαιρη προειδοποίηση η οφειλή να είναι από 100 ευρώ και πάνω. Αυτό με την γειτόνισσα περίεργο μου φαίνεται. Δίχως να θέλω να θίξω 'αδικα την γυναίκα, μήπως πρόκειται για περίπτωση ρευματοκλοπής??? Γιατί για να το έκανε στην κολώνα, κάτι τέτοιο θα ειναι! Ισως δεν αφορά καν την γειτονισσα...
Damachi Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Βαρβάτη ρευματοκλοπή ακουγεται αν ριχνουν και δικα τους καλωδια δεν χρειαζεται να εχουν καν ρολογια σωστα ; Αυτο ειναι γμτο κοινωνικο τιμολογιο Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από Damachi
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 1500 ευρω πλαφον ανεξοφλητοι λογαριασμοι για οικια και 3000 ευρω για επαγελματικες στεγες, υπαρχουν πολλοι που πληρωνουν μεσω ebank-ing ανα 2 διμηνα μαζι, δεν παιζει με την καμια η μιση χωρα πληρωνει μερος των λογαριασμων τους, οι εναεριτες θα χτυπουσαν υπερωριες
papoys1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ο άλλος χρωστάει 2,3 και 4 χιλιάδες ευρώ πάει κάνει ρύθμιση και πρέπει να πληρώσει χ ποσό μαζί με ολόκληρο τον επόμενο λογαριασμό για να μη χάσει τη ρύθμιση. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό από τη στιγμή που δεν μπορούσε πριν να πληρώσει ούτε τον κανονικό λογαριασμό,τώρα θα μπορεί και τους δύο, ή τα λέω λάθος;;;;; Άσε ένας φαύλος κύκλος που κανείς δεν ξέρει που θα βγει.Πάω Κορωπί στη ΔΕΗ να πληρώσω το ταμείο άδειο,δίπλα στα γραφεία πάντα από 30-50 άτομα το 80% τουλάχιστον για ρύθμιση λογαριασμών Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από papoys1 1
Alex-V Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Χρωσταω 900 και παω καθε μηνα και βαζω 80-100. Δεν το κοβουν για κανενα πουστη λογο για 150 ευρω. Να ηρεμησει πες της. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 εδώ χρωστάμε 800 ευρώ εδώ και 9 μηνες και βαζω 20 ευρώ οταν μπορω. να χαλαρώσει πες της. Βέβαια, ειναι κοινωνικό οικιακό εμενα.
Neoss Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 6 ώρες πριν, papoys1 είπε Ο άλλος χρωστάει 2,3 και 4 χιλιάδες ευρώ πάει κάνει ρύθμιση και πρέπει να πληρώσει χ ποσό μαζί με ολόκληρο τον επόμενο λογαριασμό για να μη χάσει τη ρύθμιση. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό από τη στιγμή που δεν μπορούσε πριν να πληρώσει ούτε τον κανονικό λογαριασμό,τώρα θα μπορεί και τους δύο, ή τα λέω λάθος;;;;; Άσε ένας φαύλος κύκλος που κανείς δεν ξέρει που θα βγει.Πάω Κορωπί στη ΔΕΗ να πληρώσω το ταμείο άδειο,δίπλα στα γραφεία πάντα από 30-50 άτομα το 80% τουλάχιστον για ρύθμιση λογαριασμών Ναι υπαρκτό φαινόμενο αυτό. Απ την μία δίνουν ευκαιρία διακανονισμού αλλά είναι αρκετά σφιχτοί στην τήρηση του. Οι τρέχοντες επόμενοι λογαριασμοί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πληρώνονται εκπρόθεσμα ενώ μόνο μία δόση απλήρωτη/καθυστερημένη δέχονται. Στην 2η ακυρώνεται η συμφωνία. Γιαυτό και στην ΔΕΗ της είπαν διακανονισμό καλύτερα όχι, βάλε ένα ποσό που μπορείς απο 30 και πάνω ας πουμε.... Θεωρώ οι διακανονισμοί είναι καλοί μονο για όσους έχουν κάνα χρέος χιλιάδων ευρώ ή εκατοντάδων και θέλουν απλά να το ξεφορτωθούν μέσω δόσεων ώστε να μην κόψουν και ρεύμα και που είναι σε θέση τους νορμαλ μετεπειτα λογαριασμούς να πληρώνουν. Τα ίδια φίλε και στην Ηπειρο. Στο Ταμειο κάτι λεπτά περιμένεις και στα γραφεία όλο το πρωι με τόσα άτομα (και με όλα τα γραφεία επανδρωμένα κιόλας με υπάλληλο!) Εσύ @whoose ναι είναι επειδή είσαι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ήμουν και γω κάποτε ένα μικρό διάστημα πριν ακομα συνδεθει με το Μερισμα και ΚΕΑ). Σε αυτούς η ΔΕΗ δεν προχωρά σε διακοπή όπωες και άτομα υπο μηχανική υποστήριξη και καλά κανει. Χαχα οχι εντάξει ηρεμη ειναι παιδια, απλα δεν γνωριζε εαν κόβουν γρήγορα την παροχή καθώς πρώτη φορά της ήρθε όποτε φυσικό είναι! Λογικά έτσι να κινείται ο λογαριασμός δεν έχει θέμα.. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 20 ώρες πριν, papoys1 είπε Μήπως άλλαξαν τακτική επειδή έβλεπαν ότι ορισμένοι τους γράφουν κανονικά ;;; Χτες ακούω απέξω κάτι σαν χτυπήματα από σίδερα βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω έναν με μία πανύψηλη σκάλα που είχε κατεβάσει από ένα φορτηγό τη βάζει στην κολόνα της ΔΕΗ ανεβαίνει πάνω και κόβει την παροχή ρεύματος με μία πένσα της γειτόνισσας. Η γειτόνισσα έλειπε δεν ξέρω τι έγινε όταν γύρισε.Ήξερα ότι διακοπές κάνουν από το ρολόι και μου φάνηκε παράξενο. Το πιθανότερο είναι να έκανε ρευματοκλοπή και να μην επέτρεπε στα συνεργεία να εισέλθουν στην οικία αν ο μετρητής ήταν μέσα. Βέβαια δεν αποκλείεται να στο κόψουν από την κολόνα αλλά πιο σπάνιο λόγω οφειλών να στο κόψουν από εκεί. 1
xp-user Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Στις 12/5/2018 στις 7:08 ΠΜ, papoys1 είπε Μήπως άλλαξαν τακτική επειδή έβλεπαν ότι ορισμένοι τους γράφουν κανονικά ;;; Χτες ακούω απέξω κάτι σαν χτυπήματα από σίδερα βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω έναν με μία πανύψηλη σκάλα που είχε κατεβάσει από ένα φορτηγό τη βάζει στην κολόνα της ΔΕΗ ανεβαίνει πάνω και κόβει την παροχή ρεύματος με μία πένσα της γειτόνισσας. Η γειτόνισσα έλειπε δεν ξέρω τι έγινε όταν γύρισε.Ήξερα ότι διακοπές κάνουν από το ρολόι και μου φάνηκε παράξενο. Στη πολυκατοικία μας ιδιοκτήτης χρώσταγε 3-4 χιλιάδες.Ερχόταν η ΔΕΗ του έκλεινε το διακόπτη στο ρολόι, αυτός κατέβαινε μετά από λίγο και τον άνοιγε .1-2-3 ήρθαν, ξήλωσαν το εσωτερικό του ρολογιού και άφησαν μόνο το κέλυφος.Κατέβηκε μετά από λίγο αυτός, έβαλε ενα κλεμενς χοντρό και είχε ρεύμα πάλι. Όταν ρώτησα στη ΔΕΗ τι θα γίνει γιατί φοβόμουν περίπτωση βραχυκυκλώματος -φωτιάς-κλπ μου είπαν οτι εκτός από το να του κάνουν συνέχεια μηνύσεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο γιατι ειναι πολυκατοικία και το καλώδιο που έρχεται απο τη κολόνα είναι κοινό για όλους μας.Αν ήταν μονοκατοικία θα το έκοβαν απο τη κολόνα.Όποτε μάλλον κάποια τέτοια περίπτωση θα είναι και η πιο πάνω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις