Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Η ΔΕΗ δεν δινει εντολη σε ΔΕΔΔΗΕ για διακοποη για τετοια μικροποσα. Να μην ανησυχει . Ας βαζει οτι μπορει στον ηλεκτρονικο κωδικο πληρωμης μεχρι να εξοφλησει .Η ειδοποιηση για διακοπη στα εντυπα ειναι απο το συστημα αν υπαρχει ανεξοφλητο υπολοιπο αλλα δεν εφαρμοζεται για 100 και 200 ευρω . Απο 1000αρικο και πανω υπαρχει φοβος. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2018 από Γιάννης Platano 2
stefa_1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Μου ηρθε και μενα ο προηγουμενος εκκαθαριστικος 1000€ γιατι η οικογενεια μου νομιζε πως τα ηλεκτρικα σωματα θερμανσης δεν ξοδευουν και τοσο, φυσικα δεν καταφερα να το πληρωσω και τωρα μου ηρθαν και αλλα ... 600€ εναντι, συνολο 1600€ με ειδοποιηση διακοπης. Κινδυνευω να μου το κοψουν ? Γιατι καπου διαβασα οτι μονο μετα απο εκκαθαριστικο κοβουν ρευμα. Θελω να παω για ρυθμιση αλλα ξερει κανενας τι ισχυει με την ρυθμιση ? Ξερω για την παλια ρυθμιση που εδινες το 10% της οφειλης και σου εδιναν 18 δοσεις ή 15% και 36 δοσεις. Ισχυει ακομα αυτο ? Ο λογαριασμος μου εχει ληξει εδω και κατι μερες και δεν το εχουν κοψει ακομα, μπορω μηπως μεσω ebanking να τους βαλω κανα 100ρικο ή να παω για ρυθμιση ? Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από stefa_1
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δεν ξερω τι ισχυει τωρα για ρυθμισεις αλλα ναι παανω απο 1000 ευρω υπαρχει κινδυνος δακοπης.Φυσικα και καταναλωνουν πολυ ρευμα τα θερμανττικα σωματα.
stefa_1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν ξερω τι ισχυει τωρα για ρυθμισεις αλλα ναι παανω απο 1000 ευρω υπαρχει κινδυνος δακοπης.Φυσικα και καταναλωνουν πολυ ρευμα τα θερμανττικα σωματα. Το ξερω αυτο αλλα οποτε τους ελεγα με ρεγουλα τα ηλεκτρικα σωματα γιατι θα πληρωσουμε χρυσαφι αντιδρουσαν σαν να επαιρνες το φαγητο απο ενα αγριο ζωο. Να τα μας τωρα, τελικα ηρθε χρυσαφι. Μόλις τώρα, stefa_1 είπε Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από stefa_1
chill Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 13 ώρες πριν, stefa_1 είπε Μου ηρθε και μενα ο προηγουμενος εκκαθαριστικος 1000€ γιατι η οικογενεια μου νομιζε πως τα ηλεκτρικα σωματα θερμανσης δεν ξοδευουν και τοσο, φυσικα δεν καταφερα να το πληρωσω και τωρα μου ηρθαν και αλλα ... 600€ εναντι, συνολο 1600€ με ειδοποιηση διακοπης. Κινδυνευω να μου το κοψουν ? Γιατι καπου διαβασα οτι μονο μετα απο εκκαθαριστικο κοβουν ρευμα. Θελω να παω για ρυθμιση αλλα ξερει κανενας τι ισχυει με την ρυθμιση ? Ξερω για την παλια ρυθμιση που εδινες το 10% της οφειλης και σου εδιναν 18 δοσεις ή 15% και 36 δοσεις. Ισχυει ακομα αυτο ? Ο λογαριασμος μου εχει ληξει εδω και κατι μερες και δεν το εχουν κοψει ακομα, μπορω μηπως μεσω ebanking να τους βαλω κανα 100ρικο ή να παω για ρυθμιση ? Και άντε και γίνεται ρύθμιση....θα πρέπει να πας σε κατάστημα για ρύθμιση. Κόστος: ανυπολόγιστο αν μένεις Αττική!!! Αρκεί να σου πω πως έχω φύγει εδώ και καιρό από την παλαιοκομματική πράσινη (δεν αναφέρομαι στο eco του πράγματος προφανώς xaxa) μηχανή ενέργειας και την επιστροφή μου δεν την έχω εισπράξει. Προώθησα τον λογαριασμό επιστροφής με πληρεξούσιο στον πεθερό μου που ζει στην επαρχία να το εισπράξει αυτός και αν δεν τα καταφέρει να δω τι θα κάνω μιας και δεν θέλω να χαρίσω ούτε cent στους κοπρίτες.
stefa_1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 16 λεπτά πριν, chill είπε Και άντε και γίνεται ρύθμιση....θα πρέπει να πας σε κατάστημα για ρύθμιση. Κόστος: ανυπολόγιστο αν μένεις Αττική!!! Αρκεί να σου πω πως έχω φύγει εδώ και καιρό από την παλαιοκομματική πράσινη (δεν αναφέρομαι στο eco του πράγματος προφανώς xaxa) μηχανή ενέργειας και την επιστροφή μου δεν την έχω εισπράξει. Προώθησα τον λογαριασμό επιστροφής με πληρεξούσιο στον πεθερό μου που ζει στην επαρχία να το εισπράξει αυτός και αν δεν τα καταφέρει να δω τι θα κάνω μιας και δεν θέλω να χαρίσω ούτε cent στους κοπρίτες. Δεν μενω στην Αττικη, σε επαρχια μενω και υπαρχει υποκαταστημα σχετικα κοντα. Το θεμα ειναι κανουν ακομα ρυθμισεις ή θα μου πουνε απλα καντε ενα ποσο καταθεση μεσω τραπεζας για να μην σας το κοψουν ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, stefa_1 είπε Δεν μενω στην Αττικη, σε επαρχια μενω και υπαρχει υποκαταστημα σχετικα κοντα. Το θεμα ειναι κανουν ακομα ρυθμισεις ή θα μου πουνε απλα καντε ενα ποσο καταθεση μεσω τραπεζας για να μην σας το κοψουν ? Καποιο ποσο σιγουρα θα σου ζητησουν για ρυθμιση.Συνηθως 20-30%
pontez2 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1000 ευρω λογαριασμος? 4 μηνια σωστά? Τι στο καλό καίγατε βρε παιδιά? Σοβαρά το έχω περιέργεια αν θα ηθελες να πεις τι ειδους συσκευές λειτουργουσαν οι γονείς και πόσες ωρες περίπου για να έρθει τέτοιος λογαριασμος. Ειχαν πχ θερμοσυσσωρευτές? Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από pontez2
stefa_1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, pontez2 είπε 1000 ευρω λογαριασμος? 4 μηνια σωστά? Τι στο καλό καίγατε βρε παιδιά? Σοβαρά το έχω περιέργεια αν θα ηθελες να πεις τι ειδους συσκευές λειτουργουσαν οι γονείς και πόσες ωρες περίπου για να έρθει τέτοιος λογαριασμος. Ειχαν πχ θερμοσυσορευτές? Μετα απο καταστροφη του λεβητα που εσπασε το μεντεμι απο το κρυο και το κοστος ηταν ασυμφορο για επισκευη εχουμε και λεμε : Το boiler του λεβητα μετατραπηκε σε ηλεκτρικο = 4kw/ωρα. Ενας θερμοπομπος που δουλευε στο τερμα τις κρυες μερες = 2kw/ωρα Ενα αεροθερμο που εκαιγε με τις ωρες για να ζεστανει τα σφραγισμενα υπνοδωματια το βραδυ για υπνο = 2kw/ωρα Μια σομπα χαλαζια που δουλευε συνηθως στο τερμα = 2,8kw/ωρα Μετα προστεθηκε και το κλιματιστικο σ'ολα αυτα = 1,3kw/ωρα Δεν μου κανει εντυπωση που ηρθε τοσο. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από stefa_1 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο 1000 ευρω λογαριασμος? 4 μηνια σωστά? Τι στο καλό καίγατε βρε παιδιά? Σοβαρά το έχω περιέργεια αν θα ηθελες να πεις τι ειδους συσκευές λειτουργουσαν οι γονείς και πόσες ωρες περίπου για να έρθει τέτοιος λογαριασμος. Λογικά θα είχανε από ένα θερμαντικό σώμα των 2kW σε 2-3 δωμάτια του σπιτιού και θα έκαιγε μερικές ώρες την ημέρα, βάλε και καταναλώσεις από τις υπόλοιπες συσκευές. Έκαψαν περισσότερο από οτι εμείς σε ένα έτος σε σπίτι 190τμ. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από Βασίλης_29 1
stefa_1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Διπλο ποστ παει καιρος απο τοτε που χρησιμοποιησα το φορουμ και δεν ξερω τι γινεται λαθος και τα edit μου βγαινουν σαν quote σε νεο ποστ. Ο λογαριασμος btw ειναι 3 μηνιαιος. Το καθαρο κοστος ενεργειας ηταν γυρω στα 600ε, τα υπολοιπα 400ε ηταν χαρατσια δεδδηε, ετμεαρ και τα αλλα γνωστα, τα οποια αυξανονται αναλογα με το υψος του λογαριασμου. Καθαρο κλεψιμο. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από stefa_1
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 Δημοσ. 15 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, stefa_1 είπε Τα περι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ δεν είναι χαρατσια .Το ρευμα για να ερθει στο σιτι μας από τυον σταθμο παραγωγης καποιος πρεπει να το φερει στην πολη (ΑΔΜΗΕ) και καποιος να το κανει από υψηλη ταση σε χαμηλη ή μεση (ΔΕΔΔΗΕ).Αυτος φροντιζει και για τις βλαβες και την συντηριση του δικτυου . Για τα αλλα συμφωνω ότι είναι χαρατσια. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2018 από Γιάννης Platano
Neoss Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 5/15/2018 στις 5:45 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Τα περι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ δεν είναι χαρατσια .Το ρευμα για να ερθει στο σιτι μας από τυον σταθμο παραγωγης καποιος πρεπει να το φερει στην πολη (ΑΔΜΗΕ) και καποιος να το κανει από υψηλη ταση σε χαμηλη ή μεση (ΔΕΔΔΗΕ).Αυτος φροντιζει και για τις βλαβες και την συντηριση του δικτυου . Για τα αλλα συμφωνω ότι είναι χαρατσια. Συμφωνώ αλλά και τα άλλα δεν τα θεωρώ χαράτσια καθαυτού και δη όχι όλα. Θα πω τώρα κάποια πράγματα για τα οποία λογικά θα με κράξετε αλλά τέλος πάντων. Χαράτσια θεωρώ πιο πολύ την ΕΡΤ και το ΕΤΜΕΑΡ απ το οποίο νομίζω πληρώνονται οι παραγωγοί πράσινης ενέργειας. Η ΕΡΤ πιο πολύ ηθικό το θέμα, ποτέ δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα και θεωρώ πολύς ντόρος γίνονταν πάντα, είναι πολύ λίγα τα ευρώ υπερ αυτής (3-4 ευρώ ξέρω γω). Το ΕΤΜΕΑΡ όμως είναι απ τις τσιμπιμένες χρεώσεις. Τον ΦΠΑ τον θεωρώ λογικό να εισπράττεται. Όπως και τις χρεώσεις του Δήμου, από κάπου πρέπει να έχει και έσοδα ξέρετε. Αγκάθι όμως είναι πιστευω κυριως τα ΑΔΜΗΕ ΔΕΔΔΗΕ για την διανομή (η οποία έχει συγκεκριμένο λόγο που είναι ακριβή, βλέπε παρακάτω) και τα ΥΚΩ απ τα οποία χρημτοδοτείται η παραγωγή ρευματος στα νησιά και η κοινωνική πολιτική της εταιρίας (η οποία δεν θα λεγα πως είναι και κακή) που σε καμία άλλη ιδιωτική δεν θα υπάρχει. Αυτές οι 2 χρεώσεις πχ σε εναν τελικό λογαριασμο 750 ευρώ αποτελούν ήδη τα 250 ευρω μόνα τους. Διάβασα πριν κατι μηνες μια συνεντευξη Υπουργού σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των έργων για την διασύνδεση πολλών νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα που είναι και ο λόγος που οι χρεώσεις αυτές ειναι υψηλες. Σε μία 5ετία θα έχουν ολοκληρωθεί και έτσι αναμένεται μείωση 50% σε αυτές τις 2 χρεώσεις. Και κάπου εδώ θελω να καταλήξω και στο εξής: είναι πιθανόν τα μόνα ποσά που θα γλιτώσουμε ποτέ απ τον λογαριασμό. Ααααντε και είτε η κοινωνική πολιτική είτε το ΕΤΜΕΑΡ (αν και δεν τρέφω πολλές ελπίδες δυστυχώς) να παψει να επιβαρύνει τους πελάτες και να αρχίσει να καλύπτεται αποκλειστικά από επιχορηγήσεις του κράτους. Όλα τα άλλα δεν θεωρώ πως γλιτώνονται. Μην κοιτάτε τυχόν χρεώσεις στο εξωτερικό. Εκεί απλώς παίρνουν την αξία του ρεύματος συν τον ΦΠΑ και τυχόν επιτόκια αν αργήσεις να πληρώσεις. Τις άλλες χρεώσεις όμως επίσης τις εισπράττουν, απλά όχι μέσω των εταιριών ρεύματος που κατά βάση είναι ιδιωτικές. Τέλη υπέρ Δημόσιας Τηλεόρασης σε όλα τα ευρωπαικα κράτη και είναι και ιδιαίτερα αυστηροί μαυτό, στην Γερμανία πχ έρχεται ξεχωριστός λογαριασμός και πας φυλακή (χωρίς πλάκα τώρα) αν δεν τον πληρώσεις. Όπως και Δήμο πληρώνεις. ΥΚΩ δεν τίθεται ζήτημα διότι πολύ απλά συνήθως μιλάμε για ιδιωτικές εταιρίες οπότε κοινωνική πολιτική ξεχνα την. Σε κρατικές (ή δημοτικές όπως δώσαν στην Ελλάδα σε Δημους την δυνατότητα τωρα) υπήρχαν κάτι χρεώσεις (οπως και σε μας αλλωστε η ΔΕΗ κρατικη ειναι και θα ειναι πλειοψηφικά). Ουτε ΕΤΜΕΑΡ υπάρχει καθώς οι εταιρίες αγοράζουν απ τους παραγωγούς και προφανώς το λαμβάνουν υπόψιν κατα την ετήσια διαμόρφωση τιμής πώλησης ρεύματος στους πελάτες υποθέτω, οπότε ίσως λίγο το ίδιο να είναι, απλώς δεν αναγράφεται ξεχωριστά... Τα της διανομής (ΑΔΜΗΕ) δεν είδα ποτέ πουθενά τε΄τοια χρεωση, μάλλον καλύπτεται απ το κράτος απευθείας επομέως μακαρι και σε μας να γινόταν αυτό. Εαν εφευγε αυτό συν το μισό ΥΚΩ απ την νησιωτική διασύνδεση τότε θα μειωνόταν ίσως και 30-40% συνολικά ο λογαριασμός (αλλωστε οσο πιο πολυ το ποσό, συμπαρασερνονται και ολες οι χρεωσεις). Φυσικα δεν θαταν ασχημη και μια μειωση του ΦΠΑ που ειναι απ τους υψηλοτερους στην Ευρωπη, αν οχι ο πιο ψηλος κιολας. Και για να τα λεμε και ολα...αποριας αξιον που τωρα γενικα στην μεση της κρισης ξεκινησαν τετοια εργα και παλιοτερα τοσες δεκαετιες που ερεε το χρημα δεν σκεφτηκε ρε παιδι μου κανεις στα Υπουργεια τοσες δεκαετιες να διασυνδεσουν τα νησια των οποιων η τροφοδοτηση ηταν απλα πανακριβη, σημερα ετσι θα χαμε λιγο χαμηλοτερους λογαριασμους! Καλα λεω παντα η κριση μας ταρακουνησε για καλό... Το θρασύτατο χαράτσι που υπη΄ρξε παντως ηταν ο σημερινός ΕΝΦΙΑ (που επισης υπαρχει στο εξωτερικό αλλά και αυτός ξεχωριστά, ποτέ δεν καναν το ηλιθιο πειρμαμα να τον παιρνουν μεσω ρευματος!) που αρχικά μεσω ΔΕΗ τον παιρναν, ηταν απαραδεκτο και ευτυχως το βγαλανε, εκτοξευτηκαν οι λογαριασμοι όπως περυσι το 2017 που ξαφνικα άλλαξαν οι κλίμακες (΄ξερετε που κατεβασαν την καταναλωση στα 1500 ή παρακατω κιλοβατ το 4μηνο και πολλοί βρεθηκαν παραπανω και αρα η χρεωση ανα κιλοβατώρα πολλαπλασιαστηκε) και πλεον και αυτο διορθωθηκε μετα τις αντιδρασεις που εγιναν. Με τον ΕΝΦΙΑ μεσα θα ηταν μονιμα ετσι οι λογαριασμοι. Σαμπως το κρατος εκεινες τις χρονιες 2011-2013 τα ειδε ολα τα χρηματα αυτα? Τωρα φετος τα ειδε διοτι τοτε πολλά καποιες ιδιωτικες ενεργκα και χελλας δεν απεδωσαν τα ποσά στο κρατος... Επεξ/σία 22 Μαΐου 2018 από Neoss
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 ΓΙα ΔΕΔΔΗΕ κια ΑΔΜΗΕ φιλε μου μονο χαρατσι δεν ειναι .. Ειναι το κοστος μεταφορας και διανομης ηλεκτρικης ενεργιας που παλι ηταν ενσωματομενο στην αξια του ρευματος . Εκτος απο παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας στον χωρο παραγωγης αυτο πρεπει να φτασει και στα σπιτια μας Οι Δημοι να βρουν αλλο τροπο να εισπραξουν οτι τους αναλογει .ΕΤΕΜΑΡ φυσικα και εινα χαρατσι .
Neoss Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Στις 5/22/2018 στις 4:18 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε ΓΙα ΔΕΔΔΗΕ κια ΑΔΜΗΕ φιλε μου μονο χαρατσι δεν ειναι .. Ειναι το κοστος μεταφορας και διανομης ηλεκτρικης ενεργιας που παλι ηταν ενσωματομενο στην αξια του ρευματος . Εκτος απο παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας στον χωρο παραγωγης αυτο πρεπει να φτασει και στα σπιτια μας Οι Δημοι να βρουν αλλο τροπο να εισπραξουν οτι τους αναλογει .ΕΤΕΜΑΡ φυσικα και εινα χαρατσι . Ναι αλλά χωριστά τα αναφέρουν τα αδμηε δεδδηε... ΕΤΜΕΑΡ ναι μας επιβαρυνει πολυ και θα επρεπε απ το γενικο ταμειο της η ΔΕΗ να πληρωνει τα των παραγωγων. Καλα Ελλαδα μιλαμε. Νομιζεις εαν ερχονταν ξεχωριστος λογαριασμος για Δημο και ΕΡΤ πχ θα τα πληρωναν όλοι? Καλα οχι ολοι αλλα παντως θα πεφταν αρκετα οι εισπραξεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις