Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παλικάρια του forum ,,,, θέλω μια βοήθεια ακόμη από εσάς γιατί δεν βρίσκω κάτι στο internet ,,, έχω ένα cpu i5 4460 στα 3.2 ghz ... θέλω να τον βάλω σε turbo mode ,, από ότι είδα φτάνει 3.4 ghz ,,,,,, στα bios δεν το βρίσκω σε πιο τομέα είναι ,,, έχω ψάξει αρκετά και βαρέθηκα ,,  το μόνο που έχω κάνει στα bios είναι XMP. 

Mobo: asus b85m gamer 

cpu: i5 4460

gpu: gtx 1060 

ram : 16 gb 1600 MHz 

Δημοσ.
Στις 14/5/2018 στις 2:04 ΜΜ, Plig88 είπε

Γεια σας παλικάρια του forum ,,,, θέλω μια βοήθεια ακόμη από εσάς γιατί δεν βρίσκω κάτι στο internet ,,, έχω ένα cpu i5 4460 στα 3.2 ghz ... θέλω να τον βάλω σε turbo mode ,, από ότι είδα φτάνει 3.4 ghz ,,,,,, στα bios δεν το βρίσκω σε πιο τομέα είναι ,,, έχω ψάξει αρκετά και βαρέθηκα ,,  το μόνο που έχω κάνει στα bios είναι XMP. 

Mobo: asus b85m gamer 

cpu: i5 4460

gpu: gtx 1060 

ram : 16 gb 1600 MHz 

συνηθως το turboo boost ειναι ενεργοποιημενο εξαρχης στο bios .. κοιτα για κανα update μεσω της σελιδας της εταιριας της μητρικης σου .. επισης με κανα προγραμμα κοιτα μηπως τα ghz του ειναι ηδη συγχρονισμενα στα 3.2 

Δημοσ.

Βασικά από default settings είναι enable ,, και αναγράφει στα uefi πάνω πάνω ότι το target είναι 3.4 ghz ,,,, αλλά στο advance το cpu ratio παραμένει 32 . Κανονικά πρέπει να γράφει 34 ,,,,

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Plig88 είπε

Βασικά από default settings είναι enable ,, και αναγράφει στα uefi πάνω πάνω ότι το target είναι 3.4 ghz ,,,, αλλά στο advance το cpu ratio παραμένει 32 . Κανονικά πρέπει να γράφει 34 ,,,,

αμα ειναι enable οχι οτι θα δεις κανα διαφορα με τα 200mhz αλλα τεσπα ετσι για το γαμωτο :P 

δοκιμασε π.χ να πας στο control panel στα power settings και βαλε performance...

αν και αυτο δε στο ανεβασει ισως χρειαζεται να κλεισεις και της ρυθμισεις στυλ c1e - eist-  και τα c states γενικοτερα απο το βιος...

πριν τα κανεις ολα αυτα βαλε κανα https://www.hwinfo.com/download.php

και δες εκει mhz βολτς θερμοκρασιες κλπ..και παρακολουθα να δεις αν ανεβενει καθολου στα 3.4 η ειναι σταθερο 3.2 ...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Plig88 είπε

Ολα σωστα ειναι. Το turbo mode δουλευει στα 3.4 μονο οταν χρησιμποποιουνται οι 2 πυρηνες.

Στην μητρικη αυτη μπορεις να κανεις να τρεχει καποιος επεξεργαστης συνεχεια το turbo mode μονο αν ειναι unlocked. πχ 4790κ

Δημοσ.

, βασικά από τα bios της asus το έχω βάλει σε performance mode , το cpu ratio παραμένει 32x αλλά πάνω πάνω αναγράφει ότι έχει target 34x .Μάλλον έτσι θα είναι ,,,, και κάτι τελευταίο ,,,, το cpu ratio ( μη επιλογή τέλος πάντων ) έχει Τρεις επιλογές , auto - sync all core - sync 1 core ,,,, τι παίζει με αυτό ; Και που πρέπει να είναι ,,, εγώ το έχω auto γιατί δεν ξέρω τι είναι ,,,, και ένα άλλο που λέει για το cpu αν θέλεις να είναι 100/100 ή 100/133 ;;;; Τι ψαγμένα πράγματα είναι αυτά ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Plig88 είπε

, βασικά από τα bios της asus το έχω βάλει σε performance mode , το cpu ratio παραμένει 32x αλλά πάνω πάνω αναγράφει ότι έχει target 34x .Μάλλον έτσι θα είναι ,,,, και κάτι τελευταίο ,,,, το cpu ratio ( μη επιλογή τέλος πάντων ) έχει Τρεις επιλογές , auto - sync all core - sync 1 core ,,,, τι παίζει με αυτό ; Και που πρέπει να είναι ,,, εγώ το έχω auto γιατί δεν ξέρω τι είναι ,,,, και ένα άλλο που λέει για το cpu αν θέλεις να είναι 100/100 ή 100/133 ;;;; Τι ψαγμένα πράγματα είναι αυτά ;

Το sync all cores εινα να επιλεξεις το cpu ratio για ολους του πυρηνες. αλλα και 34 να βαλλεις 32 θα τρεχει.  το sync one core ειναι για να βαλεις cpu ratio για καθε πυρηνα ξεχωριστα.

Εσενα ειναι κλειδωμενος οτι και να βαλεις 32 θα τρεχει αν πιεζονται ολοι οι πυρηνες και 34 αν πιεζονται οι 2.

το 100/100 ή 100/133 ειναι τι ratio θελεις να τρεχουν οι μνημες αλλα οτι και να κανεις 1600 θα τρεχοuν αφου εχεις β85 chip set.

Οι μονοι κλειδωμενοι cpus που επετρεπαν τρεχουν συνεχεια τα  max turbo ειναι μεχρι τη γενια ivy bridge.

Δημοσ.

Οκ guys ευχαριστώ παντός που ασχοληθήκατε ,,,, βασικά κομπλέ είναι ο επεξεργαστής καη έτσι δεν έχω κανα θέμα , απλά όλη η ιστορία γινόταν για το γαμωτο ,,,, χεχε ,,,,, ευχαριστώ και πάλι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...