Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, opcorsa είπε

μην παρεις δανεια και πιστωτικες.. βρες εναν αλλο τροπο να αγορασεις κατι -ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- , σιγα  σιγα και παντα μετρητα

ένα εργαλείο είναι η πιστωτική όπως το κουζινομάχαιρο, μπορείς να κόψεις ψωμί με τα χέρια σου ή κρέας με τα δόντια σου αν πιστεύεις ότι θα κόψεις τα δάκτυλά σου... 

• Like 2
  • Απαντ. 322
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην δανειζεστε για ψηλου πηδημα τυποι...

δεν χρειαζεστε καινουργιο αμαξι 30 χιλιαδων, 40αρα tv , βαρκα ,σκαφος και οτιδηποτε αλλη βασκανια του μαρκετιγνκ...

δεστε λιγο dave ramsey στο youtube, ισως καταλαβετε καποια πραγματα της οικονομιας ..

τροφη για σκεψη το βιντεο

• Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Νομίζω και πάλι δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα 

Φιλική συμβουλή πάντως, μην το κάνεις (και δεν σου λέω ντε και καλά να πάρεις καινούριο), γιατί προφανώς θα πρέπει να απευθυνθείς σε έμπορο για ΜΤΧ (εκτός φυσικά αν έχεις κάποιον που εμπιστεύεσαι - εδώ γελάμε :P )

Ούτε καν μακρυά απο εμπόρους χαχαχαχαχ γενικά ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Έχω father μηχανικό αυτοκινήτων οπότε θα δει αυτός με τον τρόπο του τι αμάξι θα πάρουμε

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ένα εργαλείο είναι η πιστωτική όπως το κουζινομάχαιρο, μπορείς να κόψεις ψωμί με τα χέρια σου ή κρέας με τα δόντια σου αν πιστεύεις ότι θα κόψεις τα δάκτυλά σου... 

διαφωνω, αν δεν μπορεις να πληρωσεις για κατι 100% On the spot, δεν μπορεις να το αγορασεις... για εμενα...

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, opcorsa είπε

διαφωνω, αν δεν μπορεις να πληρωσεις για κατι 100% On the spot, δεν μπορεις να το αγορασεις... για εμενα...

Αν και εν γένει συμφωνώ με την άποψή σου, έχει να κάνει και με θέμα cashflow, αλλά και "καβάτζας" 

Γιατί να πληρώσω κάτι τοις μετρητοίς (αν έχω τα χρήματα φυσικά) την στιγμή που μου προσφέρεται με δόσεις στην ίδια τιμή ; 

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω και εγω με τον opcorsa ότι αν δεν μπορεις να πληρωσεις κατι κατευθείαν μην το παρεις. Όμως εχουν υπαρξει πολλες φορες που πηρα κατι με πιστωτικη με ατοκες η εντοκες δοσες ενώ ειχα τα λεφτα να το αγορασω από την αρχη μετρητης. Αυτό γιατι δεν ηθελα να πειραξω τα ¨ετοιμα¨ λεφτα που ειχα στην τραπεζα. Απλως πρεπει να εισαι εγκρατης ανθρωπος και να γνώριζεις ποσο μπορεις να ανοιχτείς.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, opcorsa είπε

ναι αλλά έτσι δουλεύει το οικονομικό μας σύστημα τι να κάνουμε τώρα; όλοι δανείζονται από τα κράτη μέχρι τις επιχειρήσεις.. δεν βρίσκω για ποιο λόγο να μην δανείζεται και ο απλός πολίτης 

είναι δηλαδή καλύτερο να ξεμένεις από ρευστό;;

βέβαια δεν παραβλέπω ότι είμαστε η χώρα της υπερβολής που από τον υπερβολικό δανεισμό και τα κόκκινα δάνεια φτάσαμε στο να μη δανείζουν οι τράπεζες τίποτα απολύτως (εκτός από "φίλους" ) και να στραγγαλίζεται η αγορά και να ζουν παρασιτικά εις βάρος μας με μαλακίες τύπου pos ή προμήθειες σε συναλλαγές

υπάρχει όμως και η μέση λύση..  να δανείζεσαι όσο μπορείς ώστε να μην ξεμένεις από ρευστό  και να κάνεις τη δουλειά σου ανθρώπινα και φυσικά να εξυπηρετείς το χρέος σου

το ότι βάζεις κάτι στην πιστωτική δε σημαίνει μόνο ότι αγοράζεις πολύ παραπάνω από τις δυνατότητές σου.. κι εγώ πχ αυτή τη στιγμή θέλω να κάνω μια αγορά άνω του 500αρικου και μπορώ να πάω να την κάνω και τώρα με την πιστωτική (και με μετρητό), όμως δεν θα το κάνω.. θα περιμένω να ξεχρεώσω κάτι άλλο που έχω πρώτα, θα περιμένω να πάω διακοπές και από φθινόπωρο βλέπουμε.. 

αν πάω να το πάρω τώρα πχ θα είμαι ανεύθυνος, αν περιμένω να μου περισσέψουν χρήματα πέρα από τις οικονομίες μου (δεν μιλάμε για είδος πρώτης ανάγκης) ή θα περιμένω μετά τα χριστούγεννα ή θα μαζέψω το μετρητό και θα στερηθώ έντονα για κάνα μήνα

δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.. έχω δει βέβαια και άτομα που δουλεύαν 2 δουλειές να ξεχρεώσουν κάρτα και βλέπω ακόμα άτομα που τους ενοχλούν κάθε μήνα οι εισπρακτικές μόνο και μόνο για να τους θυμίσουν τι έχουν να πληρώσουν (προφανώς από το κακό ιστορίκο τους), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο 

επίσης λεφτά στην άκρη θες καλού κακού.. αν πάθω κάτι για παράδειγμα και τα χρειαστώ σε κάνα γιατρό θα προτιμήσω να γίνω καλά και να βάζω στο μεταξύ την ελάχιστη καταβολή και ας φάω τόκους παρά να μην έχω φράγκο για να αγοράζω cash.. και τα βρίσκουμε

το ιδανικό είναι να μην δανείζεσαι παραπάνω από όσα έχεις στην άκρη.. το ότι έχεις τα χρήματα δε σημαίνει ότι πρέπει να τα χαλάς κασέρι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αν και εν γένει συμφωνώ με την άποψή σου, έχει να κάνει και με θέμα cashflow, αλλά και "καβάτζας" 

Γιατί να πληρώσω κάτι τοις μετρητοίς (αν έχω τα χρήματα φυσικά) την στιγμή που μου προσφέρεται με δόσεις στην ίδια τιμή ; 

because life happens και σιγουρα δεν θα θες να πληρωνεις δοσεις οταν μετα απο 1-2 μηνες σπασεις το ποδι σου, εχει προβλημα υγειας ο πατερας σου και εχεις αλλα εξοδα και αλλες σκοτουρες... +το γεγονος οτι ξοδευεις αρκετα παραπανω πληρωνοντας με καρτες .... στην περιπτωση του ενος προιοντος οκ δεν ισχυει, αλλα γενικα ειναι ο κανονας

ειμαι τοσο αντιθετος με τις καρτες που ακομα πχ και ατοκα να παρω δανειο για αμαξι δεν δεχομαι

γιατι περνεις ατοκο δανειο 10 χιλιαδων πχ και μετα απο 3 χρονια το αμαξι σου κοστιζει 5....

ποιο το νοημα σε αυτη την σπαταλη πραγματικα

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, opcorsa είπε

because life happens και σιγουρα δεν θα θες να πληρωνεις δοσεις οταν μετα απο 1-2 μηνες σπασεις το ποδι σου, εχει προβλημα υγειας ο πατερας σου και εχεις αλλα εξοδα και αλλες σκοτουρες... +το γεγονος οτι ξοδευεις αρκετα παραπανω πληρωνοντας με καρτες .... στην περιπτωση του ενος προιοντος οκ δεν ισχυει, αλλα γενικα ειναι ο κανονας

ειμαι τοσο αντιθετος με τις καρτες που ακομα πχ και ατοκα να παρω δανειο για αμαξι δεν δεχομαι

γιατι περνεις ατοκο δανειο 10 χιλιαδων πχ και μετα απο 3 χρονια το αμαξι σου κοστιζει 5....

ποιο το νοημα σε αυτη την σπαταλη πραγματικα

Μα με τη λογική σου και να έχω λεφτά να πάρω αμάξι, δε θα το πάρω γιατί μπορεί μετά από 3 μήνες να σπάσω το πόδι μου κ.ο.κ. 

Δε πάει έτσι το πράμα... 

Αν έχω 10 χιλιάρικα και έχω σκοπό να τα διαθέσω για να πάρω αυτοκίνητο, αν μπορώ να βάλω άτοκες δόσεις (πραγματικά άτοκες όμως), θα το κάνω, δεν έχω να χάσω τίποτα, μόνο κέρδος έχω 

Φυσικά πρέπει να υπάρχει η σύνεση αυτά τα 10Κ να μην φαγωθούν σε κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός (πως διαχειρίζεται τα οικονομικά του)

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mp123 είπε

Εχεις αγοραζεις. Δεν εχεις δεν αγοραζεις. Ουτε ατοκες δοσεις. 

ΑΚΡΙΒΩΣ...

cash on the barrel head Που λενε και οι αμερικανοι

10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μα με τη λογική σου και να έχω λεφτά να πάρω αμάξι, δε θα το πάρω γιατί μπορεί μετά από 3 μήνες να σπάσω το πόδι μου κ.ο.κ. 

Δε πάει έτσι το πράμα... 

Αν έχω 10 χιλιάρικα και έχω σκοπό να τα διαθέσω για να πάρω αυτοκίνητο, αν μπορώ να βάλω άτοκες δόσεις (πραγματικά άτοκες όμως), θα το κάνω, δεν έχω να χάσω τίποτα, μόνο κέρδος έχω 

Φυσικά πρέπει να υπάρχει η σύνεση αυτά τα 10Κ να μην φαγωθούν σε κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός (πως διαχειρίζεται τα οικονομικά του)

φυσικα και εχεις να χασεις...

αρχικα το οτι εχεις 10 χιλιαδες σημαινει ακριβως το οτι ΔΕΝ μπορεις να αγορασεις ενα αμαξι που κανει 10 χιλιαδες... αντε το πολυ 5...

αν παρεις ατοκες δοσεις, και ΠΑΛΙ θα πρεπει να πληρωσεις 10 χιλιαδες πχ σε 5 χρονια, δεν σου χαριζεται τιποτα, απλα δεν πληρωνεις επιπλεον τοκους...

και μετα απο 5 χρονια το χρεπι αμαξι σου θα κανει 5 χιλιαδες ευρω...οτιδηποτε εχει μηχανη πανω χανει την αξια του διχως αυριο...

εν προκειμενω αν εχεις 10 χιλιαρικα στο χερι, πιο φρονημο ειναι να παρεις ενα εξαιρετικο μεταχειρισμενο με 5-6 χιλιαδες ευρω..

• Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.

Πρεπει πρωτα να καταφερεις να εχεις μια καβατζα για να περασεις ενα χρονο χωρις δουλεια  και μετα παιρνεις οτι θελεις. 

Πριν 3 μηνες πηρα σκουτερ. Μου πηγε 4000.μου αρεσε ενα αλλο με 6000.δεν το πηρα, Ειχα 4000 στο χερι με αυτα αγορασα. 

• Like 1
Δημοσ.

εχω πιστωτικη καρτα 7 χρονια δουλευω αρκετα συχνα τις ατοκες δοσεις black friday πηρα τηλεοραση στα 1700 ευρω σε 24 ατοκες δοσεις με δοση 71 ευρω τον μηνα. Δεν ειχα cash 1.700 εχω ομως καθε μηνα για να καλυπτω την δοση. Η πιστωτικη ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο απλα στην Ελλαδα εχει δαιμονοποιηθει

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lak10 είπε

εχω πιστωτικη καρτα 7 χρονια δουλευω αρκετα συχνα τις ατοκες δοσεις black friday πηρα τηλεοραση στα 1700 ευρω σε 24 ατοκες δοσεις με δοση 71 ευρω τον μηνα. Δεν ειχα cash 1.700 εχω ομως καθε μηνα για να καλυπτω την δοση. Η πιστωτικη ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο απλα στην Ελλαδα εχει δαιμονοποιηθει

με λιγα λογια ξοδεψες 1700 χωρις λογο τυπε..

το τυρι το ειδες , την φακα δεν την ειδες?

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, opcorsa είπε

αρχικα το οτι εχεις 10 χιλιαδες σημαινει ακριβως το οτι ΔΕΝ μπορεις να αγορασεις ενα αμαξι που κανει 10 χιλιαδες... αντε το πολυ 5...

Δεν κατάλαβες τι έγραψα, γιατί πιθανόν να το έγραψα λάθος

Αν έχω 10 χιλιάρικα και έχω σκοπό να τα διαθέσω για να πάρω αυτοκίνητο

Που σημαίνει ότι αυτό το ποσό έχω προϋπολογίσει για αγορά αυτοκινήτου, όχι ότι αυτά είναι τα λεφτά μου... 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...