kleo1 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) στο γραφείο υπάρχει ένας υπολογιστής με windows 7 32 bit home prem.. επίσης έχουμε στατική IP. αυτός ο υπολογιστής είναι συνέχεια ανοιχτός, στην ουσία εκτελεί χρέη file server και σχεδόν ποτέ δε χρησιμοποιείται για κάτι άλλο. έχει εγκατασταθεί και το teamviewer ώστε αν χρειαστεί κάτι να συνδεθούμε απομακρυσμένα, για να επεξεργαστούμε κάποιο αρχείο. τι λύση υπάρχει ώστε να έχω ευκολότερη πρόσβαση από παντού; σκέφτηκα τη λύση του FTP (δε το έχω κάνει ποτέ και δε ξέρω πόσο εύκολο είναι) υπάρχει κάτι άλλο; βασικά με ενδιαφέρει μόνο πρόσβαση στα αρχεία και τίποτα άλλο.. το FTP θα ήταν καλή λύση γιατί σε κινητό και tablet έχουμε file managers οπου μπορείς να προσθέσεις ftp / cloud accounts και βολεύει πολύ να τα έχουμε όλα μαζεμένα. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2018 από kleo1
Risky Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Καταργήστε τον υπολογιστή και ανεβάστε τα αρχεία σε cloud.
kleo1 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 είχαμε και τη λύση του cloud αλλά γινόταν χαμός. στο συγκεκριμένο pc έχουν πρόσβαση 5 υπολογιστές. τότε λοιπόν, δημιουργούσε αντίγραφα πολλών αρχείων και γινόταν μπάχαλο. δε ξέρω γιατί γινόταν αυτό. προφανώς επειδή την ίδια στιγμή άνοιγαν ένα αρχείο 2 άτομα. και το κακό ήταν ότι δεν ήταν ακριβώς αντίγραφα αλλά διαφορετικές εκδόσεις του αρχείου. και ψάχναμε να βρούμε ποιο ήταν το τελευταίο τώρα απλά ανεβαίνουν στο cloud ως backup. τέσπα ίσως το δούμε αργότερα, στη παρούσα φάση θα συνεχίσουμε έτσι και βλέπουμε.
micos000 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δες έναν οδηγό για να σηκώσεις ftp σε win. https://www.online-tech-tips.com/computer-tips/setup-ftp-server-in-windows-iis/ Υπάρχουν βέβαια και προγράμματα ftp server όπως τα filezilla, guildftpd, και άλλα. Τέλος μπορείτε να μετατρέψετε το pc σε ένα file server το οποίο απαιτεί λίγο παραπάνω ενασχόληση αλλά αν στηθεί μετά δουλεύει απροβλημάτιστα και μπορείς να σηκώσεις διάφορες υπηρεσίες. Για να γίνει θα πρέπει να στήσετε freenas, nas4free, amahi ή clearos και μέσα από εκεί σηκώνεις ftp, web, cloud ή ότι άλλο θέλετε. Το πλεονέκτημα σε αυτή τη λύση είναι ότι το λειτουργικό θα είναι φτιαγμένο μόνο για να διαμοιράζει αρχεία και δεν θα απασχολείται για κάτι άλλο ούτε θα υπάρχει κίνδυνος για ιούς. Οδηγός για το amahi εδώ. Υπάρχουν και για τα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα