Προς το περιεχόμενο

Samsung C32HG70

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχει κανείς την συγκεκριμένη οθόνη (η την 27αρα) να μας πει εντυπώσεις από πρώτο χέρι; 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν την έχω, επομένως από τρίτο χέρι:

full va ghosting, παρέα με ψευτοhdr στα 600τόσα ευρώ.

No go.

Γενικά όσο σκοπεύεις να πλησιάσεις το χιλιάρικο καλύτερα κατά τη γνώμη μου να περιμένεις ώστε να δεις τι οθόνες μπορείς να αγοράσεις

με αληθινό hdr (1000nits σε δεξερωσεπόσεςζώνες)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζω ότι δεν ειναι HDR με 1000nits όπως γνωρίζω ότι έχει μόνο 8 ζώνες FALD. 

Όμως και τα 600nits που έχει δεν είναι άσχημα. Και από reviews γενικά είναι ένα καλό monitor σε σχέση με το κόστος της. 

Μην ξεχνάμε πως οι  μέχρι τώρα οθόνες με HDR 1000nits είναι 2 (Dell και Asus) οι οποίες ξεκινάνε από 1600 ευρώ και ειναι μόνο 60hz (βέβαια είναι 4K)

Ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μόνιτορ που είναι 1440p/144hz/HDR 1000nits, QLED και VA (1:3000)σε ένα πακέτο των 600ευρω. Ίσως αξίζει η αγορά μέχρι να "μεστωσει" η αγορά των HDR. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/samsung_c32hg70.htm#contrast_stability

Δεν είναι και άσχημη αλλά επειδή έχει VA πανελ είναι λίγο υψηλός ο χρόνος απόκρισης των pixel όπως επίσης με ενοχλεί που δεν έχει PWM. Αλλά οι επιδόσεις σε αντίθεση και χρωματική πιστότητα είναι άριστες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aetos1988 είπε

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/samsung_c32hg70.htm#contrast_stability

Δεν είναι και άσχημη αλλά επειδή έχει VA πανελ είναι λίγο υψηλός ο χρόνος απόκρισης των pixel όπως επίσης με ενοχλεί που δεν έχει PWM. Αλλά οι επιδόσεις σε αντίθεση και χρωματική πιστότητα είναι άριστες.

Ναί το είδα αυτό το αρκετά ψαγμένο review.

Αυτό που με χάλασε λίγο ειναι που ρίχνει αρκετά την φωτεινότητα όταν επιλεγεί το faster response

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

Με το faster response δεν γλυτώνεις το πασάλειμα στα μαύρα/σκούρα χρώματα.

Έχω va και ξέρω;)

Στο Normal πως συμπεριφερεται όμως; 

Είχα οθόνη DELL ips με 8ms και πότε δνεν έβλεπα ghosting. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiaperCh@nger είπε

Τα 8ms δεν σημαίνουν τίποτα.

Δεν έβλεπες ghosting γιατί είχες ips.

Είναι και θέμα οθόνης, κάποτε είχα IPS με 6ms και το ghosting πήγαινε σύνεφο

Δημοσ.

Σίγουρα φίλε μου. Δεν είναι όλα τα ips ίδια, ούτε όλα τα va ίδια.

Γενικά τα va έχουν ghosting. Κάποια πολύ πολύ καλά va panels δεν έχουν.

Το συγκεκριμένο που κοιτάς δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που δεν έχουν. Έχει όμως πολύ καλά χρώματα και πολύ καλά μαύρα.

Αν βλέπεις πολλές ταινίες ή παίζεις σε σκοτάδι χωρίς κανένα φως ίσως ίσως ίσως να το σκεφτόσουν για αγορά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DiaperCh@nger είπε

Σίγουρα φίλε μου. Δεν είναι όλα τα ips ίδια, ούτε όλα τα va ίδια.

Γενικά τα va έχουν ghosting. Κάποια πολύ πολύ καλά va panels δεν έχουν.

Το συγκεκριμένο που κοιτάς δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που δεν έχουν. Έχει όμως πολύ καλά χρώματα και πολύ καλά μαύρα.

Αν βλέπεις πολλές ταινίες ή παίζεις σε σκοτάδι χωρίς κανένα φως ίσως ίσως ίσως να το σκεφτόσουν για αγορά.

Έχω φτάσει σε σημείο να θέλω τα πάντα....παρα έχω γίνει απαιτητικός (για το κακό μου)

Έχω μία οθόνη που έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας, μεγάλη ανάλυση (4K) και καλό μαύρο (1:1300 σε ips σπάνια βρίσκεις )αλλά 60hz. Σκεφτόμουν για να μεταβώ σε 1440p/144hz αλλά φοβάμαι μήπως μου καταφανεί η ανάλυση.

Γενικώς προτεραιότητα δίνω πρώτα στην ευκρίνεια και στα χρώματα και στο να έχω 60fps  minimum (με V-SYNC)

Όμως για να τα έχεις όλα θα πρέπει και να σκάσεις πολλά...και 2000 που ζητάνε δεν τα δίνω

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω τη συγκεκριμενη οθονη θελω να κανω μια χαζουλα ερωτηση οποτε την κολλαω εδω

την εχω με hdmi καλωδιο,που ειναι καλυτερα να το συνδεσω στη μητρικη ή στη καρτα,και ποια η διαφορα;

κερδιζω κατι εαν χρησιμοποιεισω display port καλωδιο;

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, national είπε

την εχω με hdmi καλωδιο,που ειναι καλυτερα να το συνδεσω στη μητρικη ή στη καρτα,και ποια η διαφορα;

Προφανώς καλύτερα στην κάρτα γραφικών. Η μητρική συνήθως έχει πολύ μέτρια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. 

Όχι δεν κερδίζεις τίποτα με display port. 

Αφού είσαι κάτοχος της όμως σου έχω μια ερώτηση. 

Πως σου φαίνεται η φωτεινότητα μόλις την βάζεις στο faster στην ρύθμιση που έχει στο response time; πέφτει πολύ; είναι ενοχλητικά χαμηλή η φωτεινότητα; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, national είπε

Εξαρτάται από ποια καρτα και ποιον επεξεργαστη έχεις.

Με display port αν έχεις Radeon GPU (η οποία υποστηρίζει freesync) θα το εκμεταλλεύεσαι έως 144hz σε αντίθεση με HDMI που πάει έως 100. 

Αμφιβάλλω όμως αν έχεις καρτα που θα φτάσει σε 1440p έστω τα 100hz.

Διαφορες θα δεις με ένα απλό γκουγκλάρισμα https://www.gamingscan.com/hdmi-vs-displayport-vs-dvi-vs-vga/

αλλα και πάλι αμφιβάλλω αν χρησιμοποιείς το pc με τρόπο που θα αντιληφθείς διαφορα όποτε είτε HDMI είτε dp ένα και το αυτό.

Δημοσ.

πρωτα απ ολα να επισημανω οτι ειμαι ασχετος και τα περισσοτερα που αναφερατε δεν τα πολυπιανω..

την πηρα γιατι την βρηκα τιμη ευκαιριας..να πω αυτα που με το ανεκπαιδευτο ματι μου ειδα.στο 90% του χρονου την εχω στο eyesafe on γιατι σε τυφλωνει,ειδικα τη νυχτα.

θελει καλη καρτα γραφικων αλλιως τζαμπα και το 2Κ και τα 144hz.

μπορεις να εξηγησεις τις ρυθμισεις που αναφερεις να σου πω εντυπωσεις;δεν ειδα πουθενα να ρυθμιζεις response time κλπ.

1 λεπτό πριν, radiohead είπε

Εξαρτάται από ποια καρτα και ποιον επεξεργαστη έχεις.

Με display port αν έχεις Radeon GPU (η οποία υποστηρίζει freesync) θα το εκμεταλλεύεσαι έως 144hz σε αντίθεση με HDMI που πάει έως 100. 

Αμφιβάλλω όμως αν έχεις καρτα που θα φτάσει σε 1440p έστω τα 100hz.

Διαφορες θα δεις με ένα απλό γκουγκλάρισμα https://www.gamingscan.com/hdmi-vs-displayport-vs-dvi-vs-vga/

αλλα και πάλι αμφιβάλλω αν χρησιμοποιείς το pc με τρόπο που θα αντιληφθείς διαφορα όποτε είτε HDMI είτε dp ένα και το αυτό.

με 1080ti;καλυτερα να αλλαξω σε dp;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...