Προς το περιεχόμενο

Internet σε 2 σπιτια


KenzoKenzo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας!
Εχω μια σοβαρη απορια που κανενας δεν εχει καταφερει να με καλυψει με την απαντηση του και πιστευω οτι στο insomnia υπαρχουν οι καταλληλοι ανθρωποι για να μου απαντησουν.
Εχω συνδεση σπιτιου vdsl(αν θυμαμαι καλα,δεν ειμαι και πολυ γνωστης του θεματος) με ενα router στο σπιτι.
Η ερωτηση μου λοιπον ειναι αν μπορω καπως να περασω το ιντερνετ και σε διπλανο σπιτι(παρεμβαλεται χοντρος τοιχος οποτε ο αναμεταδοτησ σηματος δεν λειτουργει) ωστε να εχουν και τα δυο σπιτια την ιδια γραμμη.
Το σκεφτομουν καπως ετσι:
1)Να περασω καλωδιο απο το ενα σπιτι στο αλλο και αν μπορω να εχω και δευτερο router συνδεδεμενο πανω στη γραμμη που να μεταδιδει ξανα το σημα στο αλλο σπιτι
2)Να φυγει απλα ενα καλωδιο μπλε απο το router που να περναει κατευθειαν με ethernet σε σταθερο υπολογιστη(αλλα δεν θα εχω και wifi στο αλλο σπιτι).

Μπορει να γινει λοιπον κατι να μεταφερω μεσω καποιου τροπου εκτος απο αναμεταοδη σηματος και ενσυρματο και ασυρματο ιντερνετ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εχεις τη δυνατοτητα μεταφορας καλωδιου δικτυου utp τοτε τα πραγματα ειναι και ευκολα και ανεξοδα. Δηλαδη χρειαζεσαι το καλωδιο και αν εχεις ενα παλιο modem-router το οποιο θα κανεις access point και switch ταυτοχρονα και θα παιζεις μια χαρα. Το καλωδιο που θα ριξεις να μην ειναι μεγαλυτερο απο 90μ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ενα καλωδιο ethernet κοτνα στα 30μ γιατι τοσο χρειαζομαι!Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι ακριβως ρυθμισεις θα πρεπει να κανω για να ενεργοποιησω και το 2ο router.Που μπορω να τις βρω?
Εκανα δοκιμη συνδεοντας και το αλλο router Με καλωδιο,εμφανιζεται το wifi και απ τα 2 router(με διαφορετικα ονοματα) αλλα δειχνει σαν να μην λειτουργει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μας απασχολεί αν υποστηρίζουν VDSL, αφού ΔΕΝ πρόκειται να συνδεθούν στην τηλεφωνική γραμμή και να κάνουν συγχρονισμό. Απλά θα συνδέονται με Ethernet καλώδιο και θα δουλεύουν ανάλογα τις δυνατότητες που έχουν και όπως θέλετε να γίνει. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με το κλασικό τρόπο. Του ορίζουμε μια ΙΡ στο ίδιο εύρος με το αρχικό router αλλά αχρησιμοποίητη, κλείνουμε DHCP και λοιπές περιττές λειτουργίες , ρυθμίζουμε το WiFi σύμφωνα με τις επιθυμίες μας και τέλος συνδέουμε τις 2 συσκευές με καλώδιο δικτύου μεταξύ θυρών LAN. Τέλος του κάνουμε επανεκκίνηση.

Δες εδώ για ένα παράδειγμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 Για να μην ανοιγω αλλο τοπικ.

εχω ενα router της φορθνετ. και θελω να βαλω έναν wifi extender ώστε το mi box που εχω στο σαλονι να πιανει σημα καμπανα.

τωρα ειναι στα 20 μετρα μακρια και δεν πιανει σημα καλο.πιανει 2 γραμμες αλλα δεν μπορω να δω ουτε youtube ουτε Netflix kodi.

το router απο τον extender θα ειναιστα 10 μετρα ευθεια.θα βλεπει το ενα το αλλο.

και το extender απο το σαλονι οπου ειναι το mi box αλλα 10 μετρα.

αξιζει να βαλω ενα extender? να τραβηξω καλωδιο? δεν σκέφτομαι για powerline ειναι τριφασικο το σπιτι.

σκεφτομουν κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/12983359/Xiaomi-Mi-Wi-Fi-Repeater-2.html

εχω ενα modem router netgear dgn2200 αλλα δεν νομιζω να γινεται AP. εχει repeating function αλλα μονο αν και το αλλο εχει την ιδια δυνατοτητα.πραγμα που το μαμα της εταιριας δεν εχει.

αν γινοταν να γινει wired AP το netgear θα με βολευε γιατι εχω τραβηξει ηδη ενα καλωδιο utp προς την τηλεοραση.

το mibox δεν εχει ethernet και σε περιπτωση που παρω usb to eth θα πρεπει να τραβηξω καλωδιο παλι το μισο σπιτι ώστε να εχουν και οι 2 συσκευες.

εκτος αν βαλω εκει ενα switch μικρο.

αν γινεται το router wired AP θα ηταν τελεια και ανεξοδο. αλλιως τι προτείνετε?

Επεξ/σία από alexakos89
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...