Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καθώς μεταξύ των άλλων αναβαθμίσεων - συνθέτω και ένα καινούργιο κουτί (σε υπάρχον ATX ή καινούργιο που παίζει από αγγελία), χρειάζομαι τη βοήθεια των εμπειρότερων! Έχω αγοράσει από παιδί στο φόρουμ την MSI του τίτλου (MSI H170 ) + cpu i3 4.1 7320 (kabylake) + DDR4 4GB [GSkill F42133C154GNT] που είναι συμβατή με βάση την MSI. Επειδή μάλλον θα θελήσω να συμπληρώσω ram - αλλά και χωρίς να ξέρω που μπλέκω με τις ddr4 - έχω αρχίσει να μπερδεύομαι. Περιδιαβαίνοντας τις αγγελίες έχω βρει τις εξής "καλές" ευκαιρίες αλλά αμφότερες είναι των 8gb (μονή ή σετ). 1. Η 1η είναι με κωδικό PSD48G240081 και εδώ το ερώτημά μου είναι εάν έχει σημασία που στη ram που έχω βρει στο φόρουμ υπάρχει και ένα Η στο τέλος. 2. Η 2η επιλογή είναι αυτή που ψάχνοντας περισσότερο μάλλον πρέπει να είναι σωστή και αυτή Στο site της MSI βρίσκω αυτό: CMV8GX4M1A2133C15 Τώρα: το επόμενο ερώτημα είναι εάν μπορώ να ... ανακατέψω τις μνήμες που προανέφερα [και ... πως;]... or better not??? Μπορώ δηλαδή να έχω 1-4GB + 1-8GB & 2x8GB?? Ζητώ συγγνώμη από τους έμπειρους εάν όλα αυτά που ρωτάω είναι ... μπούρδες Το σύνολο καλείται να παίξει ως "ελαφρύ gaming Pc" και μπορεί να δεχτεί κάρτα γραφικών της τάξης 1060 3gb - ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!! .. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
Ghost007 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 κοιτα χωρις να το εχω ψαξει και πολυ ..ιδανικα βαζεις αλλη μια 4αρα παρομοια με αυτην που εχεις... τωρα να βαλεις 8+4 μαλλον δεν γινεται ... τεσπα υπομονη να τα δει καποιος που ασχολητε περισσοτερο με μνημες...
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Όλα γίνονται. Απλά θα χάσεις το dual αφενός και θα χρονίζουν στα 2133 αφετέρου αν η άλλη είναι παραπάνω. Υπάρχει όμως και η λύση να σπρώξεις το υπάρχον τεσσάρι αγγελία και να παρεις τα 16gb που λες ´καλη ευκαιρία.´ Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, radiohead είπε θα χάσεις το dual αφενός και θα χρονίζουν στα 2133 ... άρα ισχύει ότι και με τις παλιότερες μνήμες: συγχρονίζουν στη χαμηλότερη συχνότητα και dual γίνεται μόνο όταν είναι δύο με ίδια gb ... [έστω και διαφορετικής συχνότητας;] Επεξ/σία 20 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 Δημοσ. 20 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, radiohead είπε Yes. Dankeschön! Είμεθα και Γερμανομαθείς - πως να το κάνουμε
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Το dual δεν χάνεται με διαφορετικές μνήμες. Τουλάχιστον εξ' ολοκλήρου. Δηλ. αν έχεις 4+8 τότε τα 4+4 θα λειτουργούν σαν dual channel. Αν χρειαστείς περισσότερη από 8 giga μνήμη π.χ 10 τότε τα υπόλοιπα 2 θα λειτουργούν σαν single channel mode. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα