Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω μια μητρική Gigabyte GA-8N-SLI απ' το 06. Πάνω της ένας P4 3.2Ghz, δυο DDR2 2GB, 2 κάρτες γραφικών ASUS EAH6450, ένα τροφοδοτικό 550W και ένας σκληρός 320GB.

Κάποια στιγμή πριν 3 χρόνια έσβησε και δεν ξανά άναψε. Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Τώρα τον έπιασα πάλι στα χέρια μου και έχω σκοπό να βρω τι έπαθε.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Ανάβουν οι ανεμιστήρες αλλά η οθόνη δείχνει no-signal. Η οθόνη λειτουργεί γενικά. Την έχω δοκιμάσει και αλλού. Το τροφοδοτικό το έχω δοκιμάσει αν λειτουργεί. Όλα δείχνουν οκ. Η κάρτες γραφικών λίγο απίθανο να έχουν φάει σφαλιάρες και οι δυο. Όπως και οι RAM. Έχω καθαρίσει τις υποδοχές, έχω τσεκάρει τα καλώδια και έχω γενικά ψάξει διάφορα.

Επιπλέον, έχω μια πανάρχαιη μητρική με 478 Socket η οποία δοκιμάστηκε πριν κάποιον καιρό και τώρα ΔΕΝ λειτουργεί. No-Signal. Έχω δοκιμάσει δηλαδή ΚΑΙ άλλη μητρική.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει η μπαταρία (χρησιμοποίησα την ίδια και στις δυο μητρικές);
Ή μήπως η τάση;

Δημοσ.

οποτε εχεις δοκιμασει τα παντα και δουλευουν εκτος απο σκληρο αν καταλαβα καλα...

μηπως ?

Δημοσ.
51 minutes ago, Ghost007 said:

οποτε εχεις δοκιμασει τα παντα και δουλευουν εκτος απο σκληρο αν καταλαβα καλα...

μηπως ?

Σκληρό έχω ξεκούμπωτο. Με ενδιαφέρει να δείξει η οθόνη και μετά προχωράω και στα υπόλοιπα. Δεν μου βγάζει ούτε POST, ούτε BIOS.

Μαύρη οθόνη με λειτουργία ανεμιστήρων.

Δημοσ.

τι να σου πω μπερδεμα αμα ειναι παλια τα πραγματα και αχρησιμοποιητα...

θα ελεγα μαλλον πρεπει να δοκιμαστουν ξεχωριστα ολα παλι ...

τωρα να ειναι κανας επεξεργαστης ...μμμ συνηθως ειναι το τελευταιο που χαλαει αλλα αναθεμα...

τεσπα ισως καποιος εχει καμια καλυτερη ιδεα..

Δημοσ.
4 minutes ago, Ghost007 said:

τι να σου πω μπερδεμα αμα ειναι παλια τα πραγματα και αχρησιμοποιητα...

θα ελεγα μαλλον πρεπει να δοκιμαστουν ξεχωριστα ολα παλι ...

τωρα να ειναι κανας επεξεργαστης ...μμμ συνηθως ειναι το τελευταιο που χαλαει αλλα αναθεμα...

τεσπα ισως καποιος εχει καμια καλυτερη ιδεα..

Το κακό είναι ότι ούτε beep κάνει (νομίζω δεν έχει ηχείο η μητρική), και ούτε λαμπάκι έχει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Adanos είπε

Το κακό είναι ότι ούτε beep κάνει (νομίζω δεν έχει ηχείο η μητρική), και ούτε λαμπάκι έχει.

ε καλα το beep ειναι θεμα αν εχεις βαλει το κουδουνακι στην μητρικη...

αλλα ετσι και αλλιως εχει να κανει περισσοτερο με το αν εχουν κουμποσει καλα τα πραγματα οχι αν δουλευουν η οχι...

λογικα ειναι αναμεσα σε μητρικη επεξεργαστη και καρτα γραφικων παντως το προβλημα.....

Δημοσ.
7 minutes ago, Ghost007 said:

ε καλα το beep ειναι θεμα αν εχεις βαλει το κουδουνακι στην μητρικη...

αλλα ετσι και αλλιως εχει να κανει περισσοτερο με το αν εχουν κουμποσει καλα τα πραγματα οχι αν δουλευουν η οχι...

λογικα ειναι αναμεσα σε μητρικη επεξεργαστη και καρτα γραφικων παντως το προβλημα.....

Νομίζω πως θα αποκλείσω την κάρτα γραφικών καθώς δοκιμάζω δυο (ίδιες). Μήπως να φταίει το SLI;

Τώρα, επεξεργαστής είναι μια πιθανότητα. Θα κοιτάξω βέβαια μήπως κάνω τράμπα. Αν πρόκειται για μητρική δεν ξέρω πως να το καταλάβω και δεν έχω κι άλλη. Το περίεργο όμως είναι ότι δοκιμάζω δυο μητρικές διαφορετικές με διαφορετικά Socket και επεξεργατές και πάλι τα ίδια.

Ευχαριστώ πάντως. Αν έχει κάποιος άλλος κάποια ιδέα ή παρόμοιο πρόβλημα;

Δημοσ.

Εχεις δοκιμασει αλλο τροφοδοτικό?Αυτο που εχεις το εχεις δοκιμασει σε άλλο pc?

Κανε ενα reset στην μητρικη απο το jumper και ξαναδοκιμασε,Δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο.Επεξεργαστης οχι απίθανο αλλα πολύ δυσκολο.

Δημοσ.
10 hours ago, Crybal said:

Εχεις δοκιμασει αλλο τροφοδοτικό?Αυτο που εχεις το εχεις δοκιμασει σε άλλο pc?

Κανε ενα reset στην μητρικη απο το jumper και ξαναδοκιμασε,Δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο.Επεξεργαστης οχι απίθανο αλλα πολύ δυσκολο.

Όχι δεν έχω δοκιμάσει. Θα δοκιμάσω όμως ένα να δω τι παίζει. Απλά το είχα δοκιμάσει σε τέστερ και έδειχναν όλα οκ.

Αν εννοείς την CMOS το έκανα. Άλλαξα και μπαταρία. Τίποτα.

Παρατήρησα όμως ότι το Front Fan άναψε για πρώτη φορά το LED του. Και αυτό για λίγο. Οπότε όλο και περισσότερο υποψιάζομαι ότι πρόκειται για τροφοδοσία.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα και άλλο, λειτουργικό PSU και τίποτα... έχει πεθάνει η μητρική. Ευχαριστώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...