sirtari Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Καλησπέρα σε όλους... Με βάση την φόρμα που υπάρχει στο site: Ποσό που διαθέτουμε: 700 Χρήση υπολογιστή: Αρκετά βαριά, εκτός από παιχνίδια. Word, skype με συνομιλία πολύ τακτική, ανοικτός υπολογιστής από πολύ πρωί έως αργά το βράδυ, επεξεργασία εικόνων για blogs με το gimp, τοπικές εγκαταστάσεις wordpress, περισσότερες από 20 καρτέλες ανοικτές ταυτόχρονα στον browser, πολύ ελαφρά επεξεργασία video, (μικρά διαφημιστικά δίλεπτα) και άλλες εργασίες μικρότερης σημασίας. Οθόνη: Το σύστημα θα έχει πάνω τρεις οθόνες, που τις έχουμε ήδη και είναι καινούριες, (dell 24 και 27 ιντσών, αγορασμένες εφέτος). Περιφερειακά: Κανένα Αγορά και συναρμολόγηση: Από ένα κατάστημα που θα συναρμολογήσει και το σύστημα Λειτουργικό: Έχουμε ήδη τα windows 10 Παρατηρήσεις 1. Θα ήθελα Intel και όχι AMD. 2. Ένα κρίσιμο στοιχείο για μας στην σύνθεση που ακολουθεί (φωτο) είναι η μητρική για την οποία δεν γνωρίζω τίποτα, εννοώ διαφορές με άλλες παρόμοιες, δυνατότητες κλπ. Θα το εκτιμούσα πολύ εάν υπήρχαν διορθώσεις ή προτάσεις στο πεδίο αυτό. 3. Το ίδιο και για το κουτί - πάντα εμπιστευόμουν corsair ή coolermaster, το κουτί το διάλεξα καθαρά από αισθητική άποψη (χρώμα), αλλά εάν κρίνετε ότι δεν είναι καλό δεν υπάρχει πρόβλημα να αλλαχθεί. 4. Το πρόβλημα είναι ότι το αρχικό budget ήταν στα 600 ευρώ και εδώ το έχουμε υπερβεί αρκετά, ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση για περικοπές. 5. Με την συγκεκριμένη χρήση νομίζω ότι αρχικά τουλάχιστον δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κάρτα γραφικών, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. 6. Τέλος, υπάρχουν δύο ανεμιστήρες προεγκατεστημένοι, κρίνετε ότι χρειάζεται κάποιος επιπλέον ή και ψύκτρα επεξεργαστή; Ευχαριστώ πολύ... το σύστημα σκοπεύουμε να το παραγγείλουμε σε 10 με 15 ημέρες...
leros2004 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, sirtari είπε Καλησπέρα σε όλους... Με βάση την φόρμα που υπάρχει στο site: Ποσό που διαθέτουμε: 700 Χρήση υπολογιστή: Αρκετά βαριά, εκτός από παιχνίδια. Word, skype με συνομιλία πολύ τακτική, ανοικτός υπολογιστής από πολύ πρωί έως αργά το βράδυ, επεξεργασία εικόνων για blogs με το gimp, τοπικές εγκαταστάσεις wordpress, περισσότερες από 20 καρτέλες ανοικτές ταυτόχρονα στον browser, πολύ ελαφρά επεξεργασία video, (μικρά διαφημιστικά δίλεπτα) και άλλες εργασίες μικρότερης σημασίας. Οθόνη: Το σύστημα θα έχει πάνω τρεις οθόνες, που τις έχουμε ήδη και είναι καινούριες, (dell 24 και 27 ιντσών, αγορασμένες εφέτος). Περιφερειακά: Κανένα Αγορά και συναρμολόγηση: Από ένα κατάστημα που θα συναρμολογήσει και το σύστημα Λειτουργικό: Έχουμε ήδη τα windows 10 Παρατηρήσεις 1. Θα ήθελα Intel και όχι AMD. 2. Ένα κρίσιμο στοιχείο για μας στην σύνθεση που ακολουθεί (φωτο) είναι η μητρική για την οποία δεν γνωρίζω τίποτα, εννοώ διαφορές με άλλες παρόμοιες, δυνατότητες κλπ. Θα το εκτιμούσα πολύ εάν υπήρχαν διορθώσεις ή προτάσεις στο πεδίο αυτό. 3. Το ίδιο και για το κουτί - πάντα εμπιστευόμουν corsair ή coolermaster, το κουτί το διάλεξα καθαρά από αισθητική άποψη (χρώμα), αλλά εάν κρίνετε ότι δεν είναι καλό δεν υπάρχει πρόβλημα να αλλαχθεί. 4. Το πρόβλημα είναι ότι το αρχικό budget ήταν στα 600 ευρώ και εδώ το έχουμε υπερβεί αρκετά, ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση για περικοπές. 5. Με την συγκεκριμένη χρήση νομίζω ότι αρχικά τουλάχιστον δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κάρτα γραφικών, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. 6. Τέλος, υπάρχουν δύο ανεμιστήρες προεγκατεστημένοι, κρίνετε ότι χρειάζεται κάποιος επιπλέον ή και ψύκτρα επεξεργαστή; Ευχαριστώ πολύ... το σύστημα σκοπεύουμε να το παραγγείλουμε σε 10 με 15 ημέρες... Η χρήση που θέλειΣ να κάνεις φωνάζει amd 😊, γιατί δεν θέλει Σ amd?
sirtari Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Γνωρίζω ότι δεν είναι και το καλύτερο κριτήριο, αλλά πρόκειται καθαρά για αποτέλεσμα εμπειρίας. Έχω για χρόνια υπολογιστές με Intel χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ άλλοι δύο υπολογιστές με amd με ταλαιπώρησαν αρκετά. Πάντως δεν είμαι "φανατικός" με καμία επιλογή,ιδίως εάν πρόκειται να έχω το αποτέλεσμα που θέλω, δηλαδή ένα όσο το δυνατόν ταχύτερο και απροβλημάτιστο σύστημα σε ταυτόχρονες εργασίες...
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, sirtari είπε Γνωρίζω ότι δεν είναι και το καλύτερο κριτήριο, αλλά πρόκειται καθαρά για αποτέλεσμα εμπειρίας. Έχω για χρόνια υπολογιστές με Intel χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ άλλοι δύο υπολογιστές με amd με ταλαιπώρησαν αρκετά. Πάντως δεν είμαι "φανατικός" με καμία επιλογή,ιδίως εάν πρόκειται να έχω το αποτέλεσμα που θέλω, δηλαδή ένα όσο το δυνατόν ταχύτερο και απροβλημάτιστο σύστημα σε ταυτόχρονες εργασίες... To κουτι που επιλεξες δεν παίρνει οπτικό. Αν σου αρέσει το κουτι και χρειάζεσαι dvd πάρε ένα εξωτερικό. Η μητρικη είναι μια απλή και το μαγαζί ακριβούτσικο. Μπορείς τουλάχιστον να παρεις 2x8 μνήμες από άλλο κατάστημα και να τις κουμπωσεις γλιτώνοντας αμέσως 30 ευρώ. Το τροφοδοτικό είναι too much. To Cx 450m είναι αρκετό ακόμα και με κάρτα γραφικών που μπορεί να προσθέσεις αργότερα. Αν πας σε λύση Ryzen θα έχεις περιθώριο αναβάθμισης στο μέλλον απλά θα υπολογίσεις πάνω κάτω ίδιο κόστος με 8400 + κάρτα γραφικών. Ψυκτρα προαιρετικά από το msystems για τον 8400 https://www.msystems.gr/index.php?category=1401&product=24426
sirtari Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Ναι έχεις δίκιο, το κουτί δεν παίρνει οπτικό, αλλά έχω ήδη έναν εξωτερικό, μάλλον από συνήθεια το πρόσθεσα. Για τις μνήμες στο ίδιο κατάστημα υπάρχουν και κάποιες (Kingston) λίγο φθηνότερες, αλλά και πάλι η λύση που προτείνεις είναι μια χαρά. Χαίρομαι που μπορώ να γλυτώσω έστω και λίγα και από το τροφοδοτικό. Όσο για τους Ryzen ομολογώ ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα, αλλά είχα την εντύπωση, (προφανώς λανθασμένη), ότι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών στους amd είναι συνήθως αρκετή...
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Για τους apu ναι. Για όσα ζητάς πας σε επεξεργαστη χωρίς onboard όπως ο 1600 η ο 2600. Μαζί με μια gt 1030 κάρτα θα είναι μπομπα. Εκτός αν έχεις ήδη κάποια και την χρησιμοποιήσεις. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακή η συνθεση σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα