Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και ακόμα στην Λέσβο έχουμε μειωμένο ΦΠΑ (17%) και οι αγορές που γίνονται με προορισμό εδώ υπόκεινται με τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 17%  αντί 24%.

Έκανα το πρωί μια αγορά από το kaizershop και όπως κάνω συνήθως άφησα σημείωση ότι έγραψα από πάνω,δηλαδή ζητώντας να κοστολογηθώ με το 17% (απόδειξη) . Μετά από λίγο μου τηλεφώνησαν για την επιβεβαίωση της παραγγελίας μου είπαν και το νέο ποσό της παραγγελίας με το μειωμένο ΦΠΑ. Όλο καλά εδώ.

Καμία ώρα μετά ξαναδέχομαι τηλεφώνημα από το μαγαζί και μου είπαν ότι δεν γίνεται να μου κοπεί 17% ΦΠΑ απόδειξη παρά μόνο τιμολόγιο.
Τους ενημέρωσα ότι έτσι ψωνίζω και σε όποιο μαγαζί Αθήνας ή μη (εκτός νησιού πάντα) το έχω ζητήσει δεν έχει υπάρξει πρόβλημα με απόδειξη και 17%, μου απάντησαν μόνο με τιμολόγιο κόβεται 17% .
(ας πούμε eshop ότι πάντα έρχεται η παραγγελία με 17% άνευ τιμολογίου)
Τους είπα θα τηλεφωνήσω αργότερα γιατί είμαι σε δουλειά.

Έτσι έψαξα να δω αν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που ήξερα (μέχρι και πριν 2 μήνες) και τίποτα δεν έχει αλλάξει, κανονικά ισχύει ο 17% φόρος εδώ και συγκεκριμένα:

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/38571

Αναφορά σε κείμενο

Μέχρι 30.6.2018 για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, οι συντελεστές του φόρου μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), εφόσον πρόκειται για αγαθά, τα οποία κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός:
α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά,
β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στο φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά,
γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στο φόρο ή προς μη υποκείμενο στο φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών,
δ) εισάγονται στα νησιά αυτά.
Η πιο πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα.

Αναφορά σε κείμενο

Επιπλέον των ανωτέρω:

α) Οι μειωμένοι συντελεστές εφαρμόζονται για τα αγαθά που:
αα) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στον φόρο που είναι εγκαταστημένος στα νησιά αυτά, ή
ββ) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στον φόρο, εγκαταστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, ή
γγ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στον φόρο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, ή
δδ) εισάγονται στα νησιά αυτά.

β) Όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. ισχύουν,εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής δυο προϋποθέσεις:
αα) Οι υπηρεσίες παρέχονται από υποκείμενους στον φόρο που έχουν την εγκατάστασή τους στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές. Στην έννοια της εγκατάστασης περιλαμβάνεται η ύπαρξη της έδρας ή του κεντρικού ή υποκαταστήματος που λειτουργεί μόνιμα και όχι ευκαιριακά, από τα οποία πραγματοποιείται η παροχή των υπηρεσιών.
ββ) Η εκτέλεση των υπηρεσιών ολοκληρώνεται υλικά εντός των νησιωτικών αυτών περιοχών.

Τώρα που το γράφω αυτό,μου τηλεφώνησαν πάλι να ρωτήσουν τί γίνεται,και τους διάβασα την νομοθεσία και μου είπαν θα τηλεφωνήσουν σε λίγο να δουν τί θα γίνει.

Τί μπορεί να γίνει;
(πέρα από το να μου προτείνεται να αλλάξω μαγαζί)

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση ότι στις παραγγελίες προς ιδιώτες θα πρέπει το κατάστημα να έχει υποκατάστημα στη Λέσβο για να ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ. Αλλιώς θα πρέπει να κοπεί 24%.  Το Eshop έχει εκεί υποκατάστημα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Εχω την εντυπωση ότι στις παραγγελίες προς ιδιώτες θα πρέπει το κατάστημα να έχει υποκατάστημα στη Λέσβο για να ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ. Αλλιώς θα πρέπει να κοπεί 24%.  Το Eshop έχει εκεί υποκατάστημα

Ασχέτως από το κατάστημα του eshop εδώ. Όπως αναφέρω έχω κάνει τόσες και τόσες αγορές από άλλα μαγαζιά και ζητούσα 17% και έκοβαν απόδειξη 17% .
(βλέπε και νομοθεσία πάνω για την εισαγωγή προϊόντων)

Μέχρι στιγμής έχει παγώσει η παραγγελία με το συγκεκριμένο μαγαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...