Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένουμε σε διπλοκατοικία εμείς στο ισόγειο στο πίσω μέρος έχουμε κήπο όπου έχουμε και τον σκύλο μας τς ώρες που λείπουμε από το σπίτι. Το πρόβλημα είναι ότι ο κήπος μας βλέπει στην αυλή του γείτονα και όταν ο γείτονας βγει έξω ο σκύλος νιωθει ότι απειλειται  ο χώρος του κ γαβγίζει ( να σημειωθεί ότι στο από πάνω διαμέρισμα υπάρχουν γάτες χωρίς ιδιοκτήτη. Έρχονται απλά μια φορά την μέρα και τις ταιζουν και οπότε τις βλέπει ο σκύλος γίνεται χαμός)  οι γείτονες μας κάνουν παρατήρηση για τον σκύλο ότι τους ενοχλεί όταν λείπουμε και λένε ν τον βάλουμε στο σπίτι . Τους απάντησα ευγενικά πως τους καταλαβαίνω αλλά τις ώρες που λείπω στην δουλειά δεν μπορώ να αφήσω μόνο του τον σκύλο μέσα στο σπίτι και πως για αυτό έχω τον κήπο. Όταν γυρίζω σπίτι φυσικά και ο σκύλος μπαίνει στο σπίτι. Ξεκίνησε η γειτόνισσα να φωνάζει και να λέει πως γαβγίζει πολύ και θα φέρει εισαγγελέα κτλπ.... 1ον τι μπορεί να μου κάνει ? 2ον τι μπορώ να κάνω για να μειωθεί το γάβγισμα γιατί καταλαβαίνω μιας και λείπω 9 με 6 ότι θα είναι ενοχλητικό όταν θα γαβγίσει. 

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχεις σκεφτεί να ρωτήσεις εκπαιδευτή σκύλων και όχι στο ινσομνια?

Ο σκύλος "δεν πρέπει" να γαυγίζει κανονικά. Ειδικά ώρες κοινής ησυχίας δεν παλεύεται. 

Συμβουλέψου έναν ειδικό, να δείς πως μπορείς με κάποια εκπαίδευση το σκυλί να μάθει ότι δεν υπάρχει λόγος να γαυγίζει

• Like 11
Δημοσ.

Νομικά δεν επιτρέπεται να τον έχεις έξω. Πρέπει όντως να είναι μέσα στο σπίτι. Ψάξε στο internet την νομοθεσία να το επαληθεύσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Βαλε το σκυλο μεσα γιατι

Α)απαγορευεται απο το νομο να μενει εξω

Β)το συνεχες γαβγισμα ειναι πολυ ενοχλητικο

Γ)στο τελος θα του ριξουν φολα και θα πεθανει μαρτυρικα.

Αν φοβασαι για ζημιες παρε ενα crate και μαθε του το σιγα σιγα.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορει κάποιος να μας παραθέσει τον νομο που επιβάλει το σκυλί να μένει εντος μια μονοκατοικίας?

Διοτι χιλιάδες ιδιοκτήτες αφήνουν τα σκυλάκια τους σε κηπους, έχοντας το χωρο τους, το σκυλόσπιτο κοκ.

Συγκεκριμένα διαβάζοντας τον νομο βλέπω αυτο:

2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Πουθενά δεν αναφέρει οτι ο σκυλος πρέπει να ειναι εντός του σπιτιου της μονοκατοικίας.

Οσο για το σκυλί σου που γαβγίζει οφείλεις να προσαρμόσεις τον κήπο σου ανάλογα ωστε να μην ταράζεται το σκυλί με τη παρουσία των ανθρώπων γυρω του. Αν βλέπει τον γειτονα και γαβγιζει συνεχόμενα, θα πρέπει να κάνεις κάτι για να μη τον βλέπει. Το ιδιο ισχύει και για τις γάτες. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
Δημοσ.

Ο σκύλος είναι στον κήπο και υπάρχει το σπιτάκι του κιόλας.. δεν τον αφήνω μέσα στο σπίτι μόνο του όχι τόσο για ζημιές αλλά κυρίως διότι είναι μεγαλόσωμος και είναι σαν να τον εγκλωβιζω μέσα σε 4 τοίχους. Δηλαδή είναι παράνομο να βρίσκεται στον κήπο? 

Λίγο που έψαξα λέει αυτό : 

8. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας. 

*** Εδώ λέει ότι επιτρέπεται στον κήπο , επιπλέον ο κήπος δεν είναι κοινόχρηστος

9. Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.   

* Δηλαδή εάν τις ώρες κοινής ησυχίας είναι μέσα και τις άλλες όχι δεν υπάρχει πρόβλημα ?  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαριάννα το σκυλί σου μπορει να ειναι έξω, αρκει να μην ενοχλεί. Το να γαβγισει 5-10 φορές ειναι φυσιολογικο. Το να γαβγιζει συνεχόμενα και ασταμάτητα ειναι προβλημα. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 4
Δημοσ.

Γενικότερα γαβγίζει πολύ στις γάτες καθως είναι ελεύθερες , μια φορά μια πήγε να μπει και μεσα στον κηπο  μας.( τώρα για όταν λείπω δεν ξέρω σε τι βαθμό γαβγίζει ) μόνο τα λεγόμενα τον γείτονων ξέρω . Επίσης στον κήπο υπάρχει ένα υπερυψωμένο τοίχος για να μην έχει επαφή ο ένας κηπος με τον άλλον... Αλλά.και πάλι μόλις πλησιάσουν πολύ γαβγίζει 

Όπως βλέπω μάλλον θα πρέπει να τον βάλω μέσα ....  Διότι ο νόμος δεν είναι αρκετά σαφής με το τι επιτρέπεται και το τι όχι 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Maarianna είπε

Ο σκύλος είναι στον κήπο και υπάρχει το σπιτάκι του κιόλας.. δεν τον αφήνω μέσα στο σπίτι μόνο του όχι τόσο για ζημιές αλλά κυρίως διότι είναι μεγαλόσωμος και είναι σαν να τον εγκλωβιζω μέσα σε 4 τοίχους. Δηλαδή είναι παράνομο να βρίσκεται στον κήπο? 

Λίγο που έψαξα λέει αυτό : 

8. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας. 

*** Εδώ λέει ότι επιτρέπεται στον κήπο , επιπλέον ο κήπος δεν είναι κοινόχρηστος

9. Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.   

* Δηλαδή εάν τις ώρες κοινής ησυχίας είναι μέσα και τις άλλες όχι δεν υπάρχει πρόβλημα ?  

Έτσι διάβασα και εγώ με ενα γρήγορο ψάξιμο που έκανα. Οτι απαγορεύεται ντε φακτο σε μπαλκονια αλλά όχι σε κήπους (φυσικά οι ώρες κοινής ησυχίας είναι απαράβατες).

4 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Μαριάννα το σκυλί σου μπορει να ειναι έξω, αρκει να μην ενοχλεί. Το να γαβγισει 5-10 φορές ειναι φυσιολογικο. Το να γαβγιζει συνεχόμενα και ασταμάτητα ειναι προβλημα. 

Γενικά η ουσία είναι αυτό που λέει ο pontez. Το θέμα είναι να έχουμε σεβασμό και να μην ενοχλούμε τους άλλους. Ακόμα και μέσα σε σπίτι που ξέρω σε άλλους που έχουν σκυλιά, μπορεί να γαβγίζουν και να χαλάνε τον κόσμο και να ενοχλούν τους από κάτω/πάνω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Maarianna είπε

Γενικότερα γαβγίζει πολύ στις γάτες καθως είναι ελεύθερες , μια φορά μια πήγε να μπει και μεσα στον κηπο  μας.( τώρα για όταν λείπω δεν ξέρω σε τι βαθμό γαβγίζει ) μόνο τα λεγόμενα τον γείτονων ξέρω . Επίσης στον κήπο υπάρχει ένα υπερυψωμένο τοίχος για να μην έχει επαφή ο ένας κηπος με τον άλλον... Αλλά.και πάλι μόλις πλησιάσουν πολύ γαβγίζει 

Όπως βλέπω μάλλον θα πρέπει να τον βάλω μέσα ....  Διότι ο νόμος δεν είναι αρκετά σαφής με το τι επιτρέπεται και το τι όχι 

Επέτρεψε μου να ξαναρωτήσω :

Γιατί δεν μιλάς και με έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή σκύλων? Ίσως με κάποιο αντίτιμο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου. Έτσι και ο σκυλάκος δεν θα τρελαίνεται, και εσύ θα είσαι "ήσυχη" στην εργασία σου. Το peace of mind είναι πολύ σπουδαίο πράγμα.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Γιατί δεν μιλάς και με έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή σκύλων? Ίσως με κάποιο αντίτιμο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου. Έτσι και ο σκυλάκος δεν θα τρελαίνεται, και εσύ θα είσαι "ήσυχη" στην εργασία σου. Το peace of mind είναι πολύ σπουδαίο πράγμα.

Δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα. Μιλαμε για κατι που συμβαινει οταν ο ιδιοκτητης λειπει απο το σπιτι. Τα ερεθισματα μπορει να ειναι 1002, τι να κανει ο εκπαιδευτης; να του μαθει να μη γαβγιζει πχ οταν πλησιαζει καποιος τον κηπο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, UncleKim είπε

Έχω μιλήσει και η απάντηση ήταν " είναι πολύ έξυπνος σκύλος και θέλει να προστατεύσει το  περιβάλλον του είναι εν μέρι λογικη η αντίδραση του , και μου είπε μάλιστα να απευθυνθώ στον ιδιοκτήτη με της γάτες γιατί αυτός είναι που αφήνει ελεύθερες τις γάτες και ξεσηκώνεται ο σκύλος"  και ότι να φροντίζω τις ώρες κοινής ησυχίας να είναι κάποιος στο σπίτι. Μου είπε βέβαια εάν θέλω να.προχωρησουμε σε.εκπευδευση  και ίσως να δούμε κάποιο αποτέλεσμα αλλα για οικονομικούς λόγους δεν προχώρησε.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Maarianna είπε

Αισθάνεται απειλή το σκυλί.

Οι γείτονες μπορουν να λένε οτι τους αρέσει. Και μια φορά να γαβγισει αυτοι θα βρουν και θα πουν. Δεν σε ενδιαφέρει τι λένε αυτοι. Μπορεις ευκολα να κρινεις μονη σου, τις ημέρες που εισαι στο σπιτι και ακους. Αν το σκυλί γαβγιζει συνεχομενα, φέρε εκπαιδευτη να σου πει τι μπορεις να κάνεις. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν γειτονα να ακουει ενα σκυλι να γαβγιζει συνέχεια!!! Αν γαβγίζει φυσιολογικά, κανεις δε μπορει να σου κάνει τιποτε.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα. Μιλαμε για κατι που συμβαινει οταν ο ιδιοκτητης λειπει απο το σπιτι. Τα ερεθισματα μπορει να ειναι 1002, τι να κανει ο εκπαιδευτης; να του μαθει να μη γαβγιζει πχ οταν πλησιαζει καποιος τον κηπο; 

Διαφέρει το "πλησιάζει κάποιος τον κήπο" , από το γαυγίζει σε γάτες και στον γείτονα. Από οσο γνωρίζω, υπάρχει αυτή η δυνατότητα από εκπαιδευτές.

Δημοσ.

Μια και αναφέρατε για σκύλους και απ` ότι φαίνεται κάποιοι γνωρίζουν  και τους νόμους, ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με τις ακαθαρσίες των συμπαθητικών τετράποδων που συνοδεύονται και δεν καθαρίζουν το σημείο που έχει αφοδεύσει  ο σκύλος τους.   Πως ο πολίτης μπορεί και που να διαμαρτυρηθεί;   

Όταν τους βλέπεις το λες με καλό τρόπο,

-Το θεωρείτε σωστό αυτό;  Και είτε σε γράφουν κανονικά….. ή σου λένε με ανέδυα έ! Ζώο είναι τι να κάνουμε;…

Προσοχή δεν αναφέρομαι σ` αυτούς που έχουν μαζί τους σκουπάκι και φαρασάκι….          

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...