eliasjuve Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Είχε δεν είχε σας έκανε μπάχαλο πάλι το τρολ. Σαν τον αστερίξ στο σπίτι της τρελής. "Θέλω ένα πιστοποιητικό Α39" λέει και φεύγει και πίσω σκοτώνονται. 1
ny_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 4 hours ago, Maarianna said: Μένουμε σε διπλοκατοικία εμείς στο ισόγειο στο πίσω μέρος έχουμε κήπο όπου έχουμε και τον σκύλο μας τς ώρες που λείπουμε από το σπίτι. Το πρόβλημα είναι ότι ο κήπος μας βλέπει στην αυλή του γείτονα και όταν ο γείτονας βγει έξω ο σκύλος νιωθει ότι απειλειται ο χώρος του κ γαβγίζει ( να σημειωθεί ότι στο από πάνω διαμέρισμα υπάρχουν γάτες χωρίς ιδιοκτήτη. Έρχονται απλά μια φορά την μέρα και τις ταιζουν και οπότε τις βλέπει ο σκύλος γίνεται χαμός) οι γείτονες μας κάνουν παρατήρηση για τον σκύλο ότι τους ενοχλεί όταν λείπουμε και λένε ν τον βάλουμε στο σπίτι . Τους απάντησα ευγενικά πως τους καταλαβαίνω αλλά τις ώρες που λείπω στην δουλειά δεν μπορώ να αφήσω μόνο του τον σκύλο μέσα στο σπίτι και πως για αυτό έχω τον κήπο. Όταν γυρίζω σπίτι φυσικά και ο σκύλος μπαίνει στο σπίτι. Ξεκίνησε η γειτόνισσα να φωνάζει και να λέει πως γαβγίζει πολύ και θα φέρει εισαγγελέα κτλπ.... 1ον τι μπορεί να μου κάνει ? 2ον τι μπορώ να κάνω για να μειωθεί το γάβγισμα γιατί καταλαβαίνω μιας και λείπω 9 με 6 ότι θα είναι ενοχλητικό όταν θα γαβγίσει. Επειδή δεν έχω διαβάσει τα υπόλοιπα ποστ των υπολοίπων γιατί το σίγουρο είναι ότι θα μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι , θα σου δώσω την δίκη μου απάντηση και μόνο ... Αρχικά ο σκύλος (ανεξαρτήτου μεγέθους) δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο, δεν είναι γλάστρα η οτιδήποτε, άρα η θέση του είναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, είτε λείπεις εσύ από αυτό είτε όχι. Είναι διαφορετικό όταν είσαι και εσύ μαζί του για παράδειγμα στην αυλή/μπαλκόνι και τελείως διαφορετικό όταν τον αφήνεις παρατημένο μόνο του, άσχετα από τον κίνδυνο του ότι μπορεί να του ρίξει κανένας ανισόρροπος γείτονας φόλα, μπορεί άθελα του να ενοχλεί με τα γαβγίσματα του τους υπολοίπους γείτονες κάτι που είναι κατακριτέο είτε είναι ώρα κοινής ησυχίας είτε όχι... Δεν είναι υποχρεωμένοι να ακούν γαβγίσματα και τρέλες του σκύλου σου συνεχεία γιατί εσύ δεν μπορείς να αναλάβεις για την σωστή εκπαίδευση του σκύλου σου ... Για όνομα του θεού λοιπόν. Στο ερώτημα σου στο τι μπορεί να σου κάνει, αν το πάει με βάση τον νόμο και δεν πράξει αυτοβούλως(φόλα) μπορεί να καλέσει την αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό , και ύστερα να πάει με την αναφορά αυτή στον εισαγγελέα υπηρεσίας και αν κρίνει και αυτός παράπτωμα από μεριάς σου κινδυνεύεις από πρόστιμο ως αφαίρεση της κηδεμονίας του σκύλου χωρίς να προλάβεις να πεις κιχ. Στο δεύτερο ερώτημα σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις τον σκύλο μέσα στο σπίτι σου είτε λείπεις είτε όχι αφού ενοχλεί, και να ψάξεις να βρεις κάποιον εκπαιδευτή για να αναλάβει να σου εκπαιδεύσει τον σκύλο από την αρχή μιας και εσύ δεν τον εκπαίδευσες έτσι όπως έπρεπε εξ αρχής . Είναι ένα μεγάλο έξοδο που πρέπει να κάνεις και εσύ και ο οποιοδήποτε από την στιγμή που παίρνει σκύλο.... Αλλιώς θα ήταν άδικο να κατηγορούμε συνεχεία τους άλλους ότι και καλά δεν είναι φιλόζωοι και τους ενοχλούν τα πάντα στον σκύλο μας, όταν συμβαίνει το αντίθετο .. Να τα λέμε τα σωστά και τα δίκαια ! Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν, και στο λέει κάποιος που έχει στην κατοχή του 3 σκύλαρους που έχουν και οι 3 "επαγγελματική εκπαίδευση" αλλά ποτέ όμως, ποτέ δεν βρίσκονται παρατημένα στις αυλές όταν απουσιάζω από το σπίτι. 5 1
AtiX Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) @Hlektra33 Δεν σταματάς όμως και να φωνάζεις μην καταντήσω σαν τον γείτονα του ts ή τον masterripper...? Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από AtiX
Stamer Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 old time classic Ελλαναράδες μου... Ο masteripper αυτό που θέλει να πει είναι δεν μπορεί να υπάρχουν οριοθετήσεις στον σεβασμό προς τους άλλους. Με άλλα λόγια (αν έχω καταλάβει σωστά), λέει ας πούμε η Ηλέκτρα οτι "σκυλί είναι και θα γαυγίζει". Νομίζω οτι όλοι συμφωνούν με αυτό απλά άλλο να γαυγίζει κάθε λίγο και λιγάκι όπως κάνουν πολλά και άλλο να γαυγίζει κάπου κάπου μεσα στη μέρα. Το δεύτερο νομίζω οτι θα συμφωνήσουμε όλοι οτι είναι ok, το πρώτο όχι. @billdanos φιλαράκο συμφωνούμε στα περισσότερα και μου φαίνεσαι εντάξει παιδί αλλά σε εξορκίζω! Please σταμάτα να εξισώνεις τα παιδιά με τα σκυλιά όπως έχεις κάνει σε τόσα post! Στην περίπτωση του thread starter... Ξέχνα οτι υπάρχουν νόμοι για λίγο. Αυτό που λέει η λογική και ο σεβασμός... Αν ενοχλεί ο σκύλος πάρε κάποια μέτρα. Αν όχι, όσο με αφορά, άστο για πάντα έξω το σκυλάκι! 3
adi32 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Αν δεν ενοχλεί δεν ακούγεται και δε βρωμίζει τους κοινόχρηστους χώρους δε με πειράζει. Στη γειτονιά μου παλιά κάποιοι φιλόζωοι κλείδωναν σκυλιά σε δημόσιο οικόπεδο και όλη νύχτα δεν κλείναμε μάτι. Δε βρήκαμε δίκιο για χρόνια. Οποιος θέλει να ακούει γαυγισματα στα βουνά 2 1
ny_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Stamer said: ...... Please σταμάτα να εξισώνεις τα παιδιά με τα σκυλιά όπως έχεις κάνει σε τόσα post! Αυτό το κάνω και εγώ. Για έμενα δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε ένα σκυλί και σε ένα παιδί. Είναι το ίδιο για έμενα... Δεν ξεχωρίζεις κάτι που αγαπάς και σέβεσαι, σταματήστε λοιπόν να θέλετε να κάνετε πλύση εγκέφαλου με το ζόρι επειδή δεν σας αρέσει κάτι. Απλά μην το ασπάζεστε , είναι τόσο εύκολο .... Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από ny_ 3 1
Hlektra33 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ!ΑΠΑΝΤΩ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΚΥΛΙΑ- ΠΑΙΔΙΑ -ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ.
Stamer Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, ny_ είπε Για έμενα δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε ένα σκυλί και σε ένα παιδί. Είναι το ίδιο για έμενα...
Maarianna Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 22 λεπτά πριν, Hlektra33 είπε ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ!ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ! Μα ο σκύλος 4 χρόνια τώρα είναι μια χαρά με τα εμβόλια με την καθαριότητα και τα σχετικά το μόνο μας λάθος είναι που δεν τον πήγαμε σε εκπαιδευτή.παραυτα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά μονον το παρόν πρόβλημα με το γάβγισμα. είναι ότι ενοχλεί του γείτονες το γάβγισμα ΣΕΒΑΣΤΌ. Και χρειάζομαι μια λύση για αυτό ...... Έγινε ένας τρομερός ντόρος νομίζω άδικα
AtiX Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Maarianna είπε Μα ο σκύλος 4 χρόνια τώρα είναι μια χαρά με τα εμβόλια με την καθαριότητα και τα σχετικά το μόνο μας λάθος είναι που δεν τον πήγαμε σε εκπαιδευτή.παραυτα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά μονον το παρόν πρόβλημα με το γάβγισμα. είναι ότι ενοχλεί του γείτονες το γάβγισμα ΣΕΒΑΣΤΌ. Και χρειάζομαι μια λύση για αυτό ...... Έγινε ένας τρομερός ντόρος νομίζω άδικα Το να γνωριστούν οι δύο τους, ώστε να μην τον θεωρεί απειλή για να γαυγίσει... δεν σας έχει περάσει από το μυαλό? Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από AtiX
ny_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 3 minutes ago, Stamer said: Πιες μια σόδα για να το χωνέψεις αδερφέ μου ! Καλή σου συνέχεια !
Maarianna Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Το να γνωριστούν οι δύο τους, ώστε να μην τον θεωρεί απειλή για να γαυγίσει... δεν σας έχει περάσει από το μυαλό? Το έχουμε προτείνει και αυτό .δεν θέλουν.
Stamer Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, ny_ είπε Πιες μια σόδα για να το χωνέψεις αδερφέ μου ! Καλή σου συνέχεια ! Οχι ρε, εχω ακούσει τρισχειρότερα από αυτή τη κακομοιριά 1
varg88 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Έχοντας 2 σκυλάκια (το ένα από τα δύο το μάζεψα από αδέσποτο και το άλλο το αγόρασα) έχω να πω το εξής. Υπάρχουν ράτσες που γαβγίζουν πολύ και άλλες που γαυγιζουν λίγο. Εαν κάποιος έκανε το λάθος να πάρει ένα σκυλί χωρίς να το ψάξει τι παίζει με τη συγκεκριμένη ράτσα και την πάτησε δεν μπορεί να το παρατήσει και οφείλει να βρει λύση. Μερικά σκυλιά είναι πιο δυστυχισμένα μέσα στο σπίτι απ'οτι στην αυλή. Συνήθως αυτά τα σκυλια έχουν έντονες τις αισθήσεις (ακοή, οσφρηση) και γαυγιζουν με το παραμικρό. Προσωπικά αν είχα κάνει το λάθος να πάρω κυνηγόσκυλο (ή έστω ένα σκυλάκι με dna κυνηγόσκυλου) τότε αν ενοχλουσα πολύ θα του έβαζα μέχρι και κολάρο αντι-γαβ. Θα ρίσκαρα να φάω μυνηση από φιλοζωική παρόλο που είμαι και ενεργό μέλος μιας τέτοιας. 2 1
ister Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Maarianna, η ενοχληση προερχεται απο τον χωρο σου και πρεπει κατι να κανεις. Αν ειναι το σκυλι σου που ενοχλει γιατι κανει θορυβο εξω απο το σπιτι, πρεπει να το βαλεις μεσα, να το εκπαιδευσεις, κατι τελος παντων. Αν ειναι το κλιματιστικο σου που κανει θορυβο (οπως συνεβει σε εμενα) εκανα κατι, φωναξα ειδικο και το εφτιαξε για να μην ενοχλουνται οι γειτονες. Αν ειναι το παιδι σου που κανει θορυβο βαλε το μεσα, μην το παρατας εξω απο το σπιτι (Αστειευομαι φυσικα για ολους αυτους που συνεκριναν το παιδι με τον σκυλο). Αν απο την αλλη πιστευεις οτι ο γειτονας εινια υπερβολικος τοτε ρωτα μερικους γειτονες ακομα, βαλε ενα voice activated recorder κατι να επιβεβαιωσεις το ακριβες. Μην περιμενεις την φολα (ειναι κριμα για το ζωντανο), την καμπανα του υγειονομικου, την μυνηση ή την καμπανα της αστυνομιας (υπαρχει προστιμο - δεν το δινουνε συχνα ομως). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις