Προς το περιεχόμενο

Οι έφηβοι χρησιμοποιούν ολοένα και λιγότερο το Facebook


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μελέτη που δημοσίευσε το Κέντρο Ερευνών Pew, φανερώνει την ολοένα και μικρότερη χρήση του Facebook από τους εφήβους, οι οποίοι δείχνουν την προτίμησή τους σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram, το YouTube και το Snapchat.

Συγκεκριμένα ποσοστό 51%, νέων ηλικίας 13 έως 17 ετών δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το Facebook όταν μόλις πριν 3 χρόνια, σε αντίστοιχη έρευνα το ποσοστό αυτό κυμαίνονταν στο 71%. Την προτίμηση των νέων φαίνεται έχει με διαφορά το YouTube σε ποσοστό 85% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για το Instagram και Snapchat είναι στο 72 και 69% αντίστοιχα. Όσο για το ποιες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν περισσότεροι οι έφηβοι, το YouTube και το Snapchat προηγούνται αφού τα χρησιμοποιούν το ένα τρίτο των ατόμων που ρωτήθηκαν για την έρευνα, ενώ ένα 15% χρησιμοποιεί πιο τακτικά το Instagram. Μόλις το 10% συνδέεται περισσότερες φορές στο Facebook ενώ για την περίπτωση του Twitter το ποσοστό πέφτει κατακόρυφα στο 3% και για τις ιστοσελίδες Reddit και Tumblr σε ακόμη μικρότερα επίπεδα.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, Monica Anderson, το τοπίο στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχει αλλάξει αρκετά απ' ότι πριν τρία χρόνια. Τότε η χρήση των social media περιστρέφονταν κυρίως γύρω από το Facebook ενώ στις μέρες μας οι συνήθειες των εφήβων περιστρέφονται ολοένα και λιγότερο στη χρήση μιας και μόνο πλατφόρμας.

Σε ερώτηση για το αν η χρήση των social media είναι καλή ή κακή για αυτούς που τα χρησιμοποιούν, οι έφηβοι δεν δείχνουν κάποια φανερή προτίμηση σε κάποια από τις δύο πλευρές. Ενώ το 31% ανέφερε ότι έχει θετική άποψη, και το 24% μια περισσότερο αρνητική εμπειρία, το 45% δε πιστεύει ότι τα social media έχουν θετική ή αρνητική επίπτωση στη ζωή τους. Όσοι υποστηρίζουν την πρώτη περίπτωση, δίνουν βάση στις δυνατότητες εύκολης διασύνδεσης με φίλους και την οικογένεια τους ενώ όσοι βλέπουμε με αρνητικό μάτι τα social media το κάνουν εξαιτίας των περιπτώσεων bullying και της διάδοσης φημών.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1058 γονέων και 743 εφήβων το χρονικό διάστημα μεταξύ 7 Μαρτίου και 10 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχοντας φβ για πάρα πολλά χρόνια, και φτιάχνοντας ινστα πριν λίγους μήνες, έχω να πω και εγώ ότι το ινστα είναι πιο ενδιαφέρον. 

Δε ξέρω αν φταίει αυτό μόνο.

Για επικοινωνία όμως χρησιμοποιω 95% messenger ακόμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
43 λεπτά πριν, auron12 είπε

Και αυτό ειναι καλύτερο;Ουτε καλυτερο ουτε καν πιο light.Απλα την φωτογραφια την αντικαθιστα κατι χειροτερο ισως,το βιντεο

Πες τα!! nudes μονο μειλ πλεον :P

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πτωτική πορεία του facebook διαφαινόταν εδώ και καιρό. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά οτι οι χρήστες γυρνούν την πλάτη στα social media, απλά προτιμούν άλλα αντί για το facebook πράγμα που το περίμενα απ' την πρώτη στιγμή κιόλας οτι θα γίνει. Τώρα για το θέμα "ποιο είναι καλύτερο το ένα ή το άλλο" αυτό είναι άλλο θέμα και αποτελεί κυρίως προσωπικό γούστο του καθενός. Προσωπικά θεωρώ το insta χειρότερο του fb. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το άσχημο είναι ότι αφήνουν το ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ένα άλλο, 

άρα ουσιαστικό κοιτάμε το ''μικρότερο'' κακό.

Φυσικά είμαι εκ πεποιθήσεως κατά των μέσω κοινωνικής δικτύωσης οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αποδεκτή είναι η γνώμη μου σε ένα τέτοιο θέμα αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που την συμμερίζεται.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος πιστεύει έρευνα που βγάζει το snapchat με 69(λολ)%;

Βέβαια όντως το Instagram έχει πάρε μεγάλο κοινό του Facebook αλλά η έρευνα αυτή είναι σίγουρα εκτός τόπου... Όπως είπε και κάποιος παραπάνω το δείγμα φαίνεται πολύ μικρό.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...