Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω τη βοήθεια σας γιατί τώρα ασχολούμαι με το αντικείμενο και βλέπω θέλει μελέτη.

Τα γράφω αναλυτικά:

στην επιχείρηση έχουμε μια λίστα με αρκετές επαφές. δε ξέρω πόσες είναι ακριβώς αλλά ας πούμε 10,000. κάποιες προστίθενται και κάποιες αφαιρούνται.

ανα διαστήματα στέλνουμε ενημερωτικά mails. δε στέλνουμε σε όλες τις επαφές. πχ πρόσφατα στείλαμε ένα ενημερωτικό σε 60 επαφές, ένα διαφορετικό ενημερωτικό σε 400 επαφές.....

Δύσκολα να ξεπεράσουμε τα 4000 mails / μήνα. πες 5000 να είμαστε σίγουροι.

Επίσης δεν έχουμε την απαίτηση να φύγουν όλα μέσα σε μια ώρα. και 2 -3 μέρες να κάνουν δε μας πειράζει. αρκεί να μη πάνε στα spam.

Μέχρι τώρα στέλναμε μέσω του mail του domain μας αλλά πλέον πολλά πηγαίνουν στα spam. δε φταίμε εμείς γι αυτό αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

χρησιμοποιήσαμε το mailchimp και ψάχνουμε κι άλλες λύσεις.

στο τέλος καταλήξαμε σε open source πλατφόρμα ώστε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο. αλλά το θέμα είναι πως θα φεύγουν τα mails. σίγουρα δε μπορούμε να βάλουμε λογαριασμό Gmail η να κάνουμε χρήση του PHP mail

Άρα χρειαζόμαστε σύνδεση με μια υπηρεσία μαζικών mail. Μου έχουν πει για....sendgrid, postmark, sendmail, sparkpost, mailjet και μερικά ακόμα τα οποία τα ψάχνω.

Συγκεκριμένα για το mailjet, βλέπω έχει δωρεάν πακέτο για 6000 mails/μήνα. εμένα αυτό μου κάνει και με το παραπάνω. αλλά και 10-15€/μήνα να δίνουμε για 10,000 mail που έχουν άλλοι δε μας πειράζει.

από τις ρυθμίσεις της πλατφόρμας μας έχουμε αυτές τις ρυθμίσεις:

Spoiler

1801519373_mailservice.png.6f5c35524847ce2e65216ef46d832e27.png

mailjet.png.cbdfa8d4b0ce7e4efa4b48eb395ef20b.png

sparkpost.png.daf8ff15b4b313ca925781b748031a94.png

postmark.png.9f9fa93e061d1775c8205282c7b81a03.png

οπότε εγώ μπορώ να γραφτώ σε μια από αυτές τις υπηρεσίες και να συμπληρώσω τα παραπάνω στοιχεία και να στέλνω mails μέσω της εφαρμογής μας και να δρομολογούνται από την εκάστοτε υπηρεσία;, 

δηλαδή θέλω να πω, όλες αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν να στέλνω mails μ αυτόν τρόπο, δεν απαιτούν χρήση αποκλειστικά μέσω του site τους;

έχω μπερδευτεί και με τους όρους, transactional mail, smtp server, api key....

επίσης μου φαίνεται λίγο περίεργο να μη πληρώνω τίποτα στο mailjet και να στέλνω 6000 mail το μήνα. μήπως πηγαίνουν όλα στα spams όμως;

Και σημαντικό: αν τα κάνω όλα αυτά, ποιος θα φαίνεται σαν αποστολέας;

Επεξ/σία από JoooJ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...