ChriVen Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Καλή σας ημέρα! Κάτοχος ενός note 8, αρκετά ικανοποιημένος από τα χαρακτηριστικά του αλλά έχω το εξής θέμα: Σε αρκετές περιπτώσεις τα χρώματα σε βίντεο ή σε φωτογραφία, είναι άλλα σε σχέση με την πραγματικότητα. Έχει την τάση να τα υπερτονίζει και να τα δείχνει πιο ζεστά από ότι είναι με αποτέλεσμα να μην είναι αληθοφανή. Παράδειγμα όταν φωτογράφισα σε ένα χώρο με ξύλινο πάτωμα, το χρώμα του πατώματος φαινόταν από γκρι, πορτοκαλί - καφέ. Ή εχθές, βρισκόμουν σε κλειστό γήπεδο όπου είχε στρωμένο ροζ και μπλε ανοικτό πλαστικό πάτωμα, και τραβώντας βίντεο ή φωτό, το ροζ φαινόταν πορτοκαλί και το μπλε ανοικτό μπλε σκούρο. Σκέφτομαι την αλλαγή του με P20 PRO καθώς βλέποντας διάφορες φωτό στο νετ, βλέπω πως τα χρώματα που βγάζει σε βίντεο και φωτό είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο καμεροκινητό το οποίο δε θα αλλειώνει τα χρώματα? Έχω δει πως όλα τα samsung έχουν την τάση να το κάνουν αυτό με τα χρώματα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις φαντάζει εντυπωσιακό, όπως βγάζοντας φωτό στη θάλασσα η οποία φαίνεται ακόμα πιο μπλέ απ'ότι είναι, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ενοχλητικό. Σας ευχαριστώ πολύ!
kodorevi8ulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 θα ακουστεί χαζό αλλά τα βίντεο τα βλέπεις και σε υπολογιστή ή μόνο τα κοιτάς από την οθόνη του κινητού ; 3
ChriVen Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 καθόλου χαζό.... από την οθόνη του κινητού.
kodorevi8ulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 14 λεπτά πριν, ChriVen είπε καθόλου χαζό.... από την οθόνη του κινητού. ε δε τα κοιτάς και από υπολογιστή για να δεις πραγματικά πως φαίνονται ; :)) 3
nickolas Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Νομίζω τα Iphone γενικά έχουν τα πιο πιστά στην πραγματικότητα χρώματα. Αν θες να μείνεις σε Android θα έλεγα Pixel που γενικά δεν θεωρείται ότι αλλάζει υπερβολικά τα χρώματα και βέβαια δίνει άριστες συνολικά φώτο (καλύτερες από τα Iphone και μάλλον όλα τα άλλα κινητά). Επίσης καλά λόγια ακούγονται για τις ναυαρχίδες της HTC.
ChriVen Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, kodorevi8ulis είπε ε δε τα κοιτάς και από υπολογιστή για να δεις πραγματικά πως φαίνονται ; :)) υπάρχει διαφορά, αλλά μικρή μεν.
polteris Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 41 λεπτά πριν, ChriVen είπε υπάρχει διαφορά, αλλά μικρή μεν. Καταρχην βαλε το note στη ρυθμιση οθονης basic για να τις δεις περιπου πως θα φαινονται στον υπολογιστη σου. Παντως εκτος απο τα pixel ( δεν εχουν service στην Ελλαδα οποτε τρεχα γυρευε) και τα iPhone ( 8/8plus/X), η samsung στα s9/s9plus εχει διορθωσει κατα πολυ το φαινομαινο με τα εντονα χρωματα (oversaturate) στις φωτογραφιες και το εχει παει πολυ προς τα φυσικα χρωματα. Σε huawei (p20pro/mate 10 pro) μην κοιτας καν μιας και το Ai θα σου δινει τα ιδια αποτελεσματα με το note ισως και χειροτερα. Στα γραφω οχι γιατι ακουσα, μου ειπαν κτλ. αλλα επειδη οι συσκευες περασαν πανω απο 20 μερες στα χερια μου.
SeNNinhA Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Δεν ειναι κατι καινουργιο. Παντα η Samsung το εκανε αυτο σε φωτο και οθονες για να εντυπωσιαζει!!
ChriVen Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 15 ώρες πριν, polteris είπε Καταρχην βαλε το note στη ρυθμιση οθονης basic για να τις δεις περιπου πως θα φαινονται στον υπολογιστη σου. Παντως εκτος απο τα pixel ( δεν εχουν service στην Ελλαδα οποτε τρεχα γυρευε) και τα iPhone ( 8/8plus/X), η samsung στα s9/s9plus εχει διορθωσει κατα πολυ το φαινομαινο με τα εντονα χρωματα (oversaturate) στις φωτογραφιες και το εχει παει πολυ προς τα φυσικα χρωματα. Σε huawei (p20pro/mate 10 pro) μην κοιτας καν μιας και το Ai θα σου δινει τα ιδια αποτελεσματα με το note ισως και χειροτερα. Στα γραφω οχι γιατι ακουσα, μου ειπαν κτλ. αλλα επειδη οι συσκευες περασαν πανω απο 20 μερες στα χερια μου. Έχεις δίκιο, στην επιλογή βασικό εξαφανίζεται η υπερβολή από τα χρώματα. Προέρχομαι από iphone 7 plus για αυτό ίσως να με ξενίζουν τα τόσο έντονα χρώματα, ενώ άλλους τους ενθουσιάζουν. Σε σκηνές όπως θάλασσα είναι εντυπωσιακό ας πούμε το έντονο μπλε. Αλλά υπήρξαν φορές που πραγματικά τα χρώματα ήταν τελείως διαφορετικά με την πραγματικότητα. Για τα huawei δε το γνώριζα, ίσα ίσα νόμιζα το αντίθετο. Με γλίτωσες από λάθος ανταλάγή. Σε ευχαριστώ πολύ! 15 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δεν ειναι κατι καινουργιο. Παντα η Samsung το εκανε αυτο σε φωτο και οθονες για να εντυπωσιαζει!! Αυτό είναι αλήθεια. Το θυμάμαι πριν από περίπου δύο χρόνια ψάχνοντας για αγορά τηλεόρασης. Οι samsung είχαν πάντα πολύ πιο 《εντυπωσιακή》 εικόνα, χωρίς να σημαίνει πως αυτό που έβλεπες ήταν και φυσικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα