Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread [Part II]


billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, adi32 είπε

Τι λέει το σνίτσελ? 

Το μικρό είναι αυτό ή το μεγάλο? 

Το μικρό είναι αυτό. Καλό χωρίς να είναι το καλύτερο που έχω φάει όμως. Νόστιμος πουρές 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 λεπτά πριν, Wayward είπε

Το μικρό είναι αυτό. Καλό χωρίς να είναι το καλύτερο που έχω φάει όμως. Νόστιμος πουρές 

Οκ. Ευχαριστώ 

Έχουμε καμία άλλη πρόταση για σνίτσελ?

Στο galeone έχω φάει γιγαντιαίο 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, *nenya* είπε

Μπορεις να απλωσεις αλουμινοχαρτο πανω στη σχαρα και να τα ψησεις ετσι.

Έχω διαβάσει πως δεν κανει να ψήνεις σε αλουμινόχαρτο, βγαζει κάτι ουσίες που δε πρέπει σε μεγάλες θερμοκρασίες,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 hours ago, agamoi-thytai said:

Έχω διαβάσει πως δεν κανει να ψήνεις σε αλουμινόχαρτο, βγαζει κάτι ουσίες που δε πρέπει σε μεγάλες θερμοκρασίες,

Δεν το'χα ξανακουσει αυτο! Και μια ζωη εβλεπα μανα, γιαγιαδες κλπ να ψηνουν επισης με αλουμινόχαρτο στον φουρνο. Υπαρχει καποια εγκυρη ερευνα που να λεει μεχρι ποια θερμοκρασια ειναι οκ το αλουμινοχαρτο; (Αν και πλεον μαλλον ειναι αργα για μενα :P τοοοσα χρονια με τον ίδιο τρόπο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Δεν το'χα ξανακουσει αυτο! Και μια ζωη εβλεπα μανα, γιαγιαδες κλπ να ψηνουν επισης με αλουμινόχαρτο στον φουρνο. Υπαρχει καποια εγκυρη ερευνα που να λεει μεχρι ποια θερμοκρασια ειναι οκ το αλουμινοχαρτο; (Αν και πλεον μαλλον ειναι αργα για μενα :P τοοοσα χρονια με τον ίδιο τρόπο)

Λενε πως οταν καιγεται το αλουμινοχαρτο βγαζει καρκινογονες ουσιες long story short

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμάζοντας το αλάτι Maldon. Η επίγευση που σου αφήνει είναι ασύγκριτη.
IMG_20190411_215310.jpg

Μία μέτρια προσπάθεια με άλλη συνταγή για burger buns. Νομίζω πως φταίει το αλεύρι. Θα δοκιμάσω συνταγή που να ταιριάζει στο αλεύρι, δεν γίνεται αλλιώς.
IMG_20190411_221035.jpg

IMG_20190411_221038.jpg

Την επομένη, hommade burger με διάφραγμα περασμένο από Sous Vide.
IMG_20190412_142543.jpg

Ο σιδηρόδρομος περίμενε και αυτός της σειρά του να μπει σε ένα burger bun.
IMG_20190412_143219.jpg

Νομίζω πως ήταν ότι πιο ωραίο έχω φάει σε burger. Burger με σιδηρόδρομο.
IMG_20190412_143712.jpg

Το αλάτι τα σπάει. Το ίδιο και το ούζο Γιαννατσή.
IMG_20190414_120457.jpg

  • Like 24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/11/2018 στις 9:24 ΠΜ, AtiX είπε

Δυο τρείς φορές... δεν ξετρελάθηκα κι όλας..

Σωστά ούτε εγω

Επεξ/σία από sugarias97359735
Διαγραφη
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/4/2019 στις 10:33 ΠΜ, maarinos είπε

@Highlander

Τι γεύση έχει αλάτι Maldon??

Έχει σαφώς καλύτερη γεύση από ένα καλό ανθό αλατιού Μεσολογγίου αλλά τεράστια διαφορά από ένα απλό αλάτι "κάλας".

Επεξ/σία από Highlander
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/4/2019 στις 5:34 ΠΜ, Highlander είπε

Δοκιμάζοντας το αλάτι Maldon. Η επίγευση που σου αφήνει είναι ασύγκριτη.
IMG_20190411_215310.jpg

Και ακριβώς όπως πρέπει να δοκιμάζεται τέτοιο αλάτι 👍

Πάντως στα θέματα γεύσης πολλές φορές υποτιμούμε αυτό που έχουμε δίπλα μας και μεγαλοποιούμε ό,τι δεν μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε. Ξέρω κόσμο που επειδή βλέπει συνέχεια στα ράφια του σουπερμάρκετ αλάτι Camargue, Maldon, fleur de sel να μη δίνει σημασία αλλά να εκστασιάζεται που βρήκε με 5 ευρώ μικρή πλαστική συσκευασία καλάς/ήρα/ρέα.

Και για να μείνουμε στο θέμα (συγγνώμη για την ποιότητα) φωτογραφία ενός διαφράγματος πριν από δυο μήνες περίπου κάπου στα ανατολικά βουνά της Γαλλίας σε ένα μέρος που ουσιαστικά είναι απλά ένας ξυλόφουρνος. Τα κρέατα περνάνε για ελάχιστο χρόνο από τους 800 βαθμούς και σε συνδυασμό με το εκπληκτικό finishing salt (δε χρησιμοποιούν άλλο μπαχαρικό, υπάρχει λίγο πιπέρι) αποκτάνε εκπληκτική υφή και γεύση.

gs.jpg.71e3f757e041f24850cd71f1dd88f190.jpg

  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, Speculoos είπε

Και ακριβώς όπως πρέπει να δοκιμάζεται τέτοιο αλάτι 👍

Πάντως στα θέματα γεύσης πολλές φορές υποτιμούμε αυτό που έχουμε δίπλα μας και μεγαλοποιούμε ό,τι δεν μπορούμε εύκολα να προμηθευτούμε. Ξέρω κόσμο που επειδή βλέπει συνέχεια στα ράφια του σουπερμάρκετ αλάτι Camargue, Maldon, fleur de sel να μη δίνει σημασία αλλά να εκστασιάζεται που βρήκε με 5 ευρώ μικρή πλαστική συσκευασία καλάς/ήρα/ρέα.

Και για να μείνουμε στο θέμα (συγγνώμη για την ποιότητα) φωτογραφία ενός διαφράγματος πριν από δυο μήνες περίπου κάπου στα ανατολικά βουνά της Γαλλίας σε ένα μέρος που ουσιαστικά είναι απλά ένας ξυλόφουρνος. Τα κρέατα περνάνε για ελάχιστο χρόνο από τους 800 βαθμούς και σε συνδυασμό με το εκπληκτικό finishing salt (δε χρησιμοποιούν άλλο μπαχαρικό, υπάρχει λίγο πιπέρι) αποκτάνε εκπληκτική υφή και γεύση.

gs.jpg.71e3f757e041f24850cd71f1dd88f190.jpg

Με βάζεις στην πρίζα τώρα να δοκιμάσω διάφραγμα στον ξυλόφουρνο.
Για να δω αύριο, αν ανάψω φούρνο, θα κάνω δοκιμή.

Πάμε στα δικά μας.

Τράτα, Γύθειο - 8/10 Ίσως και 9/10 αν δεν είχε κάτι ρίζες στα κοτσάνια στα χόρτα.
Οι τηγανητές πατάτες ήταν αυτό που έπρεπε και οι κουτσομούρες ήταν φρέσκες και νόστιμες.

IMG_20190417_133308.jpg

 

IMG_20190417_133631.jpg

IMG_20190417_133633.jpg

IMG_20190417_133841.jpg

IMG_20190417_135144.jpg

 

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...