ilos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Όταν μεγαλώνει το aspect ratio μεγαλώνει κι ο φόρτος του cpu. Δεν ισχύει απαραίτητα σε όλα τα games αυτό. Σε όσα πχ κάνουν crop και resize για 21¨9 ισχύει και το αντίστροφο κιόλας😅. Στα native 21:9 λόγω μεγαλύτερο fov θα έχεις περισσότερα draw calls για αντικείμενα πάνω στην cpu, αλλά παραλείπεις ότι μεγαλώνει μαζί και το pixel count ταυτόχρονα και πέφτει και φόρτος και στην gpu. Γενικά μην το ψειρίζουμε πολύ 😅. 1
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ilos είπε Δεν ισχύει απαραίτητα σε όλα τα games αυτό. Σε όσα πχ κάνουν crop και resize για 21¨9 ισχύει και το αντίστροφο κιόλας😅. Στα native 21:9 λόγω μεγαλύτερο fov θα έχεις περισσότερα draw calls για αντικείμενα πάνω στην cpu, αλλά παραλείπεις ότι μεγαλώνει μαζί και το pixel count ταυτόχρονα και πέφτει και φόρτος και στην gpu. Γενικά μην το ψειρίζουμε πολύ 😅. Προφανως γιατι σε ολα τα παιχνιδια δεν εχουμε το ιδιο cpu utility και σε 1080p αλλα και σε 4κ(ουτε καν ολα υποστηριζουν ultrawide αναλυσεις ) ακριβως γιατι παιζει εκτος των αλλων μεγαλο ρολο και ο προγραμματισμος αυτων και τι σοι μεταφορες απο τις αντιστοιχες εκδοσεις των κονσολων γινονται.Δεν γινεται να μιλαμε γενικα και αοριστα με ιδανικα σεναρια οταν στην πραξη ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Βεβαια το αποτελεσμα ειναι το ιδιο,οτι πρεπει να αποφασισει ο ιδιος ο ts(που δεν βλεπω να σχολιαζει.....)τι θελει ο ιδιος απο τον εαυτο του και τι θα κανει. 7 ώρες πριν, Havik είπε βρήκα αυτό το άρθρο που συγκρίνει i7-2600K vs. i7-8700K με GTX 1070 αλλά και 1080ti και το αποτέλεσμα σε μεγάλες αναλύσεις;; Μονο που ουτε i7 2600k με αναλογο overclock εχεις,ουτε gtx 1080ti,ουτε αναλογο monitor(οχι 2560x1080 αλλα 2560x1440 οπως του video). Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από Fulgore 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Fulgore είπε Βεβαια το αποτελεσμα ειναι το ιδιο,οτι πρεπει να αποφασισει ο ιδιος ο ts(που δεν βλεπω να σχολιαζει.....)τι θελει ο ιδιος απο τον εαυτο του και τι θα κανει. +1 από μένα. 9 λεπτά πριν, ilos είπε Δεν ισχύει απαραίτητα σε όλα τα games αυτό. Σε όσα πχ κάνουν crop και resize για 21¨9 ισχύει και το αντίστροφο κιόλας😅. Στα native 21:9 λόγω μεγαλύτερο fov θα έχεις περισσότερα draw calls για αντικείμενα πάνω στην cpu, αλλά παραλείπεις ότι μεγαλώνει μαζί και το pixel count ταυτόχρονα και πέφτει και φόρτος και στην gpu. Γενικά μην το ψειρίζουμε πολύ 😅. Δεν το παραλείπω, φυσικά και αλλάζει και ο φόρτος της gpu, δεν γράφω κάτι αντίθετο. Για όσα κάνουν crop και resize δεν βρίσκω το emoticon που ξερνάει... όντως συμβαίνει και το ξέχασα αλλά σαν purist ultrawide masterace δεν παίζω τέτοια. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από DiaperCh@nger 2
Havik Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Fulgore είπε Μονο που ουτε i7 2600k με αναλογο overclock εχεις,ουτε gtx 1080ti,ουτε αναλογο monitor(οχι 2560x1080 αλλα 2560x1440 οπως του video). Αμάν την καταστροφή φαίρνεις Sorry αρχικά πήγα να απαντήσω σε όλους έναν έναν αλλά δεν σας προλάβαινα και είπα να τα δω όλα μαζί αργότερα, έτσι πήγα να μαγειρέψω Λοιπόν, σίγουρα θα πάρω οθόνη, μέχρι στιγμής έχω δει από κοντά και έχω χρησιμοποιήσει για 5/10 λεπτά 34” uw 1080p, 28” 16:9 4K, 32” 16:9 1440p και το χειμώνα έτυχε να παίξω λίγο σε 32:9 δεν θυμάμαι πόσες ίντσες αλλά ήταν πολλές, δεν έτυχε ακόμα να βρω 29” uw. H 27" 16:9 αποκλείεται , σε μέγεθος είναι κοντά στην τρέχουσα οθόνη, 32” 16:9 1440p too big και 1440p, 32:9 δεν μου άρεσε καθόλου, ιδανικό θα ήταν κάνα 20:10 που δεν υπάρχει . Η 34” uw είναι πρώτη σαν επιλογή, με χαλάει το 1080p, 28” 16:9 4K δεύτερη, πέρα από το ότι είναι 4Κ με ότι συνεπάγετε αυτό από απατήσεις δεν θέλω 16:9, λόγο μεγέθους βέβαια τρώγετε, τέλος μια μικρή περίπτωση για 29” αν την πάρει φίλος και την δω, με χαλάει το ύψος που είναι σαν 23”, πλεονέκτημα είναι ότι είναι φτηνή ~200€ οπότε σε κάνα χρόνο μπορώ άνετα να την δώσω και να πάρω καινούρια. Ξέρω το ένα μου μυρίζει το άλλο μου βρωμάει… δυστυχώς έτσι είναι, κάνουμε υποχωρήσεις αλλιώς όλοι θα είχαμε 34” uw 8k 10bit (true) HDR κτλ κτλ, από uw κοιτάω την LG 34WK650-W παίζει συχνά στα 360€ είναι και HDR (HD”aren’t’” τρομάρα μου), μια άλλη επιλογή για πιο φτηνά 310€ είναι η LG 34WK500-P (χωρίς ρυθμιζόμενο κατ’ύψος βάση, λίγο χαμηλότερη φωτεινότητα στα 250 αντί 300 και μόνο με HDMI άρα και 60Hz αντί 75Ηz (και ας λέει η LG ότι θέλει). GPU το έχω αποφασίσει ότι θα αλλάξω, την έχω βάλει είδη αγγελία, και να μην πάρω άμεσα δεν υπάρχει πρόβλημα μπορώ να βολευτώ με κάποια πιο παλιά για κάποιους μήνες, πάντως εγώ θεωρώ ότι η HD7970 είναι πολύ καλή σε 1080p, τραγικό μεν αλλά ακόμα και σήμερα την παλεύει σε σύγκριση GTX1050ti, το τελευταίο game που έπαιξα πριν κάνα δυο μήνες ήταν το Hellblade Senua's Sacrifice και ήταν μια χαρά, υπάρχουν κάποια game που θέλω να παίξω μόλις βρω χρόνο, προς το παρόν άρχισα για τρίτη φορά POE. To cpu θεωρούσα ότι θα με περιόριζε πολύ, δεν έχω βρει κάποιο review για τον 2500k σε 1440p, πάντως από videos στο YT με λίγο OC (4.5Mhz νομίζω ήταν) με GTX1070 αλλά και 1080 τα πήγαινε καλά σε 1440p, δεν φαινόταν να έχει θέμα bottleneck, τα review που έλεγαν για την 2600k και μεγαλύτερη ανάλυση ότι είναι οκ σε average αλλά και <1% FPS ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που άνοιξα το θέμα προς συζήτηση, τον 2500k τον έβαλα αγγελία και είδη ψάχνω για 2600k, πιστεύω ότι η μικρή χρηματική διαφορά σαν μεταχειρισμένα αξίζει να την δώσω. Το χειμώνα σκεφτόμουν να δώσω το σύστημα μου όπως είναι (CPU, MOBO,RAM, GPU) αλλά οι τιμές τόσο ram όσο και gpu ήταν απαγορευτικές, πέρα από την gpu το βάρος του ##0€ στην ram ήταν βαρύ, cockblock που λένε στο χωρίο μου, έβλεπα σε αγγελίες i7 6700κ με μητρική σε δελεαστικές τιμές αλλά με χάλαγε τόσο το κόστος ram όσο και οι 4 πυρήνες, για καινούριο σύστημα θεωρώ τους 6 σαν ελάχιστο, έχω κάποιες παραξενιές αν θέλετε, όπως π.χ. το κόλλημα με το 1440p... Συμφωνώ για το 16:10, σε 24” ίντσες τουλάχιστον δεν υπάρχει σύγκριση με το 16:9, 120pixel κάνουν την διαφορά! To review στο Nexus είναι με 1080p, στο guru με 1440p ουσιαστικά βγάζω το ίδιο συμπέρασμα με hardwarecanucks. Δεν ήξερα ότι η 21:9 επιβαρύνουν το cpu περισσότερο από ότι οι 16:9 αναλύσεις και βασικά τώρα που το διάβασα νομίζω μου το είχε αναφέρει ένα φίλος αλλά το ξέχασα τελείως. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2018 από Havik
Fulgore Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Σε εφαγα αλλα τωρα εγινες καπως πιο αναλυτικος σε αυτο. Στα του επεξεργαστη τα ειπαμε. i5 8400 ή ryzen 5 1600/2600 εχουν πιασει σαν τιμες χωμα .Αυτο οσον αφορα την αναβαθμιση παντα,τωρα αν τυχει και απλα αλλαξεις τον 2500 σε 2600κ ή 3770 αυτο ειναι δικο σου θεμα. Ο cpu σου σε περιοριζει περισσοτερο αν εχεις καρτα επιπεδου 1080/1080ti και αν παιζεις σε 1080p 144hz που εκει ναι κραταει την καρτα πισω ο i5 σε σχεση με πιο καινουργιους επεξεργαστες. Για την οθονη επειδη δεν σε βλεπω να αγοραζεις καμια 1080ti(δεν αναφερεις πουθενα παλι για τι καρτα σε ενδιαφερει)ξεχνας με το καλημερα το 4κ.Περαν τουτου στα υπολοιπα δεν ειναι οτι το ενα σου βρωμαει ή το αλλο σε χαλαει,το παν ειναι οτι δεν σου φτανουν τα χρηματα για να αγορασεις σωστη αναλογια. Οι 34αρες οθονες σε UW αξιζουν μονο σε μεγαλυτερη αναλυση τυπου 3440x1440 λογω των πολλων ιντσων,αλλα κοστιζουν και αναλογα. Βεβαια εξακολουθω να μην βγαζω ακρη για ποιο λογο εχεις κολλημα για 1440p αναλυσεις αφου η οθονη που θα αγορασεις ειναι 1080p... Επισης εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω απο τα παραπαρανω που γραφεις ουτε τι σκεφτεσαι να κανεις τωρα στο κομματι του επεξεργαστη,ουτε στα της καρτας γραφικων.Υποτιθεται οτι μιλαμε για αμεσες αγορες παντα,οχι αγορες μετα απο μηνες γιατι πολλοι παραγοντες μπορει να αλλαξουν μεχρι τοτε αρα δεν εχει νοημα να γραφουμε το οτιδηποτε. Δεν εχει τελος καποιο νοημα να δωσεις την 7970 νωριτερα για να παιζεις για καποιο διαστημα(καμποσους μηνες) με χειροτερη καρτα,κακο στον εαυτο σου κανεις χωρις λογο.Την 7970 θα την δωσεις για να παρεις εκεινη την στιγμη την νεα καρτα 2
ilos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 @Havik πες μας budget και monitor για να σε κατευθύνουμε, αν και σε γενικές γραμμές είναι σωστά αυτά που γράφει ο fulgore από πάνω. Αν απλά το κοιτάς εγκυκλοπαιδικά και δεν ενδιαφέρεσαι ακόμα για αναβάθμιση μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Σεπτέμβρη που ίσως να έχουν βγει geforce 11xx ή του χρόνου που θα γίνει μεγάλο πανηγύρι με τους zen 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα