poulinos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 2 minutes ago, Γιώργος Γ. said: Από πάροχο πιο πάνω δεν πιάνω. Επίσης, όταν άνοιξα το utility, μου έλεγε 273. αυτη ειναι η ταχυτητα των powerlines αναμεσα τους.σε δικτυο πανε μεχρι 100.η θα πρεπει να εχεις παραπανω απο vdsl 100 ή να θες να μεταφερεις μεγαλα αρχεια για να καταλαβεις οτι δεν τραβαει 1
Salvation81 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε Από πάροχο πιο πάνω δεν πιάνω. Επίσης, όταν άνοιξα το utility, μου έλεγε 273. 27.3 πρακτικα πανω κατω. Βεβαια ειναι εικονικο, για να δεις το πραγματικο πρεπει να κανεις τεστ (βαλε ενα λαπτοπ στην αλλη πλευρα και κανε με το ΑΤΤΟ πχ για κατι στο μπαμ μπαμ). Αν το κτηριο ειναι παλιο παντως δυσκολο να δεις πανω απο 15 αντε 20 πραγματικα. 1
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 On 29/09/2018 at 15:38, Salvation81 said: 27.3 πρακτικα πανω κατω. Βεβαια ειναι εικονικο, για να δεις το πραγματικο πρεπει να κανεις τεστ (βαλε ενα λαπτοπ στην αλλη πλευρα και κανε με το ΑΤΤΟ πχ για κατι στο μπαμ μπαμ). Αν το κτηριο ειναι παλιο παντως δυσκολο να δεις πανω απο 15 αντε 20 πραγματικα. 27.3 mbyte δεν ειναι λιγο αλλα στην πραξη δεν θα πετυχει τοσο γιατι οι ports στο powerline ειναι 100αρες.οποτε οτι και να γινει θα το κοψει πρωτα η ethernet που παιζει 100 και μετα θα τον κοψει και το hardware του powerline. και μην το πηγαινετε αν το κτιριο ειναι παλιο η καινουριο.μπορει να ειναι παλιο και 20 τετραγωνικα και να παιξει και στα 300 το link και μπορει να ειναι καινουριο 200 τετραγωνικα με τριφασικο ρευμα και να μην παιξει ουτε 10 mbit στο link. to tp link 4010pkit ειναι ενα απλο powerline value for money. 1
Salvation81 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 3 ώρες πριν, poulinos είπε 27.3 mbyte δεν ειναι λιγο αλλα στην πραξη δεν θα πετυχει τοσο γιατι οι ports στο powerline ειναι 100αρες.οποτε οτι και να γινει θα το κοψει πρωτα η ethernet που παιζει 100 και μετα θα τον κοψει και το hardware του powerline. και μην το πηγαινετε αν το κτιριο ειναι παλιο η καινουριο.μπορει να ειναι παλιο και 20 τετραγωνικα και να παιξει και στα 300 το link και μπορει να ειναι καινουριο 200 τετραγωνικα με τριφασικο ρευμα και να μην παιξει ουτε 10 mbit στο link. to tp link 4010pkit ειναι ενα απλο powerline value for money. Μα γιαυτο λεω οτι δεν θα δει πανω απο 15-20 πραγματικα (και αν). Απο εκει και περα αν η αποσταση των καλωδιωσεων ειναι μικρη ναι οκ αλλα γενικα οσο πιο νεα η καλωδιωση τοσο καλυτερες ταχυτητες μπορει να επιτευχθουν.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Just now, Salvation81 said: Μα γιαυτο λεω οτι δεν θα δει πανω απο 15-20 πραγματικα (και αν). Απο εκει και περα αν η αποσταση των καλωδιωσεων ειναι μικρη ναι οκ αλλα γενικα οσο πιο νεα η καλωδιωση τοσο καλυτερες ταχυτητες μπορει να επιτευχθουν. ουτε καν 15-20 .στην θεωρια δεν θα δει πανω απο 12.5 mbyte που ειναι τα 100mbit.και λιγοτερο στην πραξη.απλα δεν ειναι θεμα καλωδιωσης ρευματος οτι δεν θα πετυχει καλες ταχυτητες. ειναι και θεμα καταρχην ethernet 100mbit και hardware.δηλαδη αν το link ειναι στα 273 mbit θα μπορουσε να πετυχει παραπανω απο 12mbyte/sec αν δεν ειχε 100αρα ethernet. στα gigabit powerlines εκει ναι ο περιορισμος ερχεται λογω hardware και λογω καλωδιωσεων.εχουν μεν gigabit αλλα πολλες φορες δεν ειναι τοσο δυνατα για να επιτυχουν τετοια ταχυτητα. επισης δεν το παω ποτε με το αν ενα σπιτι ειναι καινουριο η οχι οπως και το ιδιο και στα τηλεφωνικα καλωδια.ακουω πολυ κοσμο να λεει θα ριξω Utp γιατι η πολυκατοικια ειναι 20 χρονων.το καλωδιο που περαστηκε 20 χρονια πριν και ειναι ραζιμ ειναι το ιδιο που μπορει να περαστει σε μια νεα πολυκατοικια τωρα (αν ο αλλος δεν περασει Utp).επισης το καλωδιο ειναι πισω απο τοιχο μεσα σε σπιραλ οποτε δεν σημαινει οτι θα παθει κατι.τιςπερισσοτερες φορες που εχω δει προβληματα σε καλωδιωσεις δεν φταιει η καλωδιωση αλλα φταινε ειτε οξειδωσεις ειτε ασχετα καλωδια που εχουν τραβηχτει εξωτερικα ειτε οξειδωμενα πριζακια ή λαθος κουμπωμενα πριζακια.στο vdsl τις περισσοτερες φορες δε φταιει και το πως εχουν φτιαξει την καλωδιωση.το ιδιο και για τα ρευματα.ενα σπιτι παλιο μπορει να εχει καλα καλωδια ρευματος και να παιζει το powerline μια χαρα.προβλημα θα εχει καποιος με τα νεα powerline αμα δεν εχει γειωση στο σπιτι.εκει θα χασει σε ταχυτητα.θα παιξουν μεν αλλα θα χρησιμοποιησουν τους 2 αγωγους και θα παιξουν πιο αργα.οτι φτασαμε 2018 δεν σημαινει οτι βαζουν παντα καλυτερα καλωδια ρευματος ή τηλεφωνικα απο οτι πριν απο 15 χρονια.επισης σε νεα σπιτια μπορει να χασεις ακομα περισσοτερο σε ταχυτητα οταν εχεις σε καθε δωματιο 5-6 πριζες ενω παλια ειχες μονο μια πχ.εχεις λιγοτερα μετρα καλωδιο. 1
konstantin79 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μια καλή προσφορά για powerline ειναι τα παρακάτω https://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-av1000-2-port-gigabit-passthrough-powerline-starter-kit-tl-pa7020p-kit-1169979.html για οποιον ενδιαφέρεται, ειναι 1000αρια και ενα 10ρικο πιο κάτω απο το skroutz περίπου. Στον 1 χρόνο που τα έχω δείχνουν σταθερά χωρις αποσύνδεση.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 49 minutes ago, konstantin79 said: Μια καλή προσφορά για powerline ειναι τα παρακάτω https://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-av1000-2-port-gigabit-passthrough-powerline-starter-kit-tl-pa7020p-kit-1169979.html για οποιον ενδιαφέρεται, ειναι 1000αρια και ενα 10ρικο πιο κάτω απο το skroutz περίπου. Στον 1 χρόνο που τα έχω δείχνουν σταθερά χωρις αποσύνδεση. καλο ειναι που και που να κοιτας για firmware update:) για καθε version ειναι διαφορετικα firmware
bill_viper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, poulinos είπε καλο ειναι που και που να κοιτας για firmware update:) για καθε version ειναι διαφορετικα firmware Καλημέρα έχω τα κλασσικά TP-Link passthrough (που τα έχει όλη η Ελλάδα :P), πως μπορώ να κάνω ή να ελέγξω αν χρειάζονται update; Υπ'όψιν, τα είχα αγοράσει μεταχειρισμένα μόνο τα 2 κομμάτια powerline χωρίς κουτί κτλ.
konstantin79 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, poulinos είπε καλο ειναι που και που να κοιτας για firmware update:) για καθε version ειναι διαφορετικα firmware Εγώ εχω τα V2 και απο οτι βλεπω και αυτα ειναι τα ίδια. Αναβάθμιση δεν τους εχω κάνει καθώς δεν μου εχουν κανει ποτε αποσύνδεση ή θέμα και είμαι οπαδός του οτι δουλεύει δεν το πειράζουμε. Προτείνεις να το τσεκάρω?
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Just now, konstantin79 said: Εγώ εχω τα V2 και απο οτι βλεπω και αυτα ειναι τα ίδια. Αναβάθμιση δεν τους εχω κάνει καθώς δεν μου εχουν κανει ποτε αποσύνδεση ή θέμα και είμαι οπαδός του οτι δουλεύει δεν το πειράζουμε. Προτείνεις να το τσεκάρω? προσωπικα δεν αφηνω τιποτα χωρις να περασω τελευταιο firmware και δεν μου εχει βγει ποτε σε κακο.σπανια μπορει καποιο firmware Να εχει θεμα αλλα αυτο θα φανει οταν βγει το Firmware και οχι μετα απο πχ ενα μηνα που μπορει να ειναι πανω στο site.αντιθετως εχω πετυχει και σε tp link 4010p kit προβλημα με iptv στο V2 αν θυμαμαι σωστα λογω παλιου firmware. 5 minutes ago, bill_viper said: Καλημέρα έχω τα κλασσικά TP-Link passthrough (που τα έχει όλη η Ελλάδα :P), πως μπορώ να κάνω ή να ελέγξω αν χρειάζονται update; Υπ'όψιν, τα είχα αγοράσει μεταχειρισμένα μόνο τα 2 κομμάτια powerline χωρίς κουτί κτλ. κατεβαζεις το utility και απο εκει μπορεις να δεις ποιο firmware φορανε,μετα κοιτας στο site ποιο firmware εχεις και κανεις το flasharisma μεσα απο το utility.1 λεπτο δουλεια και για τα 2. 2
bill_viper Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, poulinos είπε προσωπικα δεν αφηνω τιποτα χωρις να περασω τελευταιο firmware και δεν μου εχει βγει ποτε σε κακο.σπανια μπορει καποιο firmware Να εχει θεμα αλλα αυτο θα φανει οταν βγει το Firmware και οχι μετα απο πχ ενα μηνα που μπορει να ειναι πανω στο site.αντιθετως εχω πετυχει και σε tp link 4010p kit προβλημα με iptv στο V2 αν θυμαμαι σωστα λογω παλιου firmware. κατεβαζεις το utility και απο εκει μπορεις να δεις ποιο firmware φορανε,μετα κοιτας στο site ποιο firmware εχεις και κανεις το flasharisma μεσα απο το utility.1 λεπτο δουλεια και για τα 2. Ποιο είναι το utility που λες; Κατέβασα την εφαρμογή της TP-Link από το Play Store αλλά δε τα βρίσκει.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2 minutes ago, bill_viper said: Ποιο είναι το utility που λες; Κατέβασα την εφαρμογή της TP-Link από το Play Store αλλά δε τα βρίσκει. https://static.tp-link.com/2018/201809/20180904/PowerLineUtility_Win_180816.zip για windows>δεν ξερω τι παιζει με το utility απο Play store. 1
Salvation81 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 20 ώρες πριν, poulinos είπε ουτε καν 15-20 .στην θεωρια δεν θα δει πανω απο 12.5 mbyte που ειναι τα 100mbit.και λιγοτερο στην πραξη.απλα δεν ειναι θεμα καλωδιωσης ρευματος οτι δεν θα πετυχει καλες ταχυτητες. ειναι και θεμα καταρχην ethernet 100mbit και hardware.δηλαδη αν το link ειναι στα 273 mbit θα μπορουσε να πετυχει παραπανω απο 12mbyte/sec αν δεν ειχε 100αρα ethernet. στα gigabit powerlines εκει ναι ο περιορισμος ερχεται λογω hardware και λογω καλωδιωσεων.εχουν μεν gigabit αλλα πολλες φορες δεν ειναι τοσο δυνατα για να επιτυχουν τετοια ταχυτητα. επισης δεν το παω ποτε με το αν ενα σπιτι ειναι καινουριο η οχι οπως και το ιδιο και στα τηλεφωνικα καλωδια.ακουω πολυ κοσμο να λεει θα ριξω Utp γιατι η πολυκατοικια ειναι 20 χρονων.το καλωδιο που περαστηκε 20 χρονια πριν και ειναι ραζιμ ειναι το ιδιο που μπορει να περαστει σε μια νεα πολυκατοικια τωρα (αν ο αλλος δεν περασει Utp).επισης το καλωδιο ειναι πισω απο τοιχο μεσα σε σπιραλ οποτε δεν σημαινει οτι θα παθει κατι.τιςπερισσοτερες φορες που εχω δει προβληματα σε καλωδιωσεις δεν φταιει η καλωδιωση αλλα φταινε ειτε οξειδωσεις ειτε ασχετα καλωδια που εχουν τραβηχτει εξωτερικα ειτε οξειδωμενα πριζακια ή λαθος κουμπωμενα πριζακια.στο vdsl τις περισσοτερες φορες δε φταιει και το πως εχουν φτιαξει την καλωδιωση.το ιδιο και για τα ρευματα.ενα σπιτι παλιο μπορει να εχει καλα καλωδια ρευματος και να παιζει το powerline μια χαρα.προβλημα θα εχει καποιος με τα νεα powerline αμα δεν εχει γειωση στο σπιτι.εκει θα χασει σε ταχυτητα.θα παιξουν μεν αλλα θα χρησιμοποιησουν τους 2 αγωγους και θα παιξουν πιο αργα.οτι φτασαμε 2018 δεν σημαινει οτι βαζουν παντα καλυτερα καλωδια ρευματος ή τηλεφωνικα απο οτι πριν απο 15 χρονια.επισης σε νεα σπιτια μπορει να χασεις ακομα περισσοτερο σε ταχυτητα οταν εχεις σε καθε δωματιο 5-6 πριζες ενω παλια ειχες μονο μια πχ.εχεις λιγοτερα μετρα καλωδιο. To "λαθος" που κανεις ειναι οτι αναφερεσαι σε διαφορετικες περιπτωσεις ενω εγω οχι. Οταν λεω πως σε μια νεα κατασκευη με νεες καλωδιωσεις ρευματος θα μπορουν να επιτευχθουν μεγαλυτερες ταχυτητες εννοω σε καρμπον καταστασεις. Πχ 2 πριζες ανα δωματιο και στις 2 περιπτωσεις, ιδιο μηκος καλωδιων και ουτω καθεξης. Επισης πλεον ολα τα καλα powerline ειναι Gigabit οποτε μπορουν να πιασουν πανω απο 12-13, πολλες ομως φορες δεν πιανουν λογο παλαιοτητας καλωδιωσεων και εννοειται οπως ειπες και εσυ το μηκος που εχουν.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 49 minutes ago, Salvation81 said: To "λαθος" που κανεις ειναι οτι αναφερεσαι σε διαφορετικες περιπτωσεις ενω εγω οχι. Οταν λεω πως σε μια νεα κατασκευη με νεες καλωδιωσεις ρευματος θα μπορουν να επιτευχθουν μεγαλυτερες ταχυτητες εννοω σε καρμπον καταστασεις. Πχ 2 πριζες ανα δωματιο και στις 2 περιπτωσεις, ιδιο μηκος καλωδιων και ουτω καθεξης. Επισης πλεον ολα τα καλα powerline ειναι Gigabit οποτε μπορουν να πιασουν πανω απο 12-13, πολλες ομως φορες δεν πιανουν λογο παλαιοτητας καλωδιωσεων και εννοειται οπως ειπες και εσυ το μηκος που εχουν. και ξαναλεω.ας παρουμε τα ιδια μηκη καλωδιων και τις ιδιες πριζες.που ξερεις τι καλωδιο εχει περασει ο πρωτος και τι καλωδιο εχει περασει ο δευτερος για να ξερεις αν θα παιξει καλυτερα του πιο νεου σπιτιου.οτι καποιος εχει νεο σπιτι δεν σημαινει οτι μπορει να εχει περασει καλυτερα καλωδια απο καποιον που εχει το σπιτι χτισμενο πριν 5 χρονια.το ιδιο και στα τηλεφωνικα. ενας μπορει να εριξε Utp cat6 πριν 5 χρονια και ο αλλος να εχτισε τωρα σπιτι και να εβαλε πολυκλωνο cat5 μαρκα οτι να νε. Επισης ακομα και τα gigabit powerline μπορει να κλειδωσουν μεταξυ τους με κατι 700mbit αλλα στην πραξη παλι δεν θα τα πετυχεις τα 700mbit για διαφορους λογους.τα καλωδια ειναι μεσα σε τοιχους και σωληνες.και 10 χρονια μπορει να περασουν και αν το βγαλεις να μην εχει καμια διαφορα απο το καινουριο.
Salvation81 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε και ξαναλεω.ας παρουμε τα ιδια μηκη καλωδιων και τις ιδιες πριζες.που ξερεις τι καλωδιο εχει περασει ο πρωτος και τι καλωδιο εχει περασει ο δευτερος για να ξερεις αν θα παιξει καλυτερα του πιο νεου σπιτιου.οτι καποιος εχει νεο σπιτι δεν σημαινει οτι μπορει να εχει περασει καλυτερα καλωδια απο καποιον που εχει το σπιτι χτισμενο πριν 5 χρονια.το ιδιο και στα τηλεφωνικα. ενας μπορει να εριξε Utp cat6 πριν 5 χρονια και ο αλλος να εχτισε τωρα σπιτι και να εβαλε πολυκλωνο cat5 μαρκα οτι να νε. Επισης ακομα και τα gigabit powerline μπορει να κλειδωσουν μεταξυ τους με κατι 700mbit αλλα στην πραξη παλι δεν θα τα πετυχεις τα 700mbit για διαφορους λογους.τα καλωδια ειναι μεσα σε τοιχους και σωληνες.και 10 χρονια μπορει να περασουν και αν το βγαλεις να μην εχει καμια διαφορα απο το καινουριο. Δεν μιλαω για 5-10 χρονια σπιτι....Ελλαδα ζουμε, υπαρχουν και 30 και 40 και 50 και 70 ετων σπιτια.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα