Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 7/6/2018 στις 5:01 ΜΜ, tornado είπε

Σκοπευω να ξεκινησω ενα αποταμιευτικο λογαριασμο για μικρο παιδι με τα εξης χαρακτηριστικα:

Ληξη: μετα απο 15 χρονια

ποσο: ας πουμε 100 ευρω το μηνα σταθερα.

Θεωρητικα αυτο αποδιδει απο μονο του, 18.000 ευρω.

Ψαχνω προγραμματα που να εχουν την καλυτερη αποδοση και σαφως κατι παραπανω απο τα 18 χιλιαρικα.

Καμια ιδεα?

Εκτός όλων των άλλων θα πρέπει να υπολογίσεις μετά απο 15 χρόνια σε τι νόμισμα θα εισπράξεις τα χρήματα,όπως και επίσης αν εξακολουθήσει να υπάρχει το ευρώ τι αξία θα έχουν τα 18 χιλιάρικα το 2033.

Μπορεί να σου φαίνεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας η κατάρρευση της ευρωζώνης στα επόμενα 15 χρόνια,αλλά και το μνημόνιο του Μαιου του 2010 για το 1995 φάνταζε και αυτό ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως η επιλογή αυτή είναι 100% άστοχη.Θα χάσεις τα λεφτά σου.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 8/6/2018 στις 4:22 ΜΜ, IOSIF SALEM είπε

Εκτός όλων των άλλων θα πρέπει να υπολογίσεις μετά απο 15 χρόνια σε τι νόμισμα θα εισπράξεις τα χρήματα,όπως και επίσης αν εξακολουθήσει να υπάρχει το ευρώ τι αξία θα έχουν τα 18 χιλιάρικα το 2033.

Μπορεί να σου φαίνεται ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας η κατάρρευση της ευρωζώνης στα επόμενα 15 χρόνια,αλλά και το μνημόνιο του Μαιου του 2010 για το 1995 φάνταζε και αυτό ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως η επιλογή αυτή είναι 100% άστοχη.Θα χάσεις τα λεφτά σου.

συνεπως καταληγεις οτι η καλυτερη επενδυση ειναι κατω απο το παπλωμα?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tornado είπε

τα οποια τον ενα μηνα εχουν 100 δολλαρια το ενα και τον αλλο 1000?

Ή το αντίστροφο. Γενικά όχι όμως, αν μιλάς για μακροχρόνια ακινησία στο κεφάλαιο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει βγει κάποιος χαμένος. 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, tornado είπε

εχεις παιδια και εχεις κανει κατι αντιστοιχο?

Όχι. Προς το παρόν το κάνω για τον εαυτό μου. Όπως σου είπαν και άλλοι αν και δεν είμαι 100% κατά των ασφαλιστικών/επενδυτικών/αποταμιευτικών προγραμμάτων (+ ομόλογα ή ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς), θεωρώ ότι προσφέρουν στην εποχή μας την ίδια ασφάλεια σκασίματος με το BTC. Το παράδειγμα του συμφορουμίτη με το 1995-->2010, των capital controls και του "σκασίματος" μεγάλων και "φερέγγυων" ασφαλιστικών είναι πολύ καλό. 

Οπότε θεωρώ το στρώμα (θυρίδα, θησαυροφυλάκιο, ξένη τράπεζα με 0% επιτόκιο, κλπ) μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά γνωρίζοντας ότι χάνεις από τον πληθωρισμό. Για να ασχοληθείς με brokers/forex θέλει και προσωπικό χρόνο εκτός του να εμπιστευτείς τα χρήματα σου σε κάποιον για να τα επενδύσει.

Στα 18 κι εγώ βρήκα λεφτά σε έναν λογαριασμό από τους παππούδες μου, όπως πολλοί από εμάς αλλά λόγω δραχμής ποτέ δεν έψαξα/έμαθα αν τελικά είχαν μεγαλύτερη αγοραστική αξία από τότε που οι παππούδες τα κατέθεσαν. 

Δημοσ.

Απο θεμα αρχης και τακτικης, σπιτι ποτε δεν εχω κατι παραπανω απο 100 ευρω για ευνοητους λογους.

Παντα υπολογιζω στο χειροτερο ενδεχομενο  και λειτουργω με αυτη την λογικη.

Απο την αλλη, επι του θεματος θα ανοιξω ενα απλο λογαριασμο και τελειωσε.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tornado είπε

συνεπως καταληγεις οτι η καλυτερη επενδυση ειναι κατω απο το παπλωμα?

Η καλύτερη επένδυση είναι ο χρυσός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/6/2018 στις 6:02 ΜΜ, bill999r είπε

Δεν είδες τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τις φούσκες - ασφάλειες; 

Στην καλύτερη λοιπόν οι ασφαλισμενοι πήραν τα λεφτά τους. 

Σε άλλες περιπτώσεις πήραν ψίχουλα (βλέπε Aspis)  κ στη χειρότερη - όπως η δική μου, (Nationale Netherlande ή ING ή όπως λέγεται τώρα NN) δεν πήραμε τίποτα. 

Τι εγινε στην nn ing και δεν πηρες κατι?

Τα παλια χρονια δεν υπηρχε εστω και στα  χαρτια ελαχιστο εγγυημενο ποσο καταθεσεων ουτε solvency ii...παντα ομως θα υπαρχουν παραθυρακια για μη ασφαλισμενα προιοντα

Τωρα το ποιο προγραμμα χαρακτηριζεται ασφαλιστικο ή επενδυτικο ειναι μεγαλο στορυ οπως και που επενδυσαν τα λεφτα...π.χ. καποιο ειδος τραπεζικου bond που τους βολευει ή  σε καποιο fund αλλα  με τι ασφαλεια ;

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Στην ING ή NN ή όπως θα λέγεται στο μέλλον όταν ξαναλλαξει όνομα ο πατέρας μου είχε κάνει το 1992-93 από 2 ασφαλιστικά συμβόλαιο για κάθε παιδί (εμένα κ την αδερφή μου). Δεν θυμάμαι να σου πω με τι ακριβώς ήταν συνδεδεμένα, ομόλογα, unit linked μιας κ το δικαστήριο έγινε πριν 4 χρόνια κ τα έχω ξεχάσει. 

Από το ένα συμβόλαιο εισέπραξα εν έτη 2015 100 ευρώ. 

Το άλλο συμβόλαιο, όταν διάβασα αναλυτικά τους όρους του πρωταρχικου συμβολαίου περιελάμβανε εγγυημένη απόδοση όπως και ρήτρα αυτόματης εξυπηρέτησης του συμβόλαιου σε περίπτωση αναπηρίας ή θανάτου του συμβαλλομενου. 

Το 2000 λοιπόν αυτό το συμβόλαιο, που για την εποχή τους ήταν πολύ καλό, άλλαξε μονομερώς και μετατράπηκε σε ομόλογα εσωτερικού νομίζω. Στους νέους όρους η εταιρία ανέφερε τη μετατροπή κ σε περίπτωση μη αποδοχής των όρων απλά σου επέστρεφαν ένα ποσό. 

Προφανώς η ασφαλιστήρια μας - οικογενειακή φίλη παραμυθιασε τους γονείς μου, όπως κ άλλους τόσους γονείς πως η μετατροπή ήταν για καλό κ συνεχίσαμε να είμαστε στη συγκεκριμένηεταιρία, ενώ θα μπορούσαν να της τραβήξουν μια καλή μήνυση κ να αποζημιωθούν. 

Τεσπα τα χρόνια πέρασαν κ όταν πήγα να είσπραξω, αφού μου ζήτησαν κάποιο  χρόνο κ καλά για να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητες,  μετά από πολλές πιέσεις κ ενοχλήσεις από μέρους μου, μου είπαν ότι τα συγκεκριμένα συμβόλαια, τα είχαμε πρόωρα σπάσει εγώ κ η αδερφή μου κ μάλιστα εισέπραξαμε επιταγες γύρω στα 400 ευρώ έκαστος. 

Αμέσως όπως καταλαβαίνεις έβαλα δικηγόρο, αναζήτησα τις διαγραμμές επιταγές που είχαμε φαινομενικά εισπράξει κ μάλιστα όντας ανήλικος, κ αφού βρήκα κάμποσα στοιχεία πλαστογραφιας, κ άλλες παρανομίες προχώρησα σε μήνυση κ αγωγή. 

Το αποτέλεσμα; 

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη μετά το πέρας 5 ετών από την τέλεση - κ όχι από το χρόνο που το θύμα αντιλαμβάνεται την απάτη - ενός πλημμεληματος αυτό διαγράφεται κ εσύ μένεις μαλακας με 1000+ ευρώ στο μαλακα δικηγόρο που ουσιαστικά στα έφαγε (διότι σε μετέπειτα φασαρία επικαλέστηκε άγνοια) και κάποια στελέχη, ασφαλιστές να πίνουν στην υγεία του ιδρώτα των γονιών σου. 

Αυτά με τη συγκεκριμένη εταιρία κ τους ασφαλιστές τους. Μπορεί μέσω δικαιοσύνης να μην βγαίνει άκρη αλλά σίγουρα κάποια στιγμή από μένα θα το βρούνε.... 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να υποθεσω οτι το ιδιο συμβαινει με τα ασφαλιστικα προγραμματα εθνικης - πειραιως?

εντιτ: το ξανασκεφτηκα το θεμα με πρωινο καφεδακι και θα παω αλλιως,

δεν δεσμευω κανενα κεφαλαιο σε κανενα επενδυτικο προγραμμα,

και αντι αυτου μολις συμπληρωσω ενα μικρο κεφαλαιο θα τα επενδυσω σε ενα δυαρι η γκαρσονιερα.

Αυτο το θεωρω καλυτερο επενδυτικο προγραμμα το οποιο αν νοικιαζεται σου αποδιδει πολυ καλυτερο τοκο.

Αν το κεφαλαιο χρειαστει πχ για σπουδες μπαινει πωλητηριο και τελος.

Εκτος βεβαια αν μου κατσει κανα σεισμος αλλα οκ αν ειμαι τοσο γκαντεμης ας παει και το παλιαμπελο ;)

Επεξ/σία από tornado
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 9/6/2018 στις 7:01 ΜΜ, tornado είπε

να υποθεσω οτι το ιδιο συμβαινει με τα ασφαλιστικα προγραμματα εθνικης - πειραιως?

εντιτ: το ξανασκεφτηκα το θεμα με πρωινο καφεδακι και θα παω αλλιως,

δεν δεσμευω κανενα κεφαλαιο σε κανενα επενδυτικο προγραμμα,

και αντι αυτου μολις συμπληρωσω ενα μικρο κεφαλαιο θα τα επενδυσω σε ενα δυαρι η γκαρσονιερα.

Αυτο το θεωρω καλυτερο επενδυτικο προγραμμα το οποιο αν νοικιαζεται σου αποδιδει πολυ καλυτερο τοκο.

Αν το κεφαλαιο χρειαστει πχ για σπουδες μπαινει πωλητηριο και τελος.

Εκτος βεβαια αν μου κατσει κανα σεισμος αλλα οκ αν ειμαι τοσο γκαντεμης ας παει και το παλιαμπελο ;)

Όλα είναι θέμα οικονομικής στρατηγικής, τι εννοώ, έχουμε τρία πορτοφόλια.

1ο Πορτοφόλι: Καθημερινές αγορές, έξοδα διαβίωσης, διασκέδασης κτλπ
2ο Πορτοφόλι: Είναι χρήματα εξασφάλισης (είτε σύνταξη είτε σπουδές). Εδώ ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε πολύ μικρό ρίσκό άρα θα έχουμε και μικρή απόδοση.
3ο Πορτοφόλι: Επενδύσεις, έχουν μεγαλύτερο ρίσκο αλλά και μεγαλύτερη απόδοση.

Είναι σημαντικό να κάνουμε σωστή διασπορά του εισοδήματος μας στα παραπάνω τρία πορτοφόλια.

(Όπως καταλάβατε είμαι ασφαλιστής αλλα δεν γράφω με σκοπό την πώληση, γιαύτο και δεν αναφέρω εταιρείες επιτόκια κτλπ)

Δημοσ.

Καλημέρα

Επέτρεψε μου να σου αναφέρω τα εξής

Για την αγορά ακινήτου θα πρέπει να έχεις ενα ικανοποητικο ποσό , υπολογισε τον ενφια που στην ξεφτίλα θα ειναι 200 ευρώ κάθε ετος υπολόγισε τα έξοδα για να το φτιάξεις όπως θες, ανακαινήσεις κτλ, υπολογισε και φόρο 15% στα ενοικία , υπολόγισε και λογαριασμους κτλ

Σε οτι και να επενδύσεις σου εύχομαι να πανε ολο καλα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...