Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsakali_gr είπε

Ωραίο το άρθρο και χρήσιμες οι συμβουλές που περιέχει. Βέβαια, η κατάσταση είναι διαφορετική αν είσαι συλλέκτης ή αν έχεις το μικρόβιο να ψάχνεις ειδικές ή limited εκδόσεις στο λανσάριμα. Σε αυτήν την περίπτωση ορισμένες φορές αν δεν κάνεις εγκαίρως προ-παραγγελία ή δεν αγοράσεις day one καταλήγεις να μην το βρεις καθόλου ή να αναγκαστείς να χρυσοπληρώσεις το παιχνίδι, κι άλλες βέβαια θα πληρώσεις full price στο launch και μετά από καιρό η τιμή θα είναι χώμα και θα κλαίς όσα έδωσες. Μου έρχονται στο μυαλό τίτλοι όπως το Deus Ex που έδωσα 120 ευρώ να πάρω τη συλλεκτική, το game ήταν αρκετά αξιοπρεπές και τελικά η συλλεκτική κάποια στιγμή είχε φτάσει να κάνει 20-30 ευρώ (και να υπάρχει σε στοκ). Από την άλλη, βλέπεις συλλεκτικές τίτλων όπως του Witcher, του Halo και του Assassin's Creed, να ξεκινάνε στα 100-150 ευρώ και λίγο καιρό μετά να ξεφεύγουν στα 250+.
Στις συλλεκτικές η κατάσταση είναι random, και δεν μπορείς να ξέρεις και είναι "ακριβό άθλημα".

Όσον αφορά όμως τα περισσότερα games, όντως μία αναμονή 3-5 μηνών ανάλογα και τον τίτλο, συνήθως εγγυάται ότι θα το πάρεις καινούργιο σχεδόν στη μισή τιμή ή πιο κάτω. Ειδικά αν παίζεις και με μεταχειρισμένα, αυξάνονται οι επιλογές σου. Προσωπικά, αν και έχω τεράστιο backlog με πάνω από 200 παιχνίδια σε PS3 και καμιά 100αρα στο PS4, συνεχίζω να αγοράζω games σε μόνιμη βάση -χωρίς να πω ότι έχω την τόσο μεγάλη οικονομική άνεση- όταν φτάσουν στο ψυχολογικό όριο των 20 ευρώ και κάτω. Κι η αλήθεια ειναι ότι αν περιμένεις, θα τα βρεις σημαντικά φτηνότερα.

Αρκεί να παρακολουθείς και να κάνεις σωστά την έρευνά σου με τις μηχανές σύγκρισης και τα sites προσφορών.

Μια πρόταση εδώ προς τον αρθρογράφο: αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ένα section προς το τέλος με κάποια sites/links για αναζήτηση και σύγκριση προσφορών σε games, για να είναι πιο πλήρες και βοηθητικό το κείμενο.

cc @Ocelote

Από εκεί και πέρα, αυτό που με στεναχωρεί είναι το θέμα της πειρατείας, γιατί πλέον με τόσες επιλογές σε retail και ψηφιακά κανάλια, πραγματικά δεν αξίζει η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός, το ρίσκο (βρες σωστά "καθαρά" αρχεία, απόφυγε ιούς, ψάχνε cracks κλπ) και εν τέλει η παρανομία.

Όταν μπορείς να αγοράσεις AAA παιχνίδια ή συλλογές ολόκληρες σε πλατφόρμες όπως το steam, το gog και πολλές ακόμη με 1 έως 5 ευρώ και επίσης βρίσκεις στο εμπόριο retail στα 15-30 ευρώ, δεν το χωνεύω γιατί πρέπει να καταφύγει κάποιος στο παράνομο download.

Ζημιώνει πρωτίστως εμάς ως gamers, αλλά και τους δημιουργούς και το μέλλον της βιομηχανίας.

Well said sir, well said...

@tsakali_gr

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, BILL5 είπε

επιδη εισαι εσυ τζαμπατσης δεν σημενει οτι ειμαστε και ολοι εμενα το ps3 απο το 2010 που το πηρα με 42 παιχνιδια σκεψου οτι μου εχει στοιχησει πανω απο 1200 ευρω ο υπολογιστης της υπογραφης το 2012 εχει στοιχεισει παλι κανα 1000ρικο αν θυμαμαι καλα ποιος τζαμπατζης και σκεψου μονο ο οτε εχεται στα 100 ευρω το διμηνο για πλακα τι μας λες εσυ ας ειναι καλα ο μπαμπας σου και η μαμα σου

τι χαζομάρες κάθεσαι και γραφεις και εσύ και ο άλλος φίλε μου , ποσο iq έχεις ? καταλαβαίνεις τι διαφορα του trolling από τι πραγματικότητα , όπως διάβασες αυτό που έγραψα εσύ τι κατάλαβες ? και μην μου λες εμενα για κόστος ζωής και έξοδα , μένω μονος μου και πληρώνω ενοίκιο από το 1999 και είμαι 18 χρονια παντρεμένος , το παιδί μου είναι όσο είσαι εσύ , και άμα πληρώνεις το 2018 και εσύ και ο άλλος 100 ευρώ δίμηνο για internet καλά να πάθετε , 24 ευρώ CYTA 50άρα VDSL το μηνα με δωρεάν σταθερά και 180 λεπτά σε κινητά , 

και θα σου πω ένα μυστικό τα πολλά λεφτά φεύγουνε από τα καθημερινά μικρά έξοδα , εκεί τι φάγαμε τι πατάτα με το ευρώ

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giwrgos1995 είπε

καλο ειναι που και που να στηριζεις προσπαθειες για να συνεχησουν . τα games παλιοτερα ηταν αρκετα ακριβοτερα . τωρα τα 70€ μας φαινονται πολλα γιατι εχουμε και καμια 100αρια σκουπιδια στο steam  . σιγουρα δεν μπορεις να τα αγοραζεις ολα day one αλλα σε καποιους τιτλους που θες συνεχεια στηριξε τους σχετικα νωρις . 

Τους νταβατζηδες-publishers εννοεις να στηριξουμε? Διοτι οι δημιουργοι περνουν μικρο κομματι απ τη πιτα, οποτε δεν χανουν και πολλα αμα το αγορασεις φτηνοτερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγινε άρθρο η υπομονή στην αγορά videogames. Tο μόνο θετικό η συζήτηση που ανέκυψε με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. 

1st World Problems....

Επεξ/σία από Feregorn
Δημοσ.

παιδια μπορει να την βλεπετε ρομαντικα την πειρατεια αλλα αν σκεφτεις ποσους ρημαδοιους μπορει να κολλησεις και να υπολειτουργει το συστημα ή να κατεβαζει bitcoin για λογαριασμο καποιου ή να σου παρουν τους κωδικους της τραπεζας η να σου πεταει διαφημισεις ή να σερνεται αστο καλυτερα. οσο καλο και να ειναι το antivirus αξιοπιστη πηγη για να κατεβαζεις πειρατικα games δεν υπαρχει. Ασε που μεχρι να σπασουνε καποια περναει καιρος και τα βρισκεις την ιδια περιοδο με τη μιση τιμη.

Δημοσ.

Ναι ναι σιγα μην καναμε υπομονη οταν βγηκε το Skyrim!

Και ειδικα οταν ξερεις οτι καποιο παιχνιδι κυκλοφορει περιοδο που εχεις χρονο να το παιξεις (πχ σε αδεια ή διακοπες), δεν περιμενεις και τα σκας κανονικα. 'Υπομονη' για αγορα μετα απο πολλους μηνες ή και χρονια θα εκανα μονο για παιχνιδια που δεν με τρελαίνει καθολου το ειδος του κ θα τα αγοραζα σε τελειως δοκιμαστικη/πειραματικη φαση.

• Thanks 1
Δημοσ.
  • Εγώ τώρα αρχίζω να παίζω παιχνίδια του PS2 και του χρόνου θα πάω στο ps3. Μετά από 10 χρόνια θα παίξω και ps4 που θα χουν φθηνήνει 😵
  • Sad 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Janoss είπε
  • Εγώ τώρα αρχίζω να παίζω παιχνίδια του PS2 και του χρόνου θα πάω στο ps3. Μετά από 10 χρόνια θα παίξω και ps4 που θα χουν φθηνήνει 😵

this guy gets it

Δημοσ.
Στις 7/6/2018 στις 10:42 ΜΜ, ikaruga24 είπε

Εκτός και αν θες παιχνίδια της nintendo όπου εκεί το να περιμένεις μάλλον περισσότερο κακό κάνεις. 

Μπα απλα περιμενεις το hack γιατι τα θελει ο ποπος τους 

Δημοσ.

Συμφωνώ ως επι το πλείστον με το άρθρο. Από τους 3A τίτλους μέχρι τα indies και τα budget releases, θα δεις μια πτώση στην τιμή τους ακομα και τις πρώτες εβδομάδες. Μπορεί να είναι απλώς μερικά ευρώ αλλά είναι σίγουρα προς όφελος του gamer. Και εννοείται πως δε κοιτάμε μόνο τις μεγάλες αλυσίδες.

Ημουν και εγώ της λογικής day one, αλλά μετά από τη απαξιωτική κυκλοφορία του Watch Dogs το '14 περιμένω να δω gameplay, reviews και πως θα κινηθεί η εταιρία με τα patches και τα fixes.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι κάποια limited ή collector's κομμάτια τα οποία ρισκάρεις να εξαφανιστούν από την αγορά και μετά να πληρώσεις χρυσά (βλ. προσφατα το God Of War). Πάντως μια πολύ καλή και προσιτή λύση ειναι τα μεταχειρισμένα και στο φόρουμ εδώ μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα και απίστευτες ευκαιρίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, razorblade334 είπε

παιδια μπορει να την βλεπετε ρομαντικα την πειρατεια αλλα αν σκεφτεις ποσους ρημαδοιους μπορει να κολλησεις και να υπολειτουργει το συστημα ή να κατεβαζει bitcoin για λογαριασμο καποιου ή να σου παρουν τους κωδικους της τραπεζας η να σου πεταει διαφημισεις ή να σερνεται αστο καλυτερα. οσο καλο και να ειναι το antivirus αξιοπιστη πηγη για να κατεβαζεις πειρατικα games δεν υπαρχει. Ασε που μεχρι να σπασουνε καποια περναει καιρος και τα βρισκεις την ιδια περιοδο με τη μιση τιμη.

Γι' αυτό έχεις π.χ. dual boot Windows για gaming και Linux για όλα τα άλλα + gaming :)

Κι αυτό σου το λέει κάποιος που έχει μεγάλη συλλογή παιχνιδιών σε κονσόλες και στο PC...

Σε κάποιες περιπτώσεις είσαι αναγκασμένος να καταφύγεις στην πειρατεία π.χ. abandonware, arcade roms κ.α.

Επίσης, επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής αν για κάποιο παιχνίδι έχω αμφιβολίες και τα reviews είναι μοιρασμένα, θα προτιμήσω να κατεβάσω μια πειρατική έκδοση (αν δεν υπάρχει demo -- κακώς) για να δω αν μου αρέσει από πρώτο χέρι.

Τέλος αν το άρθρο και η συζήτηση είναι ένα ακόμη 1st world problem στη λίστα με τα 1st world problems, θα ήθελα να θυμίσω ότι συζητάμε σε τεχνολογικό forum. 

Αν αρχίσουμε να μηδενίζουμε τα πάντα επειδή υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα εκεί έξω, τότε καλύτερα να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο και να κλαίμε τη μοίρα μας.

Επεξ/σία από johnpap21
Επισκέπτης
Δημοσ.
16 ώρες πριν, *nenya* είπε

Ναι ναι σιγα μην καναμε υπομονη οταν βγηκε το Skyrim!

Και ειδικα οταν ξερεις οτι καποιο παιχνιδι κυκλοφορει περιοδο που εχεις χρονο να το παιξεις (πχ σε αδεια ή διακοπες), δεν περιμενεις και τα σκας κανονικα. 'Υπομονη' για αγορα μετα απο πολλους μηνες ή και χρονια θα εκανα μονο για παιχνιδια που δεν με τρελαίνει καθολου το ειδος του κ θα τα αγοραζα σε τελειως δοκιμαστικη/πειραματικη φαση.

Γιατι να περιμενεις? Αλλα παιχνιδια δεν εχεις? Αλλα πραγματα στη ζωη σου δεν κανεις? Στη τελικη αμα εισαι τοσο ανυπομονος κατεβασε το πειρατικο να παιξεις 2 απογευματα να σου φυγει ο καημος μεχρι να πεσει η τιμη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnpap21 είπε

Γι' αυτό έχεις π.χ. dual boot Windows για gaming και Linux για όλα τα άλλα + gaming :)

Κι αυτό σου το λέει κάποιος που έχει μεγάλη συλλογή παιχνιδιών σε κονσόλες και στο PC...

Σε κάποιες περιπτώσεις είσαι αναγκασμένος να καταφύγεις στην πειρατεία π.χ. abandonware, arcade roms κ.α.

Επίσης, επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής αν για κάποιο παιχνίδι έχω αμφιβολίες και τα reviews είναι μοιρασμένα, θα προτιμήσω να κατεβάσω μια πειρατική έκδοση (αν δεν υπάρχει demo -- κακώς) για να δω αν μου αρέσει από πρώτο χέρι.

Τέλος αν το άρθρο και η συζήτηση είναι ένα ακόμη 1st world problem στη λίστα με τα 1st world problems, θα ήθελα να θυμίσω ότι συζητάμε σε τεχνολογικό forum. 

Αν αρχίσουμε να μηδενίζουμε τα πάντα επειδή υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα εκεί έξω, τότε καλύτερα να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο και να κλαίμε τη μοίρα μας.

δε βοηθα καπου οσων αφορα τα malware και τους ιους το να εχεις dual boot. εαν δε το εγραψες για να δικαιολογησεις τον εαυτο σου τοτε μιλαμε για αγνοια κινδυνου απλα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, razorblade334 είπε

δε βοηθα καπου οσων αφορα τα malware και τους ιους το να εχεις dual boot. εαν δε το εγραψες για να δικαιολογησεις τον εαυτο σου τοτε μιλαμε για αγνοια κινδυνου απλα...

Ο ασφαλέστερος υπολογιστής είναι αυτός που βρίσκεται σε ένα χτισμένο δωμάτιο χωρίς είσοδο και unplugged από το ρεύμα και το δίκτυο (και πάλι δεν είσαι 100% σίγουρος...). Με το dual boot απλώς προσθέτεις ένα εμπόδιο παραπάνω, αλίμονο αν ήταν πανάκεια.

Στην τελική φτιάξε ένα dedicated PC μόνο για gaming (εδώ μπορείς να μου πεις ότι αφού θα βρίσκεται στο τοπικό δίκτυο πάλι θα υπάρχει κίνδυνος για τις υπόλοιπες δικτυακές συσκευές). Ε τι να σου πω, αν είσαι τόσο γκαντέμης/απρόσεκτος (όπως θες πες το) άστο μόνο για offline gaming. 

Επίσης, να σου θυμίσω τις περιπτώσεις malware που πέρασαν κατεβάζοντας εφαρμογές από το google play.... Οπότε, άστα να πάνε... 😁

Αν συνωμοτήσει το σύμπαν η ζημιά θα γίνει, ακόμη κι αν δεν έχεις πατήσει πότε σε sites με περιεχόμενο αμφιβόλου αξιοπιστίας και ποιότητας...

Επεξ/σία από johnpap21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...