Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από ατελείωτα χρόνια που είχα (ξε)χάσει τους κωδικούς μου (αφού είχα κάνει την εγγραφή, όμως), απλά πήρα στο τηλέφωνο επικοινωνίας τους και το λύσαμε γρήγορα και εύκολα.

Ξεκινήστε από εκεί, είτε με τηλέφωνο είτε με email και πιστεύω θα λυθεί το θέμα χωρίς πολλά-πολλά.

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 hours ago, milos_ said:

Αυτό ακριβώς. θα στείλω μνμ στο bdr μηπως βγάλω άκρη γιατι στο νοσοκομείο μάλλον δεν το είδαν καν...

πολλοι εχουν ας το πουμε παραπονεθει οτι το δηλωσαν στο χαρτι αλλα δεν εγινε τιποτα.πασχει λιγο το συστημα σε αυτο.θα πρεπε να σε αφηνε να ανοιξεις account μονος και απλα να το δινεις μετα στο νοσοκομειο για να περαστει η αιμοδοσια.οπως γινεται με τους ηδη αιμοδοτες

9 hours ago, chvnce said:

thanx

I see. Είπα μήπως μπορούσε να αποφύγει τρίτο, για πιο γρήγορα κι εύκολα, αλλά, άμα δεν γίνεται, δεν έχει άλλη επιλογή. 

δυστυχως οχι.αν τωρα το γλυτωσει επειδη καποτε του ειχε ερθει μυνημα δεν το ξερω.θα πρεπει να καλεσει.ολα αυτα αν δεν υπαρχει χρονικος περιορισμος ενεργοποιησης του account μετα την αποστολη email,sms

• Like 1
Δημοσ.

Μπορώ να πάρω βεβαίωση ομάδας αίματος όταν θα πάω για αιμοδοσία; για χρήση σε έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.

Προσπάθησα να εκδώσω κάρτα αιμοδότη, αλλά στο σύστημα γράφει ότι δεν στέλνουν πλέον κάρτα. Στο μέλλον λέει το σύστημα θα υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης pdf ή μέσω gov wallet...

Δημοσ.

Λοιπόν, έστειλα μήνυμα στο bdr μέσω της σελίδας τους και επικοινώνησαν σχεδόν άμεσα μαζί μου.

Θα στείλουν νεό sms.

• Like 2
Δημοσ.

Εξαιρετικο το BDR και εγω παλευα καιρο να κανω εγγραφη και σημερα μετα το μηνυμα του milo εστειλα μηνυμα σε 10 λεπτα με πηραν τηλεφωνα ζηταν ημερομηνια και εστειλαν το sms. Και ηδη εκανα την εγγραφη.

Μου λειπουν 7 αιμοδοσιες δεν ξερω γιατι λογικα δεν τις περασαν στο συστημα δινω αρκετα πριν το 2016 απλα τοτε εδινα πιο σπανια δεν ηταν και ευκολο μια φορα το χρονο ερχονταν εδω που ειμαι. Μια φορα εδωσα για ενα παιδι το 2021 και μια θεσσαλονικη ιπποκρατειο τις αλλες στη μοναδα του αχεπα που ερχεται. 

Την προ προηγουμενη που εδωσα ρωτησα ποσες εχω δωσει με ειπες 23 στη μοναδα συν μια Απριλιο παμε 24+2 εθελοντικα 26. Λειπουν 7 δηλαδη οι οποιες υπαρχουν αλλα σε χαρτακια απο οτι φαινεται στην καρτελα μου στο αχεπα οπου δεν φαινεται να περαστηκαν στο BDR. 

Tελος για την ταυτοτητα να κανω αιτηση για εκδοση? 

Screenshot-1.png

Δημοσ.
6 ώρες πριν, The_Judas είπε

Μπορώ να πάρω βεβαίωση ομάδας αίματος όταν θα πάω για αιμοδοσία; για χρήση σε έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.

Προσπάθησα να εκδώσω κάρτα αιμοδότη, αλλά στο σύστημα γράφει ότι δεν στέλνουν πλέον κάρτα. Στο μέλλον λέει το σύστημα θα υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης pdf ή μέσω gov wallet...

Ναι φυσικά. Τους τη ζητάς και στη δίνουν άμεσα.. Η κάρτα αιμοδότη ούτως ή άλλως δεν ισχύει για την ταυτότητα, θέλουν βεβαίωση με πρόσφατη ημερομηνία και υπογραφή γιατρού/νοσοκομείου..

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, japetus είπε

.. Η κάρτα αιμοδότη ούτως ή άλλως δεν ισχύει για την ταυτότητα,

Α, το άλλαξαν? 

Όταν έβγαλα την προηγούμενη ταυτότητα, το 2007 στη Θεσσαλονίκη, απλά έδειξα την (χάρτινη, τότε) κάρτα αιμοδότη και μου το πέρασαν κανονικά. 

Στην τωρινή ταυτότητα (3ετιας, προφανώς παλαιού τύπου), απλά δέχτηκαν ότι έγραφε η προηγούμενη (λογικό μέχρι ένα σημείο) και το πέρασαν πάλι. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, japetus είπε

Ναι φυσικά. Τους τη ζητάς και στη δίνουν άμεσα.. Η κάρτα αιμοδότη ούτως ή άλλως δεν ισχύει για την ταυτότητα, θέλουν βεβαίωση με πρόσφατη ημερομηνία και υπογραφή γιατρού/νοσοκομείου..

Η κάρτα αιμοδότη απ'το BDR στην περίπτωση μου έγινε δεκτή.

Είχα χαρτί από το κέντρο αιμοδοσίας μου, το οποίο μου είχαν στείλει μέσω email για τον λόγο αυτό.

Επειδή όμως δεν είχε υπογραφή γιατρού μιας και ήταν ψηφιακό έγγραφο, αρκέστηκαν στην κάρτα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Arkin είπε

Εξαιρετικο το BDR και εγω παλευα καιρο να κανω εγγραφη και σημερα μετα το μηνυμα του milo εστειλα μηνυμα σε 10 λεπτα με πηραν τηλεφωνα ζηταν ημερομηνια και εστειλαν το sms. Και ηδη εκανα την εγγραφη.

Μου λειπουν 7 αιμοδοσιες δεν ξερω γιατι λογικα δεν τις περασαν στο συστημα δινω αρκετα πριν το 2016 απλα τοτε εδινα πιο σπανια δεν ηταν και ευκολο μια φορα το χρονο ερχονταν εδω που ειμαι. Μια φορα εδωσα για ενα παιδι το 2021 και μια θεσσαλονικη ιπποκρατειο τις αλλες στη μοναδα του αχεπα που ερχεται. 

Την προ προηγουμενη που εδωσα ρωτησα ποσες εχω δωσει με ειπες 23 στη μοναδα συν μια Απριλιο παμε 24+2 εθελοντικα 26. Λειπουν 7 δηλαδη οι οποιες υπαρχουν αλλα σε χαρτακια απο οτι φαινεται στην καρτελα μου στο αχεπα οπου δεν φαινεται να περαστηκαν στο BDR. 

Screenshot-1.png

η πλάκα είναι πως εμένα ακόμα sms δεν μου έστειλαν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/07/2025 at 09:25, The_Judas said:

εδω και πολυ κσιρο το ακουμε για το  wallet αλλα...

δεν χανεις κατι να ζητησεις μια βεβαιωση

On 10/07/2025 at 14:02, milos_ said:

Λοιπόν, έστειλα μήνυμα στο bdr μέσω της σελίδας τους και επικοινώνησαν σχεδόν άμεσα μαζί μου.

Θα στείλουν νεό sms.

ηρθε?

On 10/07/2025 at 15:41, Arkin said:

Screenshot-1.png

δεν βγαζουν πλεον ταυτοτητα σε φυσικη μορφη.οσοι πηραν πηραν.

β.μπορεις να ζητησεις να περαστουν αυτες οι 7 εκτος αν μεσα στο www.bdr.gr αναφερονται ηδη εκει που λεει για παλαιo ιστορικο

μπορουν να τις περασουν αλλα πρεπει να εχρι ορεξη ο αλλος να το κανει.εγω το ζητησα και εγινε.δεν φαινονται αναλυτικα βεβαια.απλα σου λεει επιγραμματικα ποσες σε καθε νοσοκομειο,κεντρο αιμοδοσιας

κατι σαν αυτο

Screenshot_20250712_124323_Chrome.jpg

On 11/07/2025 at 06:54, milos_ said:

η πλάκα είναι πως εμένα ακόμα sms δεν μου έστειλαν...

κανε ενα remind καμια βδομαδα μετα ή στειλε email. αν ερχεται το sms απο κανα 5 ψηφιο ελπιζω να μην τα εχεις μπλοκαρει

On 10/07/2025 at 15:52, japetus said:

ποσο ηλιθιοι μπορει να ειναι αν πραγματι δεν την δεχονται

On 10/07/2025 at 16:23, Πέτρος said:

Α, το άλλαξαν? 

Όταν έβγαλα την προηγούμενη ταυτότητα, το 2007 στη Θεσσαλονίκη, απλά έδειξα την (χάρτινη, τότε) κάρτα αιμοδότη και μου το πέρασαν κανονικά. 

Στην τωρινή ταυτότητα (3ετιας, προφανώς παλαιού τύπου), απλά δέχτηκαν ότι έγραφε η προηγούμενη (λογικό μέχρι ένα σημείο) και το πέρασαν πάλι. 

μαλλον εχει να κανει με την ορεξη του υπαλληλου οπως και με το διαβατηριο.καποιοι κανουν τα στραβα ματια ενω αλλοι οχι.καποιοι πηγαν με ληγμενη ταυτοτητα και δεν τους εβγαλαν διαβατηριο ενω σε αλλους το δεχτηκαν.

κανονικα θα πρεπε να δεχτουν ειτε βεβαιωση ειτε παλια ταυτοτητα ειτε καρτα αιμοδοτη για την αναγραφη της ομαδας αιματος. αν η παλια εγραφε πχ αβ+   τι αλλαξε απο τοτε? ή ειχε γραφτει στο προφορικο? τι να πω.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σχετικα με την ομαδα αιματος πχ για αστυνομικη ταυτοτητα

επειδη μιλησα και με τον οργανισμο εθελοντικης αιμοδοσιας ,απο εκει δυστυχως δεν μπορουν να μας στειλουν χαρτι.

ενημερωτικα , το χαρτι μπορειτε να το ζητησετε απο το νοσοκομειο που κανετε αιμοδοσια,χωρις να κανετε αιμοδοσια.

ιδανικα εργασιμες ωρες πχ 8:00-14:00.

ουσιαστικά βγάζουν ενα χαρτί της πιο πρόσφατης αιμοδοσίας, που αποδεικνυει και την ομαδα , και παιρνετε μια σφραγιδα κρατικη + μια σφραγιδα απο τη γιατρο που ειναι στην αιμοδοσια εκεινη τη στιγμη .

σημερα για την ταυτοτητα περασε κανονικα εμενα.

Επεξ/σία από kostakiss
  • Like 1
Δημοσ.
On 10/07/2025 at 15:52, japetus said:

Προσωπικά πάντως το είχα καταφέρει με εκτυπωμένο χαρτί από BDR. Αλλά σίγουρα είναι να πέσεις σε χαλαρό υπάλληλο, γιατί δεν ήταν το προβλεπόμενο

Δημοσ.
12 minutes ago, kostakiss said:

σχετικα με την ομαδα αιματος πχ για αστυνομικη ταυτοτητα

επειδη μιλησα και με τον οργανισμο εθελοντικης αιμοδοσιας ,απο εκει δυστυχως δεν μπορουν να μας στειλουν χαρτι.

ενημερωτικα , το χαρτι μπορειτε να το ζητησετε απο το νοσοκομειο που κανετε αιμοδοσια,χωρις να κανετε αιμοδοσια.

ιδανικα εργασιμες ωρες πχ 8:00-14:00.

ουσιαστικά βγάζουν ενα χαρτί της πιο πρόσφατης αιμοδοσίας, που αποδεικνυει και την ομαδα , και παιρνετε μια σφραγιδα κρατικη + μια σφραγιδα απο τη γιατρο που ειναι στην αιμοδοσια εκεινη τη στιγμη .

σημερα για την ταυτοτητα περασε κανονικα εμενα.

θα το ζητησω και εγω με το  καλο γιατι θελω να παω για νεα ταυτοτητα τωρα που βγηκε και ο προσωπικος αριθμος

10 minutes ago, stavros750 said:

Προσωπικά πάντως το είχα καταφέρει με εκτυπωμένο χαρτί από BDR. Αλλά σίγουρα είναι να πέσεις σε χαλαρό υπάλληλο, γιατί δεν ήταν το προβλεπόμενο

καλα ναι ο αλλος μπορει να παει by the book αλλα μπορει να σου πει και οτι ολα οκ.δεν ειναι αλλωστε κατι που μπορει να χρησιμοποιηθει με κακο τροπο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το θέμα της αναγραφής της ομάδας αίματος στην ταυτότητα, σύντομα θα σας πω την εμπειρία μόνιμου κατοίκου εξωτερικού (εμένα).

Πήρα έγγραφο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από γιατρό του Κέντρου Αιμοδοσίας της Λευκωσίας, στο οποίο αναγράφεται η ομάδα αίματος μου. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει (εάν θα γίνει αποδεκτό ή όχι, πόσο εύκολα ή δύσκολα κτλ).

Τη Δευτέρα, 20/07, εχω ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας. 

Επεξ/σία από wizzy
Δημοσ.
3 hours ago, wizzy said:

Για το θέμα της αναγραφής της ομάδας αίματος στην ταυτότητα, σύντομα θα σας πω την εμπειρία μόνιμου κατοίκου εξωτερικού (εμένα).

Πήρα έγγραφο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από γιατρό του Κέντρου Αιμοδοσίας της Λευκωσίας, στο οποίο αναγράφεται η ομάδα αίματος μου. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει (εάν θα γίνει αποδεκτό ή όχι, πόσο εύκολα ή δύσκολα κτλ).

Τη Δευτέρα, 20/07, εχω ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας. 

Προλαβαίνεις να πάρεις έως τότε κάποιο έγγραφο και από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Για την ταυτότητα εξυπηρετει πολιτικό προσωπικό και αμφιβάλω αν θα πάρουν την ευθύνη να "εγκρίνουν" έγγραφο άλλης χώρας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...