Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι χρόνια εθελοντής αιμοδότης και έχω και κάρτα. Δεν έχω κάνει ποτέ εγγραφή στο σάιτ. Χρειάζεται  να δώσω τώρα κάποια μονάδα σε γνωστό. Ξέρετε ποια είναι η διαδικασία για να μου χρεωθεί;  Γίνετε μόνο μέσω σάιτ ή από κάποιο τηλέφωνο ;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, archimidis είπε

Καλησπέρα. Είμαι χρόνια εθελοντής αιμοδότης και έχω και κάρτα. Δεν έχω κάνει ποτέ εγγραφή στο σάιτ. Χρειάζεται  να δώσω τώρα κάποια μονάδα σε γνωστό. Ξέρετε ποια είναι η διαδικασία για να μου χρεωθεί;  Γίνετε μόνο μέσω σάιτ ή από κάποιο τηλέφωνο ;

Πηγαίνεις στο νοσοκομείο της επιλογής σου για αιμοδοσία.

Δίνεις αίμα και τους αναφέρεις για ποιον είναι.

Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το νοσοκομείο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, archimidis είπε

Μα δεν θέλω να δώσω είμαι (δεν μπορώ καθώς έδωσα πριν 1 μήνα) θέλω απλά σαν χρόνια εθελοντής  να χρεωθεί μια μονάδα για τον γνωστό 

Θα πάρεις εκεί που έδωσες τελευταία φορά αίμα (ή εκεί που δίνεις συχνότερα) και θα τους πεις ότι θέλεις μια από τις μονάδες "σου" να πάει στον χ ασθενή που θα χειρουργηθεί στο ψ.

Κανονικά αυτό χρειάζεσαι όλο κι όλο.

• Like 1
Δημοσ.
59 minutes ago, archimidis said:

Μα δεν θέλω να δώσω είμαι (δεν μπορώ καθώς έδωσα πριν 1 μήνα) θέλω απλά σαν χρόνια εθελοντής  να χρεωθεί μια μονάδα για τον γνωστό 

οπως εκανα και εγω.πηρα τηλεφωνο το νοσοκομειο που δινω πιο συχνα και λεω οτι θα επιθυμουσα να δοθει μια φιαλη για το χ ατομο που ειναι στο ταδε νοσοκομειο και πχ ταδε πτερυγα που ειναι πχ να κανει την ταδε επεμβαση

Δημοσ.
2 ώρες πριν, archimidis είπε

Ο κανονισμός που ακολουθείται κατά βάση από τα νοσοκομεία (αλλά όχι πάντα) είναι ότι οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν αίμα από προηγούμενες αιμοδοσίες τους μονάχα σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Αυτό συμβαίνει για να ενισχυθεί η προσφορά αίματος από τους εθελοντές αλλά και από όλον τον κόσμο γενικά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτή θα μειωθεί δραματικά.

Αν πχ τώρα έχεις 60 τακτικούς εθελοντές και 30 έκτακτους (που δίνουν μια φορά από ανάγκη - αλλά κάποιοι από αυτούς μετατρέπονται σε τακτικοί σε βάθος χρόνου), και επιτρέπεις στους τακτικούς να μπορούν με μια προφορική εντολή να δίνουν αίμα σε οποιονδήποτε από το "απόθεμα τους", στο τέλος θα καταλήξεις μόνο με 20 τακτικούς που θα ζητάνε να καλύπτονται αιμοδοσίες συγγενών, γνωστών και αγνώστων από το ιστορικό τους από πρακτικά εξαντλημένο πλέον απόθεμα, και ελάχιστους έκτακτους (αυτούς που δεν θα βρίσκουν κάποιον φίλο ή συγγενή να τους εξυπηρετήσει).

Θα μειωθεί δηλαδή δραματικά η τράπεζα των αιμοδοτών και το μεγάλο βάρος θα το σηκώνουν ολοένα και λιγότεροι, και βέβαια θα αυξάνονται οι ελλείψεις.

Στην δικιά σου περίπτωση, που δεν μπορείς να δώσεις άμεσα, θα μπορούσες να εξηγήσεις στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο γνωστός σου ότι δεν μπορείς να δώσεις άμεσα λόγω πρόσφατης αιμοδοσίας, πιθανώς να δεχτούν να καλύψουν από το ιστορικό σου.

Αλλά σε γενικές γραμμές, καλό είναι, τουλάχιστον μεταξύ των τακτικών αιμοδοτών, να προωθείται η ίδια η πράξη της αιμοδοσίας και όχι "ο δανεισμός".

• Like 1
Δημοσ.

Θα το προσπαθήσω τηλεφωνικά τη Δευτέρα. Μετά από 20 χρόνια που δίνω πάντως και θα χρειαστώ μια φορά θεωρώ μετά λάθος να μου που όχι. Προσωπικά προσπαθώ να πείσω γνωστούς σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνουν τακτικοί αιμοδότες. Αλλά για εμάς που ήδη είμαστε θα έπρεπε έως ένα ποσοστό  πχ 15% από τις μονάδες που έχουμε δώσει όλα τα χρόνια να μπορούμε να τις διαθέσουμε όπου θέλουμε χωρίς περιορισμούς. 

Δημοσ.

Ακόμα μια εξαιρετική αιμοδοσία ο γιατρός με είπε εξαιρετικές μετρήσεις 15 αιμοσφαιρινη αν και μόλις 6 ώρες ύπνο δεν ένιωσα καμία ζαλάδα. 400ml πήραν λόγο ζέστης δεν παίρνουν τα καθιερωμένα 450ml. Φύγαμε Δεκέμβριο τώρα με είπαν και τηλ για να περαστούν προηγούμενες αιμοδοσίες που δεν φαίνονται online. 

IMG-20250726-114517.jpg

• Like 5
Δημοσ.

τι εννοείς "φαίννονται on line "?

έχω καιρό να δώσω αίμα

έχουμε αλλαγες στη διαδικασία ?

θυμάμαι τελευταία φορά έπεσα σε καινούριο? που δε μπορούσε να βρει φλέβα και μέχρι να ρθει 

μια έμπειρη γιατρός μου έκανε βελονισμό 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, baader είπε

τι εννοείς "φαίννονται on line "?

έχω καιρό να δώσω αίμα

έχουμε αλλαγες στη διαδικασία ?

θυμάμαι τελευταία φορά έπεσα σε καινούριο? που δε μπορούσε να βρει φλέβα και μέχρι να ρθει 

μια έμπειρη γιατρός μου έκανε βελονισμό 

Στην καρτα αιμοδοτη στο λογαριασμο στο BDR. Πριν το 2016 δεν ηταν αυτοματα και πρεπει να περαστουν manual. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Ακόμα μια εξαιρετική αιμοδοσία ο γιατρός με είπε εξαιρετικές μετρήσεις 15 αιμοσφαιρινη αν και μόλις 6 ώρες ύπνο δεν ένιωσα καμία ζαλάδα. 400ml πήραν λόγο ζέστης δεν παίρνουν τα καθιερωμένα 450ml. Φύγαμε Δεκέμβριο τώρα με είπαν και τηλ για να περαστούν προηγούμενες αιμοδοσίες που δεν φαίνονται online. 

IMG-20250726-114517.jpg

Καλησπέρα. Αν μπορείς στείλε με μήνυμα να με πεις σε ποιο τηλέφωνο σου είπαν να πάρεις! Ευχαριστώ 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prototypegr είπε

Καλησπέρα. Αν μπορείς στείλε με μήνυμα να με πεις σε ποιο τηλέφωνο σου είπαν να πάρεις! Ευχαριστώ 

Ειναι για το νοσοκομειο του ΑΧΕΠΑ που απο εκει ειναι η μοναδα που ερχεται σε μας οποτε εκει εχουν αναλυτικα τι εδωσα πριν το 2016. Νομιζω οτι πχ αν πριν το 2016 εδωσες αλλου πρεπει απο εκει να τις στειλουν στο BDR δεν θα βρεθουν οι αιμοδοσιες σου αν σε δωσω νουμερο του ΑΧΕΠΑ. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Arkin είπε

Ειναι για το νοσοκομειο του ΑΧΕΠΑ που απο εκει ειναι η μοναδα που ερχεται σε μας οποτε εκει εχουν αναλυτικα τι εδωσα πριν το 2016. Νομιζω οτι πχ αν πριν το 2016 εδωσες αλλου πρεπει απο εκει να τις στειλουν στο BDR δεν θα βρεθουν οι αιμοδοσιες σου αν σε δωσω νουμερο του ΑΧΕΠΑ. 

Ok, ευχαριστώ για την ενημέρωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/07/2025 at 15:45, Arkin said:

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μπορει οποιοδηποτε νοσοκομειο να σου περασει τις παλιες.εμενα ετσι εγινε. δεν ξερω ομως αν τις βλεπουν και τις περασαν ή απλα μου τις εβαλαν χαριστικα απο τις καρτες επειδη δινω χρονια εκει πλεον. οι προηγουμενες μου ηταν διασπαρτες σε διαφορα νοσοκομεια.επισης οπως αναφερα δεν περαστηκαν αναλυτικα αλλα σε φαση χ νοσοκομειο 2 φορες κτλ

καπως ετσι

Screenshot_20250727_172625_Chrome.jpg

Επεξ/σία από poulinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...