Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Και αν δεν εχουν την φιάλη αίματος στο ψυγείο τους....;

Το πρόβλημα δεν ειναι να τακτοποιηθεί λογιστικά το αίμα,  αλλα να υπάρχει αίμα που περισσεύει εκείνη την στιγμή...

Kαλα αυτο θα ειναι τραγικο αν αιμοδοτης που εχει δωσει 20-30-40 φορες χρειαστει αιμα και του πουν δεν εχουμε. Θα ειναι μεγαλοι ξεφτιλες και να κοψουν το κεφαλι τους να βρουν ειδικα σε ανθρωπους που δινουν τοσα χρονια. Ενω την ιδια ωρα σε ατομα που δεν εχουν δωσει ποτε δινουν και 5 και 10 φιαλες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Kαλα αυτο θα ειναι τραγικο αν αιμοδοτης που εχει δωσει 20-30-40 φορες χρειαστει αιμα και του πουν δεν εχουμε. Θα ειναι μεγαλοι ξεφτιλες και να κοψουν το κεφαλι τους να βρουν ειδικα σε ανθρωπους που δινουν τοσα χρονια. Ενω την ιδια ωρα σε ατομα που δεν εχουν δωσει ποτε δινουν και 5 και 10 φιαλες. 

Σίγουρα αν ενός ή ζωή κρέμεται απο 1-2-5 φιάλες αίμα, δεν θα καθίσουν να κάνουν τσεκ αν ειναι αρνητής αιμοδοσίας...

Οι τραγικές ελλείψεις σε αίμα Ιούλιο και Αύγουστο,  εχουν αναφερθεί πολλές  φορές εδω στο φόρουμ...

Οπότε αν δεν υπάρχει αίμα στο ψυγείο, όσο και να κόψει κάποιος το κεφάλι του, αίμα δεν θα βρεθεί...

Δημοσ.
3 hours ago, jimmyl said:

Γνωριζει καποιος , αν η χρηση Ozempic , επηρεαζει οσον αφορα την αιμοδοσια;

με βαση αυτα που εχουν αναφερθει μπορεις να δωσεις κανονικα. σιγουρα μπορεις να παρεις τηλεφωνο σε μια αιμοδοσια ή να το ρωτησεις οταν πας

On 28/07/2025 at 14:18, andreas1gr said:

Οπότε αν δεν υπάρχει αίμα στο ψυγείο, όσο και να κόψει κάποιος το κεφάλι του, αίμα δεν θα βρεθεί...

διαφωνω.αμα κοψεις κυριολεκτικα το κεφαλι θα εχεις πολυ αιμα.χαχα

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/07/2025 at 08:20, wizzy said:

Για το θέμα της αναγραφής της ομάδας αίματος στην ταυτότητα, σύντομα θα σας πω την εμπειρία μόνιμου κατοίκου εξωτερικού (εμένα).

Πήρα έγγραφο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από γιατρό του Κέντρου Αιμοδοσίας της Λευκωσίας, στο οποίο αναγράφεται η ομάδα αίματος μου. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει (εάν θα γίνει αποδεκτό ή όχι, πόσο εύκολα ή δύσκολα κτλ).

Τη Δευτέρα, 20/07, εχω ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας. 

Επανέρχομαι. Πήγα στο ραντεβού, με εξυπηρετεί ο υφιστάμενος, όλα καλά, του δείχνω το έγγραφο από το Κέντρο Αιμοδοσίας, ρωτάει τον προϊστάμενο "Δεχόμαστε το έγγραφο αυτό;". Του απαντάει ο προϊστάμενος "Αλλάζει η ομάδα αίματος από τη μια χώρα στην άλλη; 😉 Φυσικά και δεχόμαστε το έγγραφο!". Προχώρησε η διαδικασία, πήρα την ταυτότητα στις τρεις (3) ημέρες, αναγράφεται η ομάδα αίματος, όλα καλά. 

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 2
Δημοσ.
On 14/07/2025 at 01:47, wizzy said:

Σε ευχαριστώ για την προτροπή. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνω να πάρω έγγραφο από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο. Φτάνω Παρασκευή βράδυ και το ραντεβού είναι Δευτέρα μεσημέρι. 

ενας βεγγος για ολες τις δουλειες :P

On 13/07/2025 at 08:20, wizzy said:

Για το θέμα της αναγραφής της ομάδας αίματος στην ταυτότητα, σύντομα θα σας πω την εμπειρία μόνιμου κατοίκου εξωτερικού (εμένα).

Πήρα έγγραφο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από γιατρό του Κέντρου Αιμοδοσίας της Λευκωσίας, στο οποίο αναγράφεται η ομάδα αίματος μου. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει (εάν θα γίνει αποδεκτό ή όχι, πόσο εύκολα ή δύσκολα κτλ).

Τη Δευτέρα, 20/07, εχω ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας. 

καποτε ελπιζω να γινεται αυτοματα και αυτο.

On 13/07/2025 at 12:06, kostakiss said:

Προλαβαίνεις να πάρεις έως τότε κάποιο έγγραφο και από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Για την ταυτότητα εξυπηρετει πολιτικό προσωπικό και αμφιβάλω αν θα πάρουν την ευθύνη να "εγκρίνουν" έγγραφο άλλης χώρας.

πολλες φορες ειναι σε ποιον θα πεσεις.

On 14/07/2025 at 10:46, kostakiss said:

Δευτέρα πρωί τότε!;)

δευτερα κατι εχω την τριτη δεν αντεχω τεταρτη πως βαριεμαι την πεμπτη δεν κρατιεμαι :P

On 14/07/2025 at 12:07, Πέτρος said:

Κάτι έχει κάτσει στραβά. Εμένα κάποια στιγμή μπήκε στα spam το sms του gov.gr (android, thmx Google), είδα κι έπαθα μέχρι να το πάρω χαμπάρι, πήγα στο λογαριασμό και το δήλωσα ως μη-spam, εκεί, το βιολί του.

Εξακολουθεί και τα βάζει στα spam, ότι κι αν έχω δοκιμάσει. 

ξεχασα να πω οτι μπορεις αμα θες  να μην παιζειςμε τα google sms αλλα με τον παλιο καλο τροπο.

On 14/07/2025 at 15:22, wizzy said:

Μ' αρέσει που επιμένεις! Δευτέρα πρωί είναι αδύνατον - εργάζομαι. 🙂

αφεντικο.αδειααααααα

On 17/07/2025 at 13:22, prototypegr said:

Δεν ισχύει σε όλα τα τμήματα. Στα περισσότερα είναι αστυνομικοί υπάλληλοι.

επισης και στο διαβατηριο και στην ταυτοτητα πετυχα αστυνομικους υπαλληλους

On 17/07/2025 at 15:25, Πέτρος said:

Κάποια στιγμή νομίζω μου την πέρασε με το ζόρι και δεν ασχολήθηκα να γυρίσω πίσω. 

Αλλάζω συσκευή σύντομα, οπότε θα δούμε εκεί πώς θα πάει. 

μπορεις να ξαναγυρισεις αλλα πρεπει να το ψαξω.

On 25/07/2025 at 18:32, Πέτρος said:

Θα πάρεις εκεί που έδωσες τελευταία φορά αίμα (ή εκεί που δίνεις συχνότερα) και θα τους πεις ότι θέλεις μια από τις μονάδες "σου" να πάει στον χ ασθενή που θα χειρουργηθεί στο ψ.

Κανονικά αυτό χρειάζεσαι όλο κι όλο.

επισης να προσθεσω οτι αυτος ειναι ο λογος που πλεον δινω σε συγκεκριμενο νοσοκομειο.παλια εδινα οπου να ναι και στο τελος οταν ζηταγα να στειλω καπου φιαλη δεν εβγαζα ακρη για διαφορους λογους.ειδικα για αιμοδοσιες σε χωρο εργασιας ή σε εκκλησια. πλεον σε ενα σταθερο νοσοκομειο

On 25/07/2025 at 21:47, άδικος said:

Ο κανονισμός που ακολουθείται κατά βάση από τα νοσοκομεία (αλλά όχι πάντα) είναι ότι οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν αίμα από προηγούμενες αιμοδοσίες τους μονάχα σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Αυτό συμβαίνει για να ενισχυθεί η προσφορά αίματος από τους εθελοντές αλλά και από όλον τον κόσμο γενικά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτή θα μειωθεί δραματικά.

Αν πχ τώρα έχεις 60 τακτικούς εθελοντές και 30 έκτακτους (που δίνουν μια φορά από ανάγκη - αλλά κάποιοι από αυτούς μετατρέπονται σε τακτικοί σε βάθος χρόνου), και επιτρέπεις στους τακτικούς να μπορούν με μια προφορική εντολή να δίνουν αίμα σε οποιονδήποτε από το "απόθεμα τους", στο τέλος θα καταλήξεις μόνο με 20 τακτικούς που θα ζητάνε να καλύπτονται αιμοδοσίες συγγενών, γνωστών και αγνώστων από το ιστορικό τους από πρακτικά εξαντλημένο πλέον απόθεμα, και ελάχιστους έκτακτους (αυτούς που δεν θα βρίσκουν κάποιον φίλο ή συγγενή να τους εξυπηρετήσει).

Θα μειωθεί δηλαδή δραματικά η τράπεζα των αιμοδοτών και το μεγάλο βάρος θα το σηκώνουν ολοένα και λιγότεροι, και βέβαια θα αυξάνονται οι ελλείψεις.

Στην δικιά σου περίπτωση, που δεν μπορείς να δώσεις άμεσα, θα μπορούσες να εξηγήσεις στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο γνωστός σου ότι δεν μπορείς να δώσεις άμεσα λόγω πρόσφατης αιμοδοσίας, πιθανώς να δεχτούν να καλύψουν από το ιστορικό σου.

Αλλά σε γενικές γραμμές, καλό είναι, τουλάχιστον μεταξύ των τακτικών αιμοδοτών, να προωθείται η ίδια η πράξη της αιμοδοσίας και όχι "ο δανεισμός".

οπως εχω γραψει και θα το ξαναγραψω αν περιμενεις απο φιλοτιμο και καλη καρδια θα κατσεις μην πω που. αν δεν δωσουν κινητρα αν δεν γινουν διαφημισεις και αλλα τοσα για να προωθηθει δεν θα δουμε ασπρη μερα. η αιμοδοσια ειναι αγνωστη λεξη στην ελλαδα και ολα γυρω απο αυτην.

On 25/07/2025 at 23:01, archimidis said:

Θα το προσπαθήσω τηλεφωνικά τη Δευτέρα. Μετά από 20 χρόνια που δίνω πάντως και θα χρειαστώ μια φορά θεωρώ μέγα  λάθος να μου που όχι. Προσωπικά προσπαθώ να πείσω γνωστούς σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνουν τακτικοί αιμοδότες. Αλλά για εμάς που ήδη είμαστε θα έπρεπε έως ένα ποσοστό  πχ 15% από τις μονάδες που έχουμε δώσει όλα τα χρόνια να μπορούμε να τις διαθέσουμε όπου θέλουμε χωρίς περιορισμούς. 

κανονικα ναι το να σου πουν οχι θα ηταν βλακεια.

On 26/07/2025 at 12:33, Arkin said:

Ακόμα μια εξαιρετική αιμοδοσία ο γιατρός με είπε εξαιρετικές μετρήσεις 15 αιμοσφαιρινη αν και μόλις 6 ώρες ύπνο δεν ένιωσα καμία ζαλάδα. 400ml πήραν λόγο ζέστης δεν παίρνουν τα καθιερωμένα 450ml. Φύγαμε Δεκέμβριο τώρα με είπαν και τηλ για να περαστούν προηγούμενες αιμοδοσίες που δεν φαίνονται online. 

θα τις προλαβουμε τις 100? :P

On 26/07/2025 at 14:39, baader said:

τι εννοείς "φαίννονται on line "?

έχω καιρό να δώσω αίμα

έχουμε αλλαγες στη διαδικασία ?

θυμάμαι τελευταία φορά έπεσα σε καινούριο? που δε μπορούσε να βρει φλέβα και μέχρι να ρθει 

μια έμπειρη γιατρός μου έκανε βελονισμό 

οσες δινεις τωρα περνανε στο bdr.gr. τις παλιες που ηταν σε χαρτινη καρτα πρεπει να ζητησεις για να περαστουν online σε διαφορετικο σημειο.

On 26/07/2025 at 14:51, Arkin said:

Στην καρτα αιμοδοτη στο λογαριασμο στο BDR. Πριν το 2016 δεν ηταν αυτοματα και πρεπει να περαστουν manual. 

ακομα καπου εχω τα χαρτινα.πρεπει να τα απογειωσω.

On 26/07/2025 at 15:42, prototypegr said:

Καλησπέρα. Αν μπορείς στείλε με μήνυμα να με πεις σε ποιο τηλέφωνο σου είπαν να πάρεις! Ευχαριστώ 

τις παλιε ςπρεπει να τις περασει θεωρητικα το καθε νοσοκομειο που ειχες δωσει. αλλα ρωτα σε αυτο που πας αν μπορουν να τις περασουν ολες αυτοι.

On 28/07/2025 at 08:14, andreas1gr said:

Και αν δεν εχουν την φιάλη αίματος στο ψυγείο τους....;

Το πρόβλημα δεν ειναι να τακτοποιηθεί λογιστικά το αίμα,  αλλα να υπάρχει αίμα που περισσεύει εκείνη την στιγμή...

και επισης για να πω και το παραπονο μου.αν και δεν εχω στοιχεια αλλα πιστευω οτι ενα μεγαλο ποσοστο απο φιαλες πανε και στα ΑΠΕΙΡΑ τροχαια που εχουμε σαν χωρα

On 28/07/2025 at 12:44, Arkin said:

και το χειροτερο ειναι οτι αμα δεν του δωσεις παιζει να τον χασεις και απο αιμοδοτη

On 28/07/2025 at 14:18, andreas1gr said:

Σίγουρα αν ενός ή ζωή κρέμεται απο 1-2-5 φιάλες αίμα, δεν θα καθίσουν να κάνουν τσεκ αν ειναι αρνητής αιμοδοσίας...

Οι τραγικές ελλείψεις σε αίμα Ιούλιο και Αύγουστο,  εχουν αναφερθεί πολλές  φορές εδω στο φόρουμ...

σε παραλιες επρεπε να πηγαινουν να παιρνουν αιμα.με καθε αιμοδοσια δωρο ξαπλωστρα και καφε.παταγο θα εκαναν.

On 02/08/2025 at 18:54, wizzy said:

Επανέρχομαι. Πήγα στο ραντεβού, με εξυπηρετεί ο υφιστάμενος, όλα καλά, του δείχνω το έγγραφο από το Κέντρο Αιμοδοσίας, ρωτάει τον προϊστάμενο "Δεχόμαστε το έγγραφο αυτό;". Του απαντάει ο προϊστάμενος "Αλλάζει η ομάδα αίματος από τη μια χώρα στην άλλη; 😉 Φυσικά και δεχόμαστε το έγγραφο!". Προχώρησε η διαδικασία, πήρα την ταυτότητα στις τρεις (3) ημέρες, αναγράφεται η ομάδα αίματος, όλα καλά. 

επρεπε να του πεις.οχι μονο αλλαζει η ομαδα αιματος αλλα οταν παταω στο ελληνικο εδαφος με πιανουν κατι αλλεργιες σε αυτα που βλεπω τριγυρω μου

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, poulinos είπε

θα τις προλαβουμε τις 100? :P

Θεωρω ανετα. Στα 35 μου εχω 27 αιμοδοσιες. 3 φορες το χρονο δινω μακαρι να ερχονταν 4 αρα πες αλλα 30 χρονια απο 3 παμε 90 + 27 κατι θα γινει. Καλα να ειμαστε με καλο αιματοκριτη και σιδηρο και οσο μπορουμε θα δινουμε. Νομιζω μεχρι τα 65 επιτρεπουν ετσι? Γινεται και 70 πχ αν εισαι καλα?

Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

Θεωρω ανετα. Στα 35 μου εχω 27 αιμοδοσιες. 3 φορες το χρονο δινω μακαρι να ερχονταν 4 αρα πες αλλα 30 χρονια απο 3 παμε 90 + 27 κατι θα γινει. Καλα να ειμαστε με καλο αιματοκριτη και σιδηρο και οσο μπορουμε θα δινουμε. Νομιζω μεχρι τα 65 επιτρεπουν ετσι? Γινεται και 70 πχ αν εισαι καλα?

σιγουρα 65.τωρα πιστευω οτι και αν εισαι μια χαρα ισως και παραπανω.αν θα ειμαστε μια χαρα.για να δω ποσες εχω και εγω.

ειμαι 44 βεβαια. εχω 41 μαζι με τις παλιες. 42 μαζι με μια που δεν ηταν εθελοντικη. πλεον ειμαι στις 2-3 φορες το χρονο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

σιγουρα 65.τωρα πιστευω οτι και αν εισαι μια χαρα ισως και παραπανω.αν θα ειμαστε μια χαρα.για να δω ποσες εχω και εγω.

ειμαι 44 βεβαια. εχω 41 μαζι με τις παλιες. 42 μαζι με μια που δεν ηταν εθελοντικη. πλεον ειμαι στις 2-3 φορες το χρονο.

Κομπλε εισαι μπραβο σου. Προσωπικα παλιοτερα δεν το ειχα βαλει προγραμμα δηλαδη μετα τα 23 24 πηγαινα πιο εντατικα κανα 2 φορες μια ενα δοντι μια με τον θυρωειδη δεν με ειχαν αφησει για κανα χρονο και απο εκει ειχα μια αποχη χωρις να το θελω. Μετα ειδαν οτι ολος ο κοσμος εχει θυρωειδη σου λεει δεν γινεται σε λιγο δεν θα δινει κανεις και αρχισαν να παιρνουν αρκει να ειναι ρυθμισμενος. 3 φορες το χρονο ερχονται εδω εσυ εισαι διπλα σε νοσοκομειο αν εχεις δυνατο αιματοκριτη παντα μπορεις και 4. Εμας ερχονται απριλιο ιουλιο δεκεμβριο και δεν μπορω 4 να παω δηλαδη σε νοσοκομειο γιατι δεν βολευει μια με το 5μηνο διαφορα μια με το 4μηνο δεν βγαινει οποτε 3 για max εκτος αν στα 15χλμ που εχω νοσοκομειο γινεται να δινω πχ Οκτωβριο και αλλη μια Ιανουαριο και τις αλλες 2 εδω στο αχεπα. Νιωθω μεγαλη ικανοποιηση οταν δινω μονο καλο κανεις οποτε τουλαχιστον οι τακτικοι οτι μπορουμε εφοσον ειμαστε απολυτα καλα γιατι με τους εφημερους ποτε δεν θα δουμε προκοπη. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

Κομπλε εισαι μπραβο σου. Προσωπικα παλιοτερα δεν το ειχα βαλει προγραμμα δηλαδη μετα τα 23 24 πηγαινα πιο εντατικα κανα 2 φορες μια ενα δοντι μια με τον θυρωειδη δεν με ειχαν αφησει για κανα χρονο και απο εκει ειχα μια αποχη χωρις να το θελω. Μετα ειδαν οτι ολος ο κοσμος εχει θυρωειδη σου λεει δεν γινεται σε λιγο δεν θα δινει κανεις και αρχισαν να παιρνουν αρκει να ειναι ρυθμισμενος. 3 φορες το χρονο ερχονται εδω εσυ εισαι διπλα σε νοσοκομειο αν εχεις δυνατο αιματοκριτη παντα μπορεις και 4. Εμας ερχονται απριλιο ιουλιο δεκεμβριο και δεν μπορω 4 να παω δηλαδη σε νοσοκομειο γιατι δεν βολευει μια με το 5μηνο διαφορα μια με το 4μηνο δεν βγαινει οποτε 3 για max εκτος αν στα 15χλμ που εχω νοσοκομειο γινεται να δινω πχ Οκτωβριο και αλλη μια Ιανουαριο και τις αλλες 2 εδω στο αχεπα. Νιωθω μεγαλη ικανοποιηση οταν δινω μονο καλο κανεις οποτε τουλαχιστον οι τακτικοι οτι μπορουμε εφοσον ειμαστε απολυτα καλα γιατι με τους εφημερους ποτε δεν θα δουμε προκοπη. 

πιο παλια εδινα και 4.τωρα πρεπει με την πρωτη ευκαιρια να δω και σιδηρο φεριτινη πως το λενε που ειναι.αιματοκριτη παιζω καλα ευτυχως. ναι εχω κοντα μου στα 10 km απο το σπιτι παω.αυτο που με χαλαει ειναι οτι πλεον δεν παιρνουν σαββατο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

πιο παλια εδινα και 4.τωρα πρεπει με την πρωτη ευκαιρια να δω και σιδηρο φεριτινη πως το λενε που ειναι.αιματοκριτη παιζω καλα ευτυχως. ναι εχω κοντα μου στα 10 km απο το σπιτι παω.αυτο που με χαλαει ειναι οτι πλεον δεν παιρνουν σαββατο.

Σιδηρο φεριτινη θελει να τα αναφερεις στο αιματολογικο ωστε να τα ελεγξουν η ειναι στις προβλεπομενες εξετασεις που κανουν παντα οπως πχ αιματοκριτη? Και εγω στα 10 εχω νοσοκομειο αλλα δεν εχω ιδεα αν παιρνουν και ποιες μερες πρεπει να το ρωτησω θα βολεψει απειρα απλα θα γειωνω Δεκεμβριο το δικο μας συλλογο που εχουμε στο χωριο μικρο το κακο. Απο μερες δεν εχω θεμα παω και απογευμα αν και λιγο ζορι μετα στην οδηγηση για μεγαλη διαδρομη θελει προσοχη μετα απο αιμοδοσια. 

Δημοσ.

πρεπει να τα ζητησεις.οπως θελω να ζητησω και βιταμινη d γιατι μια ζωη ειμαι στον πατο. 

μετα την αιμοδοσια αραζω λιγακι και μετα παιρνω το αμαξι για να συνεχισω τις δουλειες μου και παντα προσεκτικα. γενικα βεβαια οπως και εσυ οταν δινω αιμα δεν καταλαβαινω τιποτα.δεν με επηρεαζει.και γυμναστηριο θα παω και περπατημα κτλ  και ολα οκ. γενικοτερα τα περισσοτερα νοσοκομεια πρεπει να ειναι καθημερινες πρωι.πχ το ναυτικο ειναι σε φαση απο το πρωι καπου 7-8-9 μεχρι 13:00 -14:00. δεν εχει απογευμα ουτε σαββατοκυριακα

4 minutes ago, Arkin said:

Σιδηρο φεριτινη θελει να τα αναφερεις στο αιματολογικο ωστε να τα ελεγξουν η ειναι στις προβλεπομενες εξετασεις που κανουν παντα οπως πχ αιματοκριτη? Και εγω στα 10 εχω νοσοκομειο αλλα δεν εχω ιδεα αν παιρνουν και ποιες μερες πρεπει να το ρωτησω θα βολεψει απειρα απλα θα γειωνω Δεκεμβριο το δικο μας συλλογο που εχουμε στο χωριο μικρο το κακο. Απο μερες δεν εχω θεμα παω και απογευμα αν και λιγο ζορι μετα στην οδηγηση για μεγαλη διαδρομη θελει προσοχη μετα απο αιμοδοσια. 

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις τελείωσα. 

20250809_091601.jpg.309d1f87bcf77f569c2f0108d4426ab8.jpg

60+ τακτικές αιμοδοσίες από το 2007 και κάποιες σκόρπιες πριν, όταν ζούσα στην Αθήνα. 

Το after party meal περιλαμβάνει χυμό πορτοκάλι κι αλμυρά crackers. 🙂

• Like 5
Δημοσ.
1 hour ago, wizzy said:

Μόλις τελείωσα. 

20250809_091601.jpg.309d1f87bcf77f569c2f0108d4426ab8.jpg

60+ τακτικές αιμοδοσίες από το 2007 και κάποιες σκόρπιες πριν, όταν ζούσα στην Αθήνα. 

Το after party meal περιλαμβάνει χυμό πορτοκάλι κι αλμυρά crackers. 🙂

power

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...