Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Όλα καλά ευτυχώς. Πάντως μου δημιούργησαν θέμα στο νοσοκομείο. Συγκεντρώσαμε 2 φιάλες αίμα στο Ιπποκράτειο, εφόσον μπορούσες να δώσεις αίμα Σάββατο, το χειρουργείο έγινε στο Αλεξάνδρα και την προηγούμενη που έγινε και ο προεγχειρητικός έλεγχος πήγα να ελέγξω αν όλα εντάξει με τις φιάλες και μου είπαν ότι συστημικά είμαστε οκ, αλλά στο νοσοκομείο εδώ δεν έχουμε τίποτα και θα έπρεπε να έρθετε εδώ να δώσετε και όχι στο Ιπποκράτειο. Επίσης μου είπαν εμείς θα προσπαθήσουμε να σας καλύψουμε, αλλά δεν είναι και σίγουρο και αν έχετε κανέναν να φέρετε να δώσει και εδώ για να έχουμε και πραγματικό απόθεμα.

Εκνευρίστηκα τόσο πολύ εκείνη την ώρα…Τέλος πάντων όλα καλά πήγαν αλλά συνεννόηση ότι να ναι.

Ποιος αχαρακτηριστος (για να μη βρισω αλύπητα) στα είπε αυτά?

Τί "απόθεμα" θα έχουν? Αφού το αίμα αυτό θα πρέπει να πάει για έλεγχο (τα δείγματα που παίρνουν) και μετά να πάρει έγκριση. Τί γελοιότητες είναι αυτές?

• Like 1
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Τί "απόθεμα" θα έχουν? Αφού το αίμα αυτό θα πρέπει να πάει για έλεγχο (τα δείγματα που παίρνουν) και μετά να πάρει έγκριση. Τί γελοιότητες είναι αυτές?

Πήγα στην αιμοδοσία του Αλεξάνδρα να δω αν έχει καταχωριστεί το απόθεμα που δώσαμε στο Ιπποκράτειο και αν είμαστε οκ για την επέμβαση. Μου λέει συστημικά έχει καταχωριστεί, το θέμα είναι να έχουμε εμείς εδώ απόθεμα στο νοσοκομείο, εσύ μου λέει πήγες και έδωσες αίμα σε ένα μεγάλο νοσοκομείο, το Ιπποκράτειο. Αυτό το αίμα θα το χρησιμοποιήσει το ιπποκράτειο για δικούς του λόγους και εμείς δεν θα το πάρουμε ποτέ, επίσης όταν ζητάμε δεν σημαίνει ότι θα μας στείλουν άμεσα. Οπότε αν έχετε άτομα φέρτε εδώ να δώσουν αίμα και εμείς από πλευράς μας σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να καλύψουμε την επέμβαση σας. 

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά εκείνη την ώρα πάνω στο άγχος μου και στον εκνευρισμό μου, δεν σκέφτηκα να αναφέρω αυτό το οποίο είπες. 

Προφανώς κατάλαβα ότι αυτά τα οποία μου έλεγε, τα ανέφερε ώστε να δώσουμε και άλλο αίμα. Άλλωστε συνέχεια έβλεπα βανάκια acs με κολλημένη ένδειξη στο μπροστινό τζάμι που έγραφε αιμοδοσία, να έρχονται και να παραδίδουν αρκετές ποσότητες αίματος…

• Like 1
Δημοσ.
On 06/04/2025 at 16:59, kaktos77 said:

Όλα καλά ευτυχώς. Πάντως μου δημιούργησαν θέμα στο νοσοκομείο. Συγκεντρώσαμε 2 φιάλες αίμα στο Ιπποκράτειο, εφόσον μπορούσες να δώσεις αίμα Σάββατο, το χειρουργείο έγινε στο Αλεξάνδρα και την προηγούμενη που έγινε και ο προεγχειρητικός έλεγχος πήγα να ελέγξω αν όλα εντάξει με τις φιάλες και μου είπαν ότι συστημικά είμαστε οκ, αλλά στο νοσοκομείο εδώ δεν έχουμε τίποτα και θα έπρεπε να έρθετε εδώ να δώσετε και όχι στο Ιπποκράτειο. Επίσης μου είπαν εμείς θα προσπαθήσουμε να σας καλύψουμε, αλλά δεν είναι και σίγουρο και αν έχετε κανέναν να φέρετε να δώσει και εδώ για να έχουμε και πραγματικό απόθεμα.

Εκνευρίστηκα τόσο πολύ εκείνη την ώρα…Τέλος πάντων όλα καλά πήγαν αλλά συνεννόηση ότι να ναι.

το πως θα μεταφερθουν οι φιαλες απο το ενα νοσοκομειο στο αλλο ειναι δικο τους θεμα.δεν σημαινει καν οτι θα χρησιμοποιησουν το αιμα που εδωσες. αν το νοσοκομειο εχει αποθεμα θα δωσει αυτο που εχει και απλα εσυ ας το πουμε εισαι λογιστικα οκ.το λογιστικο κομματι μεταξυ των νοσοκομειων παλι θα τακτοποιηθει απο αυτους. δηλαδη αν εδιναν ατομα που ειναι στην πατρα τι θα γινοταν?

On 06/04/2025 at 17:22, Πέτρος said:

καταρχην δεν σημαινει οτι θα εδιναν και αυτο το αιμα.αν ειναι αλλη ομαδα αιματος τοτε θα δωσουν απο το δικο τους αποθεμα ή θα στειλουν αλλες φιαλες. καποιος υπαλληλος τον επαιζε μαλλον

20 hours ago, kaktos77 said:

Πήγα στην αιμοδοσία του Αλεξάνδρα να δω αν έχει καταχωριστεί το απόθεμα που δώσαμε στο Ιπποκράτειο και αν είμαστε οκ για την επέμβαση. Μου λέει συστημικά έχει καταχωριστεί, το θέμα είναι να έχουμε εμείς εδώ απόθεμα στο νοσοκομείο, εσύ μου λέει πήγες και έδωσες αίμα σε ένα μεγάλο νοσοκομείο, το Ιπποκράτειο. Αυτό το αίμα θα το χρησιμοποιήσει το ιπποκράτειο για δικούς του λόγους και εμείς δεν θα το πάρουμε ποτέ, επίσης όταν ζητάμε δεν σημαίνει ότι θα μας στείλουν άμεσα. Οπότε αν έχετε άτομα φέρτε εδώ να δώσουν αίμα και εμείς από πλευράς μας σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να καλύψουμε την επέμβαση σας. 

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά εκείνη την ώρα πάνω στο άγχος μου και στον εκνευρισμό μου, δεν σκέφτηκα να αναφέρω αυτό το οποίο είπες. 

Προφανώς κατάλαβα ότι αυτά τα οποία μου έλεγε, τα ανέφερε ώστε να δώσουμε και άλλο αίμα. Άλλωστε συνέχεια έβλεπα βανάκια acs με κολλημένη ένδειξη στο μπροστινό τζάμι που έγραφε αιμοδοσία, να έρχονται και να παραδίδουν αρκετές ποσότητες αίματος…

Μαλλον οπως το ειπες. σου λενε ας κανουμε μια καβατζα και εδω.δηλαδη αμα γινει τροχαιο και το αιμα ειναι επειγον τι θα πουν?συγνωμη πεθανε ο ασθενης γιατι ζητησαμε αλλα δεν μας το εδωσαν? παμε καλα?

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

καταρχην δεν σημαινει οτι θα εδιναν και αυτο το αιμα.αν ειναι αλλη ομαδα αιματος τοτε θα δωσουν απο το δικο τους αποθεμα ή θα στειλουν αλλες φιαλες

Ναι μπρε, 

Spoiler

του χώρου είμαι.

7 λεπτά πριν, poulinos είπε

καποιος υπαλληλος τον επαιζε μαλλον

Αλύπητα, κιόλας. Υπάρχει κι άλλο σενάριο, βέβαια, για πολλές χρστπνγς, το αφήνουμε προς το παρόν.

Δημοσ.
6 minutes ago, Πέτρος said:

Ναι μπρε, 

Reveal hidden contents

του χώρου είμαι.

Αλύπητα, κιόλας. Υπάρχει κι άλλο σενάριο, βέβαια, για πολλές χρστπνγς, το αφήνουμε προς το παρόν.

ναι το θυμαμαι οτι εισαι του χωρου οποτε το σχολιο δεν πηγαινε τοσο σε σενα οσο γενικα. ειχες κανει καποιο ποστ πιο παλια που ειχε φανει οτι εισαι μεσα στα πραγματα.δυστυχως σε καθε υπηρεσια υπαρχει αυτος που τον παιζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου:

Όπως είχα αναφέρει, ένας δικός μου άνθρωπος θα χρειαζόταν αίμα για μία χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

O @poulinos ανέφερε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν φιάλες από το δικό μου απόθεμα. Απόθεμα, θεωρητικά, υπήρχε από αιμοδοσίες που είχα κάνει τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2007, τότε που ακόμα ήταν σε χρήση χάρτινο δελτίο εθελοντή αιμοδότη - πριν τη μηχανογράφηση. Το θέμα με τη διάθεση των φιαλών δυσχεραινόταν περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι από το 2006 ζω στο εξωτερικό. Επομένως, δεν είμαι γραμμένος σε κάποιο σύστημα.

Στην αρχή, βρήκα τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ΓΝΑ "Γεννηματάς" (το νοσοκομείο στο οποίο είχα κάνει τις αιμοδοσίες) και - ω! τι έκπληξη! - δεν απάντησε ποτέ κανένας. Λίγο απελπισμένος από την πίεση χρόνου να βρεθεί το αίμα, αποφάσισα να στείλω email εδώ: [email protected], εξηγώντας την κατάστασή μου κι επισυνάπτοντας φωτογραφίες από το δελτίο εθελοντή αιμοδότη.

Μου απάντησαν την επόμενη ημέρα, το πρωί, για να μου ζητήσουν τα στοιχεία μου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο στην Ελλάδα) και τα αντίστοιχα στοιχεία του ανθρώπου για τον οποίο προορίζεται το αίμα, για να ετοιμαστεί το ηλεκτρονικό προφίλ μου και να πιστωθεί ο άνθρωπός μου με τις ζητούμενες φιάλες αίματος. Δύο εργάσιμες ημέρες μετά (αν κι έστειλα πρώτα email ζητώντας ενημέρωση), με ενημέρωσαν ότι δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό προφίλ μου κι ότι καλύφθηκε η ζητούμενη ποσότητα αίματος από τις αιμοδοσίες που είχα κάνει στο παρελθόν.

Όταν ζήτησα τα στοιχεία εισόδου στο λογαριασμό μου, με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να απευθυνθώ τηλεφωνικώς στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών για να τα λάβω. Από το ΕΜΑ δεν μπόρεσαν να με εξυπηρετήσουν. Μιλάγαμε 25 λεπτά στο τηλέφωνο με τον εργαζόμενο εκεί προσπαθώντας να καταλάβω γιατί και πώς και τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσω πρόσβαση στο λογαριασμό που δημιουργήθηκε - σε κάποια φάση ένιωσα σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του. Συνοπτικά βλέπουν το λογαριασμό μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω κι άλλες φιάλες εάν χρειαστεί, αλλά δεν μπορώ να εγγραφώ επίσημα (ούτε να αποκτήσω πρόσβαση στο λογαριασμό μου) επειδή δεν έχω αιμοδοτήσει στην Ελλάδα μετά το 2016. Όταν το κάνω, θα μου σταλεί ένας κωδικός και θα μπορώ να κάνω την εγγραφή μου.

Αυτά.

Επεξ/σία από wizzy
  • Like 1
Δημοσ.
On 08/04/2025 at 10:48, wizzy said:

Ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου:

Όπως είχα αναφέρει, ένας δικός μου άνθρωπος θα χρειαζόταν αίμα για μία χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

O @poulinos ανέφερε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν φιάλες από το δικό μου απόθεμα. Απόθεμα, θεωρητικά, υπήρχε από αιμοδοσίες που είχα κάνει τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2007, τότε που ακόμα ήταν σε χρήση χάρτινο δελτίο εθελοντή αιμοδότη - πριν τη μηχανογράφηση. Το θέμα με τη διάθεση των φιαλών δυσχεραινόταν περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι από το 2006 ζω στο εξωτερικό. Επομένως, δεν είμαι γραμμένος σε κάποιο σύστημα.

Στην αρχή, βρήκα τα τηλέφωνα επικοινωνίας του ΓΝΑ "Γεννηματάς" (το νοσοκομείο στο οποίο είχα κάνει τις αιμοδοσίες) και - ω! τι έκπληξη! - δεν απάντησε ποτέ κανένας. Λίγο απελπισμένος από την πίεση χρόνου να βρεθεί το αίμα, αποφάσισα να στείλω email εδώ: [email protected], εξηγώντας την κατάστασή μου κι επισυνάπτοντας φωτογραφίες από το δελτίο εθελοντή αιμοδότη.

Μου απάντησαν την επόμενη ημέρα, το πρωί, για να μου ζητήσουν τα στοιχεία μου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο στην Ελλάδα) και τα αντίστοιχα στοιχεία του ανθρώπου για τον οποίο προορίζεται το αίμα, για να ετοιμαστεί το ηλεκτρονικό προφίλ μου και να πιστωθεί ο άνθρωπός μου με τις ζητούμενες φιάλες αίματος. Δύο εργάσιμες ημέρες μετά (αν κι έστειλα πρώτα email ζητώντας ενημέρωση), με ενημέρωσαν ότι δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό προφίλ μου κι ότι καλύφθηκε η ζητούμενη ποσότητα αίματος από τις αιμοδοσίες που είχα κάνει στο παρελθόν.

Όταν ζήτησα τα στοιχεία εισόδου στο λογαριασμό μου, με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να απευθυνθώ τηλεφωνικώς στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών για να τα λάβω. Από το ΕΜΑ δεν μπόρεσαν να με εξυπηρετήσουν. Μιλάγαμε 25 λεπτά στο τηλέφωνο με τον εργαζόμενο εκεί προσπαθώντας να καταλάβω γιατί και πώς και τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσω πρόσβαση στο λογαριασμό που δημιουργήθηκε - σε κάποια φάση ένιωσα σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του. Συνοπτικά βλέπουν το λογαριασμό μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω κι άλλες φιάλες εάν χρειαστεί, αλλά δεν μπορώ να εγγραφώ επίσημα (ούτε να αποκτήσω πρόσβαση στο λογαριασμό μου) επειδή δεν έχω αιμοδοτήσει στην Ελλάδα μετά το 2016. Όταν το κάνω, θα μου σταλεί ένας κωδικός και θα μπορώ να κάνω την εγγραφή μου.

Αυτά.

το καλο ειναι οτι το αιμα δοθηκε που αυτο ειναι που σε εκαιγε.τωρα αν κατεβεις ελλαδα ναι πρεπει να δωσεις αιμα και να γραψεις στο χαρτι(καπου εχει πεδιο) για να σου στειλουν στοιχεια για να κανεις εγγραφη στο www.bdr.gr. μετα οτιδηποτε κανεις θα φαινεται εκειμεσα. τωρα δεν ξερω αν θα ενσωματωθει με το υπαρχουν Profile που σου εχουν φτιαξει.σιγουρα θα μπορουσες να ρωτησεις στο www.bdr.gr. εμενα οτι ηταν σε χαρτι επρεπε να τους πω να το περασουν ηλεκτρονικα.και το περασαν καπου μαζικα.δεν γραφει ποτε εδωσα πως κτλ .απλα αναφερει οτι 3 φορες εκει 2φορες εκει. ενω ολες οι νεες αιμοδοδιες απο την στιγμη που γραφτηκα στο www.bdr.gr φαινονται πιο αναλυτικα.

Δημοσ.

Θα έρθω κάποια στιγμή κι αν βολέψει (χρονικά) θα δώσω αίμα, για να εκκινήσει η διαδικασία. Ε, μετά, θα μιλήσω και με το ΕΜΑ και βλέπουμε.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, wizzy said:

Θα έρθω κάποια στιγμή κι αν βολέψει (χρονικά) θα δώσω αίμα, για να εκκινήσει η διαδικασία. Ε, μετά, θα μιλήσω και με το ΕΜΑ και βλέπουμε.

γενικως θα πρεπε να ηταν πιο απλη η διαδικασια με βαση ΑΦΜ κτλ αλλα...

Δημοσ.
1 hour ago, poulinos said:

γενικως θα πρεπε να ηταν πιο απλη η διαδικασια με βαση ΑΦΜ κτλ 

Μακάρι να ήταν έτσι. 

Δημοσ.

Θυμιστε λιγο please, 2 αιμοδοτικες αδειες δικαιουμαστε το χρονο για εθελοντικη;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, actorius είπε

Δε νομίζω ότι υπάρχει όριο, έως 4 οι άνδρες, έως 3 οι γυναίκες.

Μόνο στο δημόσιο τομέα δίνονται αιμοδοτικες άδειες νομίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος

• Like 1
Δημοσ.
On 09/04/2025 at 18:51, wizzy said:

Μακάρι να ήταν έτσι. 

ναι δεν μπορεις να κανεις εγγραψη στο www.bdr.gr αν δεν σου δωσει στοιχεια το νοσοκομειο ωστε να συνδεθουν οι αιμοδοσιεςμε σενα. ενω θα επρεπε απλα να ανοιγεις το account να δινεις πχ αμκα και να της τραβαγε αυτοματα.

οπως και ακομα δεν εχουν βαλει (εχουν πει οτι θα γινει) την καρτα αιμοδοσια στο gov.gr wallet

1 hour ago, Locke_John said:

Δε νομίζω ότι υπάρχει όριο, έως 4 οι άνδρες, έως 3 οι γυναίκες.

Μόνο στο δημόσιο τομέα δίνονται αιμοδοτικες άδειες νομίζω. Μπορεί να κάνω και λάθος

θεωρητικα ειχε βγει και νομος για τον ιδιωτικο τομεα .δεν θυμαμαι τι λεει.σιγουρα ηταν να κατσεις μια ημερα πχ την ημερα της αιμοδοσιας.τωρα ποιος το δεχεται δεν ξερω.

οριο στο ποσες φορες μπορεις να δωσεις (ασχετως αδειας) ειναι 4 φορες το χρονο. ποσες φορες απο αυτες δικαιουσαι αδεια και ποση αδεια δυστυχως δεν το ξερω

13 hours ago, actorius said:

για ιδιωτικο,δημοσιο τομεα ή για στρατο?

• Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, actorius said:

7 hours ago, poulinos said:

θεωρητικα ειχε βγει και νομος για τον ιδιωτικο τομεα .δεν θυμαμαι τι λεει.σιγουρα ηταν να κατσεις μια ημερα πχ την ημερα της αιμοδοσιας.τωρα ποιος το δεχεται δεν ξερω.

Όταν εργαζόμουν σε ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα, πριν από 20+ χρόνια, η άδεια για αιμοδοσία ήταν εισηγμένη στην πολιτική της εταιρίας. Ενημερώναμε εκ των προτέρων ότι την τάδε ημέρα θα πάμε για αιμοδοσία και πέρναμε εκείνη την ημέρα off. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Για ιδιωτικο τομεα ρωταω, γιατι δε με βολευει πια να πηγαινω σκ. 
Απο hr παντως που ρωτησα, ηταν χαλαροι. Τη δηλωνω ως αιμοδοτικη και τους πηγαινω μετα βεβαιωση εθελοντικης αιμοδοσιας απο το νοσοκομειο. 
Απλα θυμαμαι οταν το εψαχνα ειχα διαβασει οτι ειναι 2 το χρονο.

Thanks παντως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...