Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δίνω αίμα για σύλλογο κάθε χρόνο τα τελευταία 3 χρόνια. Η συνεργασία γίνεται με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο, όπου μεταφέρουν τον ειδικό εξοπλισμό στον χώρο του συλλόγου και προσέρχονται εκεί οι εθελοντές αιμοδότες. Αυτό που μου έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση είναι η μη μέτρηση αιματοκρίτη την ημέρα της αιμοδοσίας. Η μόνη σχετική ερώτηση που μου έγινε ήταν αν είχα ποτέ θέμα με την τιμή του αιματοκρίτη. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό είναι οριακά εγκληματικό, παρόλο που είχαν φέρει μαζί τον σχετικό εξοπλισμό και γίνεται για σκοπούς ταχύτητας (6 καρέκλες γιαα 70 ενδιαφερόμενους σε 4 ώρες).

Δημοσ.
11 minutes ago, stavros750 said:

Δίνω αίμα για σύλλογο κάθε χρόνο τα τελευταία 3 χρόνια. Η συνεργασία γίνεται με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο, όπου μεταφέρουν τον ειδικό εξοπλισμό στον χώρο του συλλόγου και προσέρχονται εκεί οι εθελοντές αιμοδότες. Αυτό που μου έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση είναι η μη μέτρηση αιματοκρίτη την ημέρα της αιμοδοσίας. Η μόνη σχετική ερώτηση που μου έγινε ήταν αν είχα ποτέ θέμα με την τιμή του αιματοκρίτη. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό είναι οριακά εγκληματικό, παρόλο που είχαν φέρει μαζί τον σχετικό εξοπλισμό και γίνεται για σκοπούς ταχύτητας (6 καρέκλες γιαα 70 ενδιαφερόμενους σε 4 ώρες).

δεν θα πηγαινα σε συλλογο για διαφορους λογους αλλα τοσο για αυτο που αναφερεις.υπαρχουν τοσα νοσοκομεια να πας απευθειας χωρις ενδιαμεσους. δεν ειναι καν χρονοβορο να κανεις ελεγχο αιματοκριτη.μεχρι να πεσει κανενας κατω 😛

Δημοσ.
1 hour ago, poulinos said:

δεν θα πηγαινα σε συλλογο για διαφορους λογους αλλα τοσο για αυτο που αναφερεις.υπαρχουν τοσα νοσοκομεια να πας απευθειας χωρις ενδιαμεσους. δεν ειναι καν χρονοβορο να κανεις ελεγχο αιματοκριτη.μεχρι να πεσει κανενας κατω 😛

Προσφέρει κάποια προνόμια και για αυτό εκεί πάω να σου πω την αλήθεια (μία φορά τον χρόνο και έχουν ισχύ για το αντίστοιχο διάστημα), αλλά δίνω και εθελοντικά τον υπόλοιπο χρόνο.

Δημοσ.
On 24/05/2025 at 19:36, stavros750 said:

Προσφέρει κάποια προνόμια και για αυτό εκεί πάω να σου πω την αλήθεια (μία φορά τον χρόνο και έχουν ισχύ για το αντίστοιχο διάστημα), αλλά δίνω και εθελοντικά τον υπόλοιπο χρόνο.

τοτε οκ.εγω με εκκλησιες συλλογους κτλ εφαγα την ηττα μου οποτε πλεον σε νοσοκομειο αυτονομα.και εβγαλα πολυ πιο ευκολα ακρη οταν χρειαστηκα να δωσω αιμα σε αλλο ατομο. ενω με εκκλησιες, συλλογους αστα να πανε.ειναι λιγο πιο ζορικα. ο συλλογος εχει το καλο οτι μπορει να σου δωσει παραπανω φιαλες απο αυτες που δικαιουσαι. πχ οταν δινεις αιμα στην δουλεια και υπαρχει ενα bank αιματος της εταιρειας ας το πουμε.εκει και 5 φιαλες αν χρειαστεις για συγγενικο σου προσωπο θα δωσουν ασχετα αν εχεις δωσει 2 φορες.αυτο ειναι το μονο καλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, poulinos said:

ο συλλογος εχει το καλο οτι μπορει να σου δωσει παραπανω φιαλες απο αυτες που δικαιουσαι. πχ οταν δινεις αιμα στην δουλεια και υπαρχει ενα bank αιματος της εταιρειας ας το πουμε.εκει και 5 φιαλες αν χρειαστεις για συγγενικο σου προσωπο θα δωσουν ασχετα αν εχεις δωσει 2 φορες.αυτο ειναι το μονο καλο

Η ερώτηση μου είναι η εξής πάνω σε αυτό, αν αποχωρήσεις από την δουλειά σου καλή ώρα ή από τον σύλλογο, οι φιάλες αίματος που δίνεις τι γίνονται; Χάνεις το δικαίωμα σου σε αυτές; Πρέπει να απευθυνθείς πάλι στον σύλλογο και είναι στην ευχέρεια του αν πει ναι ή όχι;

Εν τω μεταξύ είχα δώσει και στον στρατό και τώρα βλέπω ότι ήταν για "σύλλογο", άγνωστο σε μένα ποιος ήταν.

Επεξ/σία από stavros750
Δημοσ.
On 28/05/2025 at 20:29, stavros750 said:

Η ερώτηση μου είναι η εξής πάνω σε αυτό, αν αποχωρήσεις από την δουλειά σου καλή ώρα ή από τον σύλλογο, οι φιάλες αίματος που δίνεις τι γίνονται; Χάνεις το δικαίωμα σου σε αυτές; Πρέπει να απευθυνθείς πάλι στον σύλλογο και είναι στην ευχέρεια του αν πει ναι ή όχι;

Εν τω μεταξύ είχα δώσει και στον στρατό και τώρα βλέπω ότι ήταν για "σύλλογο", άγνωστο σε μένα ποιος ήταν.

λογικα και παλι στο συλλογο θα απευθυνθεις.τωρα αν θα σε εξυπηρετησουν....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι ο τελευταίος που θα κάνω μάθημα σε κάποιον.

Το αίμα που δίνουμε είναι δώρο ζωής για όσους το χρησιμοποιούνε - δεν το δίνουμε για να αυξήσουμε την κάβα μας, από φιάλες - το δίνουμε για να φανεί χρήσιμο στους υπόλοιπους. 

Άπαξ και το δώσουμε ανήκει σε αυτούς που θα τους φανεί χρήσιμο, παύει να είναι ιδιοκτησία μας.

Μακάρι να λέμε να είναι αχρείαστο για δικούς μας ανθρώπους.

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.
3 hours ago, dhmak said:

Είμαι ο τελευταίος που θα κάνω μάθημα σε κάποιον.

Το αίμα που δίνουμε είναι δώρο ζωής για όσους το χρησιμοποιούνε - δεν το δίνουμε για να αυξήσουμε την κάβα μας, από φιάλες - το δίνουμε για να φανεί χρήσιμο στους υπόλοιπους. 

Άπαξ και το δώσουμε ανήκει σε αυτούς που θα τους φανεί χρήσιμο, παύει να είναι ιδιοκτησία μας.

Μακάρι να λέμε να είναι αχρείαστο για δικούς μας ανθρώπους.

ωραια η θεωρια αλλα πηγαινε εσυ εκει εξω και πεισε με την θεωρια ατομα για να δωσουν αιμα χωρις να προσφερεις κατι. εδω δεν μαζευονται τωρα που θα κανουν καβα απο φιαλες και εσυ πιστευεις οτι θα μαζευτουν χωρις να δωσεις κατι? στην θεωρια ειναι ακριβως οπως το λες στην πραξη ομως αλλαζουν ολα. γιατι νομιζεις σε πολλες χωρες δινουν χρηματα για να πας? ο αλτρουισμος ή οπως λεγεται εχει πεθανει. εχουν μεινει ενα 10 τοις 100 που θα κανει κατι χωρις ανταλλαγμα δυστυχως.

σε καποιες περιπτωσεις και δικαιολογημενα βεβαια. γιατι παει ο αλλος να κανει επεμβαση και του λενε οτι χρειαστει δεν χρειαστει θα πρεπει να φερεις 4 φιαλες αιμα (με σκοπο να πεισουν κοσμο να δωσει). .οποτε οπως καταλαβες βρωμαει απο παντου η ολη κατασταση. απο την μια θες να δωσεις οικειοθελως απο την αλλη ακους κατι παραξενα και λες wtf? και οπως εσυ λες για τα μαθηματα ζωης εγω θα ξαναπω για ακομα μια φορα αυτο που εχω πει 100 φορες εδω μεσα. Συνεχιζουμε ακομα να εισαγουμε αιμα απο το εξωτερικο και να το πληρωνουμε σε ξενουν. Οποτε κατι δεν λειτουργει σωστα με τον τροπο που το προσπαθουν .οποτε πρεπει να αλλαξουν τακτικη.οταν κατι δεν δουλευει το αλλαζεις.και το φιλοτιμο εχει τελειωσει οποτε θες αλλους τροπους για να πεισεις τον κοσμο να δινει.γιατι για την ωρα ακομα και ταλεφτα που δινεις για αιμα πανε στο εξωτερικο οταν θα μπορουσαν να μενουν ελλαδα.

συμφωνω απολυτα οτι ετσι θα πρεπε να ειναι αλλα πρακτικα το φιλοτιμο εχει χαθει γενικοτερα στα παντα. πως θα μαμησουμε ο ενας τον αλλον εχουμε γινει.και το βλεπεις καθε μερα στους δρομους.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έδινα στα 20 μου εθελοντικά αίμα για χρόνια. Στην αρχή όλα καλά αλλά με τον καιρό εμφανίστηκαν τραγικές καθυστερήσεις και ας ήμουν μόνος χωρίς να έχουν κάποιον άλλο μέσα.

Το χειρότερο όλων ήταν όταν συγγενής χρειάστηκε αίμα και όταν πήγα να δώσω δε με άφησαν επειδή δεν είχε περάσει το νόμιμο διάστημα και το χειρότερο δεν είπαν ότι είχα δικαίωμα να ζητήσω αίμα σαν εθελοντής αιμοδότης για δικό μου άτομο !! Για αυτό έκοψα να πηγαίνω ώστε αν ξαναχρειαστεί να μην την ξαναπάθω.

Αν δεν είχα σταματήσει λόγο της βλακείας τους υπολογίζω ότι ίσως και να είχα δώσει 50-60 φορές ακόμα. Φαντάσου να μην υπήρχε και ανάγκη για αίμα για τη ζωή των ανθρώπων.

Μετά από πολλά χρόνια είπα να ξεκινήσω πάλι και ενώ έχουν ουρά δεν κάθονται και δεν υπάρχουν κενά. Το κακό είναι ότι σου δίνουν κάκιστης ποιότητας χυμό και κρακεράκια. Προτιμώ να φέρνω δικά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...