Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 13/4/2025 στις 1:27 ΜΜ, Arkin είπε

Ακομα μια πολυ καλη αιμοδοσια με δυνατο αιματοκριτη πανω απο 43 γεμισε η φιαλη σε κατω απο 4 λεπτακια και μηδεν ζαλαδα. Φτασαμε στις 28 νομιζω αιμοδοσιες με τη σημερινη βεβαια ακομα δεν καταφερα να φτιαξω λογαριασμο στο BDR ωστε να τα βλεπω ολα αλλα τελος παντων. 

Το κριμα οτι ειχε πολυ λιγη συμμετοχη σημερα δεν ξερω γιατι δεν βλεπω να μαζευονται πανω απο 100 φιαλες ενω συνηθως ειμαστε στις 150-160 και κανονικα επρεπε να ειμασταν στις 500 αλλα ειμαστε παντα οι στανταρ 70-80 που δεν χανουμε αιμοδοσια και απο εκει και πανω καποιοι ερχονται 1 φορα το χρονο καποιοι 2 καποιοι ακομα πιο σπανια ενω εχουμε και παρα πολλα 20χρονα μεχρι 25 χρονων που δεν πατηταν ποτε το ποδι τους λενε αφου δεν κερδιζω κατι γιατι να δωσω. Βρε μαλακα ανθρωπε αν αυριο παθεις τιποτα η καποιος δικος σου και δεν υπαρχουν φιαλες θα παρακαλας και θα δωσεις οτι εχεις και δεν εχεις για να ζησεις. Αλλα αυτοι ειμαστε. 

unnamed.jpg

Δώσμου κάτι και θα πάρεις αίμα. Πότε θα καταλάβεις πως όλα είναι δούναι και λαβείν; 

Γιατί να αδειάσω τη φερριτίνη μου για τον μέσο νεοέλληνα; Όποτε έχει χρειαστεί κάποιος δικός μου έχω πάει και έχω προσφέρει.

Τις ηλικιακές διακρίσεις θα τις αφήσω ασχολίαστες, φαίνεται όμως πως κάποιος πονάει που δεν είναι πλέον 25.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gatoskylo8 είπε

Δώσμου κάτι και θα πάρεις αίμα. Πότε θα καταλάβεις πως όλα είναι δούναι και λαβείν; 

Γιατί να αδειάσω τη φερριτίνη μου για τον μέσο νεοέλληνα; Όποτε έχει χρειαστεί κάποιος δικός μου έχω πάει και έχω προσφέρει.

Τις ηλικιακές διακρίσεις θα τις αφήσω ασχολίαστες, φαίνεται όμως πως κάποιος πονάει που δεν είναι πλέον 25.

Αν σκεφτεσαι ετσι μην δινεις δεν ειναι αυτη η ουσια της αιμοδοσιας οποτε αν δεν το νιωθεις απλα μην το κανεις. 

Δεν θα αδειασεις καμια φερριτινη εφοσον κανεις συχνα εξετασεις και βλεπεις που βρισκονται οι τιμες και περα απο το καλο που κανεις σε καποιον που το χρειαζεται κανεις και στον εαυτο σου οπως με ειπε και ενας απο το ΑΧΕΠΑ οι γυναικες κανουν service οταν εχουν περιοδο ο ανδρας οταν δινει αιμα. Προσωπικα δινω απο τα 20 μου ειμαι 35 και ελπιζω μεχρι τα 65 οποτε αφηνουν να δινω. 

Δημοσ.
2 hours ago, Gatoskylo8 said:

με το να δινεις αιμα κανεις και μερικα καλα  στον ευατο σου ακομα και αν το δουμε εγωιστικα.α.ριχνεις τον αιματοκριτη που δεν κανει να ειναι στα υψη.β.δικαιουσαι κατι δωρεαν εξετασεις αιματολογικες  καθε χρονο.γ.καθε φιαλη που δινεις ας το πουμε την δικαιουσαι για συγγενικο σου προσωπο.δ.κανεις ταυτοχρονα εξετασεις για ΣΜΔ

2 hours ago, Arkin said:

Αν σκεφτεσαι ετσι μην δινεις δεν ειναι αυτη η ουσια της αιμοδοσιας οποτε αν δεν το νιωθεις απλα μην το κανεις. 

Δεν θα αδειασεις καμια φερριτινη εφοσον κανεις συχνα εξετασεις και βλεπεις που βρισκονται οι τιμες και περα απο το καλο που κανεις σε καποιον που το χρειαζεται κανεις και στον εαυτο σου οπως με ειπε και ενας απο το ΑΧΕΠΑ οι γυναικες κανουν service οταν εχουν περιοδο ο ανδρας οταν δινει αιμα. Προσωπικα δινω απο τα 20 μου ειμαι 35 και ελπιζω μεχρι τα 65 οποτε αφηνουν να δινω. 

μετα βαρανε αιματοκριτη στα υψη και λενε μα γιατι επαθα οτι επαθα.ή ψαχνουν φιαλες οταν γινει κατι

3 hours ago, Πέτρος said:

Εν τω μεταξύ το συζητάμε (καλώς) για τις ταυτότητες και είναι απόλυτα άχρηστο σαν πληροφορία. 

για αυτο και σταματησαν την εκτυπωση.το μονο που θες να ξερεις ειναι τον αριθμο αιμοδοτη που ας ελπισουμε συντομα να μπει στο gov wallet

• Like 2
Δημοσ.
13 hours ago, kostakiss said:

Προλαβαίνεις να πάρεις έως τότε κάποιο έγγραφο και από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Για την ταυτότητα εξυπηρετει πολιτικό προσωπικό και αμφιβάλω αν θα πάρουν την ευθύνη να "εγκρίνουν" έγγραφο άλλης χώρας.

Σε ευχαριστώ για την προτροπή. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνω να πάρω έγγραφο από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο. Φτάνω Παρασκευή βράδυ και το ραντεβού είναι Δευτέρα μεσημέρι. 

Δημοσ.
Στις 12/7/2025 στις 12:37 ΜΜ, poulinos είπε

κανε ενα remind καμια βδομαδα μετα ή στειλε email. αν ερχεται το sms απο κανα 5 ψηφιο ελπιζω να μην τα εχεις μπλοκαρει

Λοιπόν τους ξανά έστειλα την παρασκευή και με πήραν τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα όσα έβλεπε η κοπέλα στο κομπιούτερ αυτοί έστειλαν sms. Το σκέφτηκα και εγώ αυτό με τα 5ψήφια. Τελικά με έστειλε e-mail το οποίο πήγε βέβαια στα ανεπιθύμητα. Τέλος πάντων έγινε η εγγραφή. όλα καλα. 

• Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, wizzy said:

Σε ευχαριστώ για την προτροπή. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνω να πάρω έγγραφο από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο. Φτάνω Παρασκευή βράδυ και το ραντεβού είναι Δευτέρα μεσημέρι. 

Δευτέρα πρωί τότε!;)

Δημοσ.
4 hours ago, milos_ said:

Λοιπόν τους ξανά έστειλα την παρασκευή και με πήραν τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα όσα έβλεπε η κοπέλα στο κομπιούτερ αυτοί έστειλαν sms. Το σκέφτηκα και εγώ αυτό με τα 5ψήφια. Τελικά με έστειλε e-mail το οποίο πήγε βέβαια στα ανεπιθύμητα. Τέλος πάντων έγινε η εγγραφή. όλα καλα. 

τελεια.καλα το να παει στα spam δεν ειναι παραξενο. με τσ 5 ψηφια γενικα και απο gov εχουν ακουστει διαφορα (να μην ερχονται). ισως καποιος να τα ειχε κοψει και να μην το θυμαται

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, poulinos είπε

με τσ 5 ψηφια γενικα και απο gov εχουν ακουστει διαφορα (να μην ερχονται). ισως καποιος να τα ειχε κοψει και να μην το θυμαται

Κάτι έχει κάτσει στραβά. Εμένα κάποια στιγμή μπήκε στα spam το sms του gov.gr (android, thmx Google), είδα κι έπαθα μέχρι να το πάρω χαμπάρι, πήγα στο λογαριασμό και το δήλωσα ως μη-spam, εκεί, το βιολί του.

Εξακολουθεί και τα βάζει στα spam, ότι κι αν έχω δοκιμάσει. 

Δημοσ.
9 hours ago, Πέτρος said:

Κάτι έχει κάτσει στραβά. Εμένα κάποια στιγμή μπήκε στα spam το sms του gov.gr (android, thmx Google), είδα κι έπαθα μέχρι να το πάρω χαμπάρι, πήγα στο λογαριασμό και το δήλωσα ως μη-spam, εκεί, το βιολί του.

Εξακολουθεί και τα βάζει στα spam, ότι κι αν έχω δοκιμάσει. 

εκει κατι φταιει στο site,client του email.μπορεις να το βαλεις και. manually σε white list αμα δεν το παιρνει οταν του λες οτι δεν ειναι σπαμ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

εκει κατι φταιει στο site,client του email.μπορεις να το βαλεις και. manually σε white list αμα δεν το παιρνει οταν του λες οτι δεν ειναι σπαμ

Δεν λέω για email, αλλά για τα sms.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που και αυτά έγιναν "έξυπνα", τρομάρα τους. 

Αντικαταστάθηκε η native sms εφαρμογή του κινητού από του android/Google, και προκοψαμε. 

Δημοσ.
5 hours ago, Πέτρος said:

Δεν λέω για email, αλλά για τα sms.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που και αυτά έγιναν "έξυπνα", τρομάρα τους. 

Αντικαταστάθηκε η native sms εφαρμογή του κινητού από του android/Google, και προκοψαμε. 

μπορεις να γυρισεις στην native εφαρμογη αν θες ανι πχ για google messages

Δημοσ.
Στις 13/7/2025 στις 12:06 ΜΜ, kostakiss είπε

Προλαβαίνεις να πάρεις έως τότε κάποιο έγγραφο και από ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Για την ταυτότητα εξυπηρετει πολιτικό προσωπικό και αμφιβάλω αν θα πάρουν την ευθύνη να "εγκρίνουν" έγγραφο άλλης χώρας.

Δεν ισχύει σε όλα τα τμήματα. Στα περισσότερα είναι αστυνομικοί υπάλληλοι.

Δημοσ.
Στις 15/7/2025 στις 4:42 ΠΜ, poulinos είπε

μπορεις να γυρισεις στην native εφαρμογη αν θες ανι πχ για google messages

Κάποια στιγμή νομίζω μου την πέρασε με το ζόρι και δεν ασχολήθηκα να γυρίσω πίσω. 

Αλλάζω συσκευή σύντομα, οπότε θα δούμε εκεί πώς θα πάει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...