Προς το περιεχόμενο

Αιμοδοσία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 14/10/2025 at 07:45, xmimis said:

Θέλω να δώσω αίμα αλλά επειδή έχω το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας ο αιματοκρίτης μου είναι κάτω από 40 

Στο νοσοκομείο δεν δέχονται να τους δώσω ακόμα και αν κάνω υπεύθυνη δήλωση υπάρχει κάποια λύση για αυτό;

Έχω το στίγμα κι εγώ , αλλά αν και με έχουν απορρίψει κάποιες φορές , δίνω τακτικά. 
δεν μετράνε εκεί επι τόπου αιματοκρίτη αλλά αιμοσφαιρίνη που θέλουν να είναι 14 για άντρες και υπό προϋποθέσεις δέχονται και 13κάτι. Δεν ξέρω πόση και τι σχέση έχει αυτή η μέτρηση με τον αιματοκρίτη.
γενικά ότι σου λένε στο λένε για το καλό σου , συζήτησε με το γιατρό τι μπορείς να κάνεις . Εμένα μου πρότεινε καλή διατροφή, με σίδηρο , ξεκούραση και γενικά προσοχή για2-2 εβδομάδες και γενικά δουλεύει (από 12-13 αιμοσφαιρίνη έβγαινε πάνω από 13,5 και αρκετές φορές 14+)

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αιματοκρίτης = 3 φορές η αιμοσφαιρίνη (15×3 =45)

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, panostza said:

Έχω το στίγμα κι εγώ , αλλά αν και με έχουν απορρίψει κάποιες φορές , δίνω τακτικά. 
δεν μετράνε εκεί επι τόπου αιματοκρίτη αλλά αιμοσφαιρίνη που θέλουν να είναι 14 για άντρες και υπό προϋποθέσεις δέχονται και 13κάτι. Δεν ξέρω πόση και τι σχέση έχει αυτή η μέτρηση με τον αιματοκρίτη.
γενικά ότι σου λένε στο λένε για το καλό σου , συζήτησε με το γιατρό τι μπορείς να κάνεις . Εμένα μου πρότεινε καλή διατροφή, με σίδηρο , ξεκούραση και γενικά προσοχή για2-2 εβδομάδες και γενικά δουλεύει (από 12-13 αιμοσφαιρίνη έβγαινε πάνω από 13,5 και αρκετές φορές 14+)

με βαση της αιμοσφαιρινη οπως ειπαν υπολογιζεις και τον αιματοκριτη.αν εχεις καλο αιματοκριτη θα σε αφησουν.αν ομως εισαι οριακα δυστυχως....

On 18/10/2025 at 04:59, mariosnik_ said:

Οχι.... 

h πληρη απαντηση . οχι αμα δεν ανεβει ο αιματοκριτης σου :P

On 13/10/2025 at 12:57, tasanton said:

Αν ψάξεις στα site των νοσοκομείων, λογικά θα βρεις πληροφορίες. Π.χ. το ΚΑΤ έχει ωράριο Σαββάτου:

Αιμοδοσία - Νοσοκομείο ΚΑΤ

και το ννα ειχε σαββατο αλλα το εκοψαν γαμοτο.

On 12/10/2025 at 18:56, panosno1com said:

Υπαρχει καποιο νοσοκομειο Αθήνας ή Πειραιά που μπορεις να αιμοδοτήσεις Σαββατο? Συγκεκριμένα για τραπεζα αιματος οχι για καποιον ασθενη! Επισης αν υπαρχει απογευμα καθημερινής εστω? Ευχαριστώ 

μερικα δεχονται και ατομα σαββατο.δες ποια ειναι κοντα σου και ειτε απο το site ειτε ενα τηλεφωνο στο τμημα αιμοδοσιας και θα ειναι more than happy να σου πουν

On 12/10/2025 at 08:36, djcat said:

καλύτερο "φαγητο" από τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν πρόκειται να βρεις... Μόνο αν κάνει καμία ομαδική αιμοδοσία καμιά εταιρεία/σύλλογος κλπ. 

αυτο ακριβως.δεν ειναι τυχαιο οτι τα καλα ειναι σε ννα και 401 κτλ

On 11/10/2025 at 00:24, 9-11 said:

Η περιήγηση στα αθηναϊκά νοσοκομεία (δήθεν για ευγενείς/ανθρωπιστικούς σκοπούς, στην πραγματικότητα για ντερλίκωμα 🥨🥐🥟🌭🍔🍕) συνεχίζεται.
Σήμερα ήταν η σειρά του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας επί της Κατεχάκη.

Ξεκινάμε με τα χωροταξικά:
Μεγάλοι χώροι, άπλα σαν συγκρότημα κτιρίων (μην το θεωρείτε δεδομένο) αλλά... ολίγον τι στριμωγμένα στην αίθουσα αιμοδοσίας. Επίσης οι κλίνες είναι έτσι τοποθετημένες ώστε ο αιμοδότης έχει απέναντί του τα ντουβάρια. Καμία σχέση με το ευρύχωρο δωμάτιο και τα  μεγάλα παράθυρα του ΝΝΑ που βλέπει σε φύση/δέντρα.
Γενικώς, βρήκα το περιβάλλον κάπως μουντό. Πολύ τσιμέντο ρε παιδί μου.

Το προσωπικό όπως πάντα ευγενέστατο - τους έθεσα και το ερώτημα «Ποιος ο λόγος να συμπληρώνουμε εκ νέου τα στοιχεία μας στο έντυπο όταν υπάρχει ο αριθμός μητρώου αιμοδότη και το app;» κι απάντηση δεν έλαβα.
Κι όχι μόνον αυτό, αλλά υπήρχε επιπλέον χαρτούρα που αφορούσε τον ιό Δυτικού Νείλου (οδηγία του Υπουργείου Υγείας που ισχύει από τα μέσα καλοκαιριού - την προηγούμενη φορά που έδωσα αίμα, στα μέσα Ιουνίου, δεν είχε εφαρμοστεί).
Αργότερα η νοσοκόμα μου είπε -σε αυτούς τουλάχιστον- δεν έχει υπάρξει κρούσμα...

Και φτάνουμε στο μενού.
Στεργίου κύριοι. ΕγγύησιςΑραβική πίτα με κοτόπουλο, cheddar και γευστική σως 140γρ
-cheddar.png.2cadabc8b5c4c888b3907a454a2ad2d1.png
Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει!
Χυμός, ΗΒΗ πορτοκάλι.
Μου έδωσαν δύο χωρίς να ζητήσω extra - είχα κάνει βεβαίως νωρίτερα μία νύξη για άνοστα αρτοσκευάσματα που θρυμματίζονται και γεμίζουμε ψίχουλα, θα έπαιξε κι αυτό το ρόλο του 😉
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Δεν πληρώνονται που δεν πληρώνονται, ας τους ταΐζουμε τουλάχιστον κάτι της προκοπής να έχουν ένα κίνητρο...

Λέω την επόμενη φορά, τον Ιανουάριο, να φύγω από το κέντρο.
Ασκληπιείο Βούλας π.χ. να δούμε και λίγο θάλασσα...

μετα τις 30 αιμοδοσιες πρεπει να δινουν σουβλακι :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...