Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.
Στο κωλόσπιτο που μένω, εκτός απο όλα τα άλλα τα χάρτινα δεν έχει ούτε χώρο για να βάλω κλιματιστικό, ούτε καν χώρο για εσωτερική μονάδα, τελικά με μια πατέντα είπε ο τεχνικός ότι θα τη βάλουμε.
Και ερχόμαστε στην εξωτερική. Έχει όλο πόρτες και παράθυρα και πάνω απο τις πόρτες έχει μόνο 30 εκατοστά τοίχο ενώ η μονάδα μπορεί να είναι 60-70cm. οπότε δεν μπορεί να μπει ούτε η εξωτερική μονάδα ψηλά, παρα μόνο σε ένα τοιχάκι ανάμεσα απο τις δύο μπαλκονόπορτες που θα πιάνει ίσα ίσα τον τοίχο, και αναγκαστικά πρέπει να μπει χαμηλά η μονάδα στη μέση του τοίχου, στο ύψος του προσώπου μας και να μας φυσάει στη μούρη όποτε βγαίνουμε στη βεράντα επειδή ψηλά είναι ο αεραγωγός του απορροφητήρα της κουζίνας.
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο άχρηστος εργολάβος να μην προνόησε για κλιματιστικό ούτε εσωτερικά αλλά ούτε εξωτερικά. Σκεφτήκαμε να το βάλουμε κάτω αλλά ακριβώς εκεί είναι η βρύση της βεράντας. Απίστευτα πράγματα!

Να ρωτήσω τώρα κάτι κουλό που ξέχασα να πω στον τεχνικό και μάλλον θα μου πει ότι δεν γίνεται, αλλά καμια φορά δε ξέρεις.

Αν το έβαζα ψηλά, αλλά μπροστά απο τον αεραγωγό του απορροφητήρα με κάποια απόσταση απο τον τοίχο όπως είναι οι μονάδες πχ 10 cm για να έχει αέρα θα έχω πρόβλημα ε; Δε μπαίνει πουθενά αλλού και δεν ξέρω τι να κάνω, έχω λιώσει απο τη ζέστη και έχω τέτοιο πρόβλημα, αν είναι δυνατόν!

• Sad 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν το σπίτι σου είναι προ του 2000 λογικό να μην προνόησε ο εργολάβος για κλιματιστικό, αλλά δεν μου έχει τύχει ποτέ μου να δω σπίτι που να μην μπορεί να μπει κλιματιστικό, ακόμα και το δικό μου που είναι σπίτι 100 ετών, βρήκα ένα και μοναδικό μέρος και έβαλα ένα κλιματιστικό. Τέλος πάντων, κοίτα, λογικά πρόβλημα δεν θα υπάρχει αν κάνεις αυτό που λες με την μονάδα μπροστά από έξοδο αεραγωγού απορροφητήρα, απλά καλό θα ήταν να αποφεύγεις όταν λειτουργείς το κλιματιστικό να λειτουργείς και τον απορροφητήρα, γιατί η όλη μπάφλα/τσίκνα θα διέρχεται μέσα από συμπυκνωτή και γενικά μέσα από την εξωτερική μονάδα, το αρνητικό της συγκεκριμένης λύσης είναι οτι θα πρέπει να γίνεται καλό καθάρισμα της εξωτερικής μονάδας και του συμπυκνωτή ανά έτος ή εξάμηνο αφού όλη η τσίκνα και οι  μυρωδιές της κουζίνας θα πέφτουν στο πίσω μέρος της μονάδας.

Δημοσ.

Είναι του 2005 η πολυκατοικία.
Χμμ, το θέμα είναι πως όταν θα μαγειρεύουμε είναι πιο σημαντικό να έχουμε ανοιχτό κλιματιστικό ειδικά τις ζεστές μέρες. Αλλιώς μαγείρεμα, κουζίνα ζέστη και σβηστό κλιματιστικό δεν παλεύεται.
Οπότε δεν ξέρω τι θα κάνω.
Εαν βάλω την εξωτερική μονάδα στα 3,5 μέτρα απόσταση απο την εσωτερική  εξω απο τα υπνοδωμάτια λες να μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αν έχει μεγάλη απόσταση το καλώδιο της εξωτερικής απο την εσωτερική μονάδα;

Δημοσ.

Κοιτα για ολα υπαρχει λυση. Αρκει ο τεχνικος να ειναι εμπειρος δειξε μας μια φωτο που σκεφτεσαι να το βαλεις.

30 ποντοι δεν ειναι και λιγοι. Πας παιρνεις σιδερα και φτιαχνεις τελαρο που θα μπει η μοναδα και ας εχει ποδια ως κατω για καλυτερη στηριξη, θα τρυπησεις που θα τρυπησεις το τοιχο, βαλε και στηριγματα κατω, χωρις να τρυπησεις το μπαλκονι.

Σε τι οροφο εισαι; αν εχεις ταρατσα ακομα πιο ευκολο θα γινει, αλλα δεν ξερω τι πτωση πιεση θα χει,αν εχει φυσικα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, 80s είπε

Είναι του 2005 η πολυκατοικία.
Χμμ, το θέμα είναι πως όταν θα μαγειρεύουμε είναι πιο σημαντικό να έχουμε ανοιχτό κλιματιστικό ειδικά τις ζεστές μέρες. Αλλιώς μαγείρεμα, κουζίνα ζέστη και σβηστό κλιματιστικό δεν παλεύεται.
Οπότε δεν ξέρω τι θα κάνω.
Εαν βάλω την εξωτερική μονάδα στα 3,5 μέτρα απόσταση απο την εσωτερική  εξω απο τα υπνοδωμάτια λες να μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα αν έχει μεγάλη απόσταση το καλώδιο της εξωτερικής απο την εσωτερική μονάδα;

Τότε ξέχνα την τοποθέτηση μπροστά από τον αεραγωγό του απορροφητήρα, θα έχετε θέματα, φαντάσου να βράζετε κάτι και να πηγαίνει θερμός αέρας πίσω από τον συμπυκνωτή με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση συν οτι βρώμα και μυρωδιά προσκολληθεί στο στοιχείο της εξωτερικής μονάδας.

Δημοσ.

σωληνα στην εξοδο του αποροφητηρα για να βγει λιγο πιο περα.;;;;???

9 hours ago, 80s said:

Καλημέρα.
Στο κωλόσπιτο που μένω, εκτός απο όλα τα άλλα τα χάρτινα δεν έχει ούτε χώρο για να βάλω κλιματιστικό, ούτε καν χώρο για εσωτερική μονάδα, τελικά με μια πατέντα είπε ο τεχνικός ότι θα τη βάλουμε.
Και ερχόμαστε στην εξωτερική. Έχει όλο πόρτες και παράθυρα και πάνω απο τις πόρτες έχει μόνο 30 εκατοστά τοίχο ενώ η μονάδα μπορεί να είναι 60-70cm. οπότε δεν μπορεί να μπει ούτε η εξωτερική μονάδα ψηλά, παρα μόνο σε ένα τοιχάκι ανάμεσα απο τις δύο μπαλκονόπορτες που θα πιάνει ίσα ίσα τον τοίχο, και αναγκαστικά πρέπει να μπει χαμηλά η μονάδα στη μέση του τοίχου, στο ύψος του προσώπου μας και να μας φυσάει στη μούρη όποτε βγαίνουμε στη βεράντα επειδή ψηλά είναι ο αεραγωγός του απορροφητήρα της κουζίνας.
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο άχρηστος εργολάβος να μην προνόησε για κλιματιστικό ούτε εσωτερικά αλλά ούτε εξωτερικά. Σκεφτήκαμε να το βάλουμε κάτω αλλά ακριβώς εκεί είναι η βρύση της βεράντας. Απίστευτα πράγματα!

Να ρωτήσω τώρα κάτι κουλό που ξέχασα να πω στον τεχνικό και μάλλον θα μου πει ότι δεν γίνεται, αλλά καμια φορά δε ξέρεις.

Αν το έβαζα ψηλά, αλλά μπροστά απο τον αεραγωγό του απορροφητήρα με κάποια απόσταση απο τον τοίχο όπως είναι οι μονάδες πχ 10 cm για να έχει αέρα θα έχω πρόβλημα ε; Δε μπαίνει πουθενά αλλού και δεν ξέρω τι να κάνω, έχω λιώσει απο τη ζέστη και έχω τέτοιο πρόβλημα, αν είναι δυνατόν!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, poulinos είπε

σωληνα στην εξοδο του αποροφητηρα για να βγει λιγο πιο περα.;;;;???

Διαβάζοντας αυτό θα έλεγα και εγώ.Στην έξοδο του αποροφητήρα μία γωνία πάνω κάτω δεξιά αριστερά (όπου βολεύει) και 50-60-70 εκατοστά σωλήνα.Καλή βάση και για σιγουριά μπορεί να μπει και μία κολώνα (π.χ. σωλήνα 1 ή 2 ίντσες γαλβανιζέ)  λοξά από την άκρη της εξωτερικής βάσης και να καταλήγει στον τοίχο.

Edit.

Σε μία δική μου εξωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού 12.000 btu ακριβώς από πίσω κατεβαίνει υδρορροή με στρογγυλή σωλήνα φ 100.Απλά ενισχύσαμε τα σίδερα που κρατάνε τη μονάδα την οποία βάλαμε λίγο πιο έξω.Βαριέμαι τώρα να βγω έξω να βγάλω φωτογραφία.:P

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, 80s είπε

Θα γεμισεις λαδι και μπιχλα τον συλλεκτη και μετα αντε να τον καθαρισεις. Οπως ειπε ο Παππους, γωνια και στελνεις τον αεραγωγο μακρια απο την μοναδα. Μετα βαζεις το κλιματιστικο να εχει μια μικρη αποσταση απο τον σωληνα και καθαρισες, απλα τα πραγματα μη σκας αδικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ισως να σταματησει να τραβαει καλα ο απορροφητηρας...

Τα 3.5μετρα σωληνα ειναι μια χαρα στο μανουαλ γραφουν min και max αποστασεις...αλλοι το βαζουν ταρατσα ή στο πλαινο εξωτερικο τοιχο(εκτος μπαλκονιου)...

Απλα ο εγκαταστατης ισως να σου ζητησει εξτρα χρεωση για τα εξτρα μετρα σωληνα και αν του πεις οτι θες καναλι για σωληνες  a.c. (εννοειται παντα να γινεται χρηση αντλιας κενου στην τοποθετηση)CND.jpg

Τελος σιγουρα υπαρχει βαση οροφης ;)

0010271_-45x70-1218000btuh_300.png

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
12 ώρες πριν, sunstorm είπε

Γιατί δεν κοιτάς για κανένα φορητό κλιματιστικό. πχ κάτι τέτοιο  https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/portable/186351-inventor-cool

Αξιζουν αυτα τα διαολια;

Εχω προβλημα στο σπιτι που μενω,νοικιαζω και εχουν χαλασει και τα 2 κλιματιστικα και η βρωμιαρα η σπιτονοικοκυρα δε μου πληρωνει ουτε για να κανω εγκατασταση σε ενα δικο μου.

Δεν εχω σκοπο να μεινω πολυ καιρο ακομα,οταν μου το επιτρεψουν τα οικονομικα μου θα φυγω.

Επειδη λοιπον δεν ψηνομαι να πληρωσω 80 να μπει το δικο μου και αλλα 80 για να βγει οταν θα ξενοικιασω σκεφτομαι μηπως παρω φορητο για να μπορω να το μετακινησω και σε αλλο δωματιο εαν το απαιτουν οι συνθηκες.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, talibanakos είπε

Αξιζουν αυτα τα διαολια;

Εχω προβλημα στο σπιτι που μενω,νοικιαζω και εχουν χαλασει και τα 2 κλιματιστικα και η βρωμιαρα η σπιτονοικοκυρα δε μου πληρωνει ουτε για να κανω εγκατασταση σε ενα δικο μου.

Δεν εχω σκοπο να μεινω πολυ καιρο ακομα,οταν μου το επιτρεψουν τα οικονομικα μου θα φυγω.

Επειδη λοιπον δεν ψηνομαι να πληρωσω 80 να μπει το δικο μου και αλλα 80 για να βγει οταν θα ξενοικιασω σκεφτομαι μηπως παρω φορητο για να μπορω να το μετακινησω και σε αλλο δωματιο εαν το απαιτουν οι συνθηκες.

Κοίταξε.... για μένα θα ήταν μια έσχατη λύση αν δεν μπορούσα με κανένα άλλο τρόπο να βάλω κανονικό κλιματιστικό τοίχου, δαπέδου ή οροφής με εσωτερική/εξωτερική μονάδα, οπότε προκειμένου να κουνάω βεντάλιες ή να έχω ανεμιστήρες και δεν την πάλευα, θα κατέληγα εκεί.

Εχε υπόψη ότι είναι κάπως έτσι...

portable.jpg.de3e8423349d5fa48684175dc9c87eee.jpg

δηλαδή με κάποιο τρόπο πρέπει να βγαίνει έξω ο σωλήνας (ανοιχτό παράθυρο ==> απώλειες ή την πατέντα που βλέπεις στη φωτό)

Δημοσ.
17 ώρες πριν, talibanakos είπε

Αξιζουν αυτα τα διαολια;

Δεν έχει καμμία υποχρέωση ο ιδιοκτήτης  να σου βάλει κλιματιστικό ή να πληρώσει οτιδήποτε σχετικά με συντήρηση κτλπ Αν είχε κλιματιστικό το σπιτικό σίγουρα είναι από προηγούμενο ένοικο που το άφησε φεύγοντας. Αν θες κλιματιστικό καινούριο την ενημερώνεις και το βάζεις με δικά σου έξοδα ξηλωματος του παλιού και εγκατάστασης του καινούριου. Επίσης φεύγοντας είσαι υποχρεωμένος είτε να το αφήσεις είτε να το αποξηλωσεις και αποκαθιστάς τις ζημιές (βουλωμα της τρύπας, βάψιμο) . Το να αρχίζουμε χαρακτηρισμούς σε κάποιον επειδή δεν μας κάθεται να το πηδήξουμε κιόλας δεν είναι ορθο. 

Ενοικιάζω ένα διαμέρισμα που έχει κλιματιστικό από τον προηγούμενο νοικαρη όταν μπήκε ο καινούριος του είπα αν θέλει το χρησιμοποιεί,  αν θέλει άλλο , βάζει με δικά του έξοδα , αν απαιτείται συντήρηση δικά του τα έξοδα, αν το ξηλώσει αποκαθιστά τις ζημιές. Το κλιματιστικό δεν αποτελει παρακολούθημα του σπιτιού όπως τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά, η θέρμανση κ.α όπου ο ιδιοκτήτης έχει την υποχρέωση για την καλή λειτουργία τους και την αποκατάσταση τους σε περίπτωση μην καλής λειτουργίας λόγω φυσιολογικής φθορας.

Δημοσ.
Στις 9/6/2018 στις 2:29 ΠΜ, 80s είπε

Καλημέρα.

Μία διευκρίνηση.
Μιλάς για τοποθέτηση στην ΚΟΥΖΙΝΑ ή κατάλαβα λάθος ;;;
Είναι ξεχωριστό δωμάτιο ή είναι ενιαία με σαλόνι ;;;

Πάντως τοποθέτηση a/c στην κουζίνα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα λόγο των μονίμων εστιών θερμότητας,  μάτια κουζίνας/φούρνος, ψυγείο κλπ, που λειτουργούν συνήθως.

Παρόμοιο πρόβλημα εμείς το «λύσαμε» με δυνατό ανεμιστήρα οροφής, π.χ.: https://www.skroutz.gr/c/2837/anemistires-orofis/f/737872/fos.html?o=ανεμιστηρες+οροφης

Δημοσ.

Διάβασα όλα τα μηνύματά σας και σας ευχαριστώ που προσπαθήσατε να μου δώσετε λύσεις.
Αρχικά γι'αυτόν τον αεραγωγό που λέτε φ100 γωνία και να φεύγει ο αέρας του απορροφητήρα, οκ είναι καλή λύση, αλλά πρέπει να έχει τεράστια απόσταση απο τον τοίχο η μονάδα για να χωράει απο πάσω. Η έξοδος του απορροφητήρα είναι σχεδόν στο κέντρο αν μπει η μονάδα εκεί. Δεν ξέρω αν έχω πρόβλημα αν μπει τόσο έξω, και βάσεις οροφής να βάλω, η μονάδα είναι 45 κιλά, μιλάμε για κλιματιστικό 18άρι που θέλω να βάλω.

Σχετικά με τον φορητό και αυτό το σκέφτηκα, αλλά έχει μόνο ψύξη και όχι θέρμανση γιατί το θέλουμε και για συμπληρωματική θέρμανση και πολλά άλλα που έχει ένα κλιματιστικό.

Όσο για το καλώδιο, διάβασα γενικά πως οι εταιρείες καλύπτουν μέχρι 3 μέτρα σωλήνωση και το έξτρα μέτρο χρεώνεται επιπλέον. Το θέμα είναι να μην έχω θέμα με την απόδοση κλπ.

Πρόκειται για σαλονοκουζίνα ενιαία 35 τμ απλά τυγχάνει εκεί να είναι η έξοδος απορροφητήρα. Οπότε δεν μπαίνει σε κουζίνα, αλλά στο σαλόνι στην ουσία.

Δεν θέλουμε ανεμιστήρες, θέλουμε τη δροσιά του κλιματιστικού και να δω τι θα κάνουμε τελικά.

Θα σας ανεβάσω σε λιγάκι μια φωτογραφία να το δείτε.

Στις 9/6/2018 στις 12:18 ΜΜ, papoys1 είπε

Σε μία δική μου εξωτερική μονάδα ενός κλιματιστικού 12.000 btu ακριβώς από πίσω κατεβαίνει υδρορροή με στρογγυλή σωλήνα φ 100.Απλά ενισχύσαμε τα σίδερα που κρατάνε τη μονάδα την οποία βάλαμε λίγο πιο έξω.Βαριέμαι τώρα να βγω έξω να βγάλω φωτογραφία.:P

Δεν κάνεις έναν κόπο κάποια στιγμή να το βγάλεις να πάρω μια ιδέα; Πόσο πιο έξω μπορεί να μπήκανε τα σίδερα; ΤΟ θέμα είναι πως εμένα θα είναι 18άρι το κλιματιστικό και θα έχει μεγαλύτερη μονάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...