talibanakos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, teddy71 είπε Δεν έχει καμμία υποχρέωση ο ιδιοκτήτης να σου βάλει κλιματιστικό ή να πληρώσει οτιδήποτε σχετικά με συντήρηση Φυσικα και ειναι υποχρεωμενος να επισκευασει τα 2 κλιματιστικα που ανηκουν σε αυτον. Εγω ειμαι στο σπιτι 1,5 χρονο και τα κλιματιστικα ειχαν θεματα απο οταν μπηκα. Σε συζητηση μαλιστα που εγινε στην αρχη ειπαμε ν ατα φτιαξουμε ολα σιγα σιγα,κατι που δεν εγινε ποτε και τα κλιματιστικα τα εκλασαν για τα καλα. Αλλο που εσυ εκανες εξηγηση με τον ενοικιαστη σου στην αρχη. Παρ'ολα αυτα ειναι λαθος αυτο που λες και εαν δεν το ειχες εξηγησει απο την αρχη θα ησουν υποχρεωμενος να πληρωσεις εσυ τη συντηρηση βασει συμβολαιου. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2018 από talibanakos
teddy71 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Τα κλιματιστικά το ξαναλέω δεν αποτελούν παρακολούθημα του σπιτιού καθώς δεν αποτελούν υποχρεωτικο εξοπλισμο. Παρακολούθημα του ακινήτου είναι μόνο τα κουφώματα, το μπάνιο και ο εξοπλισμός του, ο πάγκος κουζίνας, τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά , το σύστημα θέρμανσης, ο θερμοσίφωνας αυτά. Δηλαδη μόνο ο απαραίτητος εξοπλισμός για να μπορέσει να μείνει κάποιος σε ένα σπίτι. Το κλιματιστικό δεν ανήκει στον υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα πρέπει να διαθέτει ένα σπίτι. Η μόνη περίπτωση για αποτελούν παρακολούθημα του σπιτιού τα κλιματιστικά είναι αν αναφέρονται στο συμφωνητικο που έκαναν ότι στο μισθιο περιλαμβανονται και τα κλιματιστικά. Δηλαδή με κάποιο τρόπο να προκύπτει ότι η τιμή του ενοικιου προσδιορίστηκε και από την ύπαρξη των κλιματιστικών , ειδάλλως θεωρούνται ως παραχώρηση της χρήσης ανευ τιμήματος οπότε και άνευ υποχρέωσης του ιδιοκτήτη για τη σωστή λειτουργία τους. Αν λογου χαρη αφήσω μια ντουλάπα στο σπίτι και χαλάσει η πόρτα της , θα πρέπει να την φτιάξω ; όχι γιατί δεν αποτελεί υποχρεωτικό εξοπλισμό και την είχα αφήσει προς εξυπηρετηση του ενοικιαστή και η οποία δεν επηρέασε την τιμή του ενοικιου που μου καταβάλλεται. Αν όμως χαλάσει πχ μια πόρτα του μπαλκονιου θα πρέπει να την επιδιόρθωσω ως ιδιοκτήτης καθως αποτελεί υποχρεωτικό εξοπλισμό. 2
talibanakos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, teddy71 είπε Τα κλιματιστικά το ξαναλέω δεν αποτελούν παρακολούθημα του σπιτιού καθώς δεν αποτελούν υποχρεωτικο εξοπλισμο. Ο νομος λεει οτι οι βλαβες που οφειλονται σε συνηθη χρηση, βαρυνουν τον ιδιοκτητη, εκτος και αν εχει συμφωνηθει διαφορετικα. Ποσο μαλλον οταν τα κλιματιστικα εχουν θεμα εξ'αρχης.
papoys1 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, 80s είπε Δεν κάνεις έναν κόπο κάποια στιγμή να το βγάλεις να πάρω μια ιδέα; Πόσο πιο έξω μπορεί να μπήκανε τα σίδερα; ΤΟ θέμα είναι πως εμένα θα είναι 18άρι το κλιματιστικό και θα έχει μεγαλύτερη μονάδα. Είχα την εντύπωση ότι είναι φ100 αλλά είναι φ75. Ηδιαφορά είναι 2,5 πόντοι αλλά όπως βλέπεις υπάρχει περιθώριο πολύ περισσότερο,σίγουρα πάνω από 6-7 πόντους άρα και φ125 χωράει. Όπως θυμάμαι στο ένα στήριγμα βρήκαμε κολώνα και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.Έτσι τα δύο ούπα κρατάνε όχι 40 αλλά 240 κιλά. Λογικά θα την βγάλεις κάτω ή πάνω.Εγώ πάνω θα την έβγαζα να μην τρώω τις τσίκνες στη μούρη. 1
80s Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2018 στις 4:30 ΜΜ, divo είπε Το θεωρω απιθανο να μην υπαρχει ενας τοιχος που να μπορει να το βαλει ο τεχνικος. Παρολα αυτα μπαινει και κρεμαστος οπως σου ειπαν. Kι όμως δεν υπάρχει. Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία έξω απο το σαλόνι και τη κουζίνα είναι μόνο αυτός ο τοίχος ο οποίος έχει τον αεραγωγό του απορροφητήρα. Η μόνη λύση αν παραμείνει έτσι, είναι να τον τοποθετήσει στο ύψος του προσώπου μας και να μας χτυπάει τη μούρη ο αέρας που θα βγάζει η μονάδα και επίσης θα εμποδίζει να κυκλοφορούμε ελεύθερα.. Ο επόμενος διαθέσιμος τοίχος είναι στα 3,5 μέτρα απόσταση και δεν ξέρω αν θα αποδίδει 100% το κλιματιστικό με τόση απόσταση. Στις 10/6/2018 στις 6:17 ΜΜ, papoys1 είπε Είχα την εντύπωση ότι είναι φ100 αλλά είναι φ75. Ηδιαφορά είναι 2,5 πόντοι αλλά όπως βλέπεις υπάρχει περιθώριο πολύ περισσότερο,σίγουρα πάνω από 6-7 πόντους άρα και φ125 χωράει. Όπως θυμάμαι στο ένα στήριγμα βρήκαμε κολώνα και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.Έτσι τα δύο ούπα κρατάνε όχι 40 αλλά 240 κιλά. Λογικά θα την βγάλεις κάτω ή πάνω.Εγώ πάνω θα την έβγαζα να μην τρώω τις τσίκνες στη μούρη. Το δικό μου μόλις το μέτρησα, η τρύπα είναι 12 εκατοστά άρα θα χρειαστώ φ125 σωστα; Δεν θα είναι τεράστια; Πρέπει να αφήσω πάνω απο 20 πόντους πίσω απο τη μονάδα. Ορίστε και η φωτογραφία. Η απόσταση απο το ταβάνι μέχρι εκεί που ξεκινάει η μπαλκονόπορτα είναι γύρω στα 30 εκατοστά οπότε αν είναι η μονάδα 60 ή 70 θα κατεβαίνει μπροστά στη πόρτα. Το πλάτος του τοίχου είναι 1,25 cm. Είναι μια πολύ καλή λύση, η καλύτερη πιστεύω αυτή που μου πρότεινες, όπως έχεις κάνει κι εσύ, απλά με προβληματίζει αν θα βάλω μεγάλο σωλήνα και απομακρυνθεί αρκετά η μονάδα απο τον τοίχο. Θα ρωτήσω αύριο και τον τεχνικό στο κατάστημα που θα το πάρουμε να μου πει αν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα κλπ. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από 80s
80s Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Αριστερά απο τις μπαλκονόπορτες δεν έχω χώρο, υπάρχει στα αριστερά άλλη πόρτα στη γωνία και δεν έχει καθόλου τοίχο. Ο επόμενος διαθέσιμος ελεύθερος τοίχος είναι όπως βλέπουμε τη φωτο μετά τη δεξιά μπαλκονόπορτα, απλά θα πρέπει να μπεί σωλήνωση 3,5 μέτρων και θα είναι η μονάδα έξω απο το υπνοδωμάτιο. Δεν βάζω 12άρι, δεν με καλύπτει, πάω για 18άρι και το toyotomi που σκεφτόμουν είναι 95 cm x 70cm, τεράστια και είναι ο μόνος λόγος να αλλάξω την επιλογή μου και να πάω σε άλλη μάρκα πχ inventor που έχει μονάδα το 18άρι, 80cm x 55 cm. Όσο για τη γωνιακή βάση πρέπει να την πληρώσω έξτρα ή είναι μέσα στην τιμή της εγκατάστασης; Επίσης τη γωνία θα μπορέσω να τη βάλω μόνος μου ή θα χρειαστεί κάποιος ειδικός να βάλει κόλλες στεγανοποιήσεις κλπ; Κουμπώνει απλά να φανταστώ;
postfire Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 εγω θα εβαζα μια γωνια εξω για τον αποροφητηρα και θα εβαζα την εξωτερικη μοναδα κρεμαστη
80s Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μήπως όμως στη τιμή της εγκατάστασης δεν συμπεριλαμβάνεται τοποθέτηση κρεμαστή και έχει παραπάνω κόστος;
papoys1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, 80s είπε Το δικό μου μόλις το μέτρησα, η τρύπα είναι 12 εκατοστά άρα θα χρειαστώ φ125 σωστα; Δεν θα είναι τεράστια; Πρέπει να αφήσω πάνω απο 20 πόντους πίσω απο τη μονάδα. Ορίστε και η φωτογραφία. Η απόσταση απο το ταβάνι μέχρι εκεί που ξεκινάει η μπαλκονόπορτα είναι γύρω στα 30 εκατοστά οπότε αν είναι η μονάδα 60 ή 70 θα κατεβαίνει μπροστά στη πόρτα. Το πλάτος του τοίχου είναι 1,25 cm. Είναι μια πολύ καλή λύση, η καλύτερη πιστεύω αυτή που μου πρότεινες, όπως έχεις κάνει κι εσύ, απλά με προβληματίζει αν θα βάλω μεγάλο σωλήνα και απομακρυνθεί αρκετά η μονάδα απο τον τοίχο. Θα ρωτήσω αύριο και τον τεχνικό στο κατάστημα που θα το πάρουμε να μου πει αν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα κλπ. Ναι για τους απορροφητήρες χρησιμοποιείται σωλήνα φ125.Μπορείς ύστερα από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη να κάνεις ένα μικρό σκάψιμο του σοβά προς τα πάνω να χωνευτεί λίγο η σωλήνα και να κερδίσεις 4-5 πόντους. Επίσης αν το κάνεις έτσι για καλίτερη ασφάλεια θα μπορούσες να βάλεις με ούπα 2 γάντζους στο πάνω μέρος του μπαλκονιού και με δύο αντερίδες - συρματόσχοινα που θα κρεμάσεις από αυτούς να τα δέσεις στο μπροστινό μέρος από τα στηρίγματα της μονάδας. Θα ήταν η πιο σίγουρη πιο όμορφη και πιο φτηνή από όλες τις απόψεις στήριξη.Και τώρα που το είπα μάλλον θα το κάνω και εγώ στη δική μου μπροστινή μονάδα η οποία είναι μεγαλίτερη επειδή το άλλο είναι 24.000 και με προβλημάτιζε η στήριξή του τότε που το έβαλα γιατί τα ούπα έπιασαν σε σοβά και τούβλο.Το αιρκοντίσιον με τη λειτουργία έχει κάποιους έστω μικρούς κραδασμούς οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση στα στριφόνια που πιάνουν στα ούπα. Μόλις πάω leroy θα πάρω τα κατάλληλα εξαρτήματα και θα το κάνω σίγουρα. Υ.Γ.Και άλλο που βλέπω απέναντι του γείτονα περνάει υδρορροή.Πιο στενή βέβαια αλλά περνάει. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από papoys1
papoys1 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Λοιπόν από περιέργεια μέτρησα με το μέτρο και το κενό του μπροστινού (24.000 btu) που είναι αρκετό και δεν περνάει τίποτε από πίσω.Είναι 15 σχεδόν πόντοι.Μάλλον πρέπει να υπάρχει αρκετό κενό για την καλύτερη λειτουργία του. 1
Stamer Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Παιδιά βλέπω πολλοί αναρωτιέστε για "εξτρα" αποστάσεις του a/c από την εξωτερική μονάδα σε σχέση με την απόδοση. Ξεχάστε το αυτό το πράγμα, δεν υπάρχει κανένα θέμα! Τα bar που χρησιμοποιούνται είναι πολύ περισσότερα απο ότι χρειάζεται το a/c. Εγώ σε ενα a/c έχω στείλει την εξωτερική μονάδα στην πάνω βεράντα, συνολικό μήκος σωλήνων γύρω στα 8-10μ. Δεν τρέχει κάστανο! Κατά τα λοιπά, όπως έδειξε και ο παππούς, δεν βλέπω να έχει κανένα πραγματικό πρόβλημα και σιγά την πατέντα που έχεις να κάνεις με τον σωλήνα. Βάλε ένα σωλήνα είτε προς τα κάτω ή προς τα πλάγια και την μονάδα σου μπροστά και τελείωσες! Ή ακόμα κι αν θες να στείλεις την μονάδα παραπέρα, κάνε το, πάλι δεν υπάρχει θέμα. Κοίτα να πάρεις καλό a/c. 2
bill999r Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Η πιο φτηνή λύση είναι να βάλεις μια γωνία στην έξοδο του απορροφητηρα, έστω κ μια συστολή ώστε να βγάλεις Φ100 πχ αν νομίζεις ότι δεν σε παίρνει. Ωστόσο νομίζω ότι κ το φ152 μία χαρά χωράει μιας κ το κενό πίσω από το κλιμαστικο είναι μεγάλο. Επόμενη καλύτερη λύση να το τοποθετήσεις στο δάπεδο κ να τραβήξεις τη βρύση σου δίπλα από το κλιμαστικο, με γωνία κτλ, κ δεν θα έχεις ούτε μεγάλη σωλήνα, ούτε αντιαισθητικο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι αυτη η λύση είναι η πιο εύκολα υλοποίησιμη κ πολύ οικονομική. Η αμέσως επόμενη λύση είναι να τοποθετηθεί αλλού μιας κ δεν έχεις σημαντική απώλεια απόδοσης λόγω μήκους σωληνωσεων. Επόμενη λύση να το τοποθετήσεις στο δάπεδο κ να τραβήξεις τη βρύση σου δίπλα από το κλιμαστικο, με γωνία κτλ, κ δεν θα έχεις ούτε μεγάλη σωλήνα, ούτε αντιαισθητικο αποτέλεσμα. Η τελευταία κ πιο ακριβή λύση είναι να πάρεις απορροφητηρα χωρίς έξοδο. Μπορεί κ αυτός που έχεις να είναι αντίστοιχης τεχνολογίας κ να δουλεύει με ανακύκλωση.
80s Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας. Τελικά θα το βάλω σε απόσταση 3,5 μέτρων απο την εσωτερική μονάδα, στον παραδίπλα τοίχο. Ρώτησα και τον τεχνικό σήμερα και μου είπε πως έτσι θα είναι καλύτερα, γιατί αλλιώς θα έχει απόσταση μισού μέτρου αν έμπαινε μπροστά απο τον απορροφητήρα. Αν έκανα την πατέντα με τον φ 125 πάλι θα χωρούσε άνετα γιατί όντως μένει αρκετό κενό απο πίσω, απλά μέσα απο όλο αυτό διαπίστωσα ότι θα έκανα λάθος αν το τοποθετούσα τόσο κοντά. Κάθε εμπόδιο για καλό που λέμε; Μ¨εσα απο μια ανησυχία μου, βγήκε και κάτι καλό που δεν γνώρισα. Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων της εσωτερικής απο την εξωτερική μονάδα. Και πάλι σας ευχαριστώ. Αναμένω να δω και το αποτέλεσμα.
poulinos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 On 09/06/2018 at 16:46, talibanakos said: Αξιζουν αυτα τα διαολια; Εχω προβλημα στο σπιτι που μενω,νοικιαζω και εχουν χαλασει και τα 2 κλιματιστικα και η βρωμιαρα η σπιτονοικοκυρα δε μου πληρωνει ουτε για να κανω εγκατασταση σε ενα δικο μου. Δεν εχω σκοπο να μεινω πολυ καιρο ακομα,οταν μου το επιτρεψουν τα οικονομικα μου θα φυγω. Επειδη λοιπον δεν ψηνομαι να πληρωσω 80 να μπει το δικο μου και αλλα 80 για να βγει οταν θα ξενοικιασω σκεφτομαι μηπως παρω φορητο για να μπορω να το μετακινησω και σε αλλο δωματιο εαν το απαιτουν οι συνθηκες. για προσωρινα ειναι μια χαρα.οπως ειπαν το μεγαλο προβλημα ειναι οτι πρεπει να βγει ο σωληνας εξω.το να αφησεις ολοκληρη πορτα ανοιχτη για να βγει ο σωληνας εξω δεν ειναι η καλυτερη λυση.εγω για λιγο καιρο που το ειχα κανει Use αφηνα λιγο το παραθυρο ανοιχτο αλλα το κομματι του παραθυρου που εμενε ανοιχτο για να μην μπει ζεστη ειτε εβαζα ενα μεγαλο κομματι χαρτονι με την τρυπα για να βγαινει ο σωληνας εξω ειτε σφηνωνα την κουρτινα:P προσωρινη λυση αλλα οκ.επισης κανει αρκετο θορυβο. On 10/06/2018 at 12:24, 80s said: Διάβασα όλα τα μηνύματά σας και σας ευχαριστώ που προσπαθήσατε να μου δώσετε λύσεις. Αρχικά γι'αυτόν τον αεραγωγό που λέτε φ100 γωνία και να φεύγει ο αέρας του απορροφητήρα, οκ είναι καλή λύση, αλλά πρέπει να έχει τεράστια απόσταση απο τον τοίχο η μονάδα για να χωράει απο πάσω. Η έξοδος του απορροφητήρα είναι σχεδόν στο κέντρο αν μπει η μονάδα εκεί. Δεν ξέρω αν έχω πρόβλημα αν μπει τόσο έξω, και βάσεις οροφής να βάλω, η μονάδα είναι 45 κιλά, μιλάμε για κλιματιστικό 18άρι που θέλω να βάλω. Σχετικά με τον φορητό και αυτό το σκέφτηκα, αλλά έχει μόνο ψύξη και όχι θέρμανση γιατί το θέλουμε και για συμπληρωματική θέρμανση και πολλά άλλα που έχει ένα κλιματιστικό. Όσο για το καλώδιο, διάβασα γενικά πως οι εταιρείες καλύπτουν μέχρι 3 μέτρα σωλήνωση και το έξτρα μέτρο χρεώνεται επιπλέον. Το θέμα είναι να μην έχω θέμα με την απόδοση κλπ. Πρόκειται για σαλονοκουζίνα ενιαία 35 τμ απλά τυγχάνει εκεί να είναι η έξοδος απορροφητήρα. Οπότε δεν μπαίνει σε κουζίνα, αλλά στο σαλόνι στην ουσία. Δεν θέλουμε ανεμιστήρες, θέλουμε τη δροσιά του κλιματιστικού και να δω τι θα κάνουμε τελικά. Θα σας ανεβάσω σε λιγάκι μια φωτογραφία να το δείτε. Δεν κάνεις έναν κόπο κάποια στιγμή να το βγάλεις να πάρω μια ιδέα; Πόσο πιο έξω μπορεί να μπήκανε τα σίδερα; ΤΟ θέμα είναι πως εμένα θα είναι 18άρι το κλιματιστικό και θα έχει μεγαλύτερη μονάδα. λογικα για τον απορροφητηρα ισως να μπορεις να βρεις και ευκαμτο σωληνα/γωνια.
Stamer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Στις 9/6/2018 στις 4:46 ΜΜ, talibanakos είπε Αξιζουν αυτα τα διαολια; Εχω προβλημα στο σπιτι που μενω,νοικιαζω και εχουν χαλασει και τα 2 κλιματιστικα και η βρωμιαρα η σπιτονοικοκυρα δε μου πληρωνει ουτε για να κανω εγκατασταση σε ενα δικο μου. Δεν εχω σκοπο να μεινω πολυ καιρο ακομα,οταν μου το επιτρεψουν τα οικονομικα μου θα φυγω. Επειδη λοιπον δεν ψηνομαι να πληρωσω 80 να μπει το δικο μου και αλλα 80 για να βγει οταν θα ξενοικιασω σκεφτομαι μηπως παρω φορητο για να μπορω να το μετακινησω και σε αλλο δωματιο εαν το απαιτουν οι συνθηκες. Τα φορητά a/c είναι για περιπτώσεις που είναι αδύνατον να εγκαταστήσεις κανονικό κλιματιστικό. Ασχέτως των BTU τους, δεν αποδίδουν το ίδιο καλά με ένα κλιματιστικό τοίχου, ίσως να φταίει η μικρή έξοδος αέρα, δεν ξέρω. Αν το έχεις να χτυπάει πάνω σου ή έστω τις περσίδες να πηγαινοέρχονται, καλά είναι. Και όπως έχει ήδη ειπωθεί, κάνουν και θόρυβο. Βέβαια ο θόρυβος είναι δυνατή βοή αν δεν σε νοιάζει (όχι κραδασμοί ή κάτι τέτοιο). Επίσης πρέπει να σκεφτείς την περίπτωση οτι θα πρέπει να έχεις ανοιχτά πόρτα ή παράθυρο για την εξαγωγή του. Και το λέω μόνο από άποψη ασφάλειας, για την απόδοση βρίσκεις λύσεις. Έχω είχα κόψει φελιζολ και το είχα φέρει ακριβώς στα μέτρα που θέλω χωρίς καμία τρυπούλα για να μπάζει έστω και λίγο αέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα