vlzvl Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα, Θα κάνω ένα μεταπτυχιακό και 2 από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι ένα "επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου" και "επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας". Τα έχω και τα 2 αλλά ξέρω ότι από το 2014 δεν απαιτούνται επικυρώσεις από δημόσιους φορείς. Την τελευταία φορά που πήγα να επικυρώσω το πτυχίο ΤΕΙ μου σε ΚΕΠ για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε Δήμο δεν μου το επικύρωσε και ο Δήμος το δέχτηκε μια χαρά. Μήπως επειδή ο αποδέκτης είναι ο Δήμος? Τι γίνεται όμως με ένα ΤΕΙ/ΑΕΙ ?? (συγκεκριμμένα το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Ξέρω ότι και αυτά είναι Δημόσια, οπότε γιατί μου ζητάνε επικυρωμένα ? Και τι γίνεται εάν το ΚΕΠ αρνηθεί να τα επικυρώσει βάσει του νόμου ? Μπορώ να τα επικυρώσω και στο ΤΕΙ που θα κάνω το μεταπτυχιακό, δείχνοντας τα πρωτότυπα ?? Προφανώς θα ρωτήσω, απλά αν ξέρει κανείς και έχει εμπειρία... Ευχαριστώ
tsioulak Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μπορεις παντα να πας στην γραμματεια που που πηρες το πτυχιο, να πληρωσεις και να σου βγαλουν "προτοτυπα" αντιγραφα πτυχιου και βαθμολογιας, στην δικια μου γραμματεια κοστιζει (νομιζω) 12 ευρω (6+6). 2
vlzvl Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, tsioulak είπε Μπορεις παντα να πας στην γραμματεια που που πηρες το πτυχιο, να πληρωσεις και να σου βγαλουν "προτοτυπα" αντιγραφα πτυχιου και βαθμολογιας, στην δικια μου γραμματεια κοστιζει (νομιζω) 12 ευρω (6+6). Ναι, το ξέρω μόνο που η σχολή μου απέχει 500 χιλιόμετρα, στη Λευκάδα και συγχωνεύεται αν δεν το έχει κάνει ήδη...
tsioulak Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Η συγχωνευση δεν νομιζω οτι θα ειναι προβλημα, τα 500 χιλιομετρα ομως ειναι.
sunstorm Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Αν τα θέλεις οποσδήποτε επικυρωμένα, πήγαινε στα ΚΕΠ και πες τους ότι τα χαρτιά σου προορίζονται για χρήση σε ιδιωτικό φορέα (πχ πρόσληψη σε κάποια εταιρεία). Αν δεν κάνεις δουλειά με αυτό πήγαινέ τα σε δικηγόρο να σου τα επικυρώσει. Είσαι σίγουρος ότι η επικύρωση που ζητάνε αναφέρεται και για τίτλους της ημεδαπής και όχι μόνο για τίτλους έκδοσης αλλοδαπών φορέων? Για κάνε ενα τηλ. στη γραμματεία του μεταπτυχιακού που σε ενδιαφέρει. 1
vlzvl Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, sunstorm είπε Αν τα θέλεις οποσδήποτε επικυρωμένα, πήγαινε στα ΚΕΠ και πες τους ότι τα χαρτιά σου προορίζονται για χρήση σε ιδιωτικό φορέα (πχ πρόσληψη σε κάποια εταιρεία). Αν δεν κάνεις δουλειά με αυτό πήγαινέ τα σε δικηγόρο να σου τα επικυρώσει. Είσαι σίγουρος ότι η επικύρωση που ζητάνε αναφέρεται και για τίτλους της ημεδαπής και όχι μόνο για τίτλους έκδοσης αλλοδαπών φορέων? Για κάνε ενα τηλ. στη γραμματεία του μεταπτυχιακού που σε ενδιαφέρει. Αντέγραψα ένα κομμάτι από τον κανονισμό σπουδών του μεταπτυχιακού (ενημερωμένος οδηγός του 2018): Αναφορά σε κείμενο .... 3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (οι πτυχιούχοι), ή βεβαίωση της γραμματείας του Τμήματος στο οποίο φοιτούν ότι έχουν περατώσει επιτυχώς τις εξετάσεις όλων των μαθημάτων όπου θα αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου και ότι εκκρεμεί μόνο η διαδικασία της ορκωμοσίας. Η οριστικοποίηση της εγγραφής τους θα γίνεται μόνο μετά την προσκόμιση του αντιγράφου πτυχίου. Για όσους προέρχονται από ΑΕΙ του εξωτερικού, Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από το ΔΟΑΤΑΠ. 4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας, ... Γνωρίζω ότι οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει και να μεταφράσουν και να επικυρώσουν τα δικά τους αλλά όπως βλέπεις δεν λέει κάτι παραπάνω και διαχωρίζει τους αλλοδαπούς στο τέλος. Ακόμη και στην ηλεκτρονική αίτηση τα ζητάνε ως "επικυρωμένα". Ποιο είναι το κόστος επικύρωσης από Δικηγόρο πάνω-κάτω να ξέρω ?? (ανά έγγραφο)
sunstorm Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Το κόστος επικύρωσης σε δικηγόρο δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Δοκίμασε πρώτα αυτό που σου είπα στα ΚΕΠ. Επέμεινε αν αρχισουν μα και μου. 1
vlzvl Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2018 στις 6:34 ΜΜ, sunstorm είπε Το κόστος επικύρωσης σε δικηγόρο δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Δοκίμασε πρώτα αυτό που σου είπα στα ΚΕΠ. Επέμεινε αν αρχισουν μα και μου. Λοιπόν, Σήμερα πήγα να επικυρώσω τα έγγραφα (βοήθησε που ήξερα και τη συνάδελφο στο ΚΕΠ) και αφού της έδειξα την αίτηση ότι ζητάνε ξεκάθαρα "επικυρωμένα" αντίγραφα, μου το έκανε μια χαρά... Δείχνοντας τους ένα χαρτί που το ζητάει ξεκάθαρα τους ρίχνεις φαίνεται !!! Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από vlzvl 1
marmagia Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Αν τους εξηγήσεις στο ΚΕΠ θα το κάνουν. Επίσης σε μας στο πανεπιστήμιο το στέλνουν και ταχυδρομικά αν τους εξηγήσει κάποιος τους λόγους που το ζητάει.
papoys1 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Έχουν γίνει πάρα πολλά με πλαστογραφίες ειδικά πτυχίων και όλοι φοβούνται και προσπαθούν να τηρήσουν κατά γράμμα το Νόμο μη βρεθούν μελλοντικά μπλεγμένοι.Και ο Νόμος λέει αντίγραφο πτυχίο εκδίδεται από την Γραμματεία της Σχολής που εξέδωσε και τηρεί το πρωτότυπο.Δεν αποκλείει επικύρωση άλλες αρχές αλλά πολλοί το ερμηνεύουν έτσι. Ειδικά σε Δημόσιο Δήμους κ.λ.π. όταν πρόκειται για προσλήψεις στέλνουν σχεδόν όλες τις περιπτώσεις στα αντίστοιχα σχολεία πανεπιστήμια ιδρύματα κ.λ.π. που εξέδωσαν τα πτυχία που καταθέτει ο κάθε ενδιαφερόμενος για διασταύρωση.Έχουν απολυθεί με αυτή τη διαδικασία πάρα πολλοί οι οποίοι έχουν πάει και κατηγορούμενοι στον Εισαγγελέα με ανάλογα αδικήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα