Boomba Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα ηθελα να εκφρασω την προσωπικη μου αποψη μετα απο επεμβαση laser μυωπιας. Πριν απο λιγο καιρο εκανα την μεθοδο Trans-PRK με μηχανημα αναγνωρισμενο , σε μια απο τις καλυτερες κλινικες της Αθηνας με πολυ εμπειρο γιατρο. Απο την χαρα μου να αφησω πισω μου γυαλια και φακους επαφης μετα απο χρονια χρησης δυστηχως δεν εψαξα το θεμα του laser, ο ενθουσιασμος μου να κανω καθημερινα πραγματα χωρις να εξαρτωμαι απο τιποτα οπως γυαλια και φακους με εριξαν στην παγιδα να παρω γρηγορα την αποφαση. Το μονο κακο που εκανα ηταν να ψαξω στα γρηγορα στο ιντερνετ για laser μυωπιας, αυτο ειχε ως αποτελεσμα να διαβασω 3-4 διαφορετικες ιστοσελιδες που κανουν laser και να αναφερουν οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει και οτι δεν υπαρχουν σχεδον καθολου σοβαρες παρενεργειες.... Οποτε δεν ασχοληθηκα αλλο και το εκανα....Μετα απο 3-4 μερες που μπορεσα να δω παρατηρησα εντονα τα λεγομενα μυγακια η αλλιως floaters και πολυ εντονα να εχουν την μορφη ιστου αραχνης οπου βλεπω ενα φωτεινο φοντο με φως εχω αυτα τα πραγματα να με ακολουθουν....Το ειπα στο γιατρο και μου ειπε οτι μπορει να τα ειχα απο παλια και τωρα απλα επειδη βλεπω πιο καθαρα τα παρατηρω, κατι που δεν ισχυει γιατι ειμαι πολυ παρατηρητικός άνθρωπος. Μετα απο πολυ ψαξιμο ειδα πως και αλλοι ανθρωποι στον κοσμο που εχουν κανει επεμβασεις εχουν το ιδιο ακριβως προβλημα με τους γιατρους να τους δινουν ακριβως την ιδια απαντηση με εμενα. Για να μην κουραζω, μετα την επεμβαση διαγνωστηκα με ρευστοποίηση υαλοειδους...... Οπως εμαθα μετα πολλοι παραγοντες μπορουν να παιζουν ρολο οπως η πιεση που μπορει να ασκησε ο γιατρος στο ματι μου, τα κολλυρια επισης μπορει να το δημιουργησουν επειδη ειναι κορτιζονη και στεροειδη και το ματι αντεδρασε εντονα, η πιεση του ματιου μου μετα τα κολλυρια. Επισης αν δεν επεμενα τοσο πολυ οτι βλεπω μυγακια και ιστους δεν θα μου ελεγαν τι εχω γιατι μετα θα τα παρατηρουσα συνεχεια!!!! Οπως φανταζεστε αυτα δεν τα γνωριζα πριν γιατι αν δεν την παθεις δεν θα μαθεις που λεμε, ουτε ηξερα για καμια παρενεργεια ουτε και οτι η οραση μου μπορει να φτιαχνει με το καιρο, μιλαμε για πιθανοτητες που αφορουν τα ματια μας! Πλεον βλεπω 10/10 ναι αλλα το τιμημα μου ειναι να εχω παντου μυγακια και ιστους.... Επιτυχημενη επεμβαση θεωρειται αυτη που σε κανει να βλεπεις 10/10 χωρις γυαλια και φακους αλλα δεν μετρανε μεσα σε αυτο και τις παρενεργειες..... Εκανα την prk για καλυτερη ασφαλεια σε σχεση με την lasik αλλα τελικα και οι 2 εχουν τις ιδιες παρενεργεις με την μονο διαφορα οτι η PRK δεν εχει το flap...... Δεν μπορω πω οτι ολες οι επεμβασεις καταληγουν ετσι γιατι δεν ισχυει απλα θελω να πιστευω οτι καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να ξερει τις επιπτωσεις οταν κανει μια επεμβαση πανω του. Για λιγα χιλιαρικα δεν αξιζει κανεις να παιζει με αυτες τις πιθανοτητες και οι γιατροι θα επρεπε να λενε απο την ελαχιστη πιθανοτητα μεχρι την μεγαλυτερη για παρενεργεις απο την πρωτη στιγμη. Θεραπεια για τα μυγακια-floaters δεν υπαρχει 100% ασφαλης απλα πρεπει να μαθεις να τα αγνοεις κατι που δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται. Δεν κατακρινω το εργο της επιστημης απλα εγινα και εγω ενα νουμερο στατιστικων σε αυτες τις επεμβασεις. Θελω να πιστευω σε ενα καλυτερο μελλον που για λιγα € δεν θα παιζουμε με τις πιθανοτητες για κατι τοσο σημαντικο που ειναι τα ματια μας ή θα υπαρχει 100% αποτελεσμα χωρις παρενεργειες η καλυτερα να ενημερωνουν τους ανθρωπους πριν την επεμβαση και λεω ξανα οτι δεν κατακρινω την τεχνολογια και την επιστημη απλα θελω ενα καλυτερο αυριο που για το χρημα δεν θα παιζουμε με τις πιθανοτητες στην υγεια μας. Μακαρι να ηξερα τις πιθανοτητες απο πριν αλλα ειναι κατι που δεν εγινε.... Ευχομαι να βοηθησα οσο μπορουσα με πιστη σε ενα καλυτερο αυριο με ανθρωπια! 🙂🙂 Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2018 από Boomba 2 1
sokos1 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 φίλε ευχαριστώ για το πόστ σου γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι αυτή η επέμβαση...
gapostolidis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Έκανα και εγώ την επέμβαση πέρυσι τον Ιούλιο με τη.μέθοδο lasik. Πήγαν όλα καλά ευτυχώς, η αυξημένη μυωπία μου μηδενίστηκε, τα γυαλιά τέλος και η μόνη παρατήρηση είναι ότι τη νύχτα βλέπω σε ορκσμένα φώτα (πχ κολώνες ηλεκτροφωτισμού) να δημιουργείται ένα είδωλο γύρω τους ίσως επειδή η γιατρός άφησε στο αριστερό μάτι λίγη μυωπία για να ισοσταθμίσει την πρεσβυωπία.
Boomba Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, sokos1 είπε φίλε ευχαριστώ για το πόστ σου γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι αυτή η επέμβαση... Αν εισαι κομπλε με τα γυαλια και τους φακους μεινε οπως εισαι αδερφε....
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Με lasik η κορη μου στα 18 τωρα είναι 30 , εγω στα 50, τωρα είμαι 60 και η γυναικα μου στα 47, τωρα είναι 55 κανενα πρόβλημα Υπαρχει εκτενες θεμα εδώ και συμετεχει ο DrNick που είναι οφθαλμίατρος . Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από Γιάννης Platano
Γιαννης Κουπερ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Φιλε πως εισαι τωρα με τα floaters;;; Εφυγαν καπως;;; Τα συνηθισες καπως;;;
elmario Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,θα ήθελα να κάνω και εγώ laser. Έχω την εξής απορία: μπορεί να διορθωθει η μυωπία, ο αστιγματισμός και ο στραβισμός με μια εγχείρηση; Επεξ/σία 24 Μαρτίου από elmario
Προτεινόμενες αναρτήσεις