Kratos1979 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Παίδες επειδή έχω ένα σπίτ περίπου τα 80τ.μ και βέβαια είναι παλιό το σπίτι και χωρίς μόνωση θέλω να μου προτείνετε ένα κλιματιστικό το οποίο να είναι και για ψύξη και για θέρμανση αλλά να είναι καλής ποιότητας και βέβαια να είναι και inverter. Πραγματικά επειδή είμαι άσχετος από κλιματιστικά έχω ακούσει διάφορα και έχω μπερδευτεί στην αγορά. Τι πόσο πρέπει να δώσω; Τι πρέπει να προσέξω; Περιμένω τις απόψεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ.
Kratos1979 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Καταρχάς με τον χώρο του κλιματισμού δεν έχω καμία σχέση. Ούτε ενεργειακές τιμές ούτε ενεργειακές κατηγορίες. Δεν έχω ιδέα. Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα κλιματιστικό αξιόπιστο και όσο το δυνατόν με τις πιό σύγχρονες προδιαγραφές για να μην έχω υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Δυστυχώς όπως προανέφερα το σπίτι είναι παλιό και χωρίς ενεργειακά συστήματα (ξύλινα παλιά παράθυρα, χωρίς μόνωση). Στο υπνοδωμάτιο που είναι 20 τμ τι κλιματιστικό να αγοράσω; Μάρκα; Τύπος και με τι κόστος (όσο για την αγορά όσο και για την τοποθέτηση και την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος;)? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
gia_nnis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Ξεκαθαρα χωρις μονωση δεν θα εχεις χαμηλη καταναλωση...
Balrog Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Kratos1979 έχουμε θέμα μεγάλο για την αγορά κλιματιστικού και είναι αυτό εδώ. Η επιλογή δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, θέλει λίγο διάβασμα Η ισχύς του κλιματιστικού που χρειάζεσαι έχει να κάνει με τις απώλειες του κάθε χώρου του σπιτιού (αν έχεις μεγάλα κουφώματα και τι προσανατολισμό έχουν αυτά και οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού, αν είσαι σε ρετιρέ ή πάνω από πυλωτή, αν υπάρχει θερμομόνωση πάνω, κάτω και περιμετρικά, αν είσαι στην Βόρεια Ελλάδα ή στην Κρήτη, σε βουνό ή σε θάλασσα, αν έχεις πολλές συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα στον χώρο από κουζίνες μέχρι λάμπες κλπ κλπ). Χονδρικά μπορείς να δοκιμάσεις τα online calculators όπως αυτό. Επίσης εφόσον μπορείς να τοποθετήσεις ένα ξεχωριστό σπλιτάκι για κάθε χώρο είναι προτιμότερο. Οπότε ξεκίνα από το να περιγράψεις πόσα δωμάτια θες να καλύψεις και τι καθαρή επιφάνεια έχουν. Αν έχεις 2 υπνοδωμάτια και ένα σαλόνι με ξεχωριστή κουζίνα σύνολο 80τμ μικτά (= με τοίχους), τότε χονδρικά θες δύο 9αράκια και ένα 12άρι (ή 16άρι αν ενιαία κουζίνα με σαλόνι). Πάνε στο Skroutz και βάλε Inventor, Gree, Midea, Haier για οικονομικά και καλά. Όλα σχεδόν είναι Α++ από απόδοση. Υ.Γ.: Gia_nnis thanks για το link που του έβαλες, θα του έδινα το δικό μου αλλά 80τμ είναι όλο το σπίτι οπότε μάλλον θα του πέσει κομμάτι μεγάλο Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2018 από Balrog 1
gia_nnis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, Balrog είπε Υ.Γ.: Gia_nnis thanks για το link που του έβαλες, θα του έδινα το δικό μου αλλά 80τμ είναι όλο το σπίτι οπότε μάλλον θα του πέσει κομμάτι μεγάλο Ετσι οπως το γραφει στο πρωτο post καταλαβαινω οτι θελει να καλυψει καποιον μεγαλο χωρο πχ σαλονι-κουζινα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις