Προς το περιεχόμενο

κλασικά ιαπωνικά games


*nenya*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Space Invaders (1978)

Επηρέασε τα space shooters παγκοσμίως, έκανε χιλιάδες κόσμο να κολλήσει στις οθόνες και να δίνει όλα του τα κέρματα, ένα παιχνίδι που άφησε εποχή.

 

Pac-Man (1980)

Ή μήπως είναι το Pac-Man το πιο γνωστό ιαπωνικό game όλων των εποχών; Το σίγουρο είναι ότι αγαπήθηκε πολύ και ότι ακόμα το αναζητά ο κόσμος. 

 

Donkey Kong (1981)

Κι άαααλλα κέρματα εδώ, άλλο ένα κόλλημα, και πολλά πολλάααα βαρέλια!

 

Super Mario Bros. (1985)

Μα τί να λέμε τώρα, ένα κι ένα είναι όλα αυτά τα games, ποιός δεν ξέρει τους υδραυλικούς Mario & Luigi και τον καρτουνίστικο κόσμο με τα μανιταράκια και τους σωλήνες;

 

Final Fantasy (1987) (series)

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ίσως η πιο πετυχημένη σειρά ιαπωνικών role-playing games. Πρέπει νά'χει μια 15αριά τίτλους; Ναι, έχουν αγαπηθεί πολύ!

 

Street Fighter (1987)

Ξύλο ξύλο ξύλο! Μέχρι να ξεχαρβαλώσουμε τελείως τα κουμπιά!

 

Sonic (1991)

Και ήρθε ο μάγκας ο σκαντζόχοιρος να βάλει τα γυαλιά στους Mario Bros. Και τα κατάφερε να κερδίσει πάρα πολλούς πιστούς όπαδούς.

 

Resident Evil (1996) 

Ήρθε η ώρα για μια δόση τρόμου στον χώρο του gaming, με σκοτεινά δωμάτια και πόρτες που δεν ξέρεις πόσα ζόμπι θα κρύβουν από πίσω. 

 

Γιαααα συνεχίστε!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Κλασσικό δεν το λες αλλά σήμερα βρήκα ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι Learn Japanese to survive!. Είναι ευκαιρία να μάθω γιαπωνέζικα παίζοντας και μετά να δω αν καταλαβαίνω τι διάολο λένε στα "ανιμε"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...
  • Δημιουργία νέου...