Fridajd Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας, τη γνώμη σας και τις απόψεις όσων έχουν προσωπική εμπειρία. Μία συνάδελφός μου κι εγώ εγκριθήκαμε για τον β' κύκλο του ΕΣΠΑ πτυχιούχων. Καταθέσαμε το φάκελο με το επιχειρηματικό μας σχέδιο την τρίτη περίοδο (Δεκέμβριος '17), μέσα Φεβρουαρίου μάθαμε πως το επιχειρηματικό μας σχέδιο εγκρίθηκε και τώρα μάθαμε πως πρέπει να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μέχρι τέλος Ιουλίου. Δηλαδή, να νοικιάσουμε ένα χώρο που θα είναι η έδρα της επιχείρησής μας και να κάνουμε έναρξη στην εφορία. Στη συνέχεια θα περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα, καθώς αυτά που ανακοινώθηκαν τώρα είναι για τους δυνητικούς δικαιούχους. Μέχρι εδώ καλά. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Έχει πάρει κανένας χρήματα από το ΕΣΠΑ πτυχιούχων μέχρι στιγμής;Από τον πρώτο ή τον δεύτερο κύκλο; Αξίζει κάποιος να μπλεχτεί με αυτή την υπόθεση; Γνωρίζω προσωπικά τρία άτομα που περιμένουν εδω και δύο χρόνια τα οριστικά αποτελέσματα του α' κύκλου. Δύο χρόνια! Που σημαίνει πως πληρώνουν ενοίκιο και εφορία και ένα σωρό εξοδα από την τσέπη τους με πολύ, πολύ κόπο. Εγώ προσωπικά έχω αρχίσει να αναθεωρώ, πρώτον επειδή η χρηματοδότηση φαίνεται να καθυστερεί επ'αόριστον ενώ τα έξοδα τρέχουν, δεύτερον επειδή εχω αρχίσει να αμφιβάλω για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, και τρίτον επειδή αφού καταθέσαμε το φάκελο τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο καιρό μετά βρήκα μία δουλειά την οποία δε θα χαρακτήριζα ιδανική, αλλά κουτσά στραβά βγαίνουν τα προς το ζην, και την οποία καλούμαι να αφήσω άμεσα. Ένα πράγμα που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως με μια απλή αναζήτηση στο google διαπίστωσα πως το θέμα αυτό μάλλον δε συζητιέται! Γι'αυτό είπα να ξεκινήσω συζήτηση εδώ! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα