Προς το περιεχόμενο

Χρήση VAR - Θετική ή αρνητική;


Rubin074

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πώς βλέπετε μέχρι στιγμής τη χρήση του VAR στα γήπεδα της Ρωσίας;

Έχοντας παρακολουθήσει την εφαρμογή του σε άλλα πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, νομίζω ότι στη Ρωσία χρησιμοποιείται με μέτρο κάνοντας εν τέλει καλό στο ίδιο το άθλημα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό στο NBA όταν για κάθε τους αμφιβολία, οι διαιτητές στέκονται στη γραμματεία και κοιτάνε το ριπλέι 35 φορές για να αποφασίσουν ενώ εσύ απ' την τηλεόραση χαζεύεις το ταβάνι, το καλοριφέρ, πας για κατούρημα, τρως ό,τι υπάρχει στο ψυγείο κλπ. Και να γινόταν μια-δυο φορές, πάει στα κομμάτια... Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο -ειδικά στην Ιταλία φέτος το τερμάτισαν αφού οι καθυστερήσεις ήταν εξωφρενικές. Και το χειρότερο ήταν πως έχαναν και το μομέντουμ οι παίκτες με αποτέλεσμα να ξεκινούν το παιχνίδι α) ξενερωμένοι και β) κρύοι.

Στη Ρωσία μέχρι στιγμής φαίνεται να πηγαίνει καλά το πράμα, αφού και ελάχιστα χρησιμοποιείται και οι διαιτητές είναι σε γενικές γραμμές σβέλτοι με τη χρήση του. Προσωπικά δε χαλιέμαι από την εφαρμογή του, ειδικά σε κάτι γκολ, πέναλτι κλπ που κρίνουν αγώνες -και όχι σε απλά πλάγια άουτ.

Είμαι περίεργος να δω πώς θα είναι το VAR από του χρόνου στο καλύτερο πρωτάθλημα όλου του κόσμου (όταν αποφασίσουμε πόσες ομάδες θα παίζουν σ' αυτό) και αν όντως θα κάνει δουλειά. Τη γκρίνια των ομάδων-μόνιμο άλλοθι και δικαιολογία στις ήττες τους, είναι βέβαιο πως αποκλείεται να τη σταματήσει. Θα βρουν τον τρόπο να το ακυρώσουν σε χρόνο-μηδέν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όπως χρησιμοποιείται στο Μουντιάλ είναι μια χαρά. Το VAR δεν πρέπει να επηρεάζει τη ροή του παιχνιδιού και κυρίως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε φάση. Καλώς ή κακώς και το ανθρώπινο λάθος από πλευράς διαιτητή είναι μέσα στο παιχνίδι. Πάντα ήταν και εν μέρει αυτό είναι κομμάτι της ομορφιάς του σπορ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι είναι απαραίτητο καλώς ή κακώς.Όπως και να το κάνουμε είναι πολύ ανώτερο από τι εφευρέσεις με βοηθούς γραμμής που πιάνουν λιγότερες φάσεις και από εμάς σε φυσιολογική ροή.Βέβαια ο διαιτητής φαίνεται από διακοσμητικός εως μακάκας γιατί είναι σαν να του λες "επ φιλαράκι έχασες την φάση".Γιαυτό και αρνείται να δει την φάση και ολόκληρη η ομάδα πέφτει πάνω του κλπ..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...