Προς το περιεχόμενο

Καταγγελίες εναντίον της βρετανικής αστυνομίας για τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε κάμερες σε δημόσιους χώρους


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι αρχές ασφαλείας στο Λονδίνο και τη Νότια Ουαλία αντιμετωπίζουν καταγγελίες για τη χρήση τεχνολογίας αυτοματοποιημένης αναγνώρισης προσώπου (Automated Facial Recognition, AFR), σύμφωνα με τις οποίες ο συγκεκριμένος τρόπος επιτήρησης είναι έκνομος και παραβιάζει την προστασία της ιδιωτικότητας.

Τις κατηγορίες διατύπωσαν οι οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Liberty και Big Brother Watch, βάσει καταγγελιών για βιομετρικούς ελέγχους πολιτών σε δημόσιες εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και τις κεντρικές οδούς. Η οργάνωση Liberty ασχολήθηκε με την περίπτωση ενός κατοίκου του Κάρντιφ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την υποτιθέμενη ταυτοποίηση των στοιχείων του σε μία ειρηνική διαδήλωση κατά της πώλησης όπλων και όταν έκανε τα ψώνια του.

Η οργάνωση Big Brother Watch υποστηρίζει τη διαμαρτυρία ενός μέλους του κόμματος των Πρασίνων στον επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ενάντια σε αυτή την «αυταρχικού τύπου» τεχνολογία επιτήρησης. Εάν οι δυνάμεις ασφαλείας δεν σταματήσουν τη χρήση συστημάτων AFR θα κατατεθεί αγωγή στο ανώτατο δικαστήριο. Ήδη συγκεντρώνονται τα απαιτούμενα ποσά μέσω crowdfunding.

Σύμφωνα με τον οργάνωση Liberty, η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας χρησιμοποίησε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου τουλάχιστον 20 φορές από τον Μάιο του 2017. Σε μία περίπτωση, στους τελικούς του Champions League στο Κάρντιφ το 2017, καταγράφηκε ότι η τεχνολογία ταυτοποίησε λανθασμένα περισσότερα από 2.200 άτομα ως πιθανούς εγκληματίες. Η οργάνωση Liberty υποστηρίζει ότι τα συστήματα AFR συλλέγουν τα βιομετρικά στοιχεία των πολιτών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ταυτοποιούν δυσανάλογα λανθασμένα τα πρόσωπα γυναικών και μελών μειονοτικών εθνοτήτων, ενώ παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Το υπουργείο Εσωτερικών υπερασπίζεται τη χρήση βιομετρικής τεχνολογίας ως μέρος της αντιεγκληματικής πολιτικής και πιστεύει ότι μπορεί να συνδυαστεί με το σεβασμό στην ιδιωτικότητα. Εξετάζει βελτιώσεις στη χρήση των δεδομένων από την αστυνομία, στις οποίες περιλαμβάνεται η σύσταση ενός εποπτικού συμβουλίου, αποτελούμενου από επίτροπο για τα βιομετρικά δεδομένα, επίτροπο για τις κάμερες, επίτροπο για τις πληροφορίες καθώς και εκπροσώπους της αστυνομίας. Τον Ιούνιο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η στρατηγική της κυβέρνησης για τα βιομετρικά δεδομένα.

Guardian


 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' ότι διαβάζω, πέρα από την παραβίαση ατομικών δεδομένων, το σύστημα δεν είναι και καθόλου αξιόπιστο στο να αναγνωρίσει και να ταυτοποιήσει με επιτυχεία τους υπόπτους... Διπλά τραγικό δηλαδή και επικύνδυνο. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ίδια και στην Ολλανδία γίνονται και με σπρέι ψεκάζουν αόρατο που μένει εβδομάδες απάνω σου (φαίνεται με υπέρυθρες) άμα είσαι κανένα περίεργο παιδί...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανατε νευμα καταφασης στην καμερα οταν σας παρακολουθουσαμε οποτε εχει δεχτει την παρακολουθηση.

"Το κανουμε μονο για αυτους που πανε σε παμπ με πειρατικο Cosmote TV" θα ελεγε η La Liga "δουλευει τελεια σε συνδιασμο με την εφαρμογη για το κινητο"

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι ότι αν βγω με την καλή μου να κάνουμε έρωτα στο μπαλκόνι, θα μας συλλάβουν γιατί κάνουμε δημόσια τα εν οίκω, ενώ αν μας παρακολουθεί κάποιος αυτό είναι νόμιμο.

Το σωστό θα ήταν ένα σύστημα «όλα στην φόρα»!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

To λεω χρονια. Οταν σε εμενα τον ασχετο δινουν δωρεάν προσβαση στο Google Maps που με το street view βλεπεις τα παντα, φαντάσου τι εχουν αυτοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...