elpenor Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, korakios said: δεν αξίζει παρόλο τα 16gb vram , η απλή 8άρα αν πέσει στα 200€ κομπλέ σε cost per frame όμως δεν .... (και με mod , σχεδόν ότι έχει dlss έχει και xess 😛 ) . Σαν ποιότητα σίγουρα το dlss θα είναι καλύτερο αν και την ποιότητα του xess τη γνωρίζουν μόνο οι κάτοχοι intel μιας και στις άλλες κάρτες βλέπουμε τη συμβατή μεν , αλλά υποβαθμισμένη έκδοση του xess . σε αυτό πάσο . Απο την άλλη είναι το θέμα με τους drivers της πράσινης 😛 Αλλά γενικότερα αυτές οι 2 κάρτες είναι άλλη κατηγορία . Δεν διαφωνώ αλλά προσωπικά έχω μία πιο γενική οπτική. 1. Το cost per frame δεν το υπολογίζω μόνο με βάση την τιμή της GPU. Το ακριβό PC το αγοράζω για το gaming, όλα τα άλλα τα κάνω εξίσου καλά και με ένα mini PC των 300 ευρώ. Όταν έχω δώσει 1000-2000 ευρώ για PC + οθόνη + περιφερειακά έχει νόημα να σκεφτώ ότι δεν με συμφέρει να πάρω μία κάρτα που κοστίζει 200 ευρώ παραπάνω ενώ με αυτή το σύστημα μου θα έχει 30% παραπάνω fps; 2. Προσωπικά θέλω να παίξω συγκεκριμένα games με 60-90fps και ωραία γραφικά χωρίς να με ενδιαφέρουν τα RT Ultra/4Κ native κλπ. Θα δω με ποιες κάρτες μπορώ να το κάνω, πχ για τις δικές μου απαιτήσεις μία 5060Ti/7800XT είναι ιδανικές, μία 9070XT όσο παραπάνω value και να προσφέρει δεν μου χρειάζεται αυτή τη στιγμή, μία B580 όσο καλό cost per frame και να έχει (με βάση την τιμή της GPU) για εμένα δεν είναι αρκετή. Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί καλά τον συνδυασμό των απαιτήσεων και των παιχνιδιών που θέλει να παίξει γιατί συνήθως η καλύτερη αγορά είναι αυτή που καλύπτει τις ανάγκες του στο 100% με τον πιο οικονομικό τρόπο και τίποτα παραπάνω. Δεν λέω ότι δεν υπολογίζω καθόλου το future proof όμως επειδή έχω δει και τον εαυτό μου και άλλους να κολλάνε με συγκεκριμένα παιχνίδια για χρόνια ξέρω ότι υπάρχει ένα ρίσκο τα extra χρήματα να πάνε χαμένα. Αν μπορώ να το κερδίσω με λίγα χρήματα θα το πληρώσω, αν όμως η διαφορά είναι μεγάλη και έχω αμφιβολίες τότε θα πάρω αυτό ακριβώς που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή με το ρίσκο να μου κοστίσει παραπάνω μετά από λίγα χρόνια και να έχω να πουλάω την μεταχειρισμένη GPU. 3. Επειδή έχω πάρει και μία 7800XT για το gaming PC και μία 5060ti για το PC της δουλειάς μπορώ να πω ότι στα παιχνίδια που παίζω εγώ και ο γιος μου η εμπειρία μου είναι διαφορετική από αυτό που δείχνουν τα review websites. Πχ η 5060ti με balanced upscale μπορεί να δείχνει συνολικά καλύτερα από ότι η 7800XT με quality οπότε να προσφέρει καλύτερη εμπειρία. Επίσης πρόσεξα ότι ενώ οι κάρτες υποτίθεται ότι έχουν ίδιες επιδόσεις σε RT υπάρχουν 1-2 παιχνίδια που παίζει ο μικρός που η 5060Ti έχει σχεδόν τα διπλά fps. Υπάρχουν βέβαια και άλλα παιχνίδια που η 7800XT είναι 30%+ πάνω, άρα όλα γυρίζουν πολύ στα συγκεκριμένα παιχνίδια που θέλει να παίξει κάποιος. Με την B580 αυτό είναι ακόμα πιο έντονο γιατί από ότι διαβάζω οι επιδόσεις της είναι ιδιαίτερα ανάλογες του παιχνιδιού και του CPU. Επεξ/σία 18 Μαϊου από elpenor
korakios Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 23 λεπτά πριν, elpenor είπε 1. Το cost per frame δεν το υπολογίζω μόνο με βάση την τιμή της GPU. Το ακριβό PC το αγοράζω για το gaming, όλα τα άλλα τα κάνω εξίσου καλά και με ένα mini PC των 300 ευρώ. Όταν έχω δώσει 1000-2000 ευρώ για PC + οθόνη + περιφερειακά δεν παίρνεις B580 ... τα 2 και 3 είναι oftopic 😛
elpenor Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, korakios said: δεν παίρνεις B580 ... τα 2 και 3 είναι oftopic 😛 Ωραία ας αλλάξουμε λίγο το νούμερο, αν έχεις δώσει 750 ευρώ για το υπόλοιπο σύστημα + οθόνη + περιφερειακά ( δεν νομίζω ότι πάει πολύ πιο κάτω) έχει νόημα να πεις ότι δεν θα δώσω 200 ευρώ παραπάνω ώστε το gaming PC μου να έχει 30% παραπάνω fps; Επίσης είναι όντως off topic το 2-3 όταν με την b580 η εμπειρία είναι κακή σε πολλά games; Δεν πρέπει να κοιτάξει κάποιος πόσο χειρότερα είναι να παίζεις σε medium ή με 35fps παρά να κοιτάει μόνο cost per fps; Για εμένα το να μην έχεις 60 fps είναι deal breaker και θα προτιμούσα να περιμένω μέχρι να πάρω την GPU που τα βγάζει, εαύ; Επεξ/σία 18 Μαϊου από elpenor
korakios Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 14 λεπτά πριν, elpenor είπε Ωραία ας αλλάξουμε λίγο το νούμερο, αν έχεις δώσει 750 ευρώ για το υπόλοιπο σύστημα + οθόνη + περιφερειακά ( δεν νομίζω ότι πάει πολύ πιο κάτω) έχει νόημα να πεις ότι δεν θα δώσω 200 ευρώ παραπάνω ώστε το gaming PC μου να έχει 30% παραπάνω fps; μπορεί να έχει για σένα , για άλλον να μην έχει κτλ , δεν είμαι σε φάση για θεωρητικές συζητήσεις 😛. Πχ για άλλον μπορεί να μην έχει νόημα η 5060ti και να πάει στη 5070 κοκ 1
elpenor Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 34 minutes ago, korakios said: μπορεί να έχει για σένα , για άλλον να μην έχει κτλ , δεν είμαι σε φάση για θεωρητικές συζητήσεις 😛. Πχ για άλλον μπορεί να μην έχει νόημα η 5060ti και να πάει στη 5070 κοκ Ναι αυτό ακριβώς γράφω, υπάρχουν πολλά να σκεφτεί κάποιος αλλά το GPU cost per frame είναι λίγο irrelevant.
Fulgore Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 4 ώρες πριν, korakios είπε δεν αξίζει παρόλο τα 16gb vram , η απλή 8άρα αν πέσει στα 200€ κομπλέ σε cost per frame όμως δεν .... (και με mod , σχεδόν ότι έχει dlss έχει και xess 😛 ) . Ο συμφορουμίτης πιο πάνω ανέφερε την 9060XT όμως γιαυτό ανέφερα την 7600XT σαν φθηνότερη εναλλακτική. Οσο για το cost per frame με βάση τιμές skroutz, 287 έχει η φθηνότερη Intel και 320 η φθηνότερη 7600XT. 11% χρηματική διαφορά. Αν υπολογίσουμε όμως το CPU overhead θέμα της Intel, χειρότερο cost per frame έχει στην πράξη, αν δεν έχεις σύγχρονο δυνατό επεξεργαστή. Χειρότερο παράδειγμα το Spider Man 1
korakios Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Αν υπολογίσουμε όμως το CPU overhead θέμα της Intel, χειρότερο cost per frame έχει στην πράξη, αν δεν έχεις σύγχρονο δυνατό επεξεργαστή. για επεξεργαστή είναι γνωστό το θέμα , για ΑΜ4 πλατφόρμα δεν είναι επιλογή 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Ο συμφορουμίτης πιο πάνω ανέφερε την 9060XT όμως γιαυτό ανέφερα την 7600XT σαν φθηνότερη εναλλακτική. με την τιμή που προβλέπεται να έχει η 9060XT μπορεί και να είναι καλή εναλλακτική η 7600ΧΤ 😛 αλλά έχει τον 7700 επομένως δε νομίζω η Β580 να κόβει τόσο , πρέπει να ξαναδω τα βίντεο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα