Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ στέλνουν φτηνά στο εξωτερικό εάν το κουτί μπορεί να σταλθεί σαν επιστολή. Εάν δηλαδή είναι μικρότερο από ένα ορισμένο μέγεθος / βάρος που δε θυμάμαι (το γράφει στο site). Εάν δεν είναι, και πρέπει να σταλθεί σαν δέμα αναγκαστικά, οι χρεώσεις είναι μεγάλες. Ξεκινούν από 30 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Είσαι σίγουρος ότι είναι τόσο με ΕΛΤΑ; Έχω στείλει παρόμοια και μεγαλύτερα πακέτα στο εξωτερικό με λιγότερα λεφτά. 

Για παρόμοιων διαστάσεων (οθόνη λάπτοπ σε κουτί) θυμάμαι είχα πληρώσει γύρω στα 10€.

Τι να σου πω δεν πήγα να ρωτήσω σε κατάστημα ή τηλεφωνικώς είναι η αλήθεια (πήρα τα ελτά courier που χρεώνουν 50 ευρώ) απλά είδα τον τιμοκατάλογο των απλών ΕΛΤΑ και στην δεύτερη σελίδα για αποστολές προς Ευρώπη για έως 2 κιλά λέει 29 ευρώ http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/Δεματα_Εσωτερικου_Εξωτερικου1.pdf

Πάντως και η ταλαιπωρία τρέξιμο κτλ για να βρεις τελικά άκρη σε αυτή τη χώρα... δεν συγκρίνεται με το εξωτερικό μέρα με νύχτα...

Η θα πρέπει να δώσεις καμία 50 με 100 ευρώ ή θα πρέπει να τρέχεις σαν τον Βέγγο... 

Ενώ στην Ολλανδία πήγα απλά στην σελίδα έβαλα τις διαστάσεις και τα κιλά την διεύθυνση αποστολής και  παραλαβής στο online step by step wizard (όχι δηλαδή ψάχνε pdf με τιμές ή παίρνε τηλέφωνα μάλωνε με το αυτόματο μηχάνημα που δεν καταλαβαίνει που να σε συνδέσει.. κάνε πράξεις κτλ κτλ) πλήρωσα με πιστωτική (όλα αυτά 1 ή ώρα το βράδυ δηλαδή εκτός εργάσιμων ορών κτλ) αλλά δεχόταν και μέσω τραπέζης μου στείλανε να εκτυπώσω ένα χαρτί και τελείωσε η όλη δουλειά... και όλα αυτά με 9 ευρώ κόστος (πόρτα αποστολέα κοντινότερο κατάστημα παραλήπτη) και επέλεξα την επιλογή 16 ευρώ για να είναι πόρτα πόρτα...

όλα σε 2 λεπτα απο το σπιτάκι μου στην προεδρική μου καρέκλα αραχτός και ωραίος.... 

Υπάρχουν και στην Ελλάδα εταιρίες που έχουν παρόμοιο service  αλλά θα πρέπει να τα σκάσεις πολύ χοντρά όπως είπα και πριν 50 έως 100 ευρώ με την τιμή στα περισσότερα εξ αυτών να ειναι πιο κοντά ή να ξεπερνάει (πχ DHL) τα 100...  

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Τα ΕΛΤΑ στέλνουν φτηνά στο εξωτερικό εάν το κουτί μπορεί να σταλθεί σαν επιστολή. Εάν δηλαδή είναι μικρότερο από ένα ορισμένο μέγεθος / βάρος που δε θυμάμαι (το γράφει στο site). Εάν δεν είναι, και πρέπει να σταλθεί σαν δέμα αναγκαστικά, οι χρεώσεις είναι μεγάλες. Ξεκινούν από 30 ευρώ.

πω ναι ρε φίλε έχεις δίκαιο... τώρα που το είπες το θυμήθηκα το είχα ξεχάσει εντελώς αυτό... πάει τώρα πέταξε το πουλί :P 

πάει σαν επιστολή αν οι διαστάσεις αθροιστικά  βγαίνουν κάτω απο 90.....

δηλαδή στην περίπτωση μου 35+31+10 = 76 θα πήγαινε σαν επιστολή.. 

πάει τώρα...  όμως thanks όπως και να έχει ίσως διαβάζοντας το τοπικ να την γλιτώσει κάποιος άλλος ! :D 

Επεξ/σία από TopicStrarter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...