aerodyne Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) δεν ξέρω που και πότε έκανες το σχολείο εδάφους(θεωρητική εκπαίδευση) και μετέπειτα τα εκπαιδευτικά άλματα. Εγώ πάντως εχοντας δει αρκετά στο χώρο τόσο εντός όσο και εκτός ελλάδος (τα περισσότερα άλματα μου τα εχω κανει τσεχία, ολλανδία και ηπα) τους περισσότερους τραυματισμούς (και ενα θανατηφόρο) που έχω δει τους είχαν αλεξιπτωτιστές ''εμπειροι'' και όχι μαθητές. έγιναν δε από λανθασμένες εκτιμήσεις κατα τη διάρκεια της προσγείωσης ή συγκρούσεις στον αέρα με άλλους αεραθλητές. ο εξοπλισμός σου όσο είσαι σε μαθητικό στάτους είναι τέτοιος που αν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες των εκπαιδευτών σου ειναι σχεδόν απίθανο να σου κάτσει στραβή. οι κακοτοπιές συνήθως συμβαίνουν όταν ο αλεξιπτωστής ξεθαρέψει, πάρει και το A ή B license και ξεκινήσει να πετάει με κάμερες και μικρότερα αλεξίπτωτα που είναι πολύ πιο απαιτητικά για τον πιλότο.΄ ο εξοπλισμός και η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο που τα total malfunctions (οταν δεν βγαίνει τίποτα) ειναι επίσης σπανιότατα. είμαι 10 χρόνια στο χώρο του αλεξιπτωτισμού και 20+ χρόνια στο χωρο της ποδηλασίας (επαγγελματικά κ αθλητικά) και περισσότεροι φίλοι κ πελάτες έχουν σκοτωθεί με ποδήλατο από ότι έχουν τραυματιστεί με αλεξίπωτα. παραθέτω στοιχεία της uspa που είναι η μεγαλύτερη και πιο διαδεδομένη οργάνωση αλεξιπτωτισμού. θεωρώ ότι πιο επικίνδυνο ειναι να κινείτε κανείς με μηχανάκια στους ελληνικούς δρόμους https://uspa.org/Find/FAQs/Safety Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2018 από aerodyne 3
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 On 21/06/2018 at 08:53, NikosRocknRolla said: Καλημέρα σε όλους! Είδα κάποια βιντεάκια για την εν λόγω δραστηριότητα και μου τράβηξε το ενδιαφέρον! Επίσης είδα πως έχει στην Αθήνα την Skydiving Athens που ασχολείται με αυτό.... Έχει κάνει κάποιος εκεί η γενικά κάπου αλλού να μου πει εμπειρίες κλπ; Γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω.... Ευχαριστώ εχω κανει ως τωρα 10 στατικου ιμαντα ,2 aff και ενα solo ελευθερας απο χαμηλο υψος.πολυ ωραια εμπειρια ειδικα τα aff.αξιζει δηλαδη ακομα και ενα αλμα tandem να πας να κανεις. τα μαθηματα τα ειχα κανει θεσσλονικη τοτε με τους http://skydivegreece.gr/ .τα 2 πρωτα αλματα στατικου ιμαντα ηταν λαμια μαζι τους.μετα τα υπολοιπα τα εκανα αθηνα στα μεγαρα με μια σχολη που δεν υπαρχει πλεον και καποιοι εκπαιδευτες πηγαν στο http://www.skydive-athens.gr/ On 21/06/2018 at 10:06, stelios18120 said: Πάνω κάτω μέχρι να πάρεις το πρώτο διπλωμα,πόσο σου κοστίζει; Χοντρικά ένα ποσό απλά θελω να ακούσω. το πρωτο πτυχιο δεν ειναι μονο τα 7 aff αλματα .μεταφερω ενημερωση απο το site ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Μετά την αποφοίτηση από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AFF, θα είσαστε σε θέση να κάνετε άλματα μόνοι σας (solo) με ασφάλεια. Ο εκπαιδευτής θα σας δώσει το βιβλίο αλμάτων σας (logbook) με καταγεγραμμένη την πρόοδό σας, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο, καθώς και τα video από όλα τα άλματα AFF που πραγματοποιήσατε στη ζώνη μας. Στη συνέχεια θα μπορείτε να πραγματοποιείτε άλματα σε οποιαδήποτε ζώνη ρίψεων στον κόσμο, εμπλουτίζοντας την εμπειρία σας και το logbook σας. Παρόλο που μπορείτε να κάνετε άλματα μόνοι σας, εξακολουθείτε επισήμως να θεωρείστε μαθητής, μέχρι να αποκτήσετε το Πτυχίο Α (A-License). Στο διάστημα αυτό, οι εκπαιδευτές θα συνεχίσουν να σας επιβλέπουν, να ελέγχουν τον εξοπλισμό σας, να σας προτείνουν ασκήσεις και να σας παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια και συμβουλή. Στα solo άλματα θα εμπεδώσετε, θα εξασκήσετε και θα βελτιώσετε τις τεχνικές και δεξιότητές σας προετοιμαζόμενοι για το A-License (ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός αλμάτων τα 25 για την απόκτηση του A-License). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ On 21/06/2018 at 10:08, Fotis13 said: περιπου 1000 τουλαχιστον τοσο ηταν πριν 5 χρονια . Το θεμα ειναι πως μετα πρεπει να κανεις αλματα μινιμουμ καθε μηνα ωστε να παραμενει σε ισχυ το διπλωμα για αυτο μιλησα για μεγαλη δεσμευση .Και αυτος ηταν και ο λογος που δεν το συνεχισα ,απαιτει αφοσιωση σε αυτο και εγω δεν μπορουσα καθως κανω αλλα 300 πραγματα . 1575 euro χωρις φπα οχι για το πτυχιο αλλα για τα aff.αν βαλεις οτι θες αλλα 18 αλματα που ειναι 32 ευρω το ticket πας 2000+ και δεν ξερω αν μεσα σε αυτο ειναι η ενοικιαση του εξοπλισμου http://www.skydive-athens.gr/ελευθερη-πτωση-τιμες/ On 21/06/2018 at 10:32, mclein said: Φωτη, παραπανω δεν ειναι ; δε θα παρει καποιος εξοπλισμο ; ημουν κι εγω στην ιδια φαση μ'εσενα. εχω κανει 5 αλματα κ ειναι οτι καλυτερο εχω κανει ποτέ στη ζωη μου & τα καλυτερα επενδεδυμενα λεφτα. δυστυχως απαιτει χρονο + τρεξιμο γι'αυτο το hobby και δεν προβλεπεται εγραψα τα κοστη πιο πανω:) εξοπλισμο περα απο τα βασικα θα το θεωρουσα λιγο παραξενο να παει να σκασει λεφτα πριν παρει το a licence για να παρει εξοπλισμο. On 21/06/2018 at 10:54, Zaytsev said: Στρατό έχεις πάει; Αν όχι, μπορείς να δηλώσεις να πας αλεξίπτωτα. Έτσι θα πάρεις την "κρυάδα", πριν αρχίσεις να δίνεις χρήματα και θα κάνεις 9 άλματα στατικού (όχι ελευθέρας). Αν μετά από αυτό, είσαι ακόμα καβ...νος, τότε βλέπεις για σχολή κι επειδή βλέπω ότι μένεις Ημαθία, μπορείς να πας και Βουλγαρία που είναι σχετικά φθηνότεροες. 5 μέρες camping στο αεροδρόμιο και παίρνεις το πρώτο πτυχίο. Όμως, όπως είπε και ο Φώτης, θέλει συντήρηση, δε μπορείς να πας 2 χρόνια μετά και να πεις "θέλω να πηδήξω". να κανει 9 αλματα στατικου ιμαντα δηλαδη 9 αχρηστα αλματα απο πολυ χαμηλο υψος με στρογγυλο μη κατευθυνομενο αλεξιπτωτο και χωρις μηχανισμο που ενεργοποιει το εφεδρικο αν γινει βλακεια και με το εφεδρικο μπροστα.αν κανει αυτο παιζει να απογοητευτει απο πολλα πραγματα και να σχηματισει λαθος γνωμη για τα αλεξιπτωτα οταν εξω πλεον κανεις aff με κατευθυνομενο αλεξιπτωτο και οχι στρογγυλο. On 21/06/2018 at 10:47, mclein said: ναι, αν θελει να πηδηξει 1-2 φορες προφανως δεν αγοραζει τιποτα. και 10 να πηδηξει, νοικιαζει. αν το κανει ομως χομπι, θα πρεπει ν'αγορασει.. αν αποφασισει να κανει πολλα αλματα σιγουρα θα βγει πιο φτηνο το καθε αλμα αμα εχει δικο του εξοπλισμο συν οτι οκ ειναι δικος σου εξοπλισμος τον προσεχεις εσυ κτλ. On 21/06/2018 at 11:22, NikosRocknRolla said: Όχι όχι για δίπλωμα. Το tandem με εκπαιδευτή! Θα κατέβω Αθήνα μέσα στον Αύγουστο για 1 βδομάδα και μου κίνησε την περιέργεια και για αυτό ενδιαφέρθηκα να δοκιμάσω...... Πέραν της σχολής που έγραψα ποιες είναι οι άλλες 2;;; Πήγα στρατό ναι οπότε δεν βολεύει με αυτόν τον τρόπο.... Ξέρεις κάπου συγκεκριμένα για Βουλγαρία; Γιατί βολεύει πιο πολύ και μπορεί να πείσω και κανέναν να έρθει μαζί μου εκεί! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! αν κατεβεις αθηνα βολευει πολυ στους skydive athens. και μονος θα πηγαινα.μην περιμενεις παρεα για να κανεις κατι. αν περιμενα για να κανω κατι να ερθει καποιος δεν θα ειχα κανει σχεδον τιποτα. On 21/06/2018 at 18:16, Zaytsev said: Το ανάποδο λέω... Στη Βουγλαρία είναι σαφώς πιό επαγγελματίες. Εδώ είναι λίγο κάπως... Ελληνάρες να το πω...; Εμένα μου άρεσε λιγάκι... Έχω κάνει 22 άλματα... δεν εχω κανει εξωτερικο αλλα οι http://www.skydive-athens.gr/ που ειχα παει φιλη να κανει tandem ειναι αρκετα οργανωμενοι.επισης οπως εγραψα και μεγαρα που ειχα κανει με μερικα ατομα που ειναι τωρα στους skydive athens ηταν μια χαρα.για τους skydive greece με χαλασαν καποια πραγματα λιγακι αλλα οκ. 3
Fotis13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 1 hour ago, poulinos said: ε ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 1575 euro χωρις φπα οχι για το πτυχιο αλλα για τα aff.αν βαλεις οτι θες αλλα 18 αλματα που ειναι 32 ευρω το ticket πας 2000+ και δεν ξερω αν μεσα σε αυτο ειναι η ενοικιαση του εξοπλισμου http://www.skydive-athens.gr/ελευθερη-πτωση-τιμες/ εγραψα τα κοστη πιο πανω:) εξοπλισμο περα απο τα βασικα θα το θεωρουσα λιγο παραξενο να παει να σκασει λεφτα πριν παρει το a licence για να παρει εξοπλισμο. να κανει 9 αλματα στατικου ιμαντα δηλαδη 9 αχρηστα αλματα απο πολυ χαμηλο υψος με στρογγυλο μη κατευθυνομενο αλεξιπτωτο και χωρις μηχανισμο που ενεργοποιει το εφεδρικο αν γινει βλακεια και με το εφεδρικο μπροστα.αν κανει αυτο παιζει να απογοητευτει απο πολλα πραγματα και να σχηματισει λαθος γνωμη για τα αλεξιπτωτα οταν εξω πλεον κανεις aff με κατευθυνομενο αλεξιπτωτο και οχι στρογγυλο. Σωστος ο Πουλινος και για τα κοστη και για του στατικου τα αλματα τα οποια δεν ειναι sky diving και ειναι παντελως ακυρο να κανει καποιος εξω αν θελει να ασχοληθει . Γενικα στον στρατο ειναι για γελια ολη η κατασταση στα αλεξιπτωτα .
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 On 21/06/2018 at 18:37, aerodyne said: Σχετικά με τη Βουλγαρία, δεν γνωρίζω τι γίνεται τώρα αλλά παλαιότερα που υπήρχαν διάφοροι έλληνες ''εκπαιδευτές'' που οργανωναν εκδρομές εκει τα πράγματα ηταν πρωτογονα, τόσο από πλευράς υποδομών, εξοπλισμού όσο κ εκπαίδευσης. βουλγαρια συνηθως οι πιο πολλοι τουλαχιστον παλια πηγαιναν για το θεμα χαμηλου κοστους On 22/06/2018 at 05:49, GothicCrusader said: Εγώ θα τοποθετηθώ από την άλλη πλευρά. Κατ εμέ η εκπαίδευση που έζησα ήταν ελλειπής και πρόχειρη. Η ενημέρωση ως προς τους κινδύνους το ίδιο. Τα στατιστικά για τα ατυχήματα επίσης αλλοιωμένα. Είναι σίγουρα εμπειρία ζωής αλλά οι κίνδυνοι για σοβαρούς τραυματισμούς δεν είναι αμελητέοι όπως παρουσιάζεται μερικές φορές. Είμαι της άποψης ότι αν κάποιος είναι δραστήριος και έχει πολλές αθλητικές δραστηριότητες τότε μάλλον το skydiving δεν αξίζει ως προς το ρίσκο του να του στερήσει τις άλλες. Πρέπει να ζυγίσει κανείς ποιες αθλητικές δραστηριότητες του αρέσουν και τι αξία δίνει σε κάθε μία. Αυτό το γράφω γιατί είναι από τα αθλήματα που έχει τα περισσότερα ποσοστά τραυματισμού και καταπόνησης της σπονδυλικής στήλης. Εμένα π.χ. μου λέγανε: το πολύ πολύ να σπάσεις κανένα πόδι και έλεγα δεν τρέχει τίποτα. Ενώ η πραγματικότητα είναι ότι στο αρχικό στάδιο που μαθαίνεις τα ατυχήματα είναι πολλά και ακόμα και τα πιο αθώα ατυχήματα δημιουργούν κήλες για πλάκα στη ΣΣ που μπορεί να αλλάξουν την ποιότητα ζώης για πάντα. Οπότε overall αν σας αρέσουν ομαδικά αθλήματα και ειδικότερα contact sports θα έλεγα ότι το sky diving overall δεν αξίζει το ρίσκο. δεν υπαρχει Hobby που να ειναι xtreme και να μην εχει πιθανοτητα τραυματισμου.ειτε λεγεται καταδυσεις ειτε αναρριχηση ειτε ορειβασια ,παραπεντε και αλλα τοσα.σε ολα υπαρχουν ατυχηματα για διαφορους λογους.το κακο ειναι οτι πολλες φορες αναφερονται τα ατυχηματα αλλα οχι οι λογοι.και παρα πολλες φορες οι λογοι ειναι το ανθρωπινο λαθος και μη τηρηση διαφορων κανονων ασφαλειας. απλα παραδειγματα. παραπεντε.δυο φορες ατομο που εφτασε να κανει παραπεντε απο βουνο και οχι απο λοφο εσκασε κατω οπως νανε .την δευτερη φορα ηρθε ασθενοφορο.λενε οτι δεν σηκωθηκε απο το καθισμα καν. ατομο που υπαρχει και video στο utube να σκοτωνεται στην απογειωση.πρωτος κανονας δεν καθεσαι στο καθισμα μεχρι να φυγεις μακρια απο το βουνο και δεν κανεις βλακειες.ο εν λογω θεωρεισαι να κανει βλακεις στην απογειωση.μαλλον δεν εζησε για να πει την συνεχεια. καταδυσεις.ατομα που κανουν cave diving με πτυχιο open water.ειναι σαν να εχεις υπογραψει οτι αυριο πας να πεθανεις.τοσο απλο. ατομα που πανε και κανουν 50-60 μετρα βουτιες με μονο μπουκαλο και με αερα. και αλλα τοσα ατυχήματα παμε τωρα στο αλεξιπτωτο. το πρωτο αλμα στατικου ιμαντα που εκανα ηταν με καλο καιρο εννοειται και οχι με αερα για να μην γινει βλακεια.επισης μεγαλος θολος κοινως μαθητικο αλεξιπτωτο για να μην πεφτεις γρηγορα.ασυρματο για να σου μιλανε σε ολη την διαρκεια του αλματος.τραβηξα τα φρενα νωρις.εκανα μια ωραια τουμπιτσα οπως πρεπει να την κανεις και ολα αψογα. αν ο αλλος ειναι 150 κιλα δεν εχει γυμναστει ποτε και δεν ξερω τι αλλο ναι μην περιμενει οτι δεν θα παθει κατι.επισης αν καποιος παει και παιρνει πτερυγα οπως λεγαμε στο παραπεντε ή αλεξιπτωτο που δεν ειναι για το επιπεδο του παλι θα σακατεφτει.οποτε δεν φταιει παντα το Hobby αλλα το μυαλο που κουβαλαμε. κατα τα αλλα και αμαξι οδηγουμε μας τρακαρουν και μας μενουν κουσουρια για το υπολοιπο της ζωης μας. εχοντας κανει αρκετα xtreme hobbies ειμαι ακομα στα ποδια μου και δεν εχω παθει τιποτα περα απο γρατζουνιες.αντιθετα με ποδηλατο εχω παθει καταγμα:p. On 22/06/2018 at 18:59, aerodyne said: δεν ξέρω που και πότε έκανες το σχολείο εδάφους(θεωρητική εκπαίδευση) και μετέπειτα τα εκπαιδευτικά άλματα. Εγώ πάντως εχοντας δει αρκετά στο χώρο τόσο εντός όσο και εκτός ελλάδος (τα περισσότερα άλματα μου τα εχω κανει τσεχία, ολλανδία και ηπα) τους περισσότερους τραυματισμούς (και ενα θανατηφόρο) που έχω δει τους είχαν αλεξιπτωτιστές ''εμπειροι'' και όχι μαθητές. έγιναν δε από λανθασμένες εκτιμήσεις κατα τη διάρκεια της προσγείωσης ή συγκρούσεις στον αέρα με άλλους αεραθλητές. ο εξοπλισμός σου όσο είσαι σε μαθητικό στάτους είναι τέτοιος που αν ακολουθήσεις σωστά τις οδηγίες των εκπαιδευτών σου ειναι σχεδόν απίθανο να σου κάτσει στραβή. οι κακοτοπιές συνήθως συμβαίνουν όταν ο αλεξιπτωστής ξεθαρέψει, πάρει και το A ή B license και ξεκινήσει να πετάει με κάμερες και μικρότερα αλεξίπτωτα που είναι πολύ πιο απαιτητικά για τον πιλότο.΄ ο εξοπλισμός και η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο που τα total malfunctions (οταν δεν βγαίνει τίποτα) ειναι επίσης σπανιότατα. είμαι 10 χρόνια στο χώρο του αλεξιπτωτισμού και 20+ χρόνια στο χωρο της ποδηλασίας (επαγγελματικά κ αθλητικά) και περισσότεροι φίλοι κ πελάτες έχουν σκοτωθεί με ποδήλατο από ότι έχουν τραυματιστεί με αλεξίπωτα. παραθέτω στοιχεία της uspa που είναι η μεγαλύτερη και πιο διαδεδομένη οργάνωση αλεξιπτωτισμού. θεωρώ ότι πιο επικίνδυνο ειναι να κινείτε κανείς με μηχανάκια στους ελληνικούς δρόμους https://uspa.org/Find/FAQs/Safety απλα οταν καθε μερα πεθαινουν απειρα ατομα απο μηχανακια επειδη ειναι καθε μερα δεν ανοιγει μυτη.οταν ομως θα πεθανει ενας με αλεξιπτωτο που θα φταιει αυτος τοτε θα το αναφερουν για ενα μηνα.αλλα κανεις δεν θα βγει να πει οτι ο αλλος πηρε αλεξιπτωτο 2 επιπεδα πιο πανω επειδη γα...και δερνει. ως τωρα περα απο το πρωτο αλμα που εκανα μια μικρη τουμπα για να αποροφησει τονκραδασμο το σωμα (παιζει να ηταν και περιττη) το μονο που μου εχει συμβει στο 8ο αλμα ηταν να ξηλωθει ο στατικος ιμαντας εκει που ενωνεται με το κομματι που κραταει το αλεξιπτωτο σου κλειστο.αποτελεσμα ηταν το αλεξιπτωτο ναι μεν να βγει απο το pack αλλα να μην μπορει να ανοιξει αφου το εμποδιζε αυτο το κομματι. μηχανικα πλεον μετα απο ενα σαβατοκυριακο που εκανες για τις εμπλοκες το χερι πηγε στην λαβη της αποκοπης/κυριου και να βγει το εφεδρικο.λογω υψους 3000 ποδια περιμενα 2-3 seconds μηπως καταφερει και ανοιξει αλλα το χερι ηταν ηδη στην λαβη αποκοπης και μετα ετοιμος να τραβηξω και το εφεδρικο αν για καποιο λογο δεν το ανοιγε αυτοματα η λαβη της αποκοπης(τις ειχαν σαν ενωμενες οποτε να βγει και το εφεδρικο μετα την αποκοπη ασχετα που σου ελεγαν οτι εσυ θα τραβηξεις και την δευτερη λαβη).τελικα μετα απο 2-3 Secs καταφερε και ανοιξε.ολα καλα απλα λιγο μεγαλυτερο delay μεχρι να βρεθω με ανοιχτο αλεξιπτωτο απο πανω. 3
Zaytsev Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 1 hour ago, poulinos said: να κανει 9 αλματα στατικου ιμαντα δηλαδη 9 αχρηστα αλματα απο πολυ χαμηλο υψος με στρογγυλο μη κατευθυνομενο αλεξιπτωτο και χωρις μηχανισμο που ενεργοποιει το εφεδρικο αν γινει βλακεια και με το εφεδρικο μπροστα.αν κανει αυτο παιζει να απογοητευτει απο πολλα πραγματα και να σχηματισει λαθος γνωμη για τα αλεξιπτωτα οταν εξω πλεον κανεις aff με κατευθυνομενο αλεξιπτωτο και οχι στρογγυλο. 1 hour ago, Fotis13 said: Σωστος ο Πουλινος και για τα κοστη και για του στατικου τα αλματα τα οποια δεν ειναι sky diving και ειναι παντελως ακυρο να κανει καποιος εξω αν θελει να ασχοληθει . Γενικα στον στρατο ειναι για γελια ολη η κατασταση στα αλεξιπτωτα . Έχετε πάει και οι δύο αλεξιπτωτιστές και γνωρίζετε φαντάζομαι...
Fotis13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Έχετε πάει και οι δύο αλεξιπτωτιστές και γνωρίζετε φαντάζομαι... Εγω οχι δεν ασχολουμαι με παιδικες δραστηριοτητες ,ειμαι για τα πιο σοβαρα . Ο πουλινος δεν ξερω αν εχει παει .
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 1 hour ago, Zaytsev said: Έχετε πάει και οι δύο αλεξιπτωτιστές και γνωρίζετε φαντάζομαι... ωραια να το παμε αναποδα και πες μου αν σε καποιο απο ολα αυτα εχω αδικο.οχι δεν ημουν αλεξιπτωτα αλλα εκανα τον πυργο κτλ. αμφιβιος καταδρομεας ημουν (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) α.ο εφεδρος δεν θα κανει ελευθερας αλλα στατικου ιμαντα. β.κανετε στατικου ιμαντα απο λιγοτερο υψος απο 3000 ποδια. γ.τα πρωτα αλματα ειναι με στρογγυλα μη κατευθυνομενα αλεξιπτωτα. ( ο ελεγχος της πτερυγας απο τους ιμαντες δεν θεωρειται οτι ειναι κατευθυνομενο).αργοτερα ναι θα κανει με στρογγυλο κατευθυνομενο δ.το εφεδρικο ειναι μπροστα. ε.δεν υπαρχει μηχανισμος για να ανοιξει το εφεδρικο αν γινει βλακεια με το κανονικο. μου λες αν σε καποιο απο ολα αυτα ειμαι λαθος. οποτε ολα αυτα που κανει ο στρατος δεν ειναι ουτε Hobby ουτε εχει τα μετρα ασφαλειας που εχει οταν πας σε μια σχολη.ειναι για τον στρατο και χρηση για τον στρατο.χαμηλο υψος σε περιπτωση πολεμου και διαφορα τετοια.οποτε το να παει καποιος εκει για να κανει αλεξιπτωτο και να δει αν του αρεσει ειναι τελειως εσφαλμενο αλλο τοσο υπο το κομπλεξικο στυλ του στρατου.θα ξενερωσει και με τις πτωσεις θα ξενερωσει και με τον εκπαιδευση.επισης πλεον δεν υπαρχει η λεξη στατικος ιμαντας εξω απο τον στρατο. υπαρχει μονο aff. ακριβως το ιδιο πραγμα ειναι με το να παει καποιος ουκ ή αυτοδυτης για να μαθει καταδυση.οτι καποιος ειναι στο στρατο αλεξιπτωτα ή ουκ δεν τον κανει ουτε οτι ξερει να πεφτει με αλεξιπτωτο ουτε οτι ξερει να κανει καταδυση. μαθαινουν συγκεκριμενα πραγματα για συγκεκριμενο σκοπο οποτε δεν εχει καμια σχεση με την εννοια Hobby 1
Zaytsev Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 28 minutes ago, poulinos said: ωραια να το παμε αναποδα και πες μου αν σε καποιο απο ολα αυτα εχω αδικο. Θα έπρεπε να διαβάσεις καλύτερα τι έγραψα αρχικά, πριν μπεις στη διαδικασία να με διορθώσεις. Εγώ δεν έγραψα πουθενά για την εκπαίδευση που συγκρίνεις. Έγραψα για την εμπειρία. Κι ο λόγος που το έγραψα είναι για να δει αν του αρέσει να βγαίνει από την πόρτα, πριν κανονίσει ταξίδια και πληρώσει λεφτά. Και φυσικά να δει αν έχει τα @@ να το κάνει, γιατί έχω δει αρκετούς που το έπαιζαν άνδρες και τους πήγε το σκατό στην κάλτσα, όταν στάθηκαν στην πόρτα. Όπως και να έχει, έχει πάρει στρατό, άρα δεν έχει νόημα.
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 14 minutes ago, Zaytsev said: Θα έπρεπε να διαβάσεις καλύτερα τι έγραψα αρχικά, πριν μπεις στη διαδικασία να με διορθώσεις. Εγώ δεν έγραψα πουθενά για την εκπαίδευση που συγκρίνεις. Έγραψα για την εμπειρία. Κι ο λόγος που το έγραψα είναι για να δει αν του αρέσει να βγαίνει από την πόρτα, πριν κανονίσει ταξίδια και πληρώσει λεφτά. Και φυσικά να δει αν έχει τα @@ να το κάνει, γιατί έχω δει αρκετούς που το έπαιζαν άνδρες και τους πήγε το σκατό στην κάλτσα, όταν στάθηκαν στην πόρτα. Όπως και να έχει, έχει πάρει στρατό, άρα δεν έχει νόημα. δεν τα εγραψα προσωπικα για σενα απλα τα εγραψα για οποιονδηποτε τα διαβασει για να καταλαβει οτι αλλαζουν πολλα μεταξυ στρατου και σχολης. και απο την πλευρα της εμπειριας να το δει παλι το θεωρω λαθος το να το δει στον στρατο. καταρχην το τονιζω δεν τσακωνομαστε συζητηση κανουμε. ο λογος ειναι.θα φαει την εκπαιδευση των ειδικων δυναμεων χωρις λογο,θα ανεχτει τον καθε ηλιθιο κομπλεξικο στρατιωτικο που θα του κανει εκπαιδευση, θα κανει καποια αλματα με πολυ μεγαλυτερο ρισκο απο οτι σε σχολη και με την πιεση που θα εχει οτι αντε μεγαλε πηδα αλλιως εχεις φυγει με το ζορι. επισης θα κανει αλμα στατικου ιμαντα που δεν εχει να προσφερει πολλα με σχεση ελευθερας.αν το παμε και ενα βημα παρακατω θα αναφερω και κατι σαν παραδειγμα. οπως εγραψα τα πρωτα δεκα αλματα που εκανα ηταν στατικου ιμαντα. τα 2 πρωτα τα εκανα απο ενα μικρο cessna το οποιο ειχε πολυ ευκολη εξοδο για μαθητες λογω πολυ μικρης ταχυτητες(βαραγε alarm για stall :P).τα αλλα 8 τα εκανα απο ενα Cessna caravan το οποιο ηταν πολυ δυσκολο στην εξοδο οποτε και παραπανω αγχος.αντιθετα οταν εκανα aff επειδη στην εξοδο ημουν με 2 εκπαιδευτες ενιωσα πολυ πιο ανετα και πιο χαλαρα.οποτε και απο αυτην την αποψη να το δεις μπορει πολυ ευκολα να κακοφανει αν κανεις αλμα στο στρατο. επισης το υψος του στατικου ιμαντα ειναι αρκετα χαμηλο λογω στρατιωτικης ασκησης.δηλαδη οταν ειχα το θεμα με τον στατικο ιμαντα στο 8ο αλμα θα επρεπε να τραβηξω απευθειας εφεδρικο ενω στην σχολη λογω 3000+ ποδιων ειχα παραπανω χρονο στην διαθεση μου για να κανω τις απαραιτητες κινησεις. συν το πλεονεκτημα του μηχανισμου που ακομα και να λιποθυμησεις στον αερα θα σου ανοιξει το εφεδρικο μετα απο καποιο υψος. και βεβαια η διαδικασια ανοιγματος του εφεδρικου με τα αλεξιπτωτα της σχολης ειναι πολυ πιο γρηγορη και ευκολη απο οτι στο στρατο. και εγω οταν ημουν 18 και πηγα φανταρος πηγα ειδικες δυναμεις για αυτο το λογο .μικρος και εγω δεν ηξερα τιποτα για αλεξιπτωτα.μετα που πηγα σε σχολη και ετυχε ο εκπαιδευτης ο ενας να ειναι και απο στρατο καταλαβα τις μεγαλες διαφορες. το παν με ενα Hobby οχι μονο τα αλεξιπτωτα ειναι μην τρομαξεις τον αλλον διοτι κατευθειαν δεν θα θελει να το κανει.πχ σε καταδυσεις πολλα ατομα ενιωσαν οτι θα πνιγουν οταν εκαναν Discover scuba επειδη πετυχαν σε οτι εκπαιδευτη πετυχαν με αποτελεσμα να μην θελουν να ακουσουν για καταδυση.ειναι λεπτο το νυμα της κλωστης απο το να κανεις καποιον να αγαπησει κατι ή να το φοβηθει.και δυστυχως στο στρατο θα γινει με τον ασχημο τροπο. 1
Zaytsev Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 54 minutes ago, poulinos said: και απο την πλευρα της εμπειριας να το δει παλι το θεωρω λαθος το να το δει στον στρατο. καταρχην το τονιζω δεν τσακωνομαστε συζητηση κανουμε. Προφανώς και κάνουμε συζήτηση. Εγώ, πριν πάω στρατό, δεν είχα καμία τρέλα με τα αλεξίπτωτα. Γενικά έκανα extreme sports, αλλά δεν είχα ασχοληθεί με το αντικείμενο. Όταν ήρθε η ώρα να κάνω τα χαρτιά μου, είπα "γιατί όχι;". Σκέφτηκα ότι θα περάσω 18 μήνες εκεί μέσα, γιατί να μην κάνω κάτι ενδιαφέρον; Να σημειώσω εδώ, ότι ούτε γνώριζα για τους 15 μήνες, ούτε για το ή Αθήνα, ή Χανιά... Αυτά τα έμαθα μετά. Έτσι, γνώρισα το αλεξίπτωτο και μετά θέλησα να προχωρήσω κι άλλο, άσχετα αν διάφορες συνθήκες δε μου έχουν επιτρέψει να κάνω όσα άλματα θα ήθελα. Επίσης, όταν έκανα την εκπαίδευση AFF, ήμουν σε σημαντικά καλύτερο επίπεδο από τους άλλους κι ενώ κάποιοι, όπως ανέφερες κι εσύ, δυσκολεύτηκαν στις πρώτες προσγειώσεις, για εμένα ήταν παιχνιδάκι. Αν γνωρίζεις, στο στρατό κάνουμε χιλιάδες (στην κυριολεξία) προσγειώσεις κατά την εκπαίδευση και ο στόχος είναι να μπορείς να προσγειωθείς σωστά ότι και να γίνει και η προσγείωση να γίνεται αυθόρμητα και μηχανικά, χωρίς να το σκέφτεσαι. Το ίδιο και το άνοιγμα του εφεδρικού. Επειδή τα εκπαιδευτικά άλματα είναι από τα 1200ft και τα επιχειρησιακά από 800ft, ο χρόνος αντίδρασης αν κάτι πάει στραβά, είναι ελάχιστος. Επίσης οι συνθήκες σημαντικά πιό δύσκολες λόγω φόρτου και είδους αλεξιπτώτου. Αυτά αποτελούν σημαντική σκληραγώγηση για κάποιον και μετά η εκπαίδευση AFF μπορεί να είναι σημαντικά διαφορετική, αλλά σαφώς πιό εύκολη. Τώρα, για τα υπόλοιπα του στρατού, όπου κι αν πάει, τα ίδια θα περάσει. Εκεί τουλάχιστον υπήρχε κι ένα πνεύμα ότι κάνεις κάτι σημαντικό και δε χάνεις απλά μήνες από τη ζωή σου
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 21 minutes ago, Zaytsev said: Προφανώς και κάνουμε συζήτηση. Εγώ, πριν πάω στρατό, δεν είχα καμία τρέλα με τα αλεξίπτωτα. Γενικά έκανα extreme sports, αλλά δεν είχα ασχοληθεί με το αντικείμενο. Όταν ήρθε η ώρα να κάνω τα χαρτιά μου, είπα "γιατί όχι;". Σκέφτηκα ότι θα περάσω 18 μήνες εκεί μέσα, γιατί να μην κάνω κάτι ενδιαφέρον; Να σημειώσω εδώ, ότι ούτε γνώριζα για τους 15 μήνες, ούτε για το ή Αθήνα, ή Χανιά... Αυτά τα έμαθα μετά. Έτσι, γνώρισα το αλεξίπτωτο και μετά θέλησα να προχωρήσω κι άλλο, άσχετα αν διάφορες συνθήκες δε μου έχουν επιτρέψει να κάνω όσα άλματα θα ήθελα. Επίσης, όταν έκανα την εκπαίδευση AFF, ήμουν σε σημαντικά καλύτερο επίπεδο από τους άλλους κι ενώ κάποιοι, όπως ανέφερες κι εσύ, δυσκολεύτηκαν στις πρώτες προσγειώσεις, για εμένα ήταν παιχνιδάκι. Αν γνωρίζεις, στο στρατό κάνουμε χιλιάδες (στην κυριολεξία) προσγειώσεις κατά την εκπαίδευση και ο στόχος είναι να μπορείς να προσγειωθείς σωστά ότι και να γίνει και η προσγείωση να γίνεται αυθόρμητα και μηχανικά, χωρίς να το σκέφτεσαι. Το ίδιο και το άνοιγμα του εφεδρικού. Επειδή τα εκπαιδευτικά άλματα είναι από τα 1200ft και τα επιχειρησιακά από 800ft, ο χρόνος αντίδρασης αν κάτι πάει στραβά, είναι ελάχιστος. Επίσης οι συνθήκες σημαντικά πιό δύσκολες λόγω φόρτου και είδους αλεξιπτώτου. Αυτά αποτελούν σημαντική σκληραγώγηση για κάποιον και μετά η εκπαίδευση AFF μπορεί να είναι σημαντικά διαφορετική, αλλά σαφώς πιό εύκολη. Τώρα, για τα υπόλοιπα του στρατού, όπου κι αν πάει, τα ίδια θα περάσει. Εκεί τουλάχιστον υπήρχε κι ένα πνεύμα ότι κάνεις κάτι σημαντικό και δε χάνεις απλά μήνες από τη ζωή σου και εγω καπως ετσι το ειδα .οτι θα παω στρατο θα μου αρεσε να κανω αλεξιπτωτο(ειχα κανει bungee jumping μεχρι τοτε) γιατι οχι.και απο παρα πολλα ατομα δυστυχως που το λεω παλι που ηταν απο αθηνα αλλα περναγαν κρητη δεν ηταν οτι καλυτερο απο πλευρα οτι επαιζαν κλικες κτλ. το καλο ειναι οτι δεν σου κακοφανηκε εσενα αντιθετα σε εκανε να δεις την δυσκολη πλευρα οποτε μετα σου ηταν πιο ευκολο.αλλα αμα σε τρομαζε δεν θα ηταν κριμα να χασεις την ευκαρια να χαρεις ενα hobby που αν το ειχες δοκιμασει αλλιως μπορει να σου αρεσε? να το πω σωστα ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι το πως θα σου κατσει.με την προσγειωση γιατι αυτο δεν ξερω αν ισχυει "σε καθε προσγειωση κανατε τουμπα ή μονο αν επεφτες στραβα?" γιατι οπως ξερεις απο το aff θα κανεις ας το πω τουμπα μονο αν κατι παει στραβα.για το ανοιγμα του εφεδρικου θυμαμαι τον πυργο που το κλασικο μετρατε και πρεπει να το εχετε πεταξει απο πανω σας σε χ χρονο με συγκεκριμενες κινησεις. ετσι μας εκαναν και εμας στην σχολη ενα ολοκληρο weekend πως θα ανοιξεις το εφεδρικο.απλα στη σχολη ειναι ολα πιο ευκολα οποτε το χαιρεσαι περισσοτερο.1200ft οπως ειπες ειναι πολυ λιγο. Εμας το minumum ηταν 3000 και πρεπει να εχω κανει στατικου και απο τα 4500:P. Ειναι σκληραγωγηση μεν οτι κανατε χαμηλες ριψεις αλλα ειναι πραγματα που θα τα χρησιμοποιησεις μονο στο στρατο και επισης εισαι εκτεθειμενος σε μεγαλυτερο κινδυνο.δηλαδη εξω δεν θα κανεις πλεον στατικου ιμαντα δεν θα κανεις απο 1200ft.ναι μεν θα σε βοηθησει αν εκανες στο στρατο αλλα ειναι σαν κατα καποιο τροπο να εχεις μαθει λαθος κατι και να προσπαθεις μετα να το μαθεις αλλιως. Δεν ειναι οτι ειναι λαθος του στρατου απλα ειναι για στρατιωτικη χρηση. Απλα οπως ειπα ειναι δικοπο μαχαιρι .Δεν δουλευουν ολα τα ατομα με τον δυσκολο τροπο.Σε καποιους αρεσει σε αλλους οχι.Παρομοιο προβλημα ειχαμε οταν εκανα μαθηματα για υπερελαφρυ αεροπλανο(ultralight).Ηταν 2 εκπαιδευτες.Ο ενας πιλοτος σε Lear jet ο αλλος εκπαιδευτης εκπαιδευτων σε Phantom. καποιοι γουσταραν τον στρατιωτικο επειδη ηθελε να σε βγαλει πιλοτο σε χρονο μηδεν και να σε μαθει να κανεις πραγματα μεχρι λεπτομερειας ενω ο αλλος ηταν πολυ πιο χαλαρος οτι θα το μαθεις σιγα σιγα και θελει το χρονο του.το αποτελεσμα ηταν οι περισσοτεροι που εκαναν με τον στρατιωτικο απλα να κανουν παραπονα διοτι δεν τους αρεσε αυτος ο τροπος .εξαρτατε τι δουλευει στον καθενα. για το τελευταιο που λες δεν ξερω ειλικρινα τι να πω.απο την μια το σκεφτομαι οπως και εσυ οτι πηγα ειδικες δυναμεις και οκ ειδα καποια πραγματα παραπανω απο την αλλη λεω μηπως καλυτερα να περναγα χαλαρα?δεν εχω βρει απαντηση.ναι μεν καποια πραγματα μου αρεσαν στις ειδικες δυναμεις αλλα τα περισσοτερα απο αυτα τα εκανα και εξω σε πολυ πιο ωραιες συνθηκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα