TopicStrarter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, someone- είπε και επειδή σε βλέπω ψαγμένο καμιά ιδέα για σπιτική οδοντόκρεμα έχουμε;;;,,😂 Μαγειρική σόδα, Θρυμματισμένο 100% κακάο χωρίς ζάχαρη (πχ σκόνη κακάο ΙΟΝ) και κάτι για να κρατιέται παχύρρευστο πχ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Έχω ακουστά ότι και η Ξυλιτόλη κάνει καλό (υποκατάστατο ζάχαρης) αλλά βάλε πολύ λίγο γιατί σου αλλάζει και την γεύση σε μεγάλες ποσότητες όπως πχ αν φας σοκολάτα και μετά πας να πιεις κοκακόλα και η κοκακόλα έχει διαφορετική γεύση μετά ) βάλε προαιρετικά αν θες. βαλε λάδι και σόδα σε ισες ποσότητες βάλε την μισή ποσότητα των προηγουμένων σε σκόνη κακάο και πρόσθεσε και λίγο ξυλιτόλη αν θες (πχ για κάθε κουτάλι της σούπας σόδα βάλε μισό κουταλάκι του γλυκού ξυλιτόλη) Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από TopicStrarter
NiaUu Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 16 ώρες πριν, TopicStrarter είπε Οι μάρκες στα αφρόλουτρα σαμπουάν καθώς και τα "επιπλέον χαρακτηριστικά" τους ειναι μια ψευδαίσθηση /placebo Τα μαλλιά δεν χρειάζονται θρεπτικά συστατικά και μούφες άλλες γιατί ειναι ΝΕΚΡΑ=ΨΟΦΙΑ ΚΥΤΤΑΡΑ/ κερατίνη σαν να λες η πέτρα ή το κέρατο χρειάζεται βιταμίνες... ειναι νεκρά κύτταρα που μαζεύονται σε ένα σημείο τίποτα άλλο. Τώρα απο εκει και πέρα η δράση του σαμπουάν ειναι η ίδια ανεξαρτήτως σαμπουάν ή σαπουνιού και μάρκας(ναι το ίδιο πράγμα πρακτικά ειναι αν πλένεις και τα μαλλιά σου ακόμη και με σαπούνι) η μοριακή δομή της δραστικής ουσίας έχει μια υδροφιλική άκρη και μια υδροφοβική (όπως το catdog για όσους βλέπανε παιδικά στα 90's ) Αυτό σημαίνει ότι στο νερό κάνουν ένα τοίχος όπου όλες οι υδροφιλικές κεφαλές του σαμπουάν/σαπουνιού κοιτάνε προς την επιφάνεια του νερού που έρχονται σε επαφή και όλες οι υδροφοβικές κοιτάνε προς την άλλη. Η περιστροφή του μορίου για να ευθυγραμμιστεί με τα άλλα ειναι το χρονικό σημείο όπου τυχών λίπη (υδροφοβικά) παρασέρνονται απο την υδροφοβική κεφαλή του μορίου και και καταλήγει στο τέλος να έχουμε ένα σάντουιτς με νερό πάνω νερό κάτω στην μέση η τα μόρια του σαμπουάν/σαπουνιού τα οποία κάνουν μια κρούστα απο υδρόφιλες κεφαλές πάνω και κάτω και στο μέσα τους έχουν τα λίπη και τις υδρόφοβες κεφαλές τους Με τον ίδιο τρόπο συμπαρασέρνει τα βακτήρια και τις άλλες βρομιές (ναι δεν χρειάζεστε detoll και το "απλό" σαπούνι σας καθαρίζει το ίδιο αποτελεσματικά) σκεφτείτε τις ουρές να ευθυγραμμίζονται μακριά απο το νερό (όταν έρχονται σε επαφή με αυτό και να λειτουργούν σαν βούρτσα τραβώντας όλα τα "κακα" στον πυρήνα τους Για αυτό τον λόγο βλέπουμε και την συγκεκριμένη αντίδραση εδώ: (το μπλέ ειναι το σαπούνι το γάλα ειναι κυρίως λίπος και νερό και το χρώμα απλά μας δείχνει πως το σαπούνι ευθυγραμμίζοντας τις κεφαλές του συμπαρασέρνει τα μόρια του γαλακτος) Αυτός ειναι ο λόγος που το σαπούνι μπορεί και αποσπά το DNA των κυττάρων Άρα δεν έχει νόημα η μάρκα το χρώμα κτλ όποιο και να πάρετε το ίδιο ειναι πάρτε το φθηνότερο ή αυτό που σας αρέσει σαν άρωμα για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία χρησιμοποιείτε απλά πράσινο σαπούνι για τα πάντα (σώμα μαλλιά χέρια κτλ) οτιδήποτε άλλο σας πούνε στις διαφημίσεις ή στα ταμπελάκια ειναι 100% μάρκετινγκ Ευχομαι να ειχα μια φωτο του μαλλιου μου πριν και μια τωρινη να σου στειλω να μου πεις πως ειναι δυνατον αυτα τα νεκρα κυτταρα να να αλλαζουν τοσο πολυ μονο κ μονο απο ενα σαμπουαν. Δε θελω να δωσω λεφτα για να παρω μια μλκια και να ξαναταλαιπωρησω το μαλλακι μου μονο και μονο για να δεις το πριν και το μετα, που να το ακουμπησεις κι ολας, βεβαια και μονο οπτικα θα καταλαβεις και τη διαφορα που θα ειχε στην αφη. Αμα πλενομουν με πρασινο σαπουνι θα μουν καραφλη μετα απο 2-3 λουσιματα. Χειροτερο απο τα σαμπουαν του σουπερ μαρκετπου τα πρωτα συστατικα που αντιπροσωπευουν την μεγαλυτερη ποσοτητα του σαμπουαν ειναι σ ολα ιδια. Επισης ξεχναμε το δερμα του κεφαλιου που τρωει και το πιο πολυ σαμπουαν. Το ουλτρεξ με κραταγε 2 μερες χωρις πυτιριδα, η λαδιλα και η πυτιριδα την τριτη μερα ηταν μαυρο χαλι. Τωρα αντεχει μεν τρεις μερςς μονο το μαλλι μου αλλα το δερμα καθεται καθαρο για ενα 5ημερο μπορει και 6ημερο πραγμα που μονο αυτο το σαμπουαν μου χει συμβει. Ειναι οπτικα τεραστια η διαφορα τυπου ξεμαλλιασμενη - απο κομμωτηριο Οσο για το σωμα οπως προειπα ακομα κι εγω που δεν εχω τοσο ευαισθητη επιδερμιδα οπως η μανα μου δεν μπορω να πλυθω με πρασινα σαπουνια ουτε με αυτα του σουπερ μαρκετ λογο φαγουρας απο την ξηροτητα που μου προκαλουν. Απλα ειστε τυχεροι κι εχετε νορμαλ δερμα. Εχω δοκιμασει και για τις μασχαλες σοδα/αλατι/λεμονι και με παει αιμα (στη μασχαλη) και το τσουξιμο (με σοδα οχι τοσο) δεν περιγραφεται. Τι δερμα εχετε τελοσπαντων
TopicStrarter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) placebo και αυτός εδώ νόμιζε η σόλα του ειναι πιο μαλακή... Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από TopicStrarter
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Σταματήστε τα πειράματα στο σπίτι και πατε να αγοράσετε κανένα έτοιμο αφρόλουτρο/σαπούνι/οδοντόκρεμα από το super market... Πρώτα για το δικό σας καλό το λέω... 😛 3
TopicStrarter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι πειράματα αποχωρίζεις απλά την δραστική ουσία (που ειναι κάτι απλό καθημερινό σε όλα τα εμπορικά προϊόντα) απο τα φρουφρου που λόγο ύπαρξης έχουν μόνο λόγω των νόμων ευρεσιτεχνίας (θα πρέπει να διαφέρει κάπως το δικό σου κατά τα άλλα ίδιο προϊόν για ίδια χρήση από αυτό του άλλου και έτσι βάζουν άκυρα πράματα μέσα που δεν κάνουν τίποτα απλά για να διαφοροποιηθούν -καμιά φορά βέβαια κάνουν και κακό όμως!- ) Πράσινο σαπούνι για μαλλιά σώμα χέρια κτλ και σόδα για τα δόντια (αυτό έχουν όλες οι οδοντόκρεμες έτσι και αλλιώς) Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από TopicStrarter 1
NiaUu Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δε μπορεις να λες placebo οταν η διαφορα ειναι οπτικη κ πρακτικη. Πες πρασινο σαπουνι στη μανα μου να σου πεταξει στο κεφαλι ενα απο τα μεγαλα τα φυτικα που μας εχουν ξεμεινει και ειναι σαν τουβλο. Της γινοταν αιμα (οχι μονο με το πρασινο σαπουνι) απ τη φαγουρα το δερμα αλλα εβγαζε σαν ασπρη σκονιτσα στα ρουχα, που της σταματησε οταν το αλλαξε. Επειδη σου χει κατσει εσενα καλα δε σημαινει οτι καθονται και στους υπολοιπους. 1
TopicStrarter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, NiaUu είπε Δε μπορεις να λες placebo οταν η διαφορα ειναι οπτικη κ πρακτικη. Πες πρασινο σαπουνι στη μανα μου να σου πεταξει στο κεφαλι ενα απο τα μεγαλα τα φυτικα που μας εχουν ξεμεινει και ειναι σαν τουβλο. Της γινοταν αιμα (οχι μονο με το πρασινο σαπουνι) απ τη φαγουρα το δερμα αλλα εβγαζε σαν ασπρη σκονιτσα στα ρουχα, που της σταματησε οταν το αλλαξε. Επειδη σου χει κατσει εσενα καλα δε σημαινει οτι καθονται και στους υπολοιπους. Οταν λέω πράσινο σαπούνι εννοώ απλό παραδοσιακό σαπούνι δεν ξέρω τώρα αν το σαπούνι που έχετε εσείς και ειναι πράσινου χρώματος αν έχει τίποτα περίεργα χημικά μέσα κτλ δεν υπάρχει περίπτωση με απλό σαπούνι να αιμορραγείς πάντως εκτός αν έχεις κάποιο σπάνιο σύνδρομο και στο προκαλεί αυτό. Τέλος αν όντως υπάρχει ποιοτική διαφορά ίσως ειναι αποτέλεσμα των καταλοίπων των όσω έβαζες στα μαλλιά σου τόσο καιρό (κατάλαβα πως είσαι γυναίκα) με το σαπούνι... αν φύγουν αυτά σιγά σιγά θα στρώσεις και τα μαλλιά σου θα ειναι μια χαρά και με σκέτο σαπούνι. Ένα άλλο ενδεχόμενο που σκέφτομαι ειναι να έχετε πολύ "σκληρό" νερό δηλαδή νερό πλούσιο σε άλατα και άλλες προσμίξεις που αντιδρούν με το σαπούνι η λύση σε αυτό το πρόβλημα ειναι να βάλεις ενα καλό φίλτρο νερού με ενεργό άνθρακα και χαλαζία ή απο την άλλη αντί για σαπούνι βάλε ένα απλό σαμπουάν τα σαμπουάν δεν αντιδρούν πολύ με τα άλατα στο "σκληρό" νερό. *ακόμη και έτσι να ειναι όμως και να έχετε πολύ "σκληρό" νερό δεν θα έπρεπε να αιμορραγείς απλά αδρανοποιείται το σαπούνι και αφήνει κατάλοιπα αντίδρασης με τα άλατα κτλ που έχει το νερό σου. 1 1
lek88 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NiaUu είπε Δε μπορεις να λες placebo οταν η διαφορα ειναι οπτικη κ πρακτικη. Πες πρασινο σαπουνι στη μανα μου να σου πεταξει στο κεφαλι ενα απο τα μεγαλα τα φυτικα που μας εχουν ξεμεινει και ειναι σαν τουβλο. Της γινοταν αιμα (οχι μονο με το πρασινο σαπουνι) απ τη φαγουρα το δερμα αλλα εβγαζε σαν ασπρη σκονιτσα στα ρουχα, που της σταματησε οταν το αλλαξε. Επειδη σου χει κατσει εσενα καλα δε σημαινει οτι καθονται και στους υπολοιπους. Εννοείται ότι κανένα προϊόν δεν κάνει σε όλους! Το κάθε δέρμα είναι διαφορετικό κ έχει τις δικές του ανάγκες. Είχα δοκιμάσει και γω μια φορά πράσινο σαπούνι στα μαλλιά και ενώ το ξεβγαλα πολύ καλά, μετά που στέγνωσε το μαλλί μου είχε γίνει σαν την νινιδα που έχουν τα μωρά. Κάτι άσπρο σαν πιτυρίδα και φαινόταν σαν να έχει ξεφτισει το δέρμα. Δεν χρησιμοποίησα ξανά. Έχω μακρύ μαλλί κ αντε να βγει όλη αυτή η χαζομάρα από πάνω. Μια ξαδέρφη μου λούζεται με πράσινο και δεν έχει πρόβλημα. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2018 από lek88 1
TopicStrarter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 22 λεπτά πριν, lek88 είπε . Κάτι άσπρο σαν πιτυρίδα Κατάλοιπα αντίδρασης με τα άλατα στο νερό σου απλά δεν έχετε καλό νερό δεν φταίει το σαπούνι ή το δέρμα σου. Δοκίμασε ένα απλό σαμπουάν εναλλακτικά ή βάλε φίλτρο στο νερό για τα άλατα.
lek88 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Κατάλοιπα αντίδρασης με τα άλατα στο νερό σου απλά δεν έχετε καλό νερό δεν φταίει το σαπούνι ή το δέρμα σου. Δοκίμασε ένα απλό σαμπουάν εναλλακτικά ή βάλε φίλτρο στο νερό για τα άλατα. Δεν είναι το νερό βρε συ. Με όλα τα υπόλοιπα σαμπουάν γιατί δεν είχα ποτέ θέμα;
TopicStrarter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, lek88 είπε Δεν είναι το νερό βρε συ. Με όλα τα υπόλοιπα σαμπουάν γιατί δεν είχα ποτέ θέμα; γιατί το σαπούνι δεν ειναι το ίδιο με τα σαμπουαν σε όλες τις υπόλοιπες ιδιότητες του.. το ένα ειναι στερεό και το άλλο ρευστό καταρχήν τα σαμπουαν όπως έγραψα καμιά 10 φορές έως τώρα (και σε εσενα μιας και σου πρότεινα να πας σε σαμπουαν σαν λύση ή να βάλεις φίλτρο νερού) όσο αφορά το καθάρισμα κάνουν την ίδια δουλειά αλλά όσο αφορά το πως αντιδρούν με ξένες ουσίες έχουν μερικές διαφορές το σαπούνι αντιδρά με άλατα και άλλα κατάλοιπα το σαμπουάν όχι τόσο.
NiaUu Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δεν ειπα οτι ματωνει απο τι σαπυνι, αλλα οτι της προκαλει τοση φαγουρα που κοκκινιζει το δερμα της δεν αντεχει και τι ξινει και ματωνει. Εχω πλυθει ομως με πρασινι σαπουνι σε 9 διαφορετικα σπιτια τουλαχιστον (οταν φευγω απο το σπιτι μου παιρνω παντα μαζι επειδη ξεπλενεται ευκολα και ειναι καλη λυση για εξω) Εχω δοκιμασει διαφορα που ειναι χειροποιητα/φυτικα κ τετοια Δε γινεται με ολα τα νερα που παω και πλενομαι εγω να κανει αντιδραση, αυτο το λεω για το σωμα γιατι το μαλλι 2 φορες το χω κανει παλι σε διαφορετικα σπιτια με δυο διαφορετικες μεθοδους την δευτερη να ειναι πιο ηπια, αλλα δεν επιασε. Τα σαμπουαν του σουπερ ριναι οντως ολα ιδια με διαφορετικες μυρωδιες αντε διαφερουν αυτα κατα τις πυτιριδας και καποια που χουν λαδια και αλλες ενυδατικες ουσιες που ειναι συνηθως για ξηρα αλλα δν κανουν τιποτα στις περισσοτερες περισπτωσεις. Τα φυτικα χωρις SLS διαφερουν ΠΑΡΑ πολυ, καταρχας τα μισα δε σου πλενουν καν το μαλλι ενω υποτιθεται ειναι και για λιπαρα, της απιβιτα το κανει αχυρι σαν αυτα του σουπερ, της μακροβιτα μου δινει αποτελεσμα που με ρωτανε τι σκ@τ@ εχω κανει στο μαλλι μου και φαινεται τοσο ωραιο. Κατι που χω ξεχασει να αναφερω ειναι οτι δεν κανω ψαλιδα μ αυτο το σαμπουαν ενω εκανα αμεσως. Εν τω μεταξυ εχω φυσικο μαλλι δεν το βαφω δεν το ισιωνω δεν το καιω ειναι τραγικο το οτι βρισκοταν σε τετοια κατασταση λες κ εχω μαλλι αφρικανης αλλα ισιο με λεπτη τριχα. Τελοσπαντων η πραξη νικαει τη θεωρια παντα
someone- Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 @NiaUu οταν λεμε πρασινο σαπουνι εννοούμε το αρκαδι η το αντιατοιχο του παπουτσανη, οχι απλα ενα πρασινο σαπουνι π.χ. fa. το απλο πρασινο σαπουνι π.χ. αρκαδι δε παιζει να δημιουργει φαγουρα και ολα αυτα που λες, τι να πω τοσο ευαίσθητη; εχω φιλους με παιδακια και οι γιατροι τους εχουν πει μονο πρασινο σαπουνι και για μπανιο αλλα και για πλυσιμο των ρουχων. για εμενα προσωπικά θα μιλησω εκανα παντα μπανιο απο το προηγουμενο βραδυ γιατι αν εκανα την επομενη μερα λιγο πριν βγω ειχα ξηροδερμια και στο κουτελο και στο κεφαλι λες και εχεις πιτυρίδα με το πρασινο σαπούνι σταματησε. και ειδικα τωρα το καλοκαίρι που κάνω δυο-τρεις φορες τη μερα μπανιο/ντουζ εχω βρει την υγεια μου. 1
mindreader Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Πρασινο σαπουνι. Αρκαδι ή Παπουτσανη(το εχει και στα jumbo σε τιμη ευκαιριας!). Με δαφνελαιο στο κεφαλι(για τριχοπτωση), μονο με πρασινο σαπουνι φευγει το λαδι, και το κεφαλι ειναι πεντακαθαρο. Αν πεις να βαλεις κλασικο σαμπουαν, μπορει να ριξεις και μισο μπουκαλι και ακομη η λάδιλα να ειναι στο κεφαλι. Το πρασινο σαπουνι νομιζω ειναι το πιο αγνο, χωρις χημικες προσμιξεις. Βεβαια για το σωμα, χρησιμοποιω το petit marsellies μωβ χρωμα το μπουκαλι, το οποιο μυριζει υπεροχα. 1
thanosAIAS Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2018 Στις 26/7/2018 στις 11:24 ΠΜ, TopicStrarter είπε Δεν ειναι πειράματα αποχωρίζεις απλά την δραστική ουσία (που ειναι κάτι απλό καθημερινό σε όλα τα εμπορικά προϊόντα) απο τα φρουφρου που λόγο ύπαρξης έχουν μόνο λόγω των νόμων ευρεσιτεχνίας (θα πρέπει να διαφέρει κάπως το δικό σου κατά τα άλλα ίδιο προϊόν για ίδια χρήση από αυτό του άλλου και έτσι βάζουν άκυρα πράματα μέσα που δεν κάνουν τίποτα απλά για να διαφοροποιηθούν -καμιά φορά βέβαια κάνουν και κακό όμως!- ) Πράσινο σαπούνι για μαλλιά σώμα χέρια κτλ και σόδα για τα δόντια (αυτό έχουν όλες οι οδοντόκρεμες έτσι και αλλιώς) Απαραίτητο το φθόριο για την υγεία των δοντιών! Και μην ακούω ότι είναι δηλητηριώδες, το φτύνουμε δεν το καταπίνουμε. Οι μικροποσότητες που μπαίνουν στις ρωγμές των δοντιών για να τα προστατέψουν είναι ασήμαντες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις